Αυγουστίνος ΚαντιώτηςΤΟΝ ΠΑΠΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΑΣΘΕ

date Ιαν 24th, 2010 | filed Filed under: ΤΑ ΥΠΕΡ & ΤΑ ΚΑΤΑ

Ο ΗΡΩΑΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ

ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ

getphotoΘα πεί, ίσως κάποιος· Ο Μακρυγιάννης γεννήθηκε το 1790, μιά δεκαετία μετά το μαρτύριο του Αγίου Κοσμά, πού ήξερε τον Μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγουστίνο Καντιώτη, ο οποίος γεννήθηκε ύστερα από 200 και πλέον χρόνια, το 1907, για να συνηγορήσει υπέρ αυτού!
Μη βιάζεστε και θα το δείτε.

Ο π. Ειρηναίος Δεληδήμου από τη Νεάπολη Θεσ/νίκης, θέλοντας να δώσει συγχωροχάρτι στον Πάπα και στους Οικουμενιστάς, προτίμησε να κλονίσει την αυθεντικότητα των λόγων του αγίου Κοσμά, που περιέχονται στο βιβλίο “ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ” του Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτου, που από το 1950 μέχρι σήμερα έχει σημειώσει 29 εκδόσεις. Απευθύνθηκε, λοιπόν, στον κ. Μενούνο, ως αυθεντία, για να επιβεβαιώση τις σκέψεις του και να διαψεύση τον γέροντα Μητροπολίτη Φλωρίνης π. Αυγουστίνο, που εξέδωσε τα λόγια αυτά του αγίου Κοσμά και τα έχουν λάβαρο οι Ορθόδοξοι χριστιανοί κατά του οικουμενισμού και του παπισμού.

Ο κ. Μενούνος, που ερεύνησε την ζωή του αγίου Κοσμά, ανταποκρίνεται αμέσως και δίνει δίκαιο στον π. Ειρηναίο!

Τα σκληρά λόγια του άγιου Κοσμά, που έχουν σχέση με τον Πάπα, αμφισβητούνται και ο Γέροντας εμφανίζεται ως αναξιόπιστος εκδότης. Τα χρόνια που πέρασαν και η ηλικία του Γέροντος φαίνονται σύμμαχοί τους.

Ρίχνουν μομφή στον σεβάσμιο ιεράρχη π. Αυγουστίνο, και υπαινίσσονται οτι αυτός πλαστογράφησε το κείμενο και έβαλε λόγια στο στόμα του αγίου Κοσμά, που εκείνος δεν τα είπε. Σ’ αυτή την αθλιότητα καταντούν εκείνοι, που συντάσσονται με τους προδότες της Πίστεως, τους Οικουμενιστάς.
Η αυλαία όμως πέφτει, οι συκοφάντες αποκαλύπτονται και γελοιοποιούνται, όταν εμφανίζεται μπροστά τους ένας αγνός  ήρωας της πίστεως και της Πατρίδος, ο Μακρυγιάννης!

Ο Μακρυγιάννης, που είναι σχεδόν σύγχρονος με τον αγίο Κοσμά, επαναλαμβάνει τα λόγια του αγίου· ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΑΣΘΕ και επιβεβαιώνει ότι αυτά είναι του αγίου Κοσμά. Ας τ’ ακούσει ο π. Ειρηναίος και ο κ. Μενούνος, που σκηνοθέτησαν την απόρριψη των λόγων του αγίου, επειδή μιλά σκληρά για τον αγαπημένο τους Πάπα.

Ας δούμε τι λέει ο Μακρυγιάννης, ο αγνός αυτός Έλληνας και χριστιανός:

 • «Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα ’νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν…

 • Τότε, εκεί που καθόμουν εις το περιβόλι μου και έτρωγα ψωμί, πονώντας από τις πληγές, όπου έλαβα εις τον αγώνα και περισσότερο πονώντας δια τις μέσα πληγές όπου δέχομαι δια τα σημερινά δεινά της Πατρίδος, ήλθαν δύο επιτήδειοι, άνθρωποι των γραμμάτων, μισομαθείς και άθρησκοι, και μου ξηγώνται έτσι:
  «Πουλάς Ελλάδα, Μακρυγιάννη».

