Αυγουστίνος Καντιώτης



ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ

date Μαρ 11th, 2010 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ.

*******************************************

Διπλωματικη Γκαφα ολκης ! Η υποβαθμιση της

25ης Μαρτιου μας εκθετει και στην διεθνη διπλωματια ..

*******************************************

. Εκτύπωση E-mail
Εθνικά Θέματα Γενικά Εθνικά Ζητήματα
Συντάχθηκε απο τον/την Tideon
Σάββατο, 20 Μάρτιος 2010 10:30

rossoi_filelines ιστ.Γνωρίζετε πόσοι ξένοι φιλέλληνες πολέμησαν το 1821 στο Μεσσολόγγι και τους τιμούν μέχρι και σήμερα οι Πρεβείες των Κρατών τους ;

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην Ιερά πόλη του Μεσσολογγίου, στον Κήπο των Ηρώων, υπάρχουν πλήθος αγαλμάτων και μαρμάρινων μνημείων ξένων Κρατών για να τιμήσουν του Ηρωές τους που έπεσαν για την Ελλάδα στο Μεσσολόγγι.

Σε όλες τις Ελληνικές Πρεσβείες ανά την υφήλιο κάθε χρόνο εορτάζονται οι εθνικές μας εορτές . Εθιμοτυπικά συμμετέχουν και ορισμένοι  ξένοι , οι οποίοι συνεορτάζουν τα σημαντικότατα εθνικά μας γεγονότα, και τους δίδεται μια ευκαιρία να μαθαίνουν την ιστορία και τα εθνικά μας δίκαια.Με την υποβάθμιση της 25ης Μαρτίου στις Πρεσβείες μας σε όλο τον κόσμο αυτο-γελιοποιούμαστε, διότι προφανώς οι ξένοι πρώτη τους φορά θα αντικρύζουν Κράτος που να μην τιμά τους ήρωές του, ενώ εκείνοι τους τιμούν !

Μήπως λοιπόν περιμένει κάποιος να μας λογαριάζουν στα σοβαρά, ως «αποφασιστικό» Κράτος στην διεθνή σκηνή ;

*******************************************

ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΨΗΦΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

*******************************************

Αντισυνταγματική η ψήφος των μεταναστών λέει ο σύμβουλος του Ραγκούση καθηγητής Δ Τσάτσος


Εθνικά Θέματα – Λαθρομετανάστευση- Μεταναστευτική πολιτική
Συντάχθηκε απο τον/την Καθηγητής Δ. Τσάτσος Factorx
Τετάρτη, 17 Μάρτιος 2010 02:26

D_Tsatsos
D_Tsatsos

Τον Καθηγητή Δ. Τσάτσο τον γνωρίζουμε όλοι. Έγκριτος συνταγματολόγος και, προσφάτως, σύμβουλος του κ. Ραγκούση στα κρίσιμα θέματα του Υπουργείου του. Ο Δ. Τσάτσος ασχολήθηκε και με το ζήτημα της ψήφου των μεταναστών στις δημοτικές εκλογές σε ανύποπτο χρόνο. Έτσι, στο Συνταγματικό του Δίκαιο (τόμος Γ΄, Θεμελιώδη Δικαιώματα, 1988, σελ. 164 -165) παίρνει σαφώς θέση υπέρ της αντισυνταγματικότητας του δικαιώματος ψήφου των μεταναστών, λέγοντας χαρακτηριστικά «Αντίθετα, εμείς πιστεύουμε πως το Σύνταγμα και αυτό το δικαίωμα το επεφύλαξε μόνο στους έλληνες πολίτες… Η αναγνώριση τέτοιων δικαιωμάτων στους αλλοδαπούς προϋποθέτει συνταγματική μεταβολή. Τελικά η συνταγματική μεταβολή που θα ήταν αναγκαία για την αναγνώριση ενός τέτοιου δικαιώματος για τους αλλοδαπούς δεν συντελέσθηκε»

.

Αν η Κυβέρνηση εμμείνει στην κατάθεση του νομοσχεδίου για την ψήφο των μεταναστών, στην κατάθεση δηλαδή μιας αντισυνταγματικής ρύθμισης, τα πράγματα γίνονται ακόμη σοβαρότερα. Δεν θα φθάναμε ως εδώ όμως, κύριε Ραγκούση – να έχετε απέναντί σας σχεδόν όλη την κοινωνία – αν είχατε συμβουλευθεί και ακούσει τους συμβούλους σας …

*******************************************

ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΞΙΖΟΥΝ

*******************************************

Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ!

-7

Ο ερημίτης μοναχός Ιωσήφ

Ο μοναχός Ιωσήφ (κατά κόσμον Χρήστος Μπαϊρακτάρης) είναι μόλις 48 ετών. Κατάγεται απο το χωριό Άγιος Βασίλειος της Κορινθίας και θεωρείται απο την οικογένεια της Πολεμικής μας Αεροπορίας ο δικός της άνθρωπος. Τον γνωρίζουν όλοι οι πιλότοι των αεροπλάνων Phantom, Corsair και F-16, οι χειριστές δηλαδή που κάθε μέρα δίνουν τον δικό τους επικίνδυνο αγώνα για την αξιοπρέπεια της Ελλάδας και την ελληνικότητα του Αιγαίου.

Ο πατέρας Ιωσήφ μονάζει απο την αρχή της δεκαετίας 1980 στο Άγιον Όρος. Απο το 1989 έχει αποσυρθεί στο ησυχαστήριό του, στην άκρη… του πουθενά πάνω στα βράχια του Ακρωτηρίου Άκραθως, πάνω απο ένα γκρεμό βάθους 300 μέτρων . Μόνος με το Θεό… Διαβάζει, κάνει χειρωνακτικές εργασίες και σώζει την ψυχή του.

«Είναι ένας Άγιος άνθρωπος, μια βιβλική μορφή, που όποιος τον γνωρίσει έχει ανοίξει ένα παράθυρο στον κόσμο της καλοσύνης και της αγάπης» είπε στον «Ρress Τime» ο πιλότος Γιώργος Βαζούρας που τον επισκέπτεται συχνά.

