Αυγουστίνος Καντιώτης



Κωνσταντινος Ι. Βαθιωτης : Θρησκευτικα και τεχνοεπιστημονικα θαυματα στους εσχατους καιρους: Μια (ακομη) αναποδη σχεση

date Απρ 19th, 2023 | filed Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

 Θρησκευτικά και τεχνοεπιστημονικά θαύματα στους εσχάτους καιρούς: Μία (ακόμη) ανάποδη σχέση

Καὶ ὁ ἑωρακὼς μεμαρτύρηκε!

ΠΡΟΪΔΕΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΤΙΚΟΥΣ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ι. Βαθιώτης

esxat. oploΜε αφορμή ένα θαυμαστό γεγονός που συντελέσθηκε στις 13 Απριλίου 2023 σε ιερό ναό της Ελλάδος και σε συνδυασμό με άλλα θαύματα που έχουν συμβεί εντός και εκτός ναών, επιχειρείται να προσδιορισθεί η παθολογία της σημερινής κοινωνίας που πιστεύει στα τεχνοεπιστημονικά, όχι όμως και στα θρησκευτικά θαύματα. Ξαναδιαβάζοντας προφητικές ρήσεις σπουδαίων πατέρων της εκκλησίας μας, συνειδητοποιούμε ότι το πιθανότερο είναι να βρισκόμαστε σε προχωρημένο στάδιο εσχάτων χρόνων. Η καρναβαλοποίηση των ιερών ναών από πιστούς και ιερείς που φορούν πουλόμασκες είναι ένα ισχυρό σημάδι ότι ο σατανάς έχει μεταχειριστεί όλα τα μέσα για να διαλύσει την εκκλησία, αφ’ ενός εμφανιζόμενος «με ῥάσα, μὲ ἄμφια, μὲ πατερίτσες καὶ μπαστοῦνες», αφ’ ετέρου έχοντας αλλάξει το φρόνημα των πιστών που καταφεύγουν στους ναούς.

«Θεός, τι Θεός; Θεός είνε σήμερα η επιστήμη»… Καὶ ὁ ἑωρακὼς μεμαρτύρηκε, καὶ ἀληθινὴ αὐτοῦ ἐστιν ἡ μαρτυρία, κἀκεῖνος οἶδεν ὅτι ἀληθῆ λέγει, ἵνα καὶ ὑμεῖς πιστεύσητε…

Με εγκύκλιο που είχε εκδώσει η Σύνοδος στις 20 Ιουνίου 2022 και είχε διαβασθεί στους ναούς, εκλήθησαν οι πιστοί να έχουν κατά νουν ότι:

«Ασφαλώς η Εκκλησία αναμφισβήτητα αποδέχεται και τα άγια αντικείμενα και τις άγιες Εικόνες και την εκδήλωση ποικίλων φαινομένων της θείας Χάριτος διά μέσου αυτών, όμως χρειάζεται επίσης πολλή προσοχή και διάκριση, ιδίως στην εποχή μας, στην οποία, με την κυριαρχία του διαδικτύου, τέτοιες καταστάσεις προβάλλονται ταχύτατα και γίνονται αμέσως γνωστές. Ο μεγάλος Άγιος και προφήτης των ημερών μας, ο γέροντας Πορφύριος, παρατηρούσε ότι “αυτά τα σημεία… δεν είναι όλα θεϊκά. Μερικά απ’ αυτά τα προκαλεί ο διάβολος μέσω των ανθρώπων. Χρειάζεται προσοχή”. Γι’ αυτό είναι ανάγκη να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε ανάλογες περιπτώσεις, μήπως πίσω από αυτές δεν βρίσκεται το χέρι του Θεού, αλλά ο πονηρός και άνθρωποι που διακατέχονται από πνεύμα πλάνης και διάθεση αυτοπροβολής, αυτόκλητοι σωτήρες, που δεν υπηρετούν το θείο θέλημα, αλλά το ίδιον συμφέρον.

Έχοντας αυτά υπ’ όψιν εφιστούμε την προσοχή των πιστών της Εκκλησίας μας· να μην παρασύρονται από τους διαφόρων ειδών πλάνους και αγύρτες και ψευδοπροφήτες, οι οποίοι τους αποσπούν από τον κύριο σκοπό τους, την πρόοδο στην ορθόδοξη πίστη και την πνευματική ζωή, και στρέφουν την προσοχή τους σε αρρωστημένες καταστάσεις και σε δραστηριότητες και ενασχολήσεις που δεν ωφελούν σε τίποτε, αλλά μάλλον προξενούν θόρυβο και ταραχή και σκανδαλισμό και σχίσιμο του αρράφου χιτώνος της Εκκλησίας, δηλαδή του Χριστού»…

Την συνεχεια : https://kvathiotis.substack.com/p/3ed

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.