Αυγουστίνος Καντιώτης



O Παπας της Ρωμης, η ΕΕ και η Ορθοδοξια

date Μαρ 4th, 2010 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ.

05/03/2010

O Παπας της Ρωμης, η ΕΕ και η Ορθοδοξια

http://www-voulgari.blogspot.com

Βασανιστήρια από την Ιερά Εξέταση

Η μάχη του Montgisard το 1177 (σταυροφορίες).

Tι κοινό έχει από παλιά μέχρι σήμερα η πολιτική των ΗΠΑ, του Βελγίου, της Γερμανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (και ιδιαιτέρως των εγκάθετων εγκεφάλων της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στην προεδρεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης);

Tην αφοσίωση στην «Αγία Έδρα», δηλαδή στο κράτος του Βατικανού, και στον εκάστοτε βασιλιά του κράτους αυτού, που δεν είναι άλλος από τον «αλάθητο» Πάπα της Ρώμης και αρχηγό της Καθολικής Εκκλησίας.

Λίγα ιστορικά στοιχεία για τους πάπες και τις πολιτικές τους:

Οι πάπες της Ρώμης –εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων- χρησιμοποίησαν ως πρόσχημα την κήρυξη του Ευαγγελίου για να κάνουν τους πιο απάνθρωπους πολέμους που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα, τις σταυροφορίες.

Επίσης οι πάπες και η καθολική τους εκκλησία βασάνισε με φρικτούς τρόπους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους κατά τον Μεσαίωνα επειδή δεν ασπάσθηκαν τις διαταγές της. Aυτή η περίοδος έμεινε στην ιστορία με τον όρο «Ιερά Εξέταση». Πολλοί αθώοι αλλά και ήρωες μαρτύρησαν τότε. Η δεκαεννιάχρονη Ιωάννα της Λωραίνης και μάρτυρας του Χριστού που πήγε εθελόντρια στον πόλεμο και αγωνίσθηκε με πρωτοφανή γενναιότητα για την απελευθέρωση της πατρίδας της της Γαλλίας από τους Άγγλους, συνελήφθη, φυλακίσθηκε, πέρασε εξοντωτικές ανακρίσεις από την Ιερά Εξέταση και καταδικάσθηκε σε θάνατο στην πυρά, «ως αιρετική». Πέρασαν πολλά χρόνια και οι διάδοχοι ηγέτες της καθολικής εκκλησίας που την έκαψε στην πυρά, αναγνώρισαν το φοβερό έγκλημα των προκατόχων τους και την αγιοποίησαν. Όσοι διέπραξαν εκείνα τα εγκλήματα έκαναν ακριβώς το αντίθετο από την ειρηνική διδασκαλία του ίδιου του Χριστού που έλεγε «Όστις θέλει οπίσω μου ακολουθείν, απαρνησάσθω εαυτόν και αράτω τον σταυρόν αυτού, και ακολουθείτω μοι.».(Καινή Διαθήκη, Κατά Μάρκον,κεφ.η, στ.34.)

Η Καθολική Εκκλησία ανέκαθεν συγκέντρωνε μεγάλα πλούτη με διάφορους τρόπους. Για την άφεση των αμαρτιών οι παλαιοί πάπες είχαν καθιερώσει και την εξαγορά των αμαρτιών με αδρή πληρωμή, τα περιβόητα συγχωροχάρτια. Το σημερινό Βατικανό έχει δικές του τράπεζες και καταστήματα και επειδή απολαμβάνει αφορολόγητου καθεστώτος θεωρείται επενδυτικός παράδεισος.

Ανέκαθεν οι πάπες της Ρώμης είχαν πάθος με το μεγαλείο, την πολυτέλεια και την επίδειξη. Υποστήριξαν μεγάλους καλλιτέχνες κατά την Αναγέννηση για να τους φτιάξουν μεγαλειώδη μνημεία και αγάλματα, κι ο μεγάλος γλύπτης και ζωγράφος Μιχαήλ Άγγελος έφαγε χαστούκι από τον τότε Πάπα που του είχε αναθέσει να του κατασκευάσει το άγαλμά του επειδή τον έφτιαξε να κρατάει το Ευαγγέλιο. (Ο πάπας ήθελε να τον αποθανατίσει κρατώντας ξίφος.)Ο Μιχαήλ Άγγελος κατέφυγε αν θυμάμαι καλά στην Φλωρεντία αλλά ο πάπας έστειλε στρατό να τον κυνηγήσει και να τον φέρει δια της βίας πίσω για να ολοκληρώσει τα έργα του.