Ο πατέρας Ιωσήφ, ερημίτης του Αγίου Όρους, παρακολουθεί τις αερομαχίες στο Αιγαίο και ευλογεί τους πιλοτους των μαχητικών μας.
Απο το 1990 περίπου όλοι οι Έλληνες πιλότοι ύστερα απο κάθε εμπλοκή με τους Τούρκους πετάνε πάνω απο το Άγιο Όρος για να πάρουν την ευχή του σεβάσμιου γέροντα.
-3
«Κάθε μέρα, όταν ακούω τον θόρυβο των αεροπλάνων, πετιέμαι απο το κελί μου. Βγαίνω έξω και κυματίζω την Ελληνική σημαία. Δακρύζω απο συγκίνηση, καθώς αυτά τα νέα παιδιά έρχονται πάντα ύστερα απο οποιαδήποτε αποστολή στο Αιγαίο να με χαιρετίσουν και να τους δώσω την ευχή μου».

Τα τέσσερα τουρκικά F-16 τρύπησαν σαν βέλη τα πυκνά σύννεφα και ξεχύθηκαν στον ουρανό του Αιγαίου. Μόλις πέρασαν στον Ελληνικό εναέριο χώρο, χωρίστηκαν σε ζευγάρια. Το πρώτο έστριψε δεξιά και κατευθύνθηκε προς τη Θάσο και τη Σαμοθράκη. Το δεύτερο συνέχισε σε ευθεία οριζόντια για τις Βόρειες Κυκλάδες (Άνδρο-Τήνο-Μύκονο). Στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα είχε σημάνει ήδη συναγερμός. Απο την Αγχίαλο σηκώθηκαν τέσσερα Ελληνικά μαχητικά με κυβερνήτες έμπειρους σμηναγούς και υποσμηναγούς. Το καθημερινό… πανηγύρι μόλις άρχιζε.

Οι Τούρκοι αεροπόροι όταν αντιλήφθηκαν ότι οι διώκτες τους πλησίαζαν, ενώθηκαν στο βόρειο Αιγαίο μεταξύ της Λήμνου, του Αγίου Όρους και της Μυτιλήνης. Δεν ήθελαν απλώς να «παίξουν» αλλά να προκαλέσουν, αφου τα μαχητικά με την ημισέληνο στον ουρά ήταν οπλισμένα. Λίγα λεπτά αργότερα, στο θαλάσσιο χώρο νότια του Αγίου Όρους άρχιζε μια εικονική αερομαχία. Οι Έλληνες χειριστές, με αριστοτεχνικό τρόπο, «πήρε» ο καθένας απο έναν Τούρκο και πολύ σύντομα απέκτησαν επιχειρησιακό πλεονέκτημα. Δηλαδή, κατάφεραν να βρίσκονται πίσω τους σπρώχνοντάς τους ταυτόχρονα προς τα παράλια της Τουρκίας. Σε χαμηλό ύψος πάνω απο τη θάλασσα, με επικίνδυνους ελιγμούς και με τις μηχανές σε μέγιστη ισχύ, εξελίχθηκαν εντυπωσιακές «αερομαχίες», κλειστές στροφές και σφιξίματα που έμοιαζαν με τανάλιες.

Τα VHF με τη Λάρισα είχαν ανάψει. Εντολές και οδηγίες έδιναν κι έπαιρναν, και απο το ραντάρ του Χορτιάτη και της Λήμνου οι επιτελικοί αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας χαμογελούσαν με ικανοποίηση, καθώς έβλεπαν τους Τούρκους να χάνουν σιγά-σιγα τη μάχη και να παίρνουν το δρόμο προς τις ακτές της Τουρκίας.
Τα τέσσερα Ελληνικά F-16, πρίν επιστρέψουν στη βάση τους, έκαναν ότι κάνουν τα τελευταία 13 χρόνια όλοι οι Ελληνες αεροπόροι… Πήγαν να πάρουν την ευχή απο τον προστάτη τους! Τον γέροντα Ιωσήφ, που απο το ησυχαστήριό του, στους γκρεμούς του Αγίου Όρους, παρακολουθούσε την αερομαχία με δάκρυα στα μάτια. Επικεφαλής του σχηματισμού ο αρχαιότερος σμηναγός και απο πίσω του τα υπόλοιπα 3 μαχητικά.

-2Ο μοναχός Ιωσήφ, σκαρφαλωμένος στα βράχια του ακρωτηρίου Άκραθος, με τον επικίνδυνο γκρεμό να χάσκει κάτω απο τα πόδια του, το?ς περίμενε. Στα χέρια του κρατούσε δύο τεράστιες σημαίες, τη γαλανόλευκη κι εκείνη του Βυζαντίου. Σε πολύ χαμηλό ύψος, τα Ελληνικά αεροπλάνα πέρασαν πάνω απο τον γκρεμό κουνώντας τα φτερά τους. Η φωνή του μοναχού χάθηκε απο το μουγκρητό των κινητήρων:
«Να έχετε την ευχή μου! Γυρίστε πίσω υγιείς και πάντα νικητές…». Οι σημαίες ανέμιζαν στον παγωμένο αέρα του Αιγαίου κι ο ερημίτης μοναχός έμεινε πάνω στα βράχια μέχρις ότου τα αεροπλάνα έγιναν κουκίδες και χάθηκαν στον ορίζοντα.
«Τους αγαπώ όλους σαν παιδιά μου. Κάποιους τους έχω γνωρίσει κι απο κοντά», μας είπε ο ερημίτης Ιωσήφ σε συνομιλία που είχαμε μαζί του. «Κάθε μέρα, όταν ακούσω το θόρυβο των αροπλάνων πετιέμαι απο το κελλί μου. Εδώ, στην ερημιά και την ησυχία του Άθω, οι θόρυβοι έρχονται απο πολύ μακριά. Βγαίνω έξω και κυματίζω την ελληνική σημαία. Δακρύζω απο συγκίνηση, καθώς αυτά τα νέα παιδιά έρχονται πάντα ύστερα απο οποιαδήποτε αποστολή στο Αιγαίο να με χαιρετίσουν και να τους δώσω την ευχή μου. Έχω παρακολουθήσει πάρα πολλές αερομαχίες. Έχω νιώσει φόβο και υπερηφάνια. Αλλά το συναίσθημα, έπειτα απο κάθε εμπλοκή να περνάνε πάνω απο το ησυχαστήριο μου για να με χαιρετίσουν, δεν περιγράφεται… Κάποιοι απο τους πιλότους ήρθαν ως εδω και με βρήκαν. Αγκαλιαστήκαμε, μιλήσαμε, μου άνοιξαν την καρδιά τους. Μου αποκάλυψαν τα προβλήματα τους. Νιώθω ότι με τα λόγια μου, που είναι λόγια του Θεού, θα γίνουν ακόμα πιο γενναίοι για να υπερασπίζονται πάντα την Ελλάδα μας».

