Αυγουστίνος ΚαντιώτηςΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΠΡΟΔΙΔΕΤΑΙ, Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ, Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ!!! 2. ΕΧΟΥΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ· ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΤΑΝ ΘΙΓΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥΣ! – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΔΩΝΙΑΣ και ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ κ. Δαμασκηνου, στο αρθρο του Λαμπροπουλο 3. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΑΣ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

date Μαι 11th, 2017 | filed Filed under: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΠΡΟΔΙΔΕΤΑΙ, Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ, Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ!!!

Η Ανώτατη τιμή της Ι.Μ. Καλαμαριάς στον Ηγούμενο Εφραίμ

Ἄφθονο φωτογραφικὸ ὑλικό, μὲ τὸν πιστὸ λαὸ τῆς Καλαμαριᾶς μεγάλο ἀπων ἀπὸ τὶς ἐκδηλώσεις.

http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/14745-i-anotati-timi-tis-im-kalamarias-ston-igoumeno-efraim-foto

Με την Ανώτατη Τιμή της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, τιμήθηκε πριν από λίγο ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ.

Γιατί τὸν παρασημοφοροῦν; Καὶ ποιοί τὸν παρασημοφοροῦν;

%ce%b4%ce%bf%ce%be%ce%bf%ce%be%ce%bf%ce%bb-%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b4%ce%b9%ce%bd-1-1-2017

Τί προσέφερε στὸν λαό τῆς Καλαμαριᾶς ὁ ἡγούμενος Ἐφραίμ; Ἐπειδὴ μεσολάβησε για νὰ γίνη δεσπότης ὁ Ιουστῖνος Μπαρδάκας, ποὺ ἀπὸ μικρὸς ὁνειρεύονταν!!!!!

Διαβᾶστε:
http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=54751#more-54751

Καὶ ἐδῶ:

http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=53305#more-53305

Ἂν θέλετε καὶ ἐδῶ:
http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=28646

 Μήπως τὸν παρασημοφόρησαν γιὰ τὴν πλούσια τράπεζα ποὺ παρέθεσε κατὰ τὴν χειροτονία του; (Τοῦ Μοναστηριοῦ χρήματα ἱερὰ ἔδωσε καὶ ὄχι τοῦ πατέρα του). Ἤ γιὰ τὰ ἅγια λείψανα, ποὺ φέρνει ἀπὸ τὴν Μονή, ὅποτε χρειασθῆ νὰ κάνη κάποιο ἔκτακτο πανηγύρι ὁ Μητροπολίτης Καλαμαριας; Τόσο φθηνὴ τὴν ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ἔχουν; Ὁ κόσμος καίγεται καὶ αὐτοὶ ζοῦν στὸν κόσμο τους!!!
Ὁ Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αὐγουστῖνος Καντιώτης, λέει:

«…Ὰν αὐτοὶ τόσο φθηνὴ ἀντίληψι γιὰ τὴν ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ἔχουν, ἂς μὴ λησμονοῦν ὅτι ὑπάρχει λαός, ὑπάρχει τὸ λεῖμμα τῆς εὐσεβείας, κληρικοὶ καὶ λαϊκοί, οἱ ὁποῖοι πεθαίνουν γιὰ τὴν Ὀρθοδοξία καὶ ἔχουν ὡς σύνθημα «Ὀρθοδοξία ἢ θάνατος» καὶ δὲν θὰ ἐπιτρέψουν στοὺς νεωτεριστὰς νεορθοδόξους καὶ νεοπάτορες νὰ νοθεύσουν τὴν πίστι καὶ νὰ ὑποτάξουν τὴν Ὀρθοδοξία…»

(Ἀπὸ τὸ βιβλίο τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου «ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΣΧΑΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ», σελ. 16)

Ἀς δοῦμε τώρα, τί γράφει γιὰ τὸν Ἰουστῖνο Μπαρδάκα ἕνας πρώην φίλος του, στὸ ἰστολόγιο του:
http://www.exapsalmos.gr/2016/02/27/agie-neas-krinis-i-syngenis-enos-kekimimenou-ierarchi-den-prepi-na-gnorizoun-to-pote-tha-telesthi-to-mnimosyno-tou/

