Αυγουστίνος Καντιώτης



ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΑΔΥΣΤΑΚΤΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ – «ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ»! ΠΟΙΟΣ; Σε λιγο θα ζητησουν & την αγιοκαταταξη τοῦ Στεργιου Σακκου!!!! Δεν ντρεπονται! Όχι βεβαια τα αθωα παιδια που λαμβανουν μερος στην εκδηλωση, αλλα οι διοργανωτριες, που ξερουν, πολυ καλα, γιατι ο Μητροπολιτης Φλωρινης Αυγουστινος, τον εδιωξε. Ενα στιγμα απο τις επιστολες του αγωνιστου ιεραρχου θα καταθεσω, χαριν της αληθειας.

date Μαι 1st, 2023 | filed Filed under: ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ

 

______________

__________________

 «ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ»! ΠΟΙΟΣ;

Σε λιγο θα ζητησουν & την  αγιοκαταταξη τοῦ Στεργιου Σακκου!!!!

Γραμμένο από την Ανδρονίκη Καπλάνογλου

«ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ»! ΠΟΙΟΣ; Δεν ντρεπονται; Όχι τα αθωα παιδια, των εκπαιδευτηρίων τους, που πηραν μέρος στην εκδήλωση, ουτε τα άλλα προσωπα, που εμφανιζονται στην εκδηλωση, εδῶ: https://www.youtube.com/embed/3lZKyco6sjU, γιατί δεν ξέρουν τίποτε, αλλά οι μεγαλες δεσποινίδες και κυρίως η Ιουλία, η Αδαμοπούλου… & οι αλλες διοργανώτριες  των εκδηλώσεων, που γνωριζουν πολύ καλά τα γεγονότα & τους λόγους που ο π. Αυγουστινος τους εδιωξε.  Εδω ισχυει το: «Ουαι υμιν γραμματεις και φαρισαιοι υποκριται»! Επειδη έχουν φωτογραφιες σε σταση προσευχης, εβαλαν τον βαρύ τίτλο στον λατρευτό τους διδάσκαλο. που μόνο αγιοι του Θεου άνθρωποι μπορει να τον έχουν!

Δεν θα λερώσω την ιστοσελιδα, γραφοντας τους λόγους που ο Μητροπολίτης Φλωρινης π. Αυγουστινος, μετα από βαθεια ερευνα, πάνω από 20 καταθέσεις νεανίδων, τον εδιωξε απο κοντά του, για «να προστατεύση την Εκκλησία του Χριστου», «από έναν «σάτυρο υποκρινόμενο το ιερό πρόσωπο, τοῦ εν Χριστῶ παιδαγωγοῦ τῆς νεότητος» (απόσπασμα επιστολῆς του  Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστίνου 7.1.1989.
Αυτός έφυγε απο την ζωή και βρίσκεται μπροστα στον Δικαιο Κριτη, γιατί λοιπον οι τέτοιες εκδηλώσεις; Τι περιμένουν να κερδίσουν;  Μέχρι πότε θα παίζουν θέατρο  και θα προκαλοῦν αυτους που γνωρίζουν τα γεγονότα;
Σε αλλη ιδειόχειρη επιστολή του, με ημερομηνία 15.2.1989 ο Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστινου, γράφει:

«…Επιστράτευσα όλη την ποιμαντικήν μου επιστήμη. Τά φάρμακά μου  εξηντλήθησαν. Το ιατρεῖο μου απεδείχθη ανεπαρκές… Πρέπει να σᾶς είπω. Αποσύρομαι πλέον από την πνευματική κηδεμονία εφ` υμᾶς… Τοῦ λοιποῦ καμμίαν πλέον δεν θα φέρω ευθύνη δι` ό,τι λέγετε και πράττετε ως αδελφότης. Παυει η συνεργασία…». Και στο τελος της εξασέλιδης αυτης επιστολῆς συμληρωνει με Υ.Γ.: «Το γράμμα τοῦτο προς υμᾶς τό έγραψα μέ πόνο και δάκρυα. Το έγραψα δε ιδιοχείρως, και τοῦτο  διότι και τοῦτο ελέχθη, ότι άλλος γράφει τα γράμματα και εγώ απλῶς τα υπογράφω ως ένα ειδος ρομπότ!!! Θα δυσκολευθῆτε να το αναγνώσετε λόγω της κακογραφίας μου, αλλά σεῖς με ηναγκάσατε. Σας συγχωρῶ…».