Ο αρχηγός της Αεροπορίας, πτέραρχος Γιώργος Αυλωνίτης, είναι ένας απο τους αξιωματικούς που έχει συναντήσει τον μοναχό Ιωσήφ. Και όπως και οι υπόλοιποι, έχει εντυπωσιαστεί απο τον γαλήνιο χαρακτήρα του και τη σοφία των λόγων του. Οι πιλότοι απο όλες τις πολεμικές μοίρες έχουν στείλει στο ησυχαστήριο του ερημίτη ευχές, αναμνηστικα δώρα, αλλα πάνω απο όλα την αγάπη τους, γιατί ξέρουν ότι έπειτα απο μια δύσκολη πτήση με οποιονδήποτε καιρό πάνω απο το Αρχιπέλαγος, Ο σύγχρονος «προστάτης» τους θα βρίσκεται εκεί, πάνω στα βράχια, για να τους ευλογήσει και να τους εμψυχώσει…

George Feidogiannis
Systems and Procedures Analyst
Finance Dept, Greece
Titan Cement Company S.A.
tel.: (+30) 2102591365
e-mail: feidogiannisg@titan.gr

*************************************************

ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

*******************************************

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
====================

Η επιστολή του π. Ιερόθεου Σπανομήτσου, που δημοσιεύθηκε στον “Ορθόδοξο Τύπο”, μας δίνει αφορμή για κάποιες σκέψεις αναφορικά με το θέμα του ραδιοσταθμού της Εκκλησίας και τα απίστευτα χάλια που παρουσιάζει μετά την ανάληψη της ευθύνης λειτουργίας του από τον κ. Γιαγκάζογλου και την παρέα του. Γράφει μεταξύ άλλων ευλαβής ιερομόναχος στο Μακαριότατο:

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ π. ΙΕΡΟΘΕΟΥ
________________

“Ἐπὶ τῶν προκατόχων σας ἱδρύθηκε ὁ Ραδιοφωνικὸς Σταθμὸς τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, τὸν ὁποῖον ὅλοι οἱ πιστοὶ ἀκούγαμε καὶ πολὺ διδασκόμασταν. Τὸ πνεῦμα τῆς Ὀρθοδοξίας μεταδιδόταν παντοῦ καὶ οἱ πιστοὶ —οἱ μὴ γνωρίζοντες ἀρκετὰ περὶ πίστεως— καὶ ἐδιδάσκοντο καὶ πολὺ ὠφελοῦνταν πνευματικά. Ἦταν μιὰ φωνὴ τοῦ Θεοῦ, μέσα στὶς τόσες διαβολικὲς φωνές, ποὺ μεταδίδονται ἀπὸ τὰ ἄλλα ΜΜΕ.
Πρόσφατα, ὅμως, ἄνεμος «ἀνανεώσεως» φύσηξε καὶ εἰς τὸν σταθμὸν αὐτὸν καὶ πνεῦμα κοσμικὸ ἐπικράτησε. Τραγούδια κοσμικά, μουσικὴ ντάμπα ντούμπα, ἀνέκδοτα σκανδαλιστικὰ καὶ πλῆθος ἄλλων ἐκπομπῶν, ποὺ δὲν ὀφελοῦν τὸν πιστὸ ἀκροατή. Μᾶλλον τὸν σκανδαλίζουν.
Μακαριώτατε. Σηκῶστε τὴν ποιμαντορική σας ράβδο καὶ χτυπεῖστε ὅ,τι κοσμικὸ στοιχεῖο μεταδίδεται ἀπὸ τὸ σταθμὸ τῆς Ἐκκλησίας. Ὅλοι οἱ πιστοὶ θέλουμε νὰ ἀκοῦμε φωνὴ Θεοῦ, ποὺ σώζει καὶ ὄχι κοσμικὸ πνεῦμα, ποὺ θέλει ὁ κόσμος.
Μετὰ βαθύτατου σεβασμοῦ,
Ἱερομόναχος Ἱερόθεος Σπανομῆτσος,
Ἱερὰ Μονὴ Ἁγίας Ἐλεούσης Αἰτωλικοῦ”

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ;
__________________

Δυστυχώς, παππούλη μου.
Αυτά τα μαύρα αδιόρθωτα χάλια παρουσιάζει ο ραδιοσταθμός της Εκκλησίας.
Αλλά γιατί δεν ονόμασες την αρχή, το μέσον και το τέλος του προβλήματος;
Εχουν ονοματάκια οι υπεύθυνοι για τα σημερινά χάλια του ραδιοσταθμού.
Δεν είναι έτσι;
Γιατί δεν τα αναφέρεις;
Δεν είναι κάποιοι εξωγήινοι που έφεραν το ραδιοσταθμό της Εκκλησίας στα σημερινά χάλια!
Σωστά;
Αφού, λοιπόν, εσύ δεν λές τα πράγματα με το όνομά τους άσε με έμενα να το κάνω.

ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΥ
____________________

Πρώτος και χειρότερος υπεύθυνος για τα σημερινά χάλια του ραδιοσταθμού της Εκκλησίας είναι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος που διόρισε τον κ. Γιαγκάζογλου και την παρεούλα του στο ραδιοσταθμό για να τα κάνουν όλα λίμπα.
Δεύτερος υπεύθυνος για τα σημερινά χάλια του ραδιοσταθμού είναι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος που ανέχεται και ενθαρρύνει τους κουλτουριάρηδες, τους Νεορθόδοξους, τα έκγονα του Αγουρίδη και του Νησιώτη, τους Νεοβαρλααμίτες και Οικουμενιστές να συνεχίζουν το “ψυχωφελές” έργο τους.
Και τρίτος υπεύθυνος για τα σημερινά χάλια του ραδιοσταθμού είμαστε όλοι εμείς που σιωπάμε και ανεχόμαστε τον Γιαγκάζογλου και την παρέα του να γκρεμίζουν τα πάντα με τις ευλογίες του Μακαριότατου.
Σωστά παππούλη μου;

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝΤΩΝ
________________

Αφού, λοιπόν, έτσι έχουν τα πράγματα παρακαλώ από τώρα και στο εξής να ακολουθούμε όλοι με θρησκευτική ευλάβεια την ακόλουθη συνταγή:
Οποιος δημόσια προσβάλλει την πίστη μας ή μετέρχεται νεωτερισμούς να τον αποδοκιμάζουμε έντονα δημόσια με άρθρα, σχόλια, επιστολές και άλλους τρόπους.

ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΑΧΑΡΝΩΝ
________________________

Ενα θαυμάσιο τρόπο αποδοκιμασίας μας δίδαξαν πρόσφατα οι πιστοί του Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών οι οποίοι άμα τη εμφανίσει του Μακαριότατου (να αγιάσει το στόμα τους) τον αποδοκίμασαν έντονα με τις φωνές “ανάξιος” (χίλιες φορές να αγιάσει το στόμα τους) και ακολούθως απεχώρησαν εν σώματι από το ναό εκατοντάδες πιστοί και ο Μακαριότατος έμεινε στην τεράστια εκκλησία με μόνον επτά άτομα!!!
Αν ο Μακαριότατος, ο Μεσσηνίας, ο Δημητριάδος, ο Σύρου, ο Ζακύνθου, ο Θερμός, ο Μπέης, τα “κοπέλια” του Γιαγκάζογλου και η υπόλοιπη φράξια των Οικουμενιστών, των Νεοβαρλααμιτών και των νεωτεριστών αντιμετωπίζονται με παρόμοια “υποδοχή”, όπου και αν εμφανίζονται, θα σημειωθεί δραματική αλλαγή στη στάση τους για όλα τα θέματα.
Καλό, λοιπόν, είναι να επισημαίνουμε τα προβλήματα αλλά να παίρνουμε και τα κατάλληλα μέτρα για θεραπεία και να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Το να επικαλούμαστε την αρωγή του Μακαριότατου για να λύσει το πρόβλημα που ο ίδιος δημιούργησε και συντηρεί λες και είναι κάποιος τρίτος άσχετος με τα γεγονότα δεν βοηθεί και πολύ.
Ας πάρουμε συγκεκριμένα μέτρα. Οχι μόνον με την επιβεβλημένη αποδοκιμασία όλων όσων ευθύνονται για την κακοδαιμονία αλλά και με άλλα πρακτικά μέτρα.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση ας συντονίσουμε όλοι την κεραία μας στο Ραδιοσταθμό της Μητρόπολης Πειραιώς για να πέσει η ακροαματικότητα των “κοπελιών” του Γιαγκάζογλου στο μηδέν.
Θα σου πω τότε, Γέροντά μου, αν θα εξαναγκαστεί ο Μακαριότατος και οι παρατρεχάμενοί του να συμμαζευτούν!
Τόσο απλό!

*************************************************

ΣΙΚΕ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΟ ΜΠΕΖΕΝΙΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΙΣΧΥΝΗΣ

*******************************************

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=================

Δεν είχα καμιά αμφιβολία ότι οι Παναγιότατος και Μακαριότατος μας δούλευαν κανονικότατα όταν διέδωσαν ότι τάχατες τσακώθηκαν για το έκκλητο και την αυτοκεφαλία ενώ “ο καυγάς”, κατά τη λαική έκφραση, “ήταν για το πάπλωμα” (τον Μπεζενίτη ήθελα να πω). Ανέφερα σε προηγούμενο άρθρο ότι η συνέχεια των προσεχών μηνών θα δείξει ότι όλα αυτά είναι κακόγουστη σκηνοθεσία που απευθύνεται σε αφελείς για να μπορέσουν οι δύο Προκαθήμενοι, εν αγαστή πάντοτε συμπνοία (για να ακριβολογούμε συνωμοσία), να αποκαταστήσουν τον Μπεζενίτη. Εγραψα ακόμη ότι όσοι ασχολούνται με το έκκλητο και την αυτοκεφαλία και άλλα συναφή θέματα, σε αυτή τη χρονική στιγμή, ανεπιγνώστως γίνονται κομπάρσοι των σκηνοθετών της φαρσοκωμωδίας, που έχει ως ψευδεπίγραφο τίτλο “Βυζαντινό Σκάκι δύο Προκαθημένων” και αληθινό περιεχόμενο «Σημαδεμένη τράπουλα των δύο Προκαθημένων».

“ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΝΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ”
________________

Ηρθε ο καιρός να αντιληφθούμε ότι μπορεί θεωρητικά να ενεργούμε σωστά π.χ. να αρθρογραφούμε για την ορθότητα ή μη του έκκλητου ή να συζητούμε για τα όρια της αυτοκεφαλίας. Οταν, όμως, συζητούμε αυτά τα θέματαάκαιρα και άκριτα την ώρα που γύρω μας γίνεται χαλασμός παίζουμε το παιγνίδι του διαβόλου και παράλληλα έχουμε την ψευδαίσθηση ότι κάνομε βαθυστόχαστες θεολογικές αναλύσεις, ενώ ο Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος ανενόχλητοι έχουν βαλει μπρος φουλ τις μηχανές για να αποκαταστήσουν τον Μπεζενίτη!!!

ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΒΩΝ ΜΟΥ
__________________

Δύο γεγονότα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες που πρέπει να μας βάλουν όλους σε μαύρες σκέψεις. Δυστχυώς το παιγνίδι της σημαδεμένης τράπουλας των δύο Προκαθημένων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Το καράβι της κοροιδίας μπάζει ήδη από παντού νερά. Η επιβεβαίωση των φόβων και των εκτιμήσεων μου ήλθε πολύ νωρίτερα από ότι είχα προβλέψει.
Η μία τρύπα στο καράβι της κοροιδίας είναι η συνέντευξη του εκ των δελφίνων της ιερωνυμικής πτέρυγας Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεου ο οποίος μίλησε για την ανάγκη επίδειξης επιείκειας για τη λύση του εκκλησιαστικού!!! (Τη συνέντευξη αυτή θα αναλύσουμε, συν Θεώ, σύντομα). Και η δεύτερη προέρχεται από το σημερινό άρθρο της ιστοσελίδας “Αποτείχιση” που αναφέρει τα ακόλουθα:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ “ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗΣ”
___________________