 • Εγώ, στην άθλιαν κατάστασίν μου, τους λέγω:
  «Αδελφοί, με αδικείτε. Ελλάδα δεν πουλάω, νοικοκυραίγοι μου. Τέτοιον αγαθόν πολυτίμητον δεν έχω εις την πραμάτειαν μου. Μα και να τό’ χα, δεν τό’ δινα κανενός. Κι’ αν πουλιέται Ελλάδα, δεν αγοράζεται σήμερις, διότι κάνατε τον κόσμον εσείς λογιώτατοι, να μην θέλει να αγοράσει κάτι τέτοιο».

 • Έφυγαν αυτοί. Κι’ έκατσα σε μίαν πέτραν μόνος και έκλαιγα. Μισός άνθρωπος καταστάθηκα από το ντουφέκι του Τούρκου, τσακίστηκα εις τις περιστάσεις του αγώνα και κυνηγιέμαι και σήμερον. Κυνηγιώνται και άλλοι αγωνιστές πολύ καλύτεροί μου, διότι εγώ είμαι ο τελευταίος και ο χειρότερος. Και οι πιο καλύτεροι όλων αφανίστηκαν…..

 • Και πιο κάτω ο Μακρυγιάννης λέει

 • Βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να μας σβήσουν την Αγία Πίστη, την Ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον.
  Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα. Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον.

 • Και σκουπίζοντας τα δάκρυά μου τους είπα:
  «Δεν βλέπετε που θέλουν να κάμουν την Ελλάδα παλιόψαθα;
  Βοηθείστε, διότι μας παίρνουν, αυτοί οι μισοέλληνες και άθρησκοι, ό,τι πολυτίμητον τζιβαϊρικόν έχομεν.
  Φραγκεμένους μας θέλουν τα τσογλάνια του τρισκατάρατου του Πάπα.
  Μην αφήσετε, Άγιοί μου αυτά τα γκιντί πουλημένα κριγιάτα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερα κακά από αυτά που καταδέχθηκεν ο Τούρκος ως τίμιος εχθρός μας».

 • Ένας δικός μου αγωνιστής μου έφερε και μου διάβασεν ένα παλαιόν χαρτί, που έγραψεν ο κοντομερίτης μου Άγιος παπάς, ο Κοσμάς ο Αιτωλός.
  Τον εκρέμασαν εις ένα δέντρον Τούρκοι και Εβραίοι, διότι έτρεχεν ο ευλογημένος παντού και εδίδασκεν Ελλάδα, Ορθοδοξία και Γράμματα.

 • Έγραφεν ο μακάριος εκείνος ότι:
  «Ένας άνθρωπος να με υβρίσει, να φονεύσει τον πατέρα μου, την μητέρα μου, τον αδελφόν μου και ύστερα το μάτι να μου βγάλει, έχω χρέος σαν χριστιανός να τον συγχωρήσω.
  Το να υβρίσει τον Χριστόν μου και την Παναγία μου, δεν θέλω να τον βλέπω».

 • Το χαρτί του πατέρα Κοσμά έβαλα και μου το εκαθαρόγραψαν. Και το εκράτησα ως Άγιον Φυλαχτόν, που λέγει μεγάλην αλήθειαν. Θα πω να μου γράψουν καλλιγραφικά και τον άλλον αθάνατον λόγον του, «τον Πάπαν να καταράσθε ως αίτιον».
  Θέλω να το βλέπω κοντά στα ’κονίσματά μου, διότι τελευταίως κάποιοι δικοί μας ανάξιοι λέγουν ότι αν τα φτιάξουμε με τον δικέρατον Πάπαν, θα ολιγοστέψουν οι κίντυνοι, τα βάσανα και η φτώχεια μας, τρομάρα τους.

 • Και είπαν οι άθρησκοι που εβάλαμεν εις τον σβέρκο μας να μη μανθάνουν τα παιδιά μας Χριστόν και Παναγίαν, διότι θα μας παρεξηγήσουν οι ισχυροί. Και βγήκαν ακόμη να ’ποτάξουν την Εκκλησίαν, διότι έχει πολλήν δύναμη και την φοβούνται…

Ο μεγάλος ερευνητής της ζωής του αγίου Κοσμά, που λίγο πολύ έβγαλε πλαστογράφο τον π. Αυγουστίνο, πως δεν γνώριζε την μαρτυρία αυτή του του Μακρυγιάννη για τον άγιο Κοσμά;
Μήπως και ο Μακρυγιάννης λέει ψέματα, π. Ειρηναίε και κ. Μενούνε;
Ο Γέροντας Αυγουστίνος αγαπούσε πολύ τον Μακρυγιάννη και συχνά τον μνημόνευε. Σίγουρα γνώριζε τα λόγια αυτά του Μακρυγιάννη, που δεν χωρούν αμφισβήτηση.
Ας συμμαζευτούν οι φιλοπαπισταί και οι οικουμενισταί, και να μη στήνουν παγίδες στους αγωνιστάς της Πίστεως, γιατί όπως βλέπουμε πέφτουν οι ίδιοι και χάνουν την καλή έξωθεν μαρτυρία.

