Αυγουστίνος Καντιώτης



Μητροπολιτης Φλωρινης Αυγουστινος: Σημερα κυριαρχουν οἱ ἀπατεωνες & οι λωποδυτες. Να ἀγωνιστουμε, αν θελουμε να ζηση η Ελλας 2) ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΤΟΥ 1990, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΑΙΝΙΑΣ ΤΟΥ Θ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ 3) «Αναζητουνται οι Μακεδονομαχοι του 2019» 4) Οργη για την αποφαση του πρωτοδικειου Φλωρινας & την ψευτομακεδονικη γλωσσα

date Μαρ 23rd, 2023 | filed Filed under: ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ & ΛΗΣΤΕΣ

Σημερα κυριαρχουν οἱ ἀπατεωνες & οι λωποδυτες.
Να ἀγωνιστουμε, αν θελουμε να ζηση η Ελλας

Μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστινος

Σήμερα κυριαρχοῦν οἱ ἀπατεῶνες καὶ οἱ λωποδύτες. Σὲ τέτοιες ἐποχὲς ζοῦμε. Κ᾿ ἐσεῖς θὰ ἀναγκασθῆτε ἀργότερα νὰ πᾶτε σὲ αὐτοάμυνα, νὰ ὑπερασπίσετε τὴν τιμὴ καὶ τὴν ὑ­πόληψι τῆς οἰκογενείας σας. Καταλάβατε;… Θὰ ἀγωνιστοῦμε, ἂν θέλουμε νὰ ζήσῃ ἡ πατρίς μας καὶ ἂν δὲν θέλουμε νὰ γίνῃ ἀμπέλι ξέφραγο καὶ νὰ χορεύουν ὅλοι οἱ πίθηκοι, ὅλων τῶν χρωμάτων καὶ καταστάσεων…

589345584235671765gogba

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ, ΣΤΙΣ 16.12.1990, ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ, ENANTΙΟΝ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥ, ΠΟΥ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ  ΤΗΣ ΕΟΚ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

___________

__________

Παροντες στο συλλαλητηριο οι δήμαρχοι της Φλωρίνης, του Αμυνταίου, της Πτολεμαίδος των Πρεσπων και όλος ο λαός κοντά στον επίσκοπό του. Ο γέροντας αγωνιστης Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αυγουστῖνος Καντιώτης, που διαβασε το σενάριο, εκανε προσπάθεια, να αφαιρέση ο Θ. Αγγελόπουλος απο την ταινία, που γύριζε κάτω από τα παράθυρα της Μητροπόλεως του, τα σημεῖα της προδοσίας. Του έδωσε προθεσμία, αλλά για εκεῖνον τα 600.000.000 που του εδωσε η ΕΟΚ ήταν ανωτερα απο την πατρίδα του. Τωρα ερχεται το Πρωτοδικειο της Φλωρινας, σιγουρα πάλι με εξωτερικη παρέμβαση, για να ολοκληρωση την προδοσία. Ας περιμένουν & οι νέοι προδότες του Εθνους να έχουν το τελος του Αγγελόπουλου & του Ιουδα.

589345584235671765gogba

«Αναζητουνται οι Μακεδονομαχοι του 2019»

Άκης Τσελέντης

Με αφορμή την κατάπτυστη απόφαση του Πρωτοδικείου Φλώρινας, ο καθηγητής σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης, έκανε μια ανάρτηση-ποταμό στο facebook (με τίτλο «Αναζητούνται οι Μακεδονομάχοι του 2019»), στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Τρίζουν τα κόκαλα του Παύλου Μελά και του Μέγα Αλέξανδρου, από τις αθλιότητες των νεοελλήνων… η αιματοβαμμένη μακεδονική γη παραδίδεται βορά στους σφετεριστές και κατσαπλιάδες της Ιστορίας του Ελληνισμού, για να εξυπηρετήσουν τα γεωπολιτικά συμφέροντα ξένων χωρών και κέντρων εξουσίας».

589345584235671765gogba

Οργη για την αποφαση του πρωτοδικειου Φλωρινας & την ψευτομακεδονικη γλωσσα

Της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη

Από τα πρώτα μαθήματα στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης οι τότε καθηγητές μας μάς εφιστούσαν την προσοχή ότι οι δικαστικές αποφάσεις οφείλουν να γίνονται σεβαστές, και ότι γενικώς δεν νοείται να υφίστανται αυτές κριτική από οποιονδήποτε. Και η αντιμετώπισή τους αυτή είναι δικαιολογημένη, δεδομένου ότι σε διαφορετική περίπτωση θα είχε ενθαρρυνθεί η αυτοδικία.
Θέλω, ωστόσο, να πιστεύω ότι είναι επιτρεπτή η διατύπωση απορίας, για τυχόν αποφάσεις που αναφέρονται σε ανύπαρκτο περιστατικό, σε μη υφιστάμενο αντικείμενο, σε προσπάθεια δημιουργίας ad hoc και μέσω δικαστικής απόφασης, φανταστικής ύπαρξης.
Και, ακριβώς, αυτό συμβαίνει με την απόφαση αυτή του δικαστηρίου της Φλώρινας. Όπως είναι παγκοίνως γνωστό, αλλά και όπως δεν κουράζονται να το επαναλαμβάνουν οι Βούλγαροι για λόγους που τους αφορούν άμεσα, ότι δηλαδή η γλωσσα των Σκοπίων είναι παρακλάδι της βουλγαρικής, δηλαδή καθαρά σλαβική γλώσσα.

Συνεπώς, ο κάθε Έλληνας έχει, όχι απλώς το δικαίωμα, αλλά και την υποχρέωση να απαιτήσει από το δικαστήριο της Φλώρινας (που ενδεχομένως το έχει ήδη προσπαθήσει στις 50 σελίδες της απόφασής του, που δυστυχώς δεν την έχω μπροστά μου), να μας κατατοπίσει σε ποια, τελοσπάντων, γλώσσα αναφέρεται, που βέβαια ήταν και η γλώσσα του Μ. Αλεξάνδρου!
Όχι, δεν κάνω ουδεμία «κριτική» της απόφασης του πρωτοδικείου Φλώρινας. Απορίες εκφράζω, και μάλιστα εντονότατες, καθώς πιστεύω ακράδαντα ότι κάθε κάτοικος της Ελλάδας, αλλά και σύσσωμη η ομογένεια, οφείλουν να απαιτήσουν εξηγήσεις/διευκρινίσεις, για το τι γλώσσα είναι τέλος πάντων αυτή η «μακεδονική», που θα «διδάσκεται» στη χώρα μας και «κυρίως στη Μακεδονία».
Και να προλάβω τυχόν επανάληψη των κατηγοριών εναντίον όσων αντέδρασαν στην προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, ότι (παρότι ήταν σύσσωμη η Ελλάδα), δήθεν ήταν όλοι ακροδεξιοί, αμόρφωτοι, φασίστες κλπ. Για να μη γελοιοποιούμε τα πάντα, εγώ αισθάνομαι απλώς ως Ελληνίδα, και δεν θέλω να είμαι ούτε αριστερή, ούτε δεξιά. Αλλά, και ουδόλως επιτρέπω στον εαυτό μου να δεχτεί ότι το θέμα των Πρεσπών και της «μακεδονικής γλώσσας», είναι τόσο απλοικό ώστε να εμφανίζεται ως πρόβλημα δεξιών ή αριστερών.
newsbreak.gr

589345584235671765gogba

 

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.