Αυγουστίνος Καντιώτης



Δημοσιευματα Σκοπιανων για τον Γεροντα π. Αυγουστινο σε Κοζανιτικες ιστοσελιδες!!!

date Σεπ 6th, 2010 | filed Filed under: ΤΑ ΥΠΕΡ & ΤΑ ΚΑΤΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

http://ai-vres.blogspot.com/20 KAI Kasmeri.gr

ΚΑΤΟΧΗ ΣΥΣΣΙΤΙΑ 8500 πιατα ist

_________________________________________

Στην φωτογραφία· Ο π. Αυγουστίνος Καντιώτης το 1944 με τα παιδιά των συσσιτίων την Κατοχή στην Κοζάνη

___________________________________________________


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ
http://ai-vres.blogspot.com/20 KAI Kasmeri.gr

Ο τίτλος που χρησιμοποιούν εναντίον του σεβάσμιου ιεράρχου είναι από παλιά εφημερίδα του καθηρημένου Σκοπιανού Τσιαρκνιά. Το άθλιο και συκοφαντικό δημοσίευμα τους είναι πάλι του ιδίου· Σε ένα σημείο γράφουν· “Στη διάρκεια της Κατοχής κι ενώ βρισκόταν στη Δυτική Μακεδονία [ο π. Αυγουστίνος] λέγεται ότι έσωσε πολύ κόσμο από την ασιτία, διοργανώνοντας συσσίτια τόσο στην Κοζάνη όσο και στη Φλώρινα. Ωστόσο, οι πολέμιοί του τον κατηγορούν ότι οργάνωνε «αντισταθμίσματα» στην επιρροή του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, ενώ μετά την απελευθέρωση αναλάμβανε την «εξομολόγηση» των αιχμαλώτων του Δημοκρατικού Στρατού, δίνοντας πληροφορίες στα στρατοδικεία….”.

Το φυλλάδιο είναι της Κατοχής

και το εξέδιδε ο π. Αυγουστίνος στην Εστία Συσσιτίων

81501-ιστ-1Σαν δεν ντρέπονται! Χρησιμοποιούν συνεντεύξεις των Σκοπιανών, για να πλήξουν την μνήμη του μεγαλύτερου ευεργέτου της Κοζάνης!!! Την πληροφορία αυτή που έγραψε η “Ελευθεροτυπία” το 2000 (και βρίσκεται στο διαδίκτυο), την πήρε από τον «Ριζοσπάστη» του 1982. Ο “Ριζοσπάστης” αναφέρει στο φύλλο αυτό το όνομα του Νικόδημου Τσιαρκνιά και γράφει ακριβώς τα ίδια λόγια.

Μπορούν να μας πουν αυτοί οι Κοζανίτες, τι κακό τους έκανε ο π. Αυγουστίνος Καντιώτης;

Ο Τσιαρκνιάς με το δίκιο του τον κατηγορεί, γιατί ο επίσκοπος Φλωρίνης π. Αυγουστίνος Καντιώτης τον έδιωξε από την Φλώρινα, όταν αντελήφθη τις διασυνδέσεις του με τους Σκοπιανούς. Οι Σκοπιανοί με το δίκιο τους τον κατηγορούν, αφού ο ηρωϊκός Μητροπολίτης της Φλώρινας τους χάλασε πολλών ετών προπαγάνδα. Οι Φλωρινιώτες που φυλάγουν τα σύνορα του Βορρά, έχοντας άξιο επίσκοπο έγιναν ποιο πατριώτες από τους άλλους Έλληνας,  που καταφεύγουν ακόμα και στην σκοπιανή προπαγάνδα για να πλήξουν έναν ιεράρχη, που έπαιξε την ζωή του κορώνα γράμματα για τον Χριστό και την Ελλάδα.

Οι παραπάνω Κοζανίτικες ιστοσελίδες πού βρίσκονται, στο φεγγάρι; Στην Δυτική Μακεδονία βρίσκονται και στην πόλη της Κοζάνης. Όπως ξέρουν τα Κοζανίτικα έπρεπε να ξέρουν και το τι έγινε την Κατοχή στην πόλη τους και ποιός την έσωσε; Και αν δεν το ξέρουν να ρωτήσουν τους πατεράδες τους και τους παππούδες τους για να το μάθουν. Δεν υπάρχει γέροντας Κοζανίτης που να μη αναγνωρίζει την τεράστια προσφορά του π. Αυγουστίνου την Κατοχή στην Κοζάνη.