Το περιοδικό ΝΕΙΑΤΑ (τ. Σεπτ.-Οκτ. 2009, σ. 168), δυστυχώς, φιλοξένησε τις συκοφαντικές επιστολές εναντίον του σεβάσμιου γέροντος Μητροπολίτου.
Απάντηση στον κ. Μενούνο και στον π. Ειρηναίο έδωσε ο αρχιμανδρίτης Λαυρέντιος Γρατσίας, πνευματικό παιδί του Γέροντος. Εστάλη στο περιοδικό “ΝΕΙΑΤΑ”. Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό του π. Αυγουστίνου “ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΠΙΘΑ” φυλ. Ιανουαρίου 2010. Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Ιερά Παρακαταθήκη του Οδυσσέα Τσολογιάννη και καταχωρήθηκε στην ιστοσελίδα του “ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ”, στις 21-10-2010.

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑΥΜΑΣΤΟ

Ο Μακρυγιάννης που αγαπούσε ο Γέροντας, έρχεται χωρίς να το περιμένει κανείς, μάρτυρας υπερασπίσεως του σεβάσμιου ιεράρχη!

Ο κ. Τσολογιάννης έβαλε στην ιστοσελίδα του, μετά την επιστολή του π. Λαυρεντίου και τα σχόλιά του, ένα απόσπασμα από τον Μακρυγιάννη. Το διάβασε πρίν από μέρες, του άρεσε και το αντέγραψε. Το θαυμαστό  είναι ότι το έβαλε στην ιστοσελίδα του την συγκεκριμένη στιγμή, χωρίς να προσέξει οτι μέσα στο απόσπασμα υπήρχαν τα λόγια του αγίου Κοσμά που αμφισβητούνταν.

Να ξαναδούμε την μαρτυρία του Μακρυγιάννη·

«Ένας δικός μου αγωνιστής μου έφερε και μου διάβασε ένα παλαιό χαρτί, που έγραψε ο κοντομερίτης μου Άγιος παπάς, ο Κοσμάς ο Αιτωλός. Ένας άνθρωπος να με υβρίσει, να φονεύσει τον πατέρα μου, την μητέρα μου, τον αδελφόν μου και ύστερα το μάτι να μου βγάλει, έχω χρέος σαν χριστιανός να τον συγχωρήσω. Το να υβρίσει τον Χριστόν μου και την Παναγία μου, δεν θέλω να τον βλέπω»… Το χαρτί του πατέρα Κοσμά έβαλα και μου το εκαθαρόγραψαν. Και το εκράτησα ως Άγιον Φυλαχτό, που λέγει μεγάλη αλήθεια. Θα πω να μου γράψουν καλλιγραφικά και τον άλλον αθάνατον λόγον του, «τον Πάπαν να καταράσθε ως αίτιον». Θέλω να το βλέπω κοντά στα ’κονίσματά μου, διότι τελευταίως κάποιοι δικοί μας ανάξιοι λέγουν ότι αν τα φτιάξουμε με τον δικέρατον Πάπαν, θα ολιγοστέψουν οι κίντυνοι, τα βάσανα και η φτώχεια μας, τρομάρα τους».

Τι λέει τώρα ο π. Ειρηναίος και ο κ. Μενούνος; Ανοιξαν λάκκο για να ρίξουν τον σεβάσμιο γέροντα  π. Αυγουστίνο και να απαλλάξουν το Πάπα από την κατάρα και όπως βλέπουμε, στο λάκκο έπεσαν οι ίδιοι.

Υπάρχουν και άλλα αποδεικτικά στοιχεία και έγγραφα, που αποδεικνύουν την γνησιότητα των λόγων του αγίου Κοσμά, αλλά νομίζουμε ότι η μαρτυρία του Μακρυγιάννη φτάνει.

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.