Αυγουστίνος Καντιώτης



H ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΑΘΕΪΑ. Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

date Φεβ 26th, 2015 | filed Filed under: EKKΛΗΣΙΑΣΤ. ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΦΑΝΗΚΕ ΠΟΥ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΕΡΕΜΙΑΣ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΤΟΥΣ; ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΛΕΝΕ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΟΙ;

1. «Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΑΘΕΪΑ» (ακούστε ηχογραφημένο 4λεπτο  απόσπασμα ομιλίας του π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ)

 

2. Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΓΟΡΤΥΝΟΣ

ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

Του Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστίνου

 ονος Βαρλααμ mikr. «Ο έλεγχος συνιστάται απο την Αγία Γραφή. Και προπαντώς είνε καθήκον των πνευματικών ποιμένων και οδηγών. Ο απόστολος Παύλος, γράφων προς τον έπίσκοπον της Εφέσου Τιμόθεον, παραγγέλλει· «Έλεγξον, επιτίμησον, παρακάλεσον» (Β΄ Τι. 4:2). «Τους αμαρτάνοντας ενώπιον πάντων έλεγχε, ίνα και οι λοιποί φόβον έχωσι» (Α΄ Τι. 5,20). Ο ίδιος δε ο Παύλος, όπως βλέπομεν εις τας Πράξεις καί εις τας Επιστολάς του, ήλεγχε και εκαυτηρίαζε, αλλά και αφώριζε και παρέδιδεν εις τον Σατανάν προς βασανισμόν καί σωφρονισμόν πρόσωπα, τα όποια εξετρέποντο εκ της τροχιάς της πίστεως και της ηθικής ζωής και προεκάλουν δημόσιον σκανδαλισμόν. Ο ιερός Χρυσόστομος, παρατηρών εκείνους, οι οποίοι εσκανδαλίζοντο εκ του ελέγχου και δεν συνεφώνουν προς τον ελεγκτικόν λόγον, έλεγεν: Οι θρασεϊς αμαρτάνουν δημοσίως. Ψεύδονται, κλέπτουν, αδικούν, καταπατούν θείους και ανθρωπίνους νόμους, βλασφημούν τον Θεόν, διασαλεύουν την ηθικήν τάξιν. Και εγώ να μη τους ελέγξω; Πώς θα συγκρατηθή το κακόν; Δια τούτο έγιναν τα άνω κάτω καί τα κάτω άνω, διότι ούτε ελέγχομεν, ούτε ελεγχόμεθα, λέγει επίσης ο ιερός πατήρ. Ο Σωκράτης έλεγεν, ότι βίος ανεξέλεγκτος είνε βίος αβίωτος. Ήσκησε δε καυστικόν και εκτεταμένον έλεγχον των συγχρόνων του. Και δια τον έλεγχον εμισήθη υπό αρχόντων και κατεδικάσθη εις τον διά κώνειου θάνατον». (Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης, 1983).

Η δουλειά του επισκόπου δεν είναι να λέει· Καλημέρα και στον άγγελο, καλημέρα και στο διάβολο, ούτε να κολακεύει την εξουσία.

3. Λυκούργος Νάνης· Περί της σθεναρής στάσεως του Γορτυνος Ιερεμια (πατήστε εδώ)

4. Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015

ΑΞΙΟΣ! ΑΞΙΟΣ! ΑΞΙΟΣ!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ!

_____Χθές αναστατώθηκε το Πανελλήνιο μόνο και μόνο επειδή ένας Αρχιερεύς στάθηκε στο ύψος της αποστολής του! Προέβη σε δημόσιο έλεγχο μιάς ατόπου ενεργείας Επισήμων Εκπροσώπων του Ελληνικού Κράτους, όπως άλλωστε ώφειλε να πράξει! Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΟΡΤΥΝΟΣ

ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ ΩΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας είναι παιδί ήρωα του 1940. Όταν αυτός γεννήθηκε ο πατέρας του σκοτώθηκε στον πόλεμο, και μεγάλωσε με τη μητέρα του ορφανός. Το γράφουμε αυτό, για να δείξουμε ότι έχει κάθε δικαίωμα, πρώτα σαν επίσκοπος να ελέγχει, και δεύτερον σαν γνήσιος έλληνας να διαμαρτύρεται.

