Αυγουστίνος Καντιώτης



ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑΥΜΑΤΑ Η ΠΑΝΑΓΙΑ, Η ΜΑΝΑ ΜΑΣ (Μικρο αποσπασμα ὁμιλιας του Μητροπολιτου Φλωρινης Αυγουστινου Καντιωτου, βιντεο)

date Οκτ 31st, 2023 | filed Filed under: Η ΠΑΝΑΓΙΑ

ΚΑΝΕΙ & ΣΗΜΕΡΑ ΘΑΥΜΑΤΑ Η ΠΑΝΑΓΙΑ

Μικρὀ απόσπασμα ὁμιλίας τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης Αὐγουστίνου Καντιώτου,
στό Ἀρμενοχώρι Φλωρίνης 2.3.1970

_____________


__________________

Νέος Χαγάνος, νεος Χοσρρόης, νεοι Αραβες παρουσιαστηκαν στην μικρή μας Πατρίδα. Ἐπάνω στὴν Αλβανία παρουσιαστήκαν ἐχθροι, που ἦταν μιλιούνια και ἔλεγαν: Να υποταγης Ελλάς. Δέν δέχομαι καμία συζήτηση. Εχω τόσα αεροπλάνα που μπορεῖ να σκιάσω τον ἡλιο. Ἔχω τόσα καράβια πολεμικά και ἔχω τόσο στρατό…
Εἶναι προς τιμή τῶν Μακεδόνων, τό πρῶτο Συνταγμα πού τους ἀντιμετώπισε ἦταν τῆς Φλωρίνης. Ἔκανε τὸ σταυρό του & πέρασε τό Πισοδέρι.
Ἐδω στην ἐκκλησιά προσευχόταν οι μανάδες, οι γιαγιάδες και οι παπούδες σας και η Παναγιά ἔκανε το θαυμα.
Δέν τό περίμενε κανένας, οὔτε ἡ Μόσχα, οὔτε το Λονδίνο οὔτε ἡ Νεα Υορκη, ὅλοι ´ἔλεγαν: «Πάει ἡ Ἑλλάς».
Ξαφνικά, ἄρχισαν να χτυποῦν οἱ καμπάνες και ἐδῶ στό Αρμενοχώρι καί ἔμαθαν, ὅτι τό σύνταγμα τῆς Φλωρίνης περασε τα σύνορα και ανεβαίνει στα ψηλά βουνα. Δεν εἶναι παραμύθι, τότε ὁ στρατος και οι αξιωματικοί μας ειδαν επάνω στα ψηλά βουνα, τα χιονισμένα, την Παναγία μας νά περπατᾶ την νύκτα, με τα μαῦρα και να κλαίει. Και η Παναγιά ἔκανε το θαύμα της και ὁ Χαγάνος τῆς Ἰταλίας ἔπεσε, ὁ Χοσρόης της Γερμανίας ἔπεσε και ἡ Ἑλλάδα ἐδοξάσθη με τον ἡρωϊσμό καὶ την παλληκαρία τῶν παιδιῶν της……..

(Την συνεχεια ακουστε στο βιντεο)

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.