Αυγουστίνος ΚαντιώτηςΔεν υπαρχει δικαιοσυνη. Διεθνης κωμωδια παιζεται. Κ᾿ εμεις ειμεθα πολυ αφελεις να ελπιζουμε στους ξενους. ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΜΑΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΟ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. Η [ανθελληνικη] κυβερνηση «φιμωνει» του Ελληνες: Συνεληφθη ο διαχειριστης της ομαδας «Πτολεμαιοι Μακεδονες» – Ο Τσιπρας «καθαριζει» πριν παει Μακεδονια

date Φεβ 28th, 2019 | filed Filed under: ΕΛΛΑΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ

Εθνη ποὺ λησμονοῦν τὴν ἱστορία τους εἶνε ἀνάξια νὰ ζοῦν

Του Μητροπολιτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου Καντιώτου
Μικρο ἀπόσπασμα ἀπό ομιλία στον Ἁγιο Παντελεημονα Φλωρινης 28.10.1987

ΤΕΡΑΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ιντ

Ευλογει με δυο χ

«…Εἶνε ἄφρονες ὅσοι ἐπώνυμοι καὶ ἀνώνυμοι προσπαθοῦν νὰ μειώσουν καὶ νὰ ἐκμηδενίσουν στὶς ψυχὲς τῶν Ἑλλήνων τὸν παράγοντα ποὺ λέγεται πίστι στὸ Θεό.

Τὶς ἡμέρες ἐκεῖνες τοῦ ᾿40, ἂν ἄνοιγες τὰ ῥαδιόφωνα, ὅλοι ἔψαλλαν ἐγκώμια στὴν Ἑλλάδα. Ἄγγλοι, Γάλλοι, Ῥῶσοι πρὸ παντός, ἔλεγαν· Ἕλληνες, δὲ᾿ θὰ σᾶς λησμονήσουμε ποτέ. Ἀγωνίζεσθε ὡς ἥρωες. Κι ὅταν θὰ ἔρθῃ ἡ ἡμέρα τῆς νίκης, θὰ εἶστε τὸ ἔθνος ποὺ θὰ ἀμείψουμε μὲ τὸ παραπάνω… Λόγια! Κ᾿ ἐμεῖς τὰ πιστεύαμε. Ὅταν ὅμως μετὰ τὴ νίκη ἐπροτάθη, νὰ δοθͺῆ στὴν Ἑλλάδα ἡ Βόρειος Ἤπειρος, ὁ Στάλιν χτύπησε τὸ γρόνθο του καὶ ἀρνήθηκε. Δὲν ὑπάρχει δικαιοσύνη. Διεθνὴς κωμῳδία παίζεται. Κ᾿ ἐμεῖς εἴμεθα πολὺ ἀφελεῖς νὰ ἐλπίζουμε, ἄλλοι μὲν στοὺς Ἀμερικάνους, ἄλλοι στοὺς Ῥώσους, ἄλλοι στοὺς Ἄγγλους. Ὄχι. Μᾶς ἠπάτησαν! Ἡ ἡμέρα αὐτὴ διδάσκει, ὅτι δὲν πρέπει νὰ ἔχουμε τέτοιες ἐλπίδες. «Μὴ πεποίθατε ἐπ᾿ ἄρχοντας, ἐπὶ υἱοὺς ἀνθρώπων, οἷς οὐκ ἔστι σωτηρία» (Ψαλμ. 145,3). Τὴ μικρά μας πατρίδα νὰ ἀγαπήσουμε, καὶ ἂς μᾶς ἐγκαταλείψουν οἱ μεγάλοι, ἀρκεῖ νὰ ἔχουμε τὸ Θεὸ μαζί μας.
Τελειώνω. Τὰ πρῶτα χρόνια τῆς ἐπαναστάσεως τοῦ ᾿21 κανείς δὲν μᾶς ὑποστήριζε. Ἡ Ἱερὰ Συμμαχία τῆς Εὐρώπης, ὅταν ἄκουσε ἐπανάστασι τοῦ 21, γέλασαν ὅλοι καὶ εἶπαν· «Ὄχι. Τὸ ἔθνος αὐτὸ θὰ μείνῃ δοῦλο, δὲν τὸ ἀναγνωρίζουμε». Τὸ ἔμαθε ὁ Κολοκοτρώνης. Μπῆκε σὲ μιὰ ἐκκλησιὰ καὶ προσευχήθηκε μὲ δάκρυα. Κι ὅταν βγῆκε ἔξω εἶπε· «Ἡ Παναγιὰ δὲν εἶνε σὰν τοὺς μεγάλους· ἡ Παναγιὰ ὑπέγραψε τὴν ἐλευθερία τῆς πατρίδος μας, καὶ δὲν παίρνει τὴν ὑπογραφή της πίσω»! Μεγάλα λόγια αὐτά. Ἡ Παναγία δὲν εἶνε Ἀγγλία, δὲν εἶνε Ἀμερική, δέν εἶνε σὰν τοὺς ψεῦτες καὶ ἀπατεῶνες. Ἠπάτησαν τὸ ἔθνος αὐτὸ τὸ ἱστορικό, τὸ ὁποῖο σήμερα καὶ τὴν Κύπρο ἔπρεπε νὰ ἔχῃ, καὶ τὴ Βόρειο Ἤπειρο ἔπρεπε νὰ ἔχῃ, καὶ τὴ Ῥωμυλία ἔπρεπε νὰ ἔχῃ. Μᾶς ἐνέπαιξαν, μᾶς κορόιδεψαν! Ἀλλ᾿ ἐμεῖς δὲν θὰ πιστεύουμε σ᾿ αὐτούς.Ὁ Ἰωάννης Καποδίστριας, ὁ πρῶτος καὶ μοναδικὸς Χριστιανὸς κυβερνήτης τῆς χώρας μας, εἶπε· «Ὁ Θεὸς διὰ θαυμάτων σῴζει τὴν Ἑλλάδα». Καὶ διὰ θαυμάτων θὰ τὴν σώσῃ καὶ πάλι. Καὶ πάντοτε θὰ συγκεντρωνώμεθα γιὰ νὰ ψάλλωμε «Τῇ ὑπερμάχῳ στρατηγῷ.

