Αυγουστίνος Καντιώτης



ΤΙ ΙΔΕΑ ΕΙΧΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΗΡΟ: α) Παρουσιαζε στους πιστους την μεγαλη αποστολη του & ελεγε να τους τιμουμε περισσοτερο απο τους αγγελους. Ειπε, ομως, και δυο φοβερες προφητειες για την καταπτωση του: 1) ΘΑ ΧΑΘΗ Η ΑΡΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΚΛΗΡΟΥ & ΛΑΟΥ & ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΙΗ Ο ΛΑΟΣ. 2) ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ & Ο ΚΛΗΡΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΜΗΠΩΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΤΑΙ Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ;

ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΙΕΡΕΙΣ & ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ

ΣΤΑ ΖΥΓΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ

ΦΟΒΕΡΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΠΑΛΗΘΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

———-

———

Απόσπασμα ὁμιλίας τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου Καντιώτου. Ἔγινε στην Αθηνα στις 23.8.1965
με θέμα: «ΤΙ ΙΔΕΑ ΕΙΧΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΚΛΗΡΟ. ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ & ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ.

1) Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ΤΙΜΟΥΣΕ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΚΛΗΡΟ & ΕΔΕΙΧΝΕ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ… Αλλά εἶπε και δύο φοβερές προφητειες για την κατάπτωσή του
α) ΘΑ ΧΑΘΗ Η ΑΡΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΥ & ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΥ ΛΑΟΥ & ΔΕΝ ΘΑ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΓΙ᾽ΑΥΤΟ.
β) ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ & Ο ΚΛΗΡΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ… Φοβερές προφητειες που δυστυχῶς, ἐπαληθευονται στις μέρες μας

ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ & ΧΑΘΗΚΕ Η ΑΡΜΟΝΙΑ, ΧΑΘΗΚΕ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΥ ΛΑΟΥ Σ᾽ ΑΥΤΟΥΣ

Ὁ ἱερὸς κλῆρος ἐζυγίσθη με την κρίση τοῦ κορωνοϊου. Ξεχώρισαν οἱ ἀληθινοι ποιμένες, ἀπό τους ἐπαγγελματίες παπάδες. Ὑπῆρχαν ἱερεῖς ποὺ πειθαρχοῦσαν στὸν Θεό & ἔκαναν ὅτι μποροῦσαν, γιὰ νὰ μεταδώσουν τὴν Θεία Κοινωνία στοὺς πιστούς, ποὺ την λαχαταροῦσαν.
Ἀντιθέτως, οἱ ἀρχιερεῖς ἀρνήθηκαν τον ΜΕΓΑ ΙΑΤΡΟ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ & ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ. ΕΚΚΛΗΣΑΝ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ & ΚΡΥΦΤΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥΣ!  Συμμάχησαν μὲ τον κορωνοϊο & με τους ψευτοσωτηρες, για να παύση κάθε ειδος προσευχῆς, που θα σκότωνε τὸν κορωνοϊο καὶ θὰ τους χαλοῦσε τα σχέδια.
ΟΙ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ δυνάμεις
πού με την τρομοκρατία βιάζονται να φέρουν την Παγκόσμια διακυβέρνηση, τοῦ Ἀντιχρίστου, ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΣΠΙΔΑ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ.
Ὁ κορωνοϊος θριαμβεύει και τρομοκρατεῖ τον κόσμο, χωρίς το ἀντιδοτο τῆς Θειας κοινωνίας & τῆς ὁμαδικῆς προσευχῆς, που τόσα παραδείγματα θεραπείας ἔχουμε ἀπό την Ἑλληνικη ιστορία.
Τό εἶπε ὁ Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αὐγουστῖνος: «Οἱ σκοτεινές δυνάμεις ὅταν βρίσκουν ἐμπόδια καὶ ἀντιστάσεις ἀπό τὸν λαό, σταματοῦν προσωρινά τὰ σχέδιά τους και περιμένουν την ἐπόμενη εὐκαιρία για νὰ συνεχίσουν. Ὅταν δεν βρίσκουν ἐμπόδια προχωροῦν ὁλοταχῶς πρός ὁλοκλήρωση τῶν σκοτεινῶν τους σχεδίων. Τώρα που κατάφεραν να τρομοκρατήσουν ὅλους τους λαούς με τον κορωνοϊο που διέσπειραν, χωρίς να βροῦν σοβαρές ἀντιστάσεις, νὰ περιμένουμε ἕναν χειρότερο ἰό, πού θὰ ἀφανίση τὴν ἀνθρωπότητα καὶ τότε θὰ ἐπαληθευτοῦν τὰ λόγια τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης, για τὸν ἱό, πού θα ἔλθη ἀπό την Ἀνατολή. Ὁ ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Σ᾽᾽ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ. 

ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΕΘΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ & ΝΑ ΜΗ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΟΙ ΨΕΥΤΟΠΟΙΜΕΝΕΣ ΜΑΣ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ, ΑΛΛΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΠΟΤΕ, ΑΡΚΕΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΜΕ. Ἐδωσε ἐξετάσεις ὁ ἱερός κλῆρος. Φάνηκαν ποιοί ἱερεῖς ἔχουν φόβο Θεοῦ καὶ πειθάρχουν στὸν Θεό καὶ ὄχι στὶς ἐντολές τῶν ἀνθρώπων. Νὰ μείνουμε κοντά τους και νὰ τους στηρίζουμε στον ἀγώνα τους

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.