Αυγουστίνος ΚαντιώτηςΚΡΑΥΓΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ

date Ιούλ 22nd, 2012 | filed Filed under: ΑΓΡΟΤΙΚΑ

ΘΑ ΣΒΗΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ

Ο γεωργός δεν μπορεί να δουλεύει τζάμπα

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΩΝ ΣΙΤΗΡΩΝ ΡΟΥΦΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ

Η φετινή χρονιά δεν ήταν καλή για τους παραγωγούς σίτου, καθώς βρίσκονται κάτω από την μισή παραγωγή που είχαν πέρσι. Μεγαλύτερο όμως κακό  είναι οι μεγάλοι έμποροι των σιτηρών, που προσπαθούν  να πάρουν την παραγωγή, σχεδόν τζάμπα από το χωράφι.  5-10 καθάρματα, διαμορφώνουν τις τιμες προς όφελός τους!!!

Τι κάνουν;

Όταν οι γεωργοί θερίζουν το κριθάρι, το σιτάρι και το καλαμπόκι και δεν έχουν αποθήκες καλές  για να το φυλάξουν, οι έμποροι το παραλαμβάνουν με τα φορτηγά, από το χωράφι.

Με ποιά τιμή; Εδώ είναι το εξωφρενικό! Δεν γνωρίζει ο γεωργός πόσα λεφτά κατά κιλό θα του πληρώσουν!!! «Θα δούμε», του λένε, «πώς θα διαμορφωθεί η τιμή και τότε θα σε πληρώσουμε!»

Δηλαδή, δίνει την παραγωγή του ο γεωργός και δεν ξέρει πόσα χρήματα θα πάρει! Γιατί;

Παίζουν βρώμικο παιχνίδι

Γιατί δεν γνωρίζουν οι μεγάλοι έμποροι των σιτηρών τις τιμές, αφού οι ίδιοι τις διαμορφώνουν;  Τις γνωρίζουν, αλλά παίζουν ένα βρώμικο παιχνίδι. Ξέρουν καλά πόσο πρέπει να πληρώσουν στον αγρότη, αλλά δεν λένε εξ αρχής την τιμή,  για να έχουν περιθώριο να την κατεβάσουν όσο μπορούν περισσότερο και να πάρουν την παραγωγή σε εξευτελιστική τιμή. π.χ.:

Το 2010 πήραν από το χωράφι το σιτάρι με 0,09 λεπτά το κιλό, δηλαδή ο αγρότης πούλησε το σιτάρι του χάνοντας λεφτά απο την τσέπη του. Ο σπόρος που αγόρασε και τα φάρμακα που χρησιμοποίησε στοίχιζαν πιο πολλά χρήματα απ’ όσα του έδωσαν!!! Δηλαδή, όχι μόνο δεν έβγαλε ούτε ένα λεπτό για τον κόπο του, αλλά του πήραν και χρήματα από την τσέπη του. Όσοι δεν είχαν χρήματα για να πληρώσουν τα έξοδα, βρέθηκαν να χρωστούν τα μαγαζιά.

ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ

Αν αυτό που κάνουν οι μεγάλοι έμποροι των σιτηρών δεν είναι κλοπή, τότε ποιο είναι;

Γιατί το κράτος δεν προστατεύει τον γεωργό, από τα 5-10 δικά μας ελληνικά καθάρματα, για να προστατεύσει στην ουσία τον εαυτό του;

Στην Ελλάδα δεν ξέρουμε ακόμα την τιμή από το σιτάρι, παρ’ όλο που θερίστηκε και το πήραν οι έμποροι και γέμισαν τις αποθήκες τους.

Ξέρουμε όμως την τιμή στην Αλβανία, είναι 0,30 λεπτά το κιλό και το εισαγωγής είναι 0,40 λεπτά το κιλό. Έχουν δασμούς στο ξένο σιτάρι για να μην αγοράζουν οι έμποροι από άλλες χωρες.

Η Βουλγαρία, που δεν θέρισε ακόμα και έχει σιτάρι άχρηστο, κατάλληλο μόνο για ζωοτροφές, το πουλά 18,50 λεπτά + ΦΠΑ = ο,21 λεπτα

Η Τουρκία κάνει εισαγωγή το σιτάρι και το παίρνει με 27,50 λεπτά το κιλό.

Όλοι γύρω από την Ελλάδα έχουν τιμές, το σιτάρι της Μακεδονίας δεν έχει!!!! Αν αυτό δεν δείχνει διαλυμένο κράτος, που δεν μπορεί να βάλει στην θέση τους 5-10 μεγαλεμπόρους τότε να πάνε στα σπίτια τους οι βουλευτές και να μη ζητούν την ψήφο του λαού, αφού είναι ανίκανοι.

Μέσα σ’ αυτούς τους μεγαλεμπόρους που ορίζουν χρόνια τώρα τις τιμές των σιτηρών, είναι και ένας «θεοφοβούμενος»· οι αγρότες τον ξέρουν, γιατί είναι από τα στελέχη που διαμορφώνουν τις τιμές. Τον ξέρουμε και εμείς, γιατι αυτός ο μεγαλέμπορας των σιτηρών έγινε και διοικητής του Αγίου Όρους! Ήταν αυτός που απέλασε το 1990, τον γέροντα αγωνιστή Μητροπολίτη της Φλώρινας π. Αυγουστίνο Καντιωτη, από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους, όταν τον κάλεσε ο ηγούμενος της Μονής να μιλήσει στους μοναχούς την εορτή της  Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Η ομιλία του Γέροντος θεωρήθηκε ότι έθιγε τον οικουμενιστή πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον απέλασε!

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.