Αυγουστίνος Καντιώτης



ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. Άκη Σκερτσου, ο οποίος «ΜΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟΚΟΝΔΥΛΙΑ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ» ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΤΟΧΗΣ, των Ναζί !!!!!! (Toυ πρωην Μητροπολιτου ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ)

date Μαι 17th, 2023 | filed Filed under: ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ

Νο 12 – Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΣΚΕΡΤΣΟΣ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ…(1)

+ Toυ πρώην Μητροπολιτου ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ

Αίγιον, Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. Άκη Σκέρτσου, ο οποίος

«ΜΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟΚΟΝΔΥΛΙΑ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ»
ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΤΟΧΗΣ, των Ναζί !!!!!!

Η ΕΙΔΗΣΙΣ:
‘Οπως είναι γνωστό σ΄εμάς, που ανήκουμε στη γενηά της Γερμανικής κατοχής, οι Γερμανοί κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο κατέστρεψαν την Ελλάδα! Εγκρέμισαν, ό,τι εύρισκαν όρθιο! Στα Μαρτυρικά Καλάβρυτα, επί παραδείγματι, στις 13 Δεκεμβρίου του έτους 1943, εφόνευσαν όλους τους άρρενας κατοίκους και κατέκαυσαν ολοσχερώς τα Καλάβρυτα! Στο χωριό Ριόλος της Αχαΐας, όπου είχαν καταφύγει οι αείμνηστοι γονείς μου, Γεώργιος και Νικολίτσα, από την πόλη των Πατρών, όπου ήταν η κατοικία μας, ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ από την πείνα της Κατοχής, παιδάκι εγώ τότε, ενθυμούμαι, ότι κατέκαυσαν ολοζώντανη την Φαρμακοποιό του Ριόλου, την αείμνηστη Αντιγόνη Βαβαρούτα, γυναίκα του επίσης αείμνηστου Παναγιώτου Βαβαρούτα, ιατρού του χωριού κατά την εποχή εκείνη.
Η Ελληνική Κυβέρνησις, λοιπόν, προ πολλών ετών έχει διατυπώσει το αίτημα καταβολής αποζημιώσεως εκ μέρους της Γερμανίας και αναμένει…..!

Στο Διαδίκτυο διαβάζουμε τα εξής: «Το ποσό που υπολογίζεται πως χρωστά η Γερμανία στην Ελλάδα από τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο ανέρχεται στα 278,7 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 10,3 δισ. αφορούν στο «αναγκαστικό» δάνειο που χορηγήθηκε στους ναζί. Την ανακοί-νωση έκανε στην επιτροπή της Βουλής για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Δημήτριος Μάρδας.
«Στη Συνδιάσκεψη των Παρισίων του 1946 το ποσό αυτό είχε οριστεί στα 341,2 δισεκατομμύρια δολάρια εκείνη την εποχή» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής….

Πατηστε τον τιτλο και διαβαστε ολοκληρο το άρθρο

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.