ΔΙΑΒΑΣAME ότι: Ιερώνυμος καλεί Κωνσταντοπούλου για τους «αλειτούργητους άρχοντες

  • Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου με αφορμή τα όσα διημείφθησαν στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Μεγαλόπολης, όπου την περασμένη Κυριακή τελέσθηκε μνημόσυνο για τους 212 εκτελεσθέντες πατριώτες της Κατοχής.
    Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αρχιεπισκοπή, ο κ. Ιερώνυμος παρέπεμψε το θέμα προς συζήτηση στην προσεχή συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που θα διεξαχθεί την προσεχή Δευτέρα.
    Υπενθυμίζεται ότι ο μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας χαρακτήρισε «αλειτούργητους» τους επίσημους που παραβρέθηκαν στο μνημόσυνο, μεταξύ των οποίων ήταν και η πρόεδρος της Βουλής, εξαιτίας του γεγονότος ότι καθυστέρησαν στην προσέλευσή τους.
    Οι χαρακτηρισμοί του μητροπολίτη προκάλεσαν την αντίδραση των επισήμων, οι οποίοι και αποχώρησαν από την εκκλησία.
    Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν το έχει πολύ ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, καλυπτόμενος πίσω από μια Ιερά Σύνοδο, που στήριξε τον αντιρατσιστικό νόμο, ενώ κοιμάται όρθια στα μεγάλα θέματα της προδοσίας της ορθοδόξου πίστεως, να καλέσει σε απολογία τον επίσκοπο Ιερεμία, γιατί έκανε σαν επίσκοπος το καθήκον του!!!
Όμως είναι άξιον απορίας γιατί διαμαρτυρήθηκαν οι πολιτικοί, που τους είπε αλειτούργητους, αφού οι ίδιοι δεν ορκίστηκαν, γιατί όπως είπαν είναι άθεοι!!! Ο άθεος είναι χειρότερος από τον αλειτούργητο.

Επεισόδιο δημιουργήθηκε μεταξύ του Γόρτυνος Ιερεμία και της κ. Κωνσταντοπούλου

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ

ΣΕ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας είναι χειροτονία του π. Αυγουστίνου και μεγάλωσε από μικρός κοντά του.
Ο  π. Αυγουστίνος όχι μόνο στις «δημοκρατικές» κυβερνήσεις, αλλά και στη δικτατορία όταν οι επίσημοι πήγαιναν στην εκκλησία κατα το τέλος της Θείας λειτουργίας, για να παραστούν στην δοξολογία, δεν τους χαμογελούσε, αλλά τους επέπληττε μπροστά στο λαό, γιατί έλεγε ότι αυτοί πρέπει να είναι παράδειγμα στο λαό.

  • ΔΥΟ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ
    Η μπάντα του στρατού έπαιζε έξω από τον Mητροπολιτικό ναό κατά την είσοδο των επισήμων και χαλούσε η κατανυκτική ατμόσφαιρα της θείας Λειτουργίας. Ο επίσκοπος έβγαινε στην ωραία πύλη και τους έκανε παρατήρηση, για να έρχονται εγκαίρως στο ναό.
    Σε μία δοξολογία έκανε το εξής· Είπε από τον άμβωνα ότι·
    «Χρειάζονται κάποια λεπτά για να έρθη η ώρα της επισήμου δοξολογίας, γι’ αυτό θά μοιράσω πρώτα αντίδωρο στους πιστούς, που ήρθαν από την αρχή στη Θεια Λειτουργία και μετά θα γίνει η Δοξολογία».
    Άφησε τους επισήμους να περιμένουν μέχρι να δώσει και στον τελευταίο πιστό αντίδωρο.
    Σε άλλη Θεια Λειτουργία, που θα ακολουθούσε η δοξολογία, αντελήφθη έναν χωροφύλακα ν’ απομακρύνει κάποιον γέροντα από τα πρώτα καθίσματα, γιατί θα στεκόταν εκεί οι επίσημοι. Του μίλησε αυστηρά για ν’ αφήσει τον γέροντα στη θέση του.
    Τιμούσε τις αρχές και τις εξουσίες, όταν όμως αυτὲς γινόταν κακό παράδειγμα στο λαό, τους ήλεγχε δημόσια, αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις τους.

Παραθέτουμε ένα μικρό απόσπασμα ελεγκτικής ομιλίας του π. Αυγουστίνου

NEKPOΣ ΠEΦTΩ

ΑΛΛΑ TO EYΑΓΓEΛIO ΔEN TO ΠΑTΩ

  • Δεν εξουσιάζω το σχολείο, ούτε την νομαρχία, ούτε την εισαγγελία. Eξουσιάζω όμως εδώ μέσα (στο ναό)… Nεκρός πέφτω και το Eυαγγέλιο δεν το πατώ...
    Mε γνωρίζετε πολύ καλά. Δεν ξέρω τί θα κάνης και τί θα πεις, αν εσύ που με ακούς απόψε γελάς.
    Δεν με ενδιαφέρει πόσοι θα με σχολιάσουν στα καφενεία και θα πουν: Πάει πάλι ο Kαντιώτης τρελλάθηκε. Αλλά πράγματα ζητά.
    Δεν σε υπολογίζω, λέγε ότι θες. Ανοιξε το στόμα σου και πέταξε όσα καβούρια και όσα φίδια θέλεις εναντίον μου. Δεν με ενδιαφέρει…
    Tώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι και θα αρχίση πάλι η βρωμιά να ξαπλώνεται στην πόλη, δεν θα επιτρέψω εδώ στην εκκλησία καμμιά ασχήμια, κανένα βδέληγμα… (ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ 13-3-1971)

 

 

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.