 • «…Να μην τον βασκάνουμε τον άνθρωπο δεν μας αφήνει να πλήξουμε. Όλο και κάποια αφορμή μας δίνει για να τον σχολιάσουμε.
 • Άλλοτε θα κανακεύει και θα αποδίδει–πέρα και πάνω από τα όρια μιάς ορθής και καλώς νοουμένης Εκκλησιολογίας– αρχιερατικές τιμές προς τον χοροστατούντα επί του θρόνου Ενοριακού Ναού (κι οχι της Μονής του), Αγιορείτη Ηγούμενου Βατοπεδίου Εφραίμ, προς τον οποίο η ευγνωμοσύνη του δεν μπορεί να αποκρύψει οτι είναι μεγίστη, προκαλώντας παράλληλα την νοημοσύνη μας. Εντάξει πάτερ μου, σε βοήθησε ο Εφραίμ να γίνεις Επίσκοπος– αν και θα γινόσουν και χωρίς την βοήθειά του. Είναι ανάγκη να του το δείχνεις με αυτό τον αντικανονικό τρόπο; Και σε τελευταία ανάλυση εσύ είσαι πλέον Μητροπολίτης! Διαβάστε λίγο αυτά που μας έχουν αφήσει μεγάλοι Πατέρες και Άγιοι (όπως οι Αγιοι: Ανθιμος ο Χίος, Πορφύριος, Παίσιος και Ιάκωβος Τσαλίκης) για το πώς πρέπει να φέρεται ακόμη και ένας Άγιος και καταξιωμένος στη συνείδηση του λαού μας Γέροντας, προς έναν Επίσκοπο!
 • Άλλοτε πάλι — και αυτό συμβαίνει συχνότερα– μας προκαλεί με τα συχνά ταξίδια του, εντός και εκτός Ελλάδος. Αρκεί να σημειώσουμε και να επισημάνουμε το εξής:
  Εξελέγη Μητροπολίτης τον Μάιο 2015 και ενθρονίσθηκε τον Ιούνιο 2015. Εχουν περάσει από τότε χονδρικά 32 Κυριακές, ικανές για να του επιτρέψουν να περιοδεύσει στους 17 Ενοριακούς Ναούς που διαθέτει η Μητρόπολή του, από δύο φορές τουλάχιστον, για να δεί από κοντά και να ζήσει και να γνωρίσει το ποίμνιό του.
 • Κι όμως αν δει κανείς το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του και τα ταξίδια που κάνει, κάθε εβδομάδα, θα διαπιστώσει οτι πιο πολύ ταξιδεύει, παρά είναι στην επαρχία του!
  Αφήνει αντ´αυτού τον π. Χρυσόστομο, συνεργάτη του αειμνήστου Γέροντος Μωυσέως, ο οποίος χωρίς συγκεκριμένες αρμοδιότητες, νομικά κατοχυρωμένες (τουλάχιστον αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Μητρόπολης που εμπεριέχονται στο ημερολόγιο της Εκκλησίας της Ελλάδος), κρατάει το πηδάλιο της Μητρόπολης και διοικεί.
 • Αυτό αβασάνιστα μας οδηγεί στο συμπέρασμα οτι προφανώς είτε δεν του αρέσει η Μητρόπολή που του έλαχε, είτε προτιμά από το Επισκοπικό αξίωμα, την Ιεραποστολή. Πώς αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς αυτή την αλλόκοτη συμπεριφορά, ενός μητροπολίτη που δεν εχρόνισε ακόμη στην Μητρόπολή του, κι αυτός να γυρίζει, σαν το φτερό στον άνεμο;

Τὴν πατρίδα μας τὴ ἔχουν βραχυκυκλώση οἱ σκοτεινὲς δυνάμεις. Διαλύουν τὰ πάντα στὸ πέρασμά τους· Τὴν Ορθόδοξη Πιστι, τὴν ἀνακατεύουν μὲ τὰ κοπριὰ τῶν αἰρετικῶν, ποὺ τὶς ὀνομάζουν «ἀδελφὲς ἐκκλησίες»!!! Τὴν Πατρίδα τὴν κρέμασαν καὶ τὴν πουλοῦν στὸ τσιγκέλι, ἀντί πινακίου φακῆς!!! Ἄλλοι θυσιαστῆκαν καὶ ἅλλοι τὴν ξεπουλοῦνε!!!  Καὶ οἱ περισσότεροι ἐπίσκοποι κάνουν ὅτι δὲν ἀκοῦνε καὶ ὅτι δὲν βλέπουν!!! Ἀσχολοῦνται μὲ παρασημοφορίες καὶ εὐλογοῦν τὰ γένια τους!!!

