Αυγουστίνος Καντιώτης



ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ

date Μαρ 13th, 2010 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ.
Θέμα «ΑΠOΡΡΙΨΗ ΠΡΟΤAΣΕΩΝ ΨΗΦIΣΜΑΤΟΣ B7‑0275/2009, B7‑0277/2009»
Αποστολέας
Ημ/νία Σήμερα 13:37

Αξιότιμ (ε-η) κ./κα.

7457Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ) έλαβε το μήνυμά σας με θέμα την έκκλησή σας να καταψηφιστούν οι προτάσεις ψηφίσματος Β7-0275 και Β7-0277/2009 .

Σας ενημερώνω ότι το ΕΚ, στις 20 Ιανουαρίου 2010, ημέρα που προβλεπόταν να συζητηθούν οι ως άνω προτάσεις ψηφίσματος ανέβαλε την προγραμματισμένη συζήτησή τους.

Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι, κατά πάγια τακτική, το ΕΚ δεν λαμβάνει θέση επί του περιεχομένου ψηφισμάτων και ούτε επηρεάζει την ψήφο των βουλευτών, οι οποίοι αποφασίζουν ελεύθερα και κατά συνείδηση. Ως εκ τούτου , και σε αναμονή της νέας ημερομηνίας εξέτασης των εν λόγω προτάσεων ψηφίσματος,  σας συνιστώ να έλθετε σε επαφή με τους βουλευτές που κατέθεσαν τις τροπολογίες, και με όσους προτίθενται να τις υπερψηφίσουν, ζητώντας είτε να τις αποσύρουν είτε να τις τροποποιήσουν, για τους λόγους που επικαλείστε στο μήνυμά σας. Το κείμενο της κοινής πρότασης ψηφίσματος της 16ης Δεκεμβρίου 2009 που αντικαθιστά τις προτάσεις ψηφίσματος Β7-0275/2009 και Β7-0277/2009 όπου αναγράφονται και τα ονόματα των βουλευτών που τις υπέβαλαν, μπορείτε να συμβουλευθείτε  στην εξής ιστοθέση:

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+MOTION+P7-RC-2009-0275+O+DOC+XML+VO//EL

Μπορείτε να έλθετε σε επαφή με τους βουλευτές του ΕΚ μέσω της κάτωθι ιστοσελίδας στην οποία αναγράφονται οι διευθύνσεις τους και χρήσιμες άλλες πληροφορίες :

http://www.europarl.europa.eu/members/public/geoSearch.do?language=EL

Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία με το ΕΚ.

Με τιμή

Ιωάννης-Λουδοβίκος ΚΟΥΝΙΟΝ
Υπεύθυνος Υπηρεσίας
—————————–
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας
Αλληλογραφία με τους Πολίτες

************************

Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΟΥ ΣΤΕΙΛΑΜΕ, ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ,  ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ ΗΤΑΝ Η ΕΞΗΣ

**********************************************

Προς κο Γέρζυ Μπούζεκ
Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Εξοχώτατε  κ. Πρόεδρε,
Ως ενεργός πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαφωνώ πλήρως με τις προτάσεις ψηφίσματος B7 0275/2009, B7 0277/2009 για την συνεδρία  της 20ης Ιανουαρίου και ζητώ να μην γίνουν δεκτές για τους παρακάτω λόγους:

1.    Η ύπαρξη και η θέα θρησκευτικών συμβόλων σε δημόσιους χώρους δεν συνιστά αυτή καθεαυτήν, εκ μέρους των χωρών της Ε.Ε. παραβίαση του ατομικού δικαιώματος της θρησκευτικής ελευθερίας, ιδίως στις χώρες εκείνες, όπως η Ελλάδα, όπου η ανάρτηση των θρησκευτικών συμβόλων στους δημόσιους χώρους έχει καθιερωθεί βάσει εθίμου και όχι νομοθετικής διάταξης.