4219881

Στη σύλληψη Ελλήνων πατριωτών που εναντιώνονται στη Συμφωνία των Πρεσπών και την κυβέρνηση-δημιουργό της, προχωρούν οι ελληνικές αρχές. Μετά από τα χθεσινά αιματηρά επεισόδια στην Πτολεμαϊδα, τον κυνισμό της Υπουργού «Προστασίας του Πολίτη» και με κυβερνητικές σκέψεις για περιοδεία Τσίπρα στη Μακεδονία, δυνάμεις της Ασφάλειας συνέλαβαν το διαχειριστή της σελίδας «Πτολεμαίοι Μακεδονές».

https://www.pentapostagma.gr/2019/02

Η ελληνική κοινωνία «βράζει» μετά από την επιβολή της Συμφωνίας των Πρεσπών και τα ποσοστά της κυβερνησης στη Μακεδονία είναι εξαιρετικά χαμηλά. Για αυτό το λόγο ο κ.Τσίπρας θέλει να ταξιδέψει ο ίδιος στις περιοχές της Β.Ελλάδας και να «διορθώσει» την κατάσταση, αφού πρώτα φιμώσει τους «ακραίους εθνικιστές» που φωνάζουν την αλήθεια.

Συνελήφθη από άνδρες της Ασφάλειας, ο διαχειριστής της γνωστής ομάδας «Πτολεμαίοι Μακεδόνες» στο Facebook Γιάννης Ξανθόπουλος, μετά και τα επεισόδια έξω από τη Σχολή Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, ο συλληφθείς κατηγορείται για στάση, αντίσταση και σωματικές βλάβες, με την πλευρά της Αστυνομίας να κάνει λόγο για τέσσερις τραυματίες αστυνομικούς.

Υπενθυμίζουμε πως χθες, διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να φτάσουν στη Σχολή Πυροσβεστών για να αποδοκιμάσουν την υπουργό Όλγα Γεροβασίλη, με αποτέλεσμα ένας διαδηλωτής να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι από χτύπημα αστυνομικού.

Οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν, λόγω των αστυνομικών μέτρων, αρκετά μακριά από τις εγκαταστάσεις της Σχολής, φωνάζοντας συνθήματα για τη Μακεδονία, σε κάποια στιγμή επιχείρησαν να πλησιάσουν περισσότερο στη Σχολή Πυροσβεστικής, όμως απωθήθηκαν, με τη χρήση χημικών, από τις αστυνομικές δυνάμεις. Μάλιστα από τη συμπλοκή τραυματίστηκε στο κεφάλι ένας εκ των διαδηλωτών που μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Η κ. Γεροβασίλη έκανε λόγο για «ακροδεξιού κύκλους» αναφερόμενη στους Έλληνες πατριώτες που για άλλη μια φορά έγιναν θύματα κρατικής βίας!

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Σε μάχη «επιβίωσης» για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τςιπρα εξελίσσεται η εκλογική αντιπαράθεση στην Βόρειο Ελλάδα, καθώς τα ευρήματα από τις δημοσκοπήσεις έχουν προκαλέσει σχεδόν πανικό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι αντιδράσεις στη Συμφωνία των Πρεσπών δεν δείχνουν να κοπάζουν, οι εκλογολόγοι στις δημοσκοπήσεις βλέπουν πραγματική « καθίζηση» του ΣΥΡΙΖΑ πάνω από την Λάρισα και ο εκλογικός σχεδιασμός ανατρέπεται.

