Αυγουστίνος ΚαντιώτηςΟ τρομοκρατης που εσφαξε τα μωρα στη Γαλλια & προσποιηθηκε τον χριστιανο ταυτοποιηθηκε, ειναι μουσουλμανος του ISIS 2) Ο επικεφαλης αστυνομικου τμηματος στην ουκρανια πιανει απο λαιμο & σερνει σαν αρνι Ορθοδοξο ιερεα & πιστους! 3) Τα Βασανιστηρια του Κιεβου – φρικη 4) «Γιατι κανεις δεν μιλα για οσα συμβαινουν;» (Ο μητροπολιτης Βιδινιου Δανιηλ, απο την Ορθοδοξη Εκκλησια της Βουλγαριας, μιλα για τις διωξεις διωξεων της Ουκρανικης Ορθοδοξης Εκκλησιας.

date Ιούν 19th, 2023 | filed Filed under: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΔΙΩΓΜΟΙ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ; Ο τρομοκρατης που εσφαξε τα μωρα στη Γαλλια ταυτοποιηθηκε κι αναγνωριστηκε ως μελος της ISIS και το πραγματικο του ονομα ειναι Mohammad Salouan!

https://dimpenews.com/2023/06/11/%ce%b1%cee%ce%b5-%cf%84%ce%b1-%ce%bc/

fb76bf1

Η αμερικανοαστυνομια του Ζελενσκι πιανει απο λαιμο και σερνει σαν αρνια Ορθοδοξους ιερεις!!

Συνεχίζονται οι διωγμοί κατά Ορθοδόξων κληρικών στην Ουκρανία υπό το καθεστώς του αμερικανοκίνητου Ζελένσκι.3

Στις 30 Μαΐου 2023, επιδρομείς από την OCU (Ψευτο-ορθοδοξης εκκλησιας της Ουκρανίας) κατέλαβαν βίαια την εκκλησία του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Δημητρίου της Θεσσαλονίκης του UOC (απο κανονικη Ορθοδοξη Εκκλησία)μ στο χωριό Τσερνιάχιβ της Περιφέρειας Κιέβου.

Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε ο Ταγματάρχης A. V. Lysyi φαίνεται να πλησιάζει τον πατέρα Μιχαήλ από πίσω τον βουτάει και τον σέρνει σαν αρνί με τη βία. Ένας άλλος αστυνομικός σπρώχνει μια ηλικιωμένη γυναίκα στο στήθος.
«Η αστυνομία χρησιμοποίησε προσωπικά βία εναντίον μου. Όταν ζήτησα από την επιχειρησιακή-ανακριτική ομάδα να με αφήσουν να μπω στην εκκλησία για να πάρω τα προσωπικά μου πράγματα, με έπιασαν από το λαιμό και με έσυραν. Η αστυνομία τους βοηθούσε. Χρησιμοποίησαν βία ακόμη και σε βάρος 90χρονης. Προσπαθούσαν να σπρώξουν τους άλλους ενορίτες μας σε ένα αυτοκίνητο με τη βία και να τους οδηγήσουν σε ένα αστυνομικό τμήμα. Γυναίκες σέρνονταν», πρόσθεσε ο π. Μιχαήλ.
dimpenews.com

fb76bf1

Τα Βασανιστηρια του Κιεβου – φρικη

https://dimpenews.com/2023/06/11/%cf%84%ce%b%b5%ce%bc%cf%80%ce%bd/

fb76bf1

Βιδινιου Δανιηλ: «Γιατι κανεις δεν μιλα για οσα συμβαινουν;»

bidinioy-danihlΟ μητροπολίτης Βίντιν Δανιήλ από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας απηύθυνε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, όπου έθιξε ειδικότερα το θέμα των διώξεων κατά της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Τόνισε τις ταλαιπωρίες των πιστών της κανονικής Εκκλησίας, «οι οποίοι υφίστανται βία εξαιτίας της πίστεώς τους». «Η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία απέδειξε ότι είναι μητέρα αυτού του λαού, η οποία φροντίζει τα τέκνα της. Την ίδια στιγμή οι Αρχές και η πλειονότητα των ανθρώπων, που έχουν ακραία εθνικιστική συνείδηση, δεν ανέχονται τους συμπατριώτες τους, οι οποίοι πρεσβεύουν την ορθόδοξη πίστη», υπογράμμισε ο ιεράρχης.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δανιήλ επεσήμανε: «Ετοιμάζονται ακόμη νόμοι, σύμφωνα με τους οποίους στους Ουκρανούς θα είναι αδύνατο να πρεσβεύουν την ορθόδοξη πίστη. Γιατί; Διότι υπάρχει μια “εκκλησιαστική” δομή, που δημιουργήθηκε προ ολίγων ετών με ουσιαστική συμμετοχή του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, η οποία όχι άνευ λόγου δεν αναγνωρίζεται από την πλειονότητα των Ορθοδόξων Εκκλησιών. Έχει αρκετά προβλήματα ως προς την ιεραρχία της, την οποία απαρτίζουν αχειροτόνητα πρόσωπα, τα οποία ονομάσθηκαν ιερείς και αρχιερείς. Οι ίδιοι οι Ουκρανοί τα βλέπουν αυτά και υφίστανται διώξεις επί χρόνια. Και τώρα βλέπουν πως εκείνοι, οι οποίοι με τη βία αρπάζουν ναούς της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, τους πυρπολούν, τους κατεδαφίζουν, στη συνέχεια εκκλησιάζονται στους κατειλημμένους για λογαριασμό της “Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας” ναούς. Τούτο αποδεικνύει περίτρανα ποια είναι η πίστη και τα φρονήματά τους, και γι’ αυτό οι άνθρωποι δεν επιθυμούν να προσχωρήσουν σ’ αυτούς. Οι άνθρωποι βλέπουν ότι δεν γίνεται εκεί λόγος για πίστη, αλλά για έναν έντονο εθνικισμό. Δεν πρόκειται για ορθόδοξη πίστη, αλλά για το “η Ουκρανία uber alles!”».

Όπως σημείωσε ο Βούλγαρος ιεράρχης, αυτός ο έντονος εθνικισμός επιδεικνύει μισαλλοδοξία και έναντι των ανθρώπων, οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται ως Ουκρανοί, αλλά «τι να πούμε για τους ανθρώπους, οι οποίοι συνδέουν τον εαυτό τους με τη Ρωσία, για τους Ρώσους στην εθνικότητα;».

«Ο Άγιος πρίγκιπας Βλαδίμηρος, ο οποίος βάπτισε τον λαό, ήταν τσάρος των Ουκρανών ή των Ρώσων; Ποιο έθνος βαπτίσθηκε στο Κίεβο, Ουκρανοί ή Ρώσοι, ή μήπως πρόκειται περί ενός ενιαίου έθνους, εκ του οποίου προήλθαν αυτά τα δύο;», προτρέπει να συλλογιστούμε ο μητροπολίτης Βίντιν Δανιήλ και συνεχίζει, «υπήρξαν τάσεις προς ανεξαρτησία, αλλά υπάρχουν και πλήθη ανθρώπων, οι οποίοι θεωρούν τον εαυτό τους ένα με τους Ρώσους. Και τούτο δεν προκαλεί έκπληξη μετά από τέσσερις αιώνες συνυπάρξεως».

Αυτή η μισαλλοδοξία έναντι της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας δεν εκδηλώθηκε σήμερα, διαπίστωσε ο ιεράρχης: «Ήδη ο πρώτος μετά το πραξικόπημα του 2014 πρόεδρος Πέτρος Ποροσένκο επινόησε τη δημιουργία μιας “εκκλησιαστικής” δομής, της “Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας”, η οποία αυτονομήθηκε με την σύμπραξη του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, το οποίο της απένειμε “Τόμο”. Κατά την εποχή του Πέτρου Ποροσένκο, από το 2014 έως το 2019, στα τέλη της θητείας του, επινοήθηκε και συζητήθηκε νόμος για την απαγόρευση της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Τούτο παρείχε ήδη από τότε την αφορμή σε εθνικιστικώς διακειμένους να αρπάζουν με τη βία ναούς και να τους εντάσσουν στην “Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας”».

«Κανένα έθνος δεν μπορεί να αποδεχθεί κάτι τέτοιο, αλλά στην Ουκρανία αυτό συμβαίνει», τόνισε ο μητροπολίτης Δανιήλ και συνέχισε: «βλέπουμε ότι απειλείται όχι μόνον η ίδια η πίστη, αλλά και η φυσική ακεραιότητα των ανθρώπων, οι οποίοι δεν επιθυμούν να προσχωρήσουν στην “Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας”. Ας αναρωτηθούμε: μήπως αυτοί οι άνθρωποι δεν χρειάζονται προστασία; Γιατί κανείς δεν μιλά για όσα συμβαίνουν; Γιατί παντού οι συνεργάτες με τη ναζιστική Γερμανία δέχθηκαν επικρίσεις και κάτι τέτοιο δεν γίνεται ανεκτό από την κοινωνία, ενώ στην Ουκρανία όχι μόνον επιτρέπεται, αλλά και εξυμνείται; Αυτό αποδεικνύει σαφώς την διπροσωπία και την υποκρισία των πολιτικών, οι οποίοι εθελοτυφλούν ως προς τα τεκταινόμενα».

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.