Αυγουστίνος Καντιώτης



METΡΟ ΣΥΓΚΡΙΣΕΩΣ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ – ΕΝΘΡΟΝΙΣΤΗΡΙΟΣ, ΠΑΤΕΡΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ (ηχητικος) ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ Ν. ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΙΣΤΩΝ. ΟΤΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕ ΜΕΧΡΙ ΚΕΡΑΙΑΣ! ΕΤΣΙ ΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ OI ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ

date Νοέ 19th, 2023 | filed Filed under: ΒΙΟΓΡΑΦ. π. ΑΥΓΟΥΣΤ.

METΡΟ ΣΥΓΚΡΙΣΕΩΣ, Ο ΦΛOΓΕΡΟΣ ΕΝΘΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΣ, ΠΑΤΕΡΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ Ν. ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΙΣΤΩΝ. ΟΤΙ ΕΙΠΕ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ

______________

______________

(Λογος πατερικός  για να ζυγίζονται οι νέοι Μητροπολίτες και ιδιαίτερα αυτοι που τολμοῦν να ποιμάνουν την Μητρόπολη Φλωρινης. Κάθε προδοσία τους από την Ορθόδοξη πίστη θα ειναι η καταδίκη τους. Καθε υποχώρηση από την φρουρηση των συνόρων θα ελέγχεται και θα καταδικάζεται από τον λαό της Φλωρίνης, που εχει υψηλά την αγάπη στην Ελληνική πατρίδα.

Στον ενθρονιστήριο λόγο του ο Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αυγουστινος Καντιώτης δεν κολακευει και δεν εγκωμιάζει κανέναν, παρουσιάζει την αθλια κατασταση της κοινωνίας, νοιωθη την ανθρωπινη αδυναμία του, ζητᾶ την βοήθεια του Θεο και τις προσευχές των πιστῶν).

Μεταξύ των άλλων λέει: «…Ο Χριστος μου που στην 30κονταετή διακονία μου δεν με άφησε να καταισχυθῶ, ελπῖζω ότι και στο υπόλοιπο της διακονίας μου θα με βοηθήση. Σκοπός μου δεν είναι ο θρόνος, αλλα η δόξα του Θεοῦ και αν παραστῆ ανάγκη, οπως εδήλωσα στο μικρό μήνυμα ὲνώπιον της Συνόδου, θα θυσιάσω των θρόνο, χάριν στας αρχάς μου ως Ορθοδόξου κληρικοῦ. Επαναλαμβάνω αυτό το μήνυμα, διότι έχει μεγάλη σημασία. Αν παραστῆ αναγκη θα θυσιάσω τον θρονο χαριν τας αρχας μου και δεν θα θυσιάσω τας αρχάς μου χάριν του θρόνου…. Ζητω τας προσευχας όλων σας….»

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.