Καὶ ἡ http://www.romfea.gr συνεχίζει:

 • Ο Μητροπολίτης Ιουστίνος φανερά συγκινημένος τόνισε ότι, ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου είναι μεγάλος συμπαραστάτης του έργου της Ιεράς Μητροπόλεως.
 • Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, παρασημοφόρησε τον Καθηγούμενο με την Ανώτατη Τιμή της Ιεράς Μητρόπολεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.
 • Ο Γέροντας απευθυνόμενος προς όλους τους παρισταμένους, μεταξύ άλλω τόνισε: «Ευχαριστώ τον Σεβασμιώτατο για την τιμή, αλλά εγώ το μόνο που κάνω είναι να συνεχίζω την παράδοση της Ιεράς Μονής, που το ένα πόδι είναι στην Ιεραποστολή και το άλλο στον Ησυχασμό.»
 • «Τα χρήματα δεν είναι της Μονής αλλά του λαού, και εμείς θα συνεχίσουμε για το καλό της πατρίδας το κοινωνικό μας έργο» – πρόσθεσε ο Γέροντας Εφραίμ.
 • Επίσης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος είπε ότι η κρίση θα ξεπεραστεί, αλλά επειδή η παρακμή θα αργήσει θα προσπαθήσουν για το καλύτερο

d47

Λαβαμε ἀπὸ τον ἀποστολέα imka@imka.gr τὸ ἐξῆς e-mail

Διαβᾶστέ το σὲ pdf

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΥΔΩΝΙΑΣ και ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

κ. Δαμασκηνου στον κ. Ι. Λαμπροπουλο

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ

Σεβασμιώτατε

ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΚΑΝΔΑΛΙΣΕ ΤΟΝ ΛΑΟ Ο ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, Μ᾽ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ , ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ

Ψευδοσυνοδος Κρητης ιντ

Ἡ Μητροπολιτική σας περιφέρεια ἐπιλέχτηκε ὡς κέντρο τῶν σκοτεινῶν δυνάμεων μὲ τὴν Σύνοδο τοῦ Κολυμπάριου, ποὺ ονόμασε «ἀδελφὲς ἐκκλησίες τὶς παπαδίνες, δεσποτίνες καὶ λεσβίες τῶν προτεσταντῶν καὶ ἐσεῖς μιλᾶτε γιὰ κάποιο πταίσμα, ποὺ ἀσφαλῶς ἀπὸ ἄγνοια ἔγραψε ὁ κ. Λαμπρόπουλος; Τί καὶ ἄν τὸ πνευματικὸ κέντρο δὲν ἀνήκει στὴν μητρόπολή σας καὶ δὲν δώσατε ἐσεῖς ἄδεια γιὰ τὴν σατανικὴ αὐτὴ διάλεξη, ποὺ στόχαστρο εἶχε ἀκόμα καὶ τὰ παιδιὰ τοῦ νηπιαγωγείου τῶν Χανίων!!! Δεσπότης στὰ χανιὰ δὲν εἶστε;
Ποιὰ εἶναι ἡ δουλειὰ τοῦ ἐπισκοπου; Να φορά μῖτρες και νὰ κρατᾶ πατερίτσιες, γιὰ ὁμορφιά; Τί κάνατε γιὰ νὰ ἀποτρέψετε τὴν αἰσχρὴ αὐτὴ διάλεξη, ποὺ ἀσφαλῶς εἶναι ἔργο τῶν σκοτεινῶν κέντρων, ποὺ διοργάνωσαν καὶ τὴν ψευδοσύνοδο τοῦ Κολυμπαρίου, ποὺ ἐσεῖς ὑπερασπίζεσθε!!!! Σέρνουν τοὺς ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ χειροπόδαρα στὴν ἀθεΐα καὶ στὴν αἴρεση, δὲν τὸ βλέπετε; γιατί δὲν ἀντιστέκεσθε;
Εἶστε ἐπίσκοπος στὰ χανιά καὶ φύλακας τοῦ ποιμνίου σας, τί κάνατε γιὰ νὰ τοὺς ἀποτρέψετε; Μόνο ὅταν προσβάλουν τὸ πρόσωπό σας διαμαρτύρεσθε και ἀπειλεῖτε μὲ μηνύσεις;

Ἀν κανατε, ἔστω καὶ μιὰ διαμαρτυρία, σᾶς παρακαλοῦμε νὰ μᾶς τὸ γράψετε, γιὰ νὰ μὴ σᾶς ἀδικοῦμε.

d47

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΑΣ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

———-

———

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.