“O Μητροπολίτης Καλαμάτας Χρυσόστομος Σαββάτος συνεχίζει …»απτόητος» τις διώξεις των μοναζουσών της μονής Καλογραιών Καλαμάτας.
Κατάφερε και έστειλε ανακριτή από την Αθήνα τον Αρχιμανδρίτη Ιερώνυμο Νικολόπουλο.
Και λέγεται, ότι επέδειξε έγγραφο της Ιεράς Συνόδου.
Ποιος έδωσε την εντολή και ποιός το υπογράφει;
Απεσταλμένος του Αθηνών είναι ή της αγρίως παρανομούσης «Ιεράς και Σεπτής» συνόδου;
Πρίν γίνουν ανακρίσεις από τον οικείο μητροπολίτη, πώς στέλνει ανακριτή η σύνοδος;
Δεν απαγορεύεται αυτό από τον νόμο;
Από τον 590 καταστατικό χάρτη της Εκκλησίας;
Γιατί παραβαίνουν τον καταστατικό χάρτη αυτοί που τον συνέταξαν και τον ενέκριναν;
Είπε παληά ο Αθηνών κ. Ιερώνυμος ότι «δικαιοσύνη στην Εκκλησία δεν υπάρχει».
Και έρχεται σήμερα ο ίδιος και αυτό το επαναεπιβεβαιώνει.
Μπράβο σας κύριε Ιερώνυμε Λιάπη.
Στην Καλαμάτα εισαγγελέας δεν υπάρχει;
Ρωτάμε, δεν υπάρχει για να πιάση από το αυτί τον αγρίως παρανομούντα κ. Σαββάτο που μοιάζει και συμπεριφέρεται σαν Αβδούλ Χαμίτ;
Τι κάνουν οι Καλαματιανοί;
Γιατί δεν ξεσηκώνονται εναντίον των αυθαιρεσιών και των παρανομιών του Σαββάτου;
Πώς τον ανέχονται να φέρεται έτσι και να ταλαιπωρεί τις αθώες, σεμνές και ενάρετες μοναχές;
Οι μοναχές έκαναν ένστασι (που από φίλο μας περιήλθε στα χέρια μας και πιό πάνω δημοσιεύουμε) αλλά το εξ Αθηνών απεσταλμένο «φρούτο» την απέρριψε.
Ξέρουν αυτοί, ποιόν θα στείλουν γιά ανακριτή.
Ομοιό τους.
Και ο κ. Σαββάτος, συνεχίζει το άνομο και παράνομο και αυθαίρετο …έργο του.”

ΣΦΗΝΑ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΡΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΒΒΑΤΟΣ
ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΩΝ
____________________________

Κατά τα άλλα, Πατέρες και αδελφοί, οι σχέσεις των δύο Προκαθημένων έχουν διαταραχθεί εξαιτίας της σφήνας που έβαλε ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος Σαββάτος!!! Αν αλήθευε ότι ο Μεσηνίας κάρφωσε πισώπλατα τον Ιερώνυμο με επιστολή που έστειλε στο Φανάρι εν αγνοία του κ. Ιερωνύμου και ότι έτσι έγινε η αιτία να ψυχρανθούν οι κατά τα άλλα άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο Προκαθημένων, γιατί ο Μακαριότατος για χάρη ενός άσπονδου φίλου και ενός άφιλου Μητροπολίτη που τον καρφώνει πισώπλατα είναι πρόθυμος να παρανομήσει και να καταστρατηγήσει τους νόμους της Εκκλησίας και της Πολιτείας;

Ο ΣΑΒΒΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΙΚΕ ΑΓΩΝΑ
__________________________

Απλούστατα. Ολα αυτά τα χατήρια γίνονται στον κ. Σαββάτο επειδή είναι εκ των πρωταγωνιστών της φαρσοκωμωδίας “Σημαδεμένη τράπουλα των δύο Προκαθημένων” με υπότιτλο “Σικέ αγώνας στο Μπεζενίτιο στάδιο της αισχύνης”.

Η ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΣΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

____________________

Προσοχή, λοιπόν! Πατέρες και αδελφοί: Ολη μας η προσοχή ας είναι στραμμένη στη βρωμοδουλειά που έβαλαν μπροστά οι πρωταγωνιστές της φαρσοκωμωδίας. Ας κάνουμε ότι μπορούμε για να τους χαλάσουμε τα σχέδια που βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο στάδιο. Τις αναλύσεις για το έκκλητο, την αυτοκεφαλία, του πόσο μας λείπει ο Χριστόδουλος (που ΔΕΝ μας λείπει) και πόσο μας λείπει ο Σεραφείμ (που ΔΕΝ μας λείπει) ας τις αφήσουμε για αργότερα. Οταν θα είναι καιρός! Επειδή “καιρός παντί πράγματι”.

**************************************

Γιατί οι εβραίοι της Ελλάδας δεν πληρώνουν φόρους κύριε Παπανδρέου;

**************************************

  • Με νόμο του κράτους απαλλάσσονται την καταβολής κάθε φόρου στο ελληνικό δημόσιο
  • Γνωστές τεράστιες βιομηχανίες που λειτουργούν στην Ελλάδα, είναι εβραϊκών συμφερόντων και δεν πληρώνουν κανέναν φόρο!!!