Τα χθεσινά σοβαρά επεισόδια στην Πτολεμαίδα, με αφορμή την παρουσία εκεί της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ολγας Γεροβασίλη, ήταν το κερασάκι στην τούρτα.

Είχαν προηγηθεί οι βίαιες επιθέσεις στα σπίτια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως συνέβη στα Γιαννιτσά με την Θεοδώρα Τζάκρη, τα επεισόδια στην ομιλία του Δημ. Τζανακόπουλου στην Κατερίνη, αλλά οι αντιδράσεις στην ομιλία Τσακαλώτου στην Καβάλα.

Ακόμα και αν δεν υπήρχαν οι δημοσκοπήσεις, η ομάδα Μαξίμου έχει πλήρη επίγνωση των αντιδράσεων στην Βόρειο Ελλάδα. Και οι δηλώσεις περί της δράσης «ακροδεξιών» στοιχείων, μπορεί να προσφέρουν ένα βολικό άλλοθι, αλλά δεν αλλάζουν την εικόνα.

Έτσι πλέον επιστρατεύεται ο πρωθυπουργός. Το μεγάλο και καλό «χαρτί» του ΣΥΡΙΖΑ. Πληροφορίες από το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα θέλουν τον πρωθυπουργό να σχεδιάζει τις επόμενες εβδομάδες, έξοδο εκτός των τειχών, στις καυτές εκλογικές περιφέρειες της Βορείου Ελλάδας, σε μια προσπάθεια «να μαζέψει» τις αντιδράσεις και να προσφέρει επιχειρήματα στους εναπομείναντες πιστούς ψηφοφόρους του κόμματος, που δυσκολεύονται ακόμα και να εμφανιστούν στα καφενεία.

Οι λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί, αλλά θεωρείται βέβαιον ότι το δύσκολο- έως αδύνατο- έργο της αλλαγής κλίματος στην Βόρειο Ελλάδα, θα το αναλάβει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ Β.ΕΛΛΑΔΑ

Σε κάθε περίπτωση, οι επιτελείς του Αλέξη Τσίπρα δεν τρέφουν αυταπάτες. Βλέπουν από τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων ότι η μάχη στις περιφέρειες της Βορείου Ελλάδας είναι χαμένη, και αυτό που ελπίζουν είναι απλά να περιορίσουν την ζημιά. Και σε αυτήν την προσπάθεια ο ρόλος του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καταλυτικός.

Η οργή που διαφαίνεται στην Βόρειο Ελλάδα για την Συμφωνία των Πρεσπών αλλάζει όπως φαίνεται όμως, και το εκλογικό ημερολόγιο. Αν και επισήμως οι κάλπες θα στηθούν τον Οκτώβριο, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού, που θεωρούν αυτοκτονική την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές την Άνοιξη, με τόσο νωπή την υπογραφή της Συμφωνίας, το κλίμα φαίνεται πως δείχνει Μάιο.

Το επιχείρημα είναι απλό. Σε περίπτωση που οι εκλογές καθυστερήσουν και παραπεμφθούν για το τέλος της 4ετίας, ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει με μια στρατηγικού τύπου ήττα, από την οποία πολύ δύσκολα θα μπορεί να ανακάμψει. Θα έχουν προηγηθεί οι ευρωεκλογές και η διαφαινόμενη ήττα- με μεγάλη διαφορά- από την Νέα Δημοκρατία και συνεπώς το Φθινόπωρο η αυτοδυναμία της ΝΔ θα είναι δεδομένη.

Οι υποστηρικτές του σεναρίου των πρόωρων εκλογών τον Μάιο, υποστηρίζουν ότι η μόνη λύση για να αποφευχθεί μια πλήρης ανατροπή του σκηνικού, είναι να προλάβουν την απόλυτη φθορά της κυβέρνησης, στήνοντας κάλπες μαζί με τις ευρωεκλογές.

Σε κάθε περίπτωση, το τελευταίο χαρτί που θα παίξει ο Αλέξης Τσίπρας, θα είναι αυτό της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ προς την κεντροαριστερά. Σε αυτό ποντάρει για την επόμενη ημέρα μετά τις εκλογές, και σε αυτό θα επιμείνει μέχρι τέλους.

Πριν λοιπόν την όποια έξοδο στην Βόρεια Ελλάδα, θα προηγηθούν οι επαφές με τους πρόθυμους της «απεύθυνσης ενός πλατιού καλέσματος», όπως είπε ο κ. Τσίπρας μετά την συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο την προσέλκυση και την απορρόφηση των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ. Έστω και αν προς το παρόν τα κέρδη από την πρόσκληση για συνεργασία, φαίνονται περιορισμένα.

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.