Αυγουστίνος Καντιώτης



ΟΛΟΣ Ο ΝΑΟ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΟΣ & OΛA EINAI AΓIAΣMENA MEΣA ΣE AYTON. ΤΑ ΠΕΡΙ ΜΟΛΥΣΜΟΥ & ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ ΑΠΙΣΤΩΝ. _ΑΛΗΘΕΙΕΣ & ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ (π. Θεδωρου Ζηση) 2) Ανοιχτη επιστολη προς ορθοδοξους Χριστιανους της Μητροπολεως Φλωρινης Πρεσπων και Εορδαιας (του καθηγητου Δημητριου Ἐμμανουηλ)

date Ιούλ 27th, 2020 | filed Filed under: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ, ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΟΛΟΣ Ο ΝΑΟ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΟΣ & OΛA EINAI AΓIAΣMENA MEΣA ΣE AYTON. ΤΑ ΠΕΡΙ ΜΟΛΥΣΜΟΥ & ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ ΑΠΙΣΤΩΝ. _ΑΛΗΘΕΙΕΣ & ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ  ΚΟΡΩΝΟΪΟ

_____


_________

Ενα μικρο αποσπασμα απο την τράπεζα στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευης Μηλοχωρίου, στις 26.7.2020, με τον γέροντα ηγούμενο π. Μάξιμο Καραβά και τον π. Θεόδωρο Ζήση. Θα  ακολουθήσουν και άλλα

9a150f5deb69

Ανοιχτή επιστολή προς ορθοδόξους Χριστιανούς της Μητροπόλεως Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας

«Ο Θεός επέτρεπε κατά καιρούς, και τον Πρόδρομο, και άλλους Αγίους και Πατέρες, για να ελέγχουν, να διδάξουν και να κατηχήσουν, αλλά δεν επέτρεπε στον καθένα να λέει ό,τι θέλει χωρίς να έχει ευθύνη αυτών που λέει» (Λόγια του Φλωρίνης Θεοκλήτου)

ΟΙ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥ «ΖΗΛΩΤΗ» ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, κληρικοί και λαϊκοί,

ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ -ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Στην Κυριακάτικη Θεία λειτουργία της 21ης Ιουνίου 2020 στον ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φούφα χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητος παρουσία των τοπικών , πολιτικών και στρατιωτικών αρχών. Κλήρος και λαός τίμησαν την ημέρα αυτή όλους εκείνους που πολέμησαν υπέρ πίστεως και πατρίδος κατά τον Μακεδονικό Αγώνα, ιδιαίτερα δε τον Ζαχαρία Ανδρούτσο ή Καπετάν Φούφα το οποίου το όνομα φέρει η εν λόγω Κοινότητα.

Αν και οι τιμητικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν ομαλά με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία δυστυχώς τα όσα ανέφερε στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Φλωρίνης για τους Πατέρες της Ιερά Μονής Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου τάραξαν τις συνειδήσεις πολλών πιστών μελών της Εκκλησίας του Χριστού, ιδιαίτερα δε αυτών που συνεχίζουν να αγωνίζονται νόμιμα – δια της οδού της Αποτειχίσεως – κατά της παναιρέσεως του Οικουμενισμού που είναι «ο τελευταίος πρόδρομος του Αντιχρίστου» (π. Αθανάσιος Μυτιληναίος) [1]. Το ευτύχημα όμως της υπόθεσης είναι το ότι ο Μητροπολίτης μας, μάς δίνει μία ακόμη καλή αφορμή προς εξέταση ορισμένων «θεολογικών» θέσεων και απόψεών του, οι οποίες είναι καταγεγραμμένες σε βίντεο το οποίο φέρει τον τίτλο: «»ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΕΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΟΠΗΚΑΝ» Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΗΛΟΧΩΡΙΟΥ» ….

Tην συνέχεια στὸ ιστολόγιο:

http://emmadimitris.blogspot.com/2020/07/blog-post_81.html#more

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.