Με βάση το υπ’ αριθμόν 182 Προεδρικό Διάταγμα (22-3-1978), βάσει του οποίου το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, όντας Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου(!) έχει (και ασκεί) δικαιώματα, τα οποία μόνο το Κράτος κατέχει. Ειδικότερα, με αυτό το Π.Δ.!
«Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (Ελλάδος) δικαιούται να εισπράττει φόρους, για δική του χρήση, από τους εβραίους που διαμένουν στην Ελλάδα, αντί του ελληνικού κράτους»!!! Με απλά λόγια, κανένας εβραίος δεν πληρώνει φόρο στο ελληνικό δημόσιο, αλλά μόνο στο Κ.Ι.Σ.!!! Επειδή όμως ο νόμος «επεκτάθηκε», αργότερα, αποφασίσθηκε πως και οι χριστιανοί που μετέχουν στο Κ.Ι.Σ. απαλλάσσονται της καταβολής φόρων στο ελληνικό δημόσιο.!!!
Εάν μάλιστα αναλογισθούμε ότι το Κ.Ι.Σ. έχει αυθαίρετα απαγορεύσει ΜΕ ΑΛΥΣΙΔΕΣ τη διέλευση των Ελλήνων από την οδό Μελιδόνη στον Κεραμεικό, όπου στεγάζεται η Συναγωγή και άλλα εβραϊκά διοικητικά κτίρια, σε έναν χώρο όπου βρίσκονται ερείπια του αρχαίου νεκροταφείου του Κεραμεικού, δημιουργούνται πολλά εύλογα ερωτηματικά, αναφορικά με τη ταυτότητα αυτών που κατέχουν πραγματικά τα ηνία της εξουσίας στην Ελλάδα.
Το Κ.Ι.Σ. πέραν του γεγονότος ότι μπορεί να δέχεται περιουσίες εβραίων και να φορολογεί αυτούς, υποκαθιστώντας το ελλαδικό κράτος, γεγονός πρωτοφανές, είναι παράλληλα απαλλαγμένο και το ίδιο από την καταβολή φόρων, όσον αφορά τη διαχείριση των πόρων του. Επιπλέον το Κ.Ι.Σ. δεν καταβάλλει κανέναν φόρο στο ελλαδικό κράτος για την απόκτηση, δωρεά, αγορά, οποιασδήποτε κινητής ή ακίνητης περιουσίας, ενώ παράλληλα δικαιούται να εισάγει αδασμολόγητα προϊόντα προς εβραϊκή χρήση.
Κατ’ επέκταση, το Κ.Ι.Σ. έχει συγκροτήσει όπως προκύπτει από τον εσωτερ ικό του κανονισμό, έναν αυτάρκη και αυτοδιοικούμενο οργανισμό που επεκτείνεται σε όλους τους νομοθετικούς, αστυνομικούς, δικαστικούς, διοικητικούς, θρησκευτικούς, εκπαιδευτικούς, οικονομικούς, κ.α. τομείς, υποδομή η οποία απαιτείται για τη λειτουργία ενός ανεξάρτητου κράτους. Τα προνόμια τα οποία έχουν παραχωρηθεί από το ελληνικό κράτος στο Κ.Ι.Σ. είναι παράνομα και αντισυνταγματικά, αφού με τον συγκεκριμένο κανονισμό του Κ.Ι.Σ., αυτοβούλως έχει δημιουργηθεί ένα «κράτος εν κράτη» από την ελληνική εβραϊκή κοινότητα. Και μάλιστα, αυτό το «κράτος» δεν μετέχει σε καμία υποχρέωση έναντι του ελληνικού κράτους και απλά εισπράττει χωρίς ποτέ να αποδίδει τίποτε προς το ελληνικό δημόσιο…!
Μετά από αυτά, δικαίως αναρωτιέται ο γράφων, αλλά και ο κάθε έλληνας πολίτης: Και γιατί κύριε Παπανδρέου, κύριε Παπακωνσταντίνου και κύριοι βουλευτές, να πληρώνουν οι απλοί έλληνες πολίτες τη στιγμή που άλλοι έλληνες πολίτες (εβραίοι στο θρήσκευμα) δεν συμπαρατάσσονται στην στήριξη της οικονομίας αυτής της χώρας, αλλά και δεν συνδράμουν για την οικονομική της σωτηρία; Γιατί, άραγε, θα πρέπει εις έκαστος μισθωτός, συνταξιούχος ή δημόσιος υπάλληλος, να ανεχθεί την φορολογική επιδρομή της κυβέρνησης Παπανδρέου, όταν κάποιοι άλλοι (εβραίοι) πολίτες απολαμβάνουν ειδικής μέριμνας, προστασίας και ουσιαστικής απαλλαγής από τις εισφορές φόρων; Αν αναλογιστούμε μάλιστα πως μεγάλες (έως τεράστιες) βιομηχανίες που λειτουργούν στη χώρα δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή ως φόρο και χάνονται πάρα πολλά δισεκατομμύρια ετησίως, λόγω ειδικού νόμου, με ποια σοβαρότητα έρχεται σήμερα το κράτος να κυνηγήσει τον μικροεπιχειρηματία που «φοροδιαφεύγει»;
Τα ερωτήματα, βέβαια, θα μείνουν ερωτήματα και κανείς δεν θα βρεθεί να απαντήσει, κυρίως λόγω ελλείψεως επιχειρημάτων και δευτερευόντως λόγω ελλείψεως σοβαρότητας. «Το σύστημα είναι ένοχο», κύριε πρωθυπουργέ, και καλά θα κάνατε, τόσο εσείς όσο και το «τσίρκο» που έχετε ονομάσει κυβέρνηση, να επαναπροσανατολίσετε τις πολιτικές σας και την στάση σας απέναντι στον ελληνικό λαό.
Πολλοί βάζουν στοιχήματα, κύριε πρωθυπουργέ, εάν θα αντέξετε ως κυβέρνηση μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που στοιχηματίζουν (κυριολεκτικά) την πολιτική σας ύπαρξη έως το τέλος του Μαΐου, οπόταν και θα ανακοινωθούν τα νέα (συμπληρωματικά) οικονομικά μέτρα, τα οποία θα είναι και η ουσιαστική ταφόπλακα της λαθροκυβέρνησης της οποίας σήμερα ηγείστε. Εάν σας αναφέρω πως ήδη συζητιέται που θα προσφύγετε για να ξεχάσετε την πολιτική σας πανωλεθρία (περί διωγμού θα πρόκειται ουσιαστικά) και γίνονται αναφορές για ΗΠΑ ή και για Σουηδία, φυσικά δεν θα γίνω πιστευτός (βλέπετε, ο Καραμανλής φρόντισε να «ξεχάσει» τον πόνο του στις Αυστριακές Άλπεις.), αλλά σας υπενθυμίζω πως εσείς είχατε δηλώσει ότι «ο πολιτικός έχει πάντα έτοιμη την βαλίτσα του πίσω από την πόρτα». Και αναρωτιέμαι: Υπάρχει τόση αυτογνωσία στην πολιτική δειλία και στην ατολμία αντιμετώπισης των πολιτικών σας ευθυνών; Και το τελευταίο, δεν αφορά μόνο τους σημερινούς κυβερνώντες, αλλά και άλλους που έχουν ήδη φύγει από τη χώρα (Μαντέλης, Αδριανόπουλος και λίαν συντόμως έπεται δραματική συνέχεια).
Η λαϊκή οργή, η αγανάκτηση και η αγωνία για την απόδοση του δικαίου, πρόκειται πολύ σύντομα να «τσακίσει» (κυριολεκτικά) όλη αυτή την πολιτική νομενκλατούρα των golden boys της οικονομίας και της πολιτικής, που άγονται και φέρονται εργαζόμενοι για τα προσωπικά τους συμφέροντα και αδιαφορώντας πως ουσιαστικά συμβάλουν στον αφελληνισμό ή και στην σμίκρυνση της χώρας.
Δικαίωμά σας, κύριε πρ ωθυπουργέ να επιθυμείτε να κυβερνάτε. Δικαίωμά σας είναι να προσπαθείτε να εδραιώσετε το καθεστώς σας (περί καθεστώτος πρόκειται και όχι περί κυβερνήσεως) για το μεγαλύτερο δυνατό χρονικό διάστημα. Τα πολιτικά σας ατοπήματα και οι ηθικές σας επιθέσεις εναντίον του ελληνισμού, τα κατ’ εξακολούθησιν ψεύδη σας και η δουλικότητα στις προσταγές των «μεγάλων», είναι αυτά που θα βρείτε μπροστά σας και που θα σας εξακοντίσουν στο πολιτικό «πυρ το εξώτερον».
Εάν νομίζετε πως κυβερνάτε αυτόν τον τόπο, πως διαθέτετε πραγματική (και όχι εικονική) πυγμή, άμεσα οφείλετε να ανακοινώσετε δεκαετή αναδρομική καταβολή φόρων της εβραϊκής κοινότητας (καθώς και του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου της Ελλάδας). Πιστέψτε με, ούτε θα φτωχύνουν (φυσικά και θα τους λείψουν τα χρήματα που θα δώσουν, αλλά σε έναν καλό εβραίο πάντα λείπουν τα χρήματα επειδή ζει γνωρίζοντας πως θα μπορούσε να έχει αποκτήσει περισσότερα), καθώς και όλων εκείνων των ελλήνων χριστιανών που μετέχουν στο Κ.Ι.Σ. Εκτός εάν στην Ελλάδα υπάρχουν πολίτες διαφόρων κατηγοριών, με βάση τη θρησκεία τους. και σε αυτή την περίπτωση, διαβλέπω πως -τελικά- οι χριστιανοί αποτελούν πολίτες γ’ κατηγορίας, αφού ως α’ κατηγορίας αντιμετωπίζετε τους εβραίους και ως β’ κατηγορίας τους μουσουλμάνους (οι οποίοι στην Ελλάδα χρήζουν ειδικής κρατικής μέριμνας σε πλείστες όσες των περιπτώσεων).
Κύριε πρωθυπουργέ, η χώρα επτώχευσε επειδή εσείς οι πολιτικοί αγνοήσατε ηθελημένα (ή δεν γνωρίζατε) βασικούς κανόνες της οικονομίας, αλλά και της ηθικής. Εσείς λοιπόν οφείλετε να βρείτε την λύση και σταματείστε αυτή την φορολογική επι δρομή εναντίον των ελλήνων, οι οποίοι ούτε «έφαγαν», ούτε έκρυψαν, αλλά και ούτε κέρδισαν τίποτε περισσότερο από το μεροκάματο που βγάζουν με κόπο.
Ζητείστε-απαιτείστε λοιπόν τα χρεωστούμενα (και όχι όλα, δεν χρειάζεται) από την ελληνική εβραϊκή κοινότητα και το καθοδηγητικό της όργανο (Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, και να είστε βέβαιος πως όλα τα οικονομικά προβλήματα της χώρας θα λυθούν ως διά μαγείας. (μην σας πω και πως οι τοκογλύφοι θα σκεφτούν πολύ σοβαρά να μας δανείσουν και χωρίς τόκο.)!!!