2.    Όσοι θεωρούν ότι προσβάλλεται η θρησκευτική τους ελευθερία από την θέα θρησκευτικών συμβόλων σε δημόσιους χώρους, σημαίνει ότι δεν ανέχονται και τις διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις της πλειοψηφίας των συμπολιτών τους στην ΕΕ, παραβιάζοντας το άρθρο 9 της ΕΣΔΑ, στάση που εγκυμονεί κίνδυνο μισαλλοδοξίας.

3.    Η ύπαρξη και η θέα θρησκευτικών συμβόλων σε δημόσιους χώρους σε χώρες της ΕΕ, αποτελεί μέρος της πολιτισμικής και πνευματικής παράδοσής τους, που διαμορφώθηκαν ιστορικά από αιώνες μέσα από κάθε είδους μνημεία και συνήθειες.

4. Και η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού έχει δικαιώματα, δεν έχει μόνο η μειοψηφία.
Ειναι μετρημένοι στα δάκτυλα αυτοί που ενοχλούνται από τα θρησκευτικά σύμβολα, δεν είναι δύσκολο να το διαπιστώσετε.

Επομένως μια οποιασδήποτε μορφής υπόδειξη της ΕΕ στις χώρες –  μέλη της περί του ζητήματος τούτου, παραβιάζει το άρθρο 61 παρ. 1, 167 και 16γ’ της Συνθήκης της Λισσαβόνας και σας καθιστά άδικους κριτάς.
Αν παραβιάσετε τα δικαιώματα της πλειοψηφίας θα δώσετε το δικαίωμα να πιστέψωμε ότι δεν έχετε σκοπό να επιβάλετε την δικαιοσύνη, αλλά να ετοιμάσετε την έλευση του Αντιχρίστου.

Με τον οφειλόμενο σεβασμό
Ανδρονίκη Π. Καπλάνογλου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΗΣ ΛΟΓΟΥΣ

Αυτά που μας συμβουλεύει το Ευρωπαίκό Κοινοβούλειο, μπορεί να τα κάνει ο κάθε ορθόδοξος  χριστιανός. Είτε έχει διαδίκτυο είτε όχι. Είτε έστειλε διαμαρτυρία στο Ε.Κ. είτε δεν πρόλαβε τότε να αντιδράσει.

Τους βουλευτάς που ψηφίσαμε όχι για να βολευτούν οι ίδιοι, αλλά να μας εκπροσωπούν στη βουλή, να τους ενοχλούμε, όχι για μικρά και ασήμαντα, αλλά για τα μεγάλα ιδανικά. Θα γίνουμε σύντομα πρόσφυγες στον τόπο  μας, αν δεν αντιδράσουμε.

Να είμαστε στην θέση μας και με την βοήθεια του Θεού θα τους αντιμετωπίζουμε.

Πόσοι ήταν οι πρώτοι χριστιανοί; Μιά χούφτα. Και όμως εκείνοι νίκησαν και κατέκτησαν τον κόσμο.

Ας γνωρίζουν οι άπιστοι και οι άθεοι, ότι υπάρχουν αληθινοί Έλληνες και ζωντανοί χριστιανοί στην Ελλάδα, που δεν θα αφήσουν ελεύθερο το πεδίο, για να επιβάλλουν την θέλησή τους στην πλειοψηφία του Ελληνικού λαού και να ρημάξουν την Ελλάδα.

Και τελειώνουμε με τα λόγια του Γέροντος π. Αυγουστίνου

Αν παιδί μου μείνεις μόνος, στον κόσμο όλο, να μη φοβηθείς, εσύ ο ένας, που έχεις τον Χριστό μαζί σου, θα νικήσεις , γιατί η τελική νίκη ανήκει στον Εσταυρωμένο Κύριο, όν παίδες υμνείται και δοξολογείτε εις πάντας τους αιώνας αμήν.

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.