Αλλά αυτό ζητούν οι σύγχρονοι καιροί· να λησμονήσουμε τους ευεργέτας μας και την ιστορία μας, για να παγκοσμιοποιηθούμε.

Αντί να προσφέρουν μηνύματα αγάπης και ευγνωμοσύνης στον ευεργέτη της Κοζάνης π. Αυγουστίνο Καντιώτη, που στην Γερμανική Κατοχή έσωσε την πόλη και την γύρω περιοχή από τον θάνατο της πείνας με τα 8150 πιάτα ημηρεσίως, και τόνωσε το πεσμένο φρόνημα του σκλαβωμένου λαού, και ενίσχυσε το πατριωτικό τους συναίσθημα, και δυνάμωσε την πίστη τους στο Θεό, βρέθηκαν Κοζανίτικες ιστοσελίδες να κάνουν μνημόσυνο από την Σκοπιανή προπαγάντα. Μπράβo τους!

Για ποιους άραγε λόγους ενεργούν έτσι, και ποια συμφέροντα εξυπηρετούν;

Θα κάνουμε κάποιες σκέψεις και θα προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε τους λόγους που επέλεξε το http://ai-vres.blogspot.com αυτές τις ιερές στιγμές της κοιμήσεώς του Γέροντος να αναδημοσιεύσει άρθρο των Σκοπιανών;  Και το  Kasmeri.gr να αναμεταδώσει τις παραπάνω αηδίες.

Αν κάνουμε κάποιο λάθος στις σκέψεις μας, παρακαλούμε να μας ενημερώσουν οι υπεύθυνοι των παραπάνω ιστοσελίδων.

Η ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ Ή ΑΓΝΟΙΑ

Στην μεγάλη τοιχογραφία ο π. Αυγουστίνος μιλά στο πρόχειρο βήμα της “Εστία”

Ζωγραφίστηκε από την υπεύθυνη του Οικοτροφείου στην αίθουσα του Συλλόγου

των «40 Μαρτύρων Κοζάνης που κατέλαβε και έκανε ΚΑΠΗ ο Δήμος Κοζάνης

Eστια-τοιχ181-ιστ.Ο συντάκτης του http://ai-vres.blogspot.com πιθανόν από επιπολαιότητα να άρπαξε ένα παλαιό δημοσίευμα των Σκοπιανών, που βρήκε στο διαδίκτυο από φύλλο της “Ελευθεροτυπίας” του 2000 και το έκανε καινούργια είδηση, νομίζοντας ότι είναι θησαυρός και θα κάνει εντυπώσεις! Το http://Kasmeri.gr όπως πληροφορούμε αυτόματα καταχωρεί τις ειδήσεις, αυτό όμως δεν δικαιολογεί τους υπεύθυνους της ιστοσελίδος.

Θα έπρεπε οι παραπάνω Κοζανίτες των δύο μπλόκ να ξέρουν την ιστορία της Κοζάνης και να μιλούν με σεβασμό για το μεγάλο ευεργέτη τους.  Αλλά έτσι είναι· «Αντί του Μάνα», προσφέρουν «χoλή και αντί του ύδατος όξος»!

Θα ήθελα να τους ερωτήσω· Μήπως ανήκουν στην ομάδα του Πάρη Κουκουλόπουλου και του Λάζαρου Μαλούτα που βοήθησαν δικαστικά τον Κων. Βίκα  να αρπάξει τον Σύλλογο των «40 Μαρτύρων» και να γίνει πρόεδρος το 2001, μ’ ένα μαϊμού πρακτικό εκλογών 1/514/2001, που δεν είχε ψήφους; Που οι υπογραφές στο τέλος του πρακτικού ήταν ελλειπείς και φαίνονταν; Που τα 5 από τα 16 μέλη του πρακτικό ήταν της οικογένειας του Βίκα, και τα άλλα 5  του Διοικητικού Συμβουλίου, δεν ήταν εγγεγραμμένα μέλη και δεν γνώριζαν μέχρι τότε ούτε την πόρτα του Συλλόγου;

Το Οικοτροφείο των «40 Μαρτύρων» (ένα μεγάλο ίδρυμα στο κέντρο της πόλεως) που σήμερα εκμεταλλεύεται ο Δήμος Κοζάνης, το έκανε ο π. Αυγουστίνος. Ήταν για τους πτωχούς μαθητάς και λειτουργούσε 50 χρόνια στην πόλη, προσφέροντας τεράστιο έργο. Είχε εγκεκριμένο Καταστατικό και δεν μπορούσε να αγγίξει ούτε πέτρα απ’ αυτό ο Δήμος Κοζάνης.