Μία άλλη μεγάλη διαστροφή της διδασκαλίας του Χριστού που οι πάπες της Ρώμης ανέκαθεν κάνουν είναι το ότι υποστηρίζουν, παραχαράζοντας σκόπιμα την διδασκαλία του Χριστού, ότι έχουν το «αλάθητο» και το «πρωτείο» διότι είναι «αντιπρόσωποι του Θεού επί της γης». Ο Χριστός αντίθετα έλεγε ότι όποιος θέλει να είναι πρώτος πρέπει να γίνει υπηρέτης όλων των άλλων και το δίδαξε με το παράδειγμά Του πλένοντας τα πόδια των μαθητών Του. Στην Καινή Διαθήκη, στο Κατά Μάρκον, κεφ.ι, στ. 42-45 ο ίδιος ο Χριστός λέει στους μαθητές Tου: «oίδατε ότι οι δοκούντες άρχειν των εθνών κατακυριεύουσιν αυτών και οι μεγάλοι αυτών κατεξουσιάζουσιν αυτών. ουχ ούτω δε έσται εν υμίν, αλλ’ ός εάν θέλη γενέσθαι μέγας εν υμίν, έσται υμών διάκονος, και ός εάν θέλη υμών γενέσθαι πρώτος, έσται πάντων δούλος. και γαρ ο υιός του ανθρώπου ουκ ήλθε διακονηθήναι, αλλά διακονήσαι, και δούναι την ψυχήν αυτού λύτρον αντί πολλών.»
Δηλαδή τους είπε ο Χριστός: «Ξέρετε ότι αυτοί που προβάλλονται σαν άρχοντες των εθνών συμπεριφέρονται προς τους λαούς σαν να ήταν απόλυτοι κυρίαρχοί τους. Και εκείνοι που κατέχουν ανάμεσα στους ανθρώπους μεγάλα αξιώματα, καταδυναστεύουν αυτούς. Δεν πρέπει όμως να υπάρχει τέτοια κατάσταση σε εσάς, αλλά όποιος θέλει να αναδειχθεί μέγας μεταξύ σας πρέπει να γίνει υπηρέτης σας, και όποιος θέλει από σας να γίνει πρώτος πρέπει να γίνει δούλος όλων των άλλων. Διότι και ο υιός του ανθρώπου δεν ήλθε για να υπηρετηθεί από τους ανθρώπους, αλλά για να τους υπηρετήσει και να δώσει την ψυχήν του ως λύτρον και αντάλλαγμα για να ελευθερωθούν πολλοί από την ενοχή της αμαρτίας και από τον αιώνιο θάνατον.» (Την έμφαση την έβαλα για να δείτε και να συγκρίνετε αυτά που λέει ο ίδιος ο Χριστός μας για το πως πρέπει να ενεργεί ο «πρώτος» και αυτά που με παραχάραξη της διδασκαλίας του Χριστού λέει ο πάπας της Ρώμης. Ο πάπας της Ρώμης αυτοαποκαλείται «πρώτος» και «αντιπρόσωπος του Θεού επί της γής» αλλά και είναι αποδεκτός ως τέτοιος με βαρείς όρκους πίστης από τα μέλη της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.)

