Αυγουστίνος Καντιώτης



ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΘΕΟΚΛΗΤΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ & ΝΑ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ-ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ; Ο Γεροντας αγωνιστης Ιεραρχης Αυγουστινος απο τον ταφο ξεσηκωνει το λαο του. 2) Υπαρχει σκοτεινο παρασκηνιο με την παραiτηση και την διαδοχη του Θεοκλητου στη Μητρoπολη Φλωρiνης;

date Οκτ 8th, 2023 | filed Filed under: “ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ” π. Αυγουστ.

ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΘΕΟΚΛΗΤΟ;

ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ; ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ

π. A. εφ. ιντ.Ο Μητροπολίτης Θεοκλητος δεν ήταν αγωνιστης οπως ο Μητροπολιτης Φλωρίνης Αυγουστινος. Ηταν δικός τους. Δεν μιλουσε, δεν αντιδρουσε και υπάκουε σε ολες τις εντολες των οικουμενιστων και των πολιτικῶν και ηταν φανατικός υποστηρικτης των εμβολίων, γιατί τον παραίτησαν;

Μια απάντηση βρίσκουμε: Χρειαζονται πρόσωπο, οχι από την Φλωρινα πατριωτη, που θα υπερασπιστη τον τόπο του, αλλά κουβαλητο, για να συλλειτουργηση με τους σχισματικους Σκοπιανους και να προχωρηση η προδοτικη συμφωνια των Πρεσπων!!! Ο δεσπότης Θεοκλητος λογω σωματικης αδυναμιας δεν αντεχει για να κάνη φανταχτερο συλλειτουργο, με τους Σκοπιανους, που βάπτισαν την εκκλησια τους «Μακεδονικη»! Χρειαζονται ενα νέο προδότη. Η Φλωρινα ειναι στο στόχαστρο. Στην Φλωρινα εγινε προδοτικη συμφωνια των Πρεσπῶν. Σε αυτην βγηκαν προδοτικες δικαστηκες αποφάσεις, για να διδασκεται η γλωσσα της Βουλγαρικης προπαγανδας, που δεν εχει ούτε αλφάβητο!!! Ενας δεσπότης τωρα τους χρειάζεται για να προχωρήση την συμφωνια και να φερουν καρδινάλιους στην εκκλησία! Εννοια τους, δεν θα καλοπεράση!! Ο Γέροντας αγωνιστης Ιεράρχης Αυγουστινος απο τον τάφο θα ξεσηκώση το λαό του.

d454142812c7

2) Υπαρχει σκοτεινο παρασκηνιο με την παραιτηση και την διαδοχη του π. Θεοκλητου στη Μητροπολη Φλωρινης;

Συγκρ Κυριο σε γαϊδ. & επισκ. λιμουζ ιντ ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ. ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ!

Χάρηκα πολύ διαβάζοντας στο ίντερνετ την πρωτοβουλία κάποιων Χριστιανών από τη Φλώρινα και την Πτολεμαΐδα, να συλλέξουν υπογραφές και να απευθύνουν δημόσια έκκληση προς τη Σύνοδο ζητώντας της να εκλέξει ως νέο Μητροπολίτη Φλωρίνης έναν μεταξύ τριών καταξιωμένων αρχιμανδριτών της περιοχής. Πληροφορήθηκα ότι ήδη από την περασμένη Παρασκευή (6/10) οι υπογραφές (χειρόγραφες και ηλεκτρονικές) ξεπέρασαν τις χίλιες και έχουν ήδη σταλεί στη Σύνοδο (η οποία συνεδριάζει την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου). Αν σκεφτεί κανείς ότι η συλλογή τους έλαβε χώρα σε διάστημα μόλις 5-6 ημερών, είναι βέβαιο ότι αν είχε ξεκινήσει μερικές βδομάδες νωρίτερα, σήμερα θα είχαν μαζευτεί αρκετές χιλιάδες υπογραφές.

Δυστυχώς όμως κάποιοι δυσαρεστήθηκαν επειδή δεν προτάθηκαν και κάποιοι άλλοι αρχιμανδρίτες που είχαν κατά νου. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι το ψηφοδέλτιο είναι «τριπρόσωπο», αποτελούμενο δηλαδή από τρεις αρχιμανδρίτες. Οι Χριστιανοί που συνέταξαν το εν λόγω κείμενο πρότειναν τρία συγκεκριμένα πρόσωπα. Αν άλλοι κληρικοί ή λαϊκοί είχαν υπόψη τους κάποιους άλλους αρχιμανδρίτες, μπορούσαν να τους προτείνουν. Είχαν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους· κανείς δεν τους εμπόδισε. Απεναντίας, θα ήταν πολύ καλή ενέργεια, γιατί θα έδειχνε στους Συνοδικούς ότι υπάρχει πληθώρα άξιων αρχιμανδριτών στην τοπική μας Εκκλησία και δεν χρειάζεται να μας στείλουν «φυτευτό» Μητροπολίτη….

2. ΙΣΤΟΡΙΚΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ. ΑΦΥΠΝΙΣΤΗΚΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΥ ΛΑΟΥ. «ΠΟΝΗΡΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ» (Π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ)…..

Την συνέχεια εδῶ: https://www.ptolemaidanews.gr/article.php?id=160103

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.