Ο εισαγγελέας Καμηλάρης και ο διάδοχός του δεν έβλεπαν καμία παρανομία, καμία πλαστογραφία και έβαζαν στο αρχείο ότι παράνομο έγγραφο έπεφτε στα χέρια τους. Έχοντας τέτοια ισχυρή προστασία άρπαξαν το Οικοτροφείο των «40 Μαρτύρων» Κοζάνης, έδιωξαν με ασφαλιστικά την υπεύθυνη του Οικοτροφείου Ανδρονίκη Καπλάνογλου, που εργαζόταν 25 χρόνια στο Οικοτροφείο δωρεάν και ήταν αληθινό μέλος του Συλλόγου. Πέταξαν στον δρόμο τις πτωχές μαθήτριες του Οικοτροφείου, τον Δεκέμβριο του 2003 και έδωσαν και τον επάνω όροφο του ιδρύματος στον Δήμο Κοζάνης.

Μπήκαν σαν κλέφτες στο Οικοτροφείο σπάζοντας την κεντρική είσοδο, αφού ο αγωνιστής γέροντας ιεράρχης συμβούλευσε την υπεύθυνη να μη παραδώσει, και μετά τα ασφαλιστικά τα κλειδιά.

Ο Δήμος Κοζάνης είχε ήδη καταστρέψει την αίθουσα του Συλλόγου που  έκανε και μιλούσε ο π. Αυγουστίνος, μετατρέποντάς την σε  ΚΑΠΗ, με κονδύλια την Ευρωπαϊκής Ενώσεως και του Ελληνικού Δημοσίου.

Νεώτερος εισαγγελέας της Κοζάνης είδε τα ψεύτικα και πλαστογραφημένα έγγραφά και πρακτικά, που δεν είχαν παραγραφή και τους παρέπεμψε με την κατηγορία·

  • «Πλαστογραφία μετὰ χρήσεως, κατ’ ἐξακολούθηση ἀπὸ κοινοῦ»· καὶ «Χρήση νοθευμένου ἔγγραφου μετὰ χρήσεως κατ’ ἐξακολούθηση ἀπὸ κοινοῦ».

Ορίστηκε δικάσιμος στο Τριμελές, στις 20-5-2008, δηλαδή αρκετά χρόνια μετά τις πρώτες πλαστογραφίες που παραγράφηκαν. Η δίκη όμως ανετράπη μια εβδομάδα πριν την δικάσιμο· Πως; Ο δημοκράτης κ. Κουκουλόπουλος και οι εισαγγελείς του το γνωρίζουν!!! Και όταν παρ’ όλη την  υψηλή προστασία που παρείχαν στους πλαστογράφους, το Συμβούλιο Εφετών Κοζάνης αποτελούμενο από τρείς έντιμους δικαστάς, τους παρέπεμψε να δικαστούν με βούλευμα στο Tριμελές, στις 4-11-2008, με την ίδια κατηγορία· «Πλαστογραφία μετὰ χρήσεως, κατ’ ἐξακολούθηση ἀπὸ κοινοῦ»· καὶ «Χρήση νοθευμένου ἔγγραφου μετὰ χρήσεως κατ’ ἐξακολούθηση ἀπὸ κοινοῦ», βρήκαν και πάλι τον τρόπο. Δεν είχε έννομο συμφέρον, είπαν, λόγω παραγραφών το μέλος εκείνο του Συλλόγου που έδιδε τα χρήματά του και διέθεται την ζωή του 25 χρόνια στην υπηρεσία των παιδιών και του ιδρύματος, και αγωνίζονταν 8 χρόνια εναντίον των αρπακτικών, ενώ οι πλαστογράφοι είχαν έννομο συμφέρον και είχαν δύο δικηγόρους, τον εισαγγελέα που ευθύνονταν για τις παραγραφές στην έδρα, τον νυν δήμαρχο Λάζαρο Μαλούτα ως μάρτυρα-ψευδομάρτυρα,  αφού δεν ήξερε τίποτε από τον Σύλλογο τον «40 Μαρτύρων». Είχαν και ένα νόμιμο μελος του Συλλόγου ως μάρτυρα, που δεν άκουγε, και η δικαστικός επαναλάμβανε τις ερωτήσεις. Για αυτό, είπε σε έναν δικηγόρο τους· Τί τον ρωτάς, δεν βλέπεις ότι δεν ακούει;

Μ’ αυτό τον «έντιμο» τρόπο κατέλαβαν και κατέστρεψαν το έργο του π. Αυγουστίνου στην Κοζάνη. Και τώρα βρίσκονται ιστοσελίδες που αντί για μνημόσυνο ευγνωμοσύνης στον ευεργέτη της πόλεως π. Αυγουστίνου Καντιώτη του κάνουν μνημόσυνο με Σκοπιανά κόλυβα και του φορούν αγκάθινο στεφάνι.