******************************************************************

Για την Δικη κατα του Mega Channel

Μηνυση για Κωδικα Da Vinci

***************************************************

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ


Ο Εσταυρ. και ο βλάσφ. ιστΣχετικά με την συζήτηση χθες της μήνυσης κατά Mega Channel για την μετάδοση της βλάσφημης ταινίας Κώδικας Da Vinci θα ήθελα να κάνω μερικές επισημάνσεις. Ήμουν κι εγώ χθες στη συζήτηση της ταινίας. Άκουσα την κατάθεση των μαρτύρων – μηνυτριών, τις ερωτήσεις της έδρας, την κατάθεση του  μάρτυρα του κατηγορουμένου καθώς και τους ισχυρισμούς του δικηγόρου του κατηγορουμένου και αναρωτιέμαι τα κάτωθι:

1)      Πώς γίνεται να εισάγεται υπόθεση προς συζήτηση ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων και ο εισαγγελέας της έδρας να ρωτάει γιατί οι μηνυτές δεν κατέφυγαν στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας; Είναι γνωστό ότι η απόδοση της δικαιοσύνης επί ποινικών αδικημάτων ανήκει στα ποινικά δικαστήρια – δεν δύναται άλλη αρχή να υποκαταστήσει τα αρμόδια δικαστήρια ως αποκλειστικά αρμόδια να αποδίδουν δικαιοσύνη επί ποινικών αδικημάτων.

2)      Πώς είναι δυνατόν να προτείνεται κατά την διάρκεια δημόσιας συνεδρίασης από τον εισαγγελέα της έδρας σε πολίτη να καταφύγει σε ιδιωτικό φορέα για την διερεύνηση ποινικού αδικήματος;

3)      Πώς γίνεται ενώ πληρούνται οι αντικειμενικοί όροι του αδικήματος της καθύβρισης θρησκεύματος – δηλαδή βλασφημία και ύπαρξη δόλου – αυτή να μην τιμωρείται; Διότι με αυτά που συνέβησαν χθες φάνηκε ότι το αδίκημα του άρθρου 199 του Ποινικού Κώδικα έχει καταργηθεί – ή πάντως δύναται να καταργείται με βάση απόφαση ή δήλωση κάποιου ιδιωτικού φορέα – πράγμα ανήκουστο, αντισυνταγματικό και άκρως ανησυχητικό για την ελληνική δικαιοσύνη. Αρμόδια Προϊστάμενη Αρχή της Εισαγγελίας θα έπρεπε να επιληφθεί επί της χθεσινής υπόθεσης και να εξετάσει τις συνθήκες διεξαγωγής της δίκης. Η δήλωση του προέδρου του δικαστηρίου ότι ‘ο Τριαδικός Θεός δεν χρειάζεται μηνύσεις’ πώς δύναται να εκληφθεί; Ως προτροπή να μην αντιδράει κανείς στην βλασφημία; Τότε γιατί να αντιδρά κάποιος όταν κάποιος τον εξυβρίζει – αδίκημα εξύβρισης, επίσης στον Ποινικό Κώδικα. Γιατί να προβλέπεται ποινική τιμώρηση του προσώπου που θα αναφερθεί περιφρονητικά σε δημόσιο λειτουργό ή σε πολιτικό πρόσωπο; Εκεί γιατί να τιμωρείται η πράξη; Εκεί γιατί κανείς δεν λέει ‘δεν υπάρχει λόγος να ασχολείστε;’ Μόνο όταν βλασφημείται ο Θεός δεν πρέπει να αντιδρά κανείς;

Και συνεχίστηκε η ψυχολογική επίθεση της έδρας – εισαγγελέα – προς τις μάρτυρες – μηνύτριες με τις εξής φράσεις: ‘Με το να αντιδράτε έτσι διαφημίζετε το έργο’ ή ‘Γιατί δεν ακούτε την Κεφαλή της Εκκλησίας – ακούστηκε και αυτό από τον εισαγγελέα, αναφέρεται στην Ιερά Σύνοδο – και κάνετε το δικό σας;’ Σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 1 του Συντάγματος ‘η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος γνωρίζει κεφαλή της τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό’. Εξάλλου  εκκλησία ως γνωστό είναι το σύνολο των πιστών και όχι ορισμένα πρόσωπα – σχετικά και η ορολογία επί του όρου ‘εκκλησία’ σε όλα τα ελληνικά λεξικά.