Παρακολουθείστε κριτικά στα βίντεο αυτής της ανάρτησης τον σημερινό Πάπα της Ρώμης και τους εκατοντάδες καρδινάλιους με τα κόκκινα και τα μωβ. Αντικατοπτρίζουν άραγε το πνεύμα της αληθινής αγάπης και της ταπεινοφροσύνης που δίδαξε και σφράγισε με την σταυρική Του θυσία ο Χριστός μας;

Πολλοί θεολόγοι και κληρικοί που εγκατέλειψαν την καθολική εκκλησία μένοντας πιστοί στην αληθινή διδασκαλία του Χριστού, πιστεύουν ότι ο αγαπημένος μαθητής του Χριστού και ευαγγελιστής Ιωάννης στην Αποκάλυψη και στο κεφάλαιο ΙΖ, στ. 1-18, αναφέρεται στην Ρώμη και στην Καθολική Εκκλησία γιατί αυτή η Εκκλησία έχυσε ποτάμια αίμα αθώων μαρτύρων. Ως επι πλέον απόδειξη για τον ισχυρισμό τους μας λένε να προσέξουμε το ότι οι πάπες, οι καρδινάλιοι και λοιποί προεξάρχοντες της καθολικής εκκλησίας φορούν κόκκινα και μωβ, και πως το ιερό ποτήριο είναι ολόχρυσο με αμύθητης αξίας πολύτιμους λίθους, όπως μας περιγράφει πράγματι ο Ιωάννης στο κεφ. ΙΖ, στ. 3-6.

Ένα βίντεο για την σχέση της καθολικής εκκλησίας και του ναζισμού

*********************************

*******************************

Υπάρχει ένα βιβλίο στα ελληνικά online γραμμένο από έναν πρώην καθολικό μοναχό που ανακάλυψε στην βιβλιοθήκη του καθολικού μοναστηριού του την διαβολική απάτη του πάπα Ιννοκέντιου την οποίαν ασπάσθηκαν κι οι μεταγενέστεροί του πάπες. Ο μοναχός αυτός εγκατέλειψε την πλάνη κι ασπάστηκε την ορθοδοξία. Δολοφονήθηκε το 1984. Διαβάστε το βιβλίο του.

**********************

Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Η μεταστροφή μου στην Ορθοδοξία Τού Επισκόπου Ναζιανζού Παύλου ντε Μπαγιεστέρ

**********************

Eίναι η προσωπική μαρτυρία ενός ανθρώπου που δεν αρνήθηκε τον Χριστό προσκυνώντας τον Πάπα της Ρώμης. Στο βιβλίο φαίνεται το ιστορικό της εωσφορικής σκέψης και πράξης των παπών και ειλικρινά απορώ γιατί πατριάρχες και αρχιεπίσκοποι της δικής μας εκκλησίας (της ορθόδοξης) συμμετέχουν σε παπικές συλλειτουργίες και άλλες εκδηλώσεις. Δεν γνωρίζουν τα πιστεύω του Πάπα και την ιστορία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας;

Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ

Ο σημερινός πάπας της Ρώμης είναι Γερμανός με Βαυαρική καταγωγή. Κατά ορισμένα δημοσιεύματα ήταν μέλος της ναζιστικής νεολαίας από 14 χρονών και υπηρέτησε στα ναζιστικά στρατεύματα μέχρι το 1945. Το κοσμικό του όνομα είναι Joseph Alois Ratzinger και γεννήθηκε το 1927. Στην συνέχεια σπούδασε θεολογία και δίδαξε σε Γερμανικά πανεπιστήμια και εισήλθε ως κληρικός στην καθολική εκκλησία όπου η εξέλιξή του στα ανώτατα αξιώματα ήταν ραγδαία. Πάντως, έχει άριστες σχέσεις με τους Εβραίους και κατέθεσε λουλούδια στους Εβραίους που υπήρξαν θύματα στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Την σχέση αυτή την ξεκίνησε ο προηγούμενος πάπας, προφανώς για να αμβλύνει την μνήμη του πάπα εκείνου που συμμορφώθηκε με την ναζιστική Γερμανία. Πάντως είναι περίεργο που και το μικρό στρογγυλό καπελάκι του Πάπα που εφάπτεται στο κεφάλι, και το οποίο φορά συνήθως είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που φορούν οι Εβραίοι όταν προσεύχονται.