Ο π. Αυγουστίνος έξω από την αίθουσα τον «40 Μαρτύρων»,

που κατέστρεψε ο Δήμος Κοζάνης

π. Αυγ. ΚοζανηΠαρακαλούμε· Αν το δημοσίευμα δεν είναι δικό τους και μπήκε από άγνοια στις ιστοσελίδες τους, να ζητήσουν δημόσια συγνώμη  από τους αναγνώστας τους και από τον κεκοιμημένο γέροντα π. Αυγουστίνο αναδημοσιεύοντας κάποια αποσπάσματα του άρθρου μας. Περιμένουμε

  • Κυκλοφόρησε και ένα βιβλίο με χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε πολυτελείας χαρτί, γραμμένο από τον Μυλωνά Δημήτριο. Το προλογίζει ο Π. Κουκουλόπουλος και ο Κ. Βίκας. Φέρει τον τίτλο “ΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ” και δεν αναφέρει πουθενά το όνομα του μεγαλυτέρου ευεργέτου της Κοζάνης  π. Αυγουστίνου Καντιώτου! Είναι τυχαίο;

Ο π. Αυγουστίνος αγαπούσε πολύ την Κοζάνη και έλεγε· Της καρδιάς μου η πρωτεύουσα  δεν είναι η Αθήνα, αλλά η Κοζάνη. Αλλά και ο λαός της Κοζάνης αγαπά τον ευεργέτη της. Ο τύπος της Κοζάνης απηύθυνε λόγια ευγνωμοσύνης στην κοίμησή του.

Το δημοσίευμα έχει και άλλες γελοίες συκοφαντίες. Θα απαντήσουμε αν χρειασθεί.

ΣΧΟΛΙΑ
From: tsalidoy niki
Subject: test

Message Body:
ΟΥΔΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ..Αναφερομαι στα διαφορα blogs που μετα την κοιμηση του γεροντος δημοσιευσαν διαφορες ανακριβιες ηθελημενα η μη γι αυτόν.Ανθρωποι των οποιων οι γονεις επεζησαν στην κατοχη χαρις το εργο του π.Αυγουστινου ερχονται τωρα και δημοσιευουν ανακριβιες και ψευδη για αυτόν που εζησε τη ζωη του με γνωμονα το Ευαγγελιο και αφιερωσε τη ζωη του προς το συμφερον των συναθρωπων του ακομα και με κινδυνο της ζωης του. Γραφουν για την ομιλια του κατά του Ανδρεα Παπανδρεου και της Δημητρας. Ξεχνουν όμως να γραψουν ότι ο γεροντας δεχτηκε τον Ανδρεα Παπανδρεου και την Δημητρα στη μητροπολη και μαλιστα σε δυσκολες γι αυτους εποχες.Τυχαια δεν το γραφουν….Δεν νομιζω.Γραφουν ότι ηταν φιλοβασιλικος. Ξεχνουν όμως ηθελημενα ότι μονον αυτος επαυσε το πολυχρονιο των βασιλεων όταν θελησαν μαζι με τον Τυχαιο….Δεν νομιζω. Ολοι αυτοι που σηκωνουν τη σημαια του αναθεματος το κανουν από μισος και από μικροπολιτικα και αλλα συμφεροντα. Ο Π.Αυγουστινος ηλεγχε τα κακως κειμενα με πονο ψυχης,με αγαπη και προσμονη προς μετανοια ολων αυτων και παντα τους ηλεγχε την εποχη της ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ τους. Ας διαβασουν λοιπον καλυτερα την ζωη του μεγαλου αυτου ΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΙΕΡΑΡΧΟΥ και τα ξαναλεμε. .

tagOne Response to “Δημοσιευματα Σκοπιανων για τον Γεροντα π. Αυγουστινο σε Κοζανιτικες ιστοσελιδες!!!”

  1. v.dem Said,

    Αυτούς που θεωρούμε ότι δεν αξίζουν και δεν μπορούν να μας βλάψουν δεν τους πολεμάμε. Ο π.Αυγουστίνος όμως έχει πολύ μεγάλη αξία γι’αυτό και τον πολεμούν και θα τον πολεμούν οι κάθε λογής αιρετικοί και ανιστόρητοι.

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.