4)      Πώς γίνεται να αναφέρει ο ίδιος ο δημιουργός του έργου ότι όλο το έργο του βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και ο εισαγγελέας της έδρας να λέει το αντίθετο;

5)      Πώς γίνεται εν τέλει να δηλώνει κάποιος τέτοιου είδους βλασφημίες για τον Ιησού Χριστό (επίσης και για το Άγιο Δισκοπότηρο, τις Οικουμενικές Συνόδους, τους αποστόλους, τους Αγίους – σημειωτέον ότι στο συγκεκριμένο βιβλίο περιέχεται και ο ισχυρισμός ότι το όνομα του Θεού ερμηνεύεται ως ‘σεξ’!!!! ) να δηλώνει μετά ότι το έργο του βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και να μην τιμωρείται; Η δε Ιεραρχία της Εκκλησίας να αποφαίνεται ότι είναι μυθιστόρημα. Αυτό σημαίνει ότι οι χαρακτήρες είναι φανταστικοί. Σε ποιον τότε απευθύνονται οι μητροπολίτες που συνέταξαν το έγγραφο αυτό σε κάθε Θεία Λειτουργία;;; Σε κάποιο φανταστικό πρόσωπο;;; Τι έπρεπε να σκεφθούμε και τι να νιώσουμε χθες όσοι βρισκόμασταν στο ακροατήριο όταν ακούγαμε ότι όλες αυτές οι βλασφημίες για τον Ιησού Χριστό δεν είναι τίποτα μεμπτό όπως και βεβαιώνεται από έγγραφο της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας που είναι – με βάση τον εισαγγελέα – η κεφαλή της Εκκλησίας;; Τι να νιώσει χριστιανός που ακούει αυτά;;

Η χθεσινή δίκη θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια συνηθισμένη υπόθεση επί καθύβριση θρησκεύματος. Στην πραγματικότητα έλαβε χώρα μια πράξη ανήκουστη στα χρονικά. Βαρύτατες βλασφημίες χαρακτηρίστηκαν ως μη μεμπτή πράξη, η παράβαση διατάξεων του Ποινικού Κώδικα δεν ελήφθη καθόλου υπόψη και καθιερώθηκε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ως αρχή αρμόδια να αποφασίζει επί ποινικών διαφορών – αρχή ανώτερη από τις ποινικές αρχές του κράτους!! Η δε Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος κατέστη η αρχή που καθιέρωσε το δόγμα ότι οποιαδήποτε βλασφημία κατά του Ιησού Χριστού είναι επιτρεπτή – εάν κάποιος αντιδράσει θα θεωρηθεί ‘οπαδός της αρχής της ανελευθερίας’ όπως το έγγραφο της Ιεράς Συνόδου καταλήγει.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά την εκδίκαση υπόθεσης για την προβολή ταινίας με παρόμοιες βλασφημίες – τον ‘Τελευταίο Πειρασμό’ – παρέστη στο δικαστήριο ο Πάτερ Παίσιος ο οποίος κατέβηκε από το Άγιο Όρος για να υποστηρίξει τους πιστούς που ομολογούσαν τον Θεό.

Ένας πιστός

(Αλέξανδρος)

***

Αγαπητέ Αλέξανδρε, πρέπει να καταλάβεις κάτι, και να μην θλίβεσαι·
Άρχισαν να λιγοστεύουν και στην Ελλάδα οι καλοί δικασταί. Εμείς όμως οφείλουμε να κάνουμε τον καθήκον μας. και να δίδουμε την μαρτυρία μας. Οι σκοτεινές δυνάμεις που τείνουν να γίνουν ανεξέλεγκτες και στην Ελλάδα, να ξέρουν, ότι θα μας βρουν μπροστά τους.
Και μη νομίσεις ότι δεν τους φέρνουμε εμπόδια και δεν τους δυσκολεύουμε. Με τους αγίους έλεγε κάποιος άθεος, καλά ξεμπερδέψαμε, μ’ αυτούς τους χριστιανούς τι κάνουμε.
Οι σοφιστίες που επιστρατεύουν για να μας αντιμετωπίσουν, δείχνουν τις ανησυχίες τους.

Ο σεβάσμιος αγωνιστής της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, π. Αυγουστίνος Καντιώτης, που έδινε μάχες, σώμα με σώμα εναντίον των σκοτεινών δυνάμεων, μας έμαθα ένα πράγμα, ότι· «Ο αγωνιστής είτε νικάει είτε νικέται είναι νικητής». Και το άλλο, ότι· «Ο αγώνας είναι τον ανθρώπων, αλλά το αποτέλεσμα του Θεού». Ο Θεός μετράει τον αγώνα μας, τ’ αποτελέσματά είναι δικά του.

Τα χρόνια είναι δύσκολα και σύμφωνα με την Αποκάλυψη του Ιωάννου θα γίνουν δυσκολότερα.

Μακάρι να είμεθα με τους εκλεκτούς του Θεού και να δίδουμε την μαρτυρία μας, στους έσχατους καιρούς που ζούμε.

ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ

ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥ ΙΕΡΑΡΧΟΥ

π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ

«…Αυτοί που μας κυβερνάνε βγάλανε νόμο, ο οποίος λέει· Όποιος βρίσει τον πρωθυπουργό της χώρας, δύο χρόνια φυλακή. Αν κάποιο κτηνάριο, βρίσει τον Χριστό, χαμογελάει ο δικαστής και λέει· Δεν είναι τίποτε αυτό.

Μεγάλος ο πρωθυπουργός, μεγάλος ο ένας, μεγάλος ο άλλος, και μικρός, πολύ μικρός ο Χριστός; Έ, όχι,  διαμαρτύρομαι…

Γι’ αυτό ο άγιος Κοσμάς, λέει· Να βρίσεις τον πατέρα μου και την μάνα μου σε συγχωρώ, να βγάλεις τα μάτια μου και να με σκοτώσεις σε συγχωρώ, αλλά να βρίσει τον Χριστό και την Παναγιά μου, δεν έχω μάτια να τον δω

******************************************************************************

***********************************************************

Comments are closed.