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΙΣΟΒΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ: ΧΕΡΜΑΝ ΒΑΝ ΡΟΜΠΙΓΥ

Ο σημερινός «διορισμένος» πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν βαν Ρομπιγύ, είναι Βέλγος και αυστηρά προσηλωμένος στον ρωμαιοκαθολικισμό. Φοίτησε σε σχολή Ιησουϊτών και στην συνέχεια στο Καθολικό Πανεπιστήμιο Leuven. Επομένως για τον διορισμό (άνευ εκλογής)ενός τόσο αφοσιωμένου στον Πάπα της Ρώμης και στους Ιησουίτες πολιτικό,τόσο στην πρωθυπουργία του Βελγίου όσο και στην προεδρεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μου φαίνεται ότι λογικό είναι να υποθέσουμε ότι θα έβαλε και το «άγιο» χεράκι της η δεινότατη διπλωματία της «Αγίας Έδρας».

Σε αυτήν ΕΔΩ την ανάρτηση ενός ιστολογίου ο γράφων αναρωτιέται εάν ο Ρομπιγύ προορίζει για τον εαυτό του τον ρόλο του «Αγίου Αυτοκράτορα της Ρώμης». Όχι,απαντάει, αλλά την προορίζει για τον Πάπα της Ρώμης προς τον οποίο ως αυστηρός Ρωμαιοκαθολικός έχει πλήρη υποταγή. Βάσει του δημοσιεύματος αυτού, με τις ευλογίες του σημερινού Πάπα της Ρώμης έχει ξεκινήσει η σταυροφορία κομποσχοινιών SSPX για τον εξαγιασμό της Ρωσίας(δηλαδή για να αναγνωρίσει η Ορθόδοξη Ρωσία ως «πρώτο» τον Πάπα της Ρώμης). [η παρένθεση είναι δική μου]
Ο γράφων λέγει για την σταυροφορία αυτή: “Aπό το ξεκίνημα της σταυροφορίας του Κομποσχοινιού τον Μάρτη του 2009 ο κόσμος έχει καταστεί αυτόπτης μάρτυρας της επείγουσας πρότασης του Πάπα Βενέδικτου για μια αληθινά παγκόσμια πολιτική Αρχή στις εγκυκλίους του «Caritas In Veritate”. Η Παράγραφος 67* είναι ένας από τους καρπούς αυτής της σταυροφορίας του Κομποσχοινιού, και οι καρποί που μέλλει να δούμε θα είναι, …ένα κάλεσμα για την Αυτοκρατορική Εκλογή που θα εκλέξει τον επόμενο Άγιο Ρωμαίο Αυτοκράτορα. Σας φαίνεται πολύ παρακινδυνευμένο; Ρίξτε μια ματιά στις πρόσφατες συζητήσεις στο διαδίκτυο, στα έντυπα μέσα, στο ραδιόφωνο, κλπ σχετικά με αυτήν την παγκόσμια εξουσία του Αγίου Ρωμαίου Αυτοκράτορα από τον Μάρτη του 2009.»