Στις 20.9.1989, γράφει: «Ελαβον πρό  πολλοῦ την από  7.8.1989 ομαδικήν επιστολήν 60 νεανίδων της αδελφότητος «Ελπίς» δια τῆς οποίας όλαι δηλώνουν απεριφράστως, είδος πνευματικοῦ μανυφεστου, ότι αδυνατοῦν να δεχθοῦν οὶανδήποτε αντικατάστασιν ηγεσιας πνευματικῆς ή διοικητικῆς.
-Μένω καταπληκτος… Ουδέν ίχνος συναισθησεως, συντριβης, μετανοίας και υπακοῆς… Λυποῦμαι βαθύτατα όχι τόσο διά τοιαύτην συμπεριφοράν απέναντι ενός γέροντος επισκόπου, αλλά όσο διότι η στάσις όλων σας θα έχη ολεθρίας συνεπείας ὸχι μόνον διά την παρούσα ζωή, εάν πιστεύετε είς Ορθοδοξίαν, αλλά και διά την πέραν τοῦ τάφου ζωή…
Απεκρύψατε την αλήθεια, διαπράξασαι αμαρτημα σοβαρόν, αμάρτημα ως το αμάρτημα που διέπραξαν Ανανίας και η Σαπφείρα και τολμῶ να είπω  και μείζων τούτου, διότι απεκρύψατε την αλήθειαν όχι επί υλικῆς υποθέσεως, αλλά επί πνευματικῆς υποθέσεως. Εψευσθητε τω επισκόπω, εψευσθητε τω Χριστῶ και Αγίω Πνευματι. Τεχνιέντως εκαλύψατε την αλήθεια…. Μη δεχθεῖσαι κανέναν όρον εξ΄ όσων σᾶς υπεδειξαμεν, κατόπιν τῆς ομαδικῆς επιστολῆς εισθε πλέον σεῖς και ο καθηγητής σας ελεύθεροι να βαδίσητε πλέον τον δρόμον σας πλανῶντες και πλανώμενοι».
Ένα μόνον ζητῶ κατα λόγον δικαιοσύνης αλλα και δημοκρατικόν. Να καλέσετε εις ωρισμένην ημέραν και ώραν τις 60 νεάνιδες, που υπέγραψαν την ιταμήν επιστολήν δια να απολογηθῶ και να δώσω εξηγήσεις, ώστε να μη κατηγορεῖ η δς Μαρία  (Αδαμοπούλου)(*), η νομικός ότι διοικῶ άλογα κτήνη! Σας ερωτῶ Δέχεσθε ναί ή όχι; Απαντηστε παρακαλῶ» (
Δεν τοῦ απάντησαν ποτέ, αλλά κάποιες δεσποινίδες, τότε, που συνειδητοποίησαν κάποια πράγματα, έκοψαν κάθε σχέση μαζί τους).

  • Βρισκόμαστε σε χρόνια πλάνης, δεν γραφω περισσότερα, για να μη δώσω τροφή στους αθέους. Όμως να μη προκαλουν,  γιατι υπάρχει πολύ αποκαλυπτικό υλικό εις βάρος τους. Κάνουν επίδειξη δυνάμεως! Μεσα στο σύστημα της εποχῆς βρίσκονται. Τα εμβόλια του κορονοϊου το θεωρησαν σωτηρία και  τα έκαναν! Τις συμβουλές του γέροντος ιεράρχου να δεχθουν τα επιτίμια & να απομακρυνθουν από τον σκαδαλοποιο, δεν το έκαναν! Τις μασκες τις φόραγαν και μέσα στους ιερους ναους & έδιναν κακό παράδειγμα, τον διδάσκαλό τους νομίζουν ό,τι τώρα, είναι καιρός να μας τον παρουσιάσουν & σαν άγιο!!! Τι κρίμα και υπάρχουν καλές κοπέλλες ανάμεσά τους. Ο Θεός να τις προστατευει.

(*) Διαβαστε αν θέλετε και αυτό, κατι εχει να σας παρουσιάση: https://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=82256

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.