Αυγουστίνος Καντιώτης



Μητροπολιτης Φλωρινης Αυγουστινος Καντιωτης: Η Εκκλησια δεν υπεγραψε ποτε ανακωχη με το έγκλημα, με την αμαρτιαν, με τον Διαβολο (Οι δικοι μας αρχιερεις κανουν τα αντιθετα, για να τους επαινουν οι ανωμαλοι, οι αθεοι, οι μασονοι & καθε ειδος αιρετικων!!!! 2) Όