Αυγουστίνος Καντιώτης



H ΔEΣΠOTOKΡATIA!!! 2) ΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΤΩΝ ΕΣΧΑΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΤΑΚΟΜΒΩΝ (Βιντεο, Μητροπολιτου Φλωρινης Αυγουστινου Ν. Καντιωτου) 3. ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Προς Μητροπολιτη Αιτωλοακαρνανιας κκ Δαμασκηνο Κιαμετη (Του Νικ. Ε. Σακαλακη Μαθηματικου)

date Αυγ 22nd, 2023 | filed Filed under: ΘΕΟΜΠΑΙΚΤΑΙ, ΚΑΚΟΙ ΠΟΙΜΕΝΕΣ

H ΔEΣΠOTOKΡATIA!!!

Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστινου Ν. Καντιώτου

__________________

__________________

fb76bf1

https://youtu.be/rLoW-sw7v2o

fb76bf1
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς Μητροπολίτη Αιτωλοακαρνανίας κκ Δαμασκηνό Κιαμέτη

Σεβασμιώτατε

Ένας συνειδητός Ορθόδοξος Χριστιανός δεν μπορεί να μείνει στην ουδετερότητα μέσα στον κόσμο. Υπάρχει, βέβαια, εγκαρτέρηση και υπομονή στα αναπόφευκτα (κατά την κρίσιν του Θεού). Δεν γυρίζει, όμως, τις πλάτες στη ζωή και ακριβέστερα στην συλλογική Εκκλησιαστική ζωή∙ αντίθετα ενδιαφέρεται για τα γεγονότα (τα ιστορικό κυρίως) και δεν επιθυμεί τον κόσμο να βαδίζει «στην τύχη».

Οι λέξεις «Δεσποτισμός», «αυθαιρεσία», «αυταρχισμός» δεν ταιριάζουν στο πραγματικό εκκλησιαστικό ήθος.

Διάβασα την Εγκύκλιό σας περί απαγορεύσεως του κηρύγματος στους ιερείς της Μητροπόλεώς σας, στην οποία επιστολή ο τόνος βρίσκεται στις ανωτέρω λέξεις.

Εκείνο που αρχικά τρέπεται σε φυγή (κατατροπώνεται) με την απόφασή σας είναι η «σοφία σας» και «η γνώση σας». Το πόσο πρέπει να συνδεθεί, υπέρ του υψίστου σκοπού της Εκκλησίας, ο Επίσκοπος και οι πρεσβύτεροι, τα διδάσκει ο άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος, επίσκοπος Αντιόχειας, στις Επιστολές του:

«Το αξιονόμαστον υμών πρεσβυτέριον, του Θεού άξιον, ούτως συνήρμοσται τω Επισκόπω, ως χορδαί κιθάρα. Δια τούτο εν τη ομονοία υμών και συμφώνω αγάπη Ιησούς Χριστός άδεται» (Βιβλιοθήκη Ελλήνων Πατέρων, Έκδοσις Αποστολικής Διακονίας, τόμος 2ος ).

Σεβασμιώτατε, με την απόφασή σας δυσχεραίνετε το έργο της Εκκλησίας∙ τον ιερέα, τον ζηλωτήν των θεοφιλών έργων, τον πιστόν και ζηλωτήν, που έχει επίγνωση της αποστολής του, δεν μπορούν να τον υποκαταστήσουν στο έργο του τα γραπτά κηρύγματά σας, οικουμενιστικά στην υφή τους, εν πολλοίς. Ως πιστός της Ι. Μ. Δημητριάδος, γνωρίζω τον οικουμενιστικό προσανατολισμό σας.

Εάν πιστεύετε ότι εσείς, μόνος, είσθε ο εγγυημένος εκκλησιαστικός λόγος, κάνετε φοβερό λάθος.

Ίσως να πιστεύετε, ότι είσθε το εωθινό της οικουμενιστικής πνοής στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας, οπότε, στην πραγματικότητα, η εγκύκλιό σας είναι «εισήγηση» μιας τέτοιας πνοής.

Μη νομίζετε, ότι ο αποκαρδιωμένος σήμερα Ελληνικός λαός και το πλήρωμα, θα βιώσουν ζωογόνο πνοή πίστεως με την απόφασή σας. Για τη λειτουργία της εξουσίας σας γνωρίζετε, ότι υπόκειται στους θεσμικούς κανόνες «περί εκλογής Μητροπολιτών – Επισκόπων» της Εκκλησίας της Ελλάδος, που αγνοεί στις εκλογές κλήρο και λαό. Αισθάνεσθε ότι σας «προστατεύει» το πολιτικό και εκκλησιαστικό σύστημα της χώρας.

Εάν η εκλογή σας ήταν στα πλαίσια του Δημοκρατικού πολιτεύματος της Εκκλησίας (ψήφω κλήρου και λαού), τότε δεν θα είχατε συγκεντρώσει την «ποιμαντική» φροντίδα σας σε μια τέτοια εγκύκλιο.

Είθε ο Κύριος να σας φωτίσει να αποσύρετε την εγκύκλιο αυτή.

Με αγάπη Χριστού

ΝΙΚΟΣ Ε. ΣΑΚΑΛΑΚΗΣ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.