*To «Caritas In Veritate» υπάρχει ολόκληρο οnline. To βρήκα, και στην Παράγραφο 67 ο Πάπας Βενέδικτος γράφει μεταξύ άλλων:
«H ανάγκη για την αναμόρφωση του ΟΗΕ και ομοίως των οικονομικών ιδρυμάτων και της διεθνούς οικονομίας, έστω κι εν μέσω μιας παγκόσμιας ύφεσης είναι πάρα πολύ ισχυρά αισθητή, έτσι ώστε η έννοια της οικογένειας των εθνών να αποκτήσει αληθινά δόντια…Για την διοίκηση της παγκόσμιας οικονομίας, για την αναζωογόνηση των οικονομιών που έχουν πληγεί απο την κρίση, για την αποφυγή της χειροτέρεψης της παρούσας κρίσης και των μεγαλύτερων ανισορροπιών που θα προέκυπταν, για να επιφέρουμε ολοκληρωτικό κι έγκαιρο αφοπλισμό, ασφάλεια στα τρόφιμα και ειρήνη, για να εγγυηθούμε την προστασία του περιβάλλοντος και για να ρυθμίζουμε την μετανάστευση, για όλα αυτά υπάρχει επείγουσα ανάγκη για έναν αληθινά παγκόσμιο πολιτικό ηγέτη…Μια τέτοια ηγεσία θα πρέπει να ρυθμίζεται δια νόμου ώστε να παρακολουθεί με συνέπεια τις αρχές της επικουρικότητας και της αλληλεγγύης, ώστε να επιζητεί την καθιέρωση του γενικού καλού, ώστε να δεσμευθεί για την εξασφάλιση αυθεντικής αναπόσπαστης ανθρώπινης ανάπτυξης εμπνεόμενης από τις αξίες της φιλανθρωπίας στην αλήθεια. Επιπλέον, ο ηγέτης αυτός θα πρέπει να έχει παγκόσμια αναγνώριση και να του δοθεί η αποτελεσματική εξουσία να εξασφαλίζει ασφάλεια για όλους, δικαιοσύνη και σεβασμό για τα δικαιώματα. Εμφανώς θα πρέπει να έχει (ο παγκόσμιος ηγέτης) την εξουσία να εξασφαλίζει την συμμόρφωση όλων των μερών με τις αποφάσεις του, κι επίσης με τα συντονισμένα μέτρα που θα υιοθετούνται σε διάφορα διεθνή forums

Εκτός του ότι ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν βαν Ρομπιγύ είναι άτομο τυφλής προσήλωσης στον Πάπα της Ρώμης, δεν αποκλείεται να υπάρχουν ανάλογες διασυνδέσεις και μεταξύ των επιτρόπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και άλλων εγκάθετων στην ηγεσία της ΕΕ. Εξάλλου ο τρόπος που το κονκλάβιο των καρδιναλίων κλείνεται στο παλάτι του Βατικανού κάθε φορά που ένας πάπας πεθαίνει για να αποφασίσει μυστικά τον διάδοχό του, δεν διαφέρει και πολύ από τον τρόπο που «διορίσθηκε» και μάλιστα με ΜΟΝΙΜΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ο ανώτατος άρχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν βαν Ρομπιγύ, ή από τον τρόπο που διορίσθηκε η βαρώνη Άστον ως υπουργός εξωτερικών της ΕΕ και οι υπόλοιποι επίτροποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μόνο που στην περίπτωση της ΕΕ δεν βλέπουμε ούτε μαύρα ούτε άσπρα συννεφάκια καπνού να εξέρχονται του κτιρίου εντός του οποίου παίρνονται μυστικά από τον υπόλοιπο κόσμο οι αποφάσεις αυτές, όπως κάνει το κονκλάβιο των καρδιναλίων.

Είναι γεγονός ότι η «Αγία Έδρα» συνεχίζει να επηρεάζει την παγκόσμια πολιτική σκηνή σε πολύ μεγάλο βαθμό και με πολύ εντατικούς ρυθμούς τελευταία. Είναι επίσης γεγονός ότι δεν έχει στην ουσία αλλάξει τα πιστεύω της για το «πρωτείο», «το αλάθητο», και το ότι ο Πάπας είναι ο μοναδικός αντιπρόσωπος του Θεού επί της γης! (Ευτυχώς που έχουμε το Άγιο Πνεύμα). Τέλος είναι γεγονός ότι η προπαγάνδα που χρησιμοποιεί σήμερα είναι πολύ εξελιγμένη και αποφεύγει την αναφορά στα θρησκευτικά πιστεύω, προτιμώντας να δρα στο πολιτιστικό επίπεδο και γι’αυτό προσελκύει χιλιάδες νέους οπαδούς. Αξίζει να διερευνηθεί αυτός ο τομέας και να ανανήψουν οι αρχιεπίσκοποι κι οι πατριάρχες της Ορθόδοξης Εκκλησίας προτού τους καταφέρει ο Πάπας της Ρώμης να ενωθούν με την «Αγία Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία» και να αναφωνήσουν κι αυτοί περιχαρείς «ΗΑΒΕΜUS PAPAM!».

Posted by Ειρήνη Βούλγαρη at 1:27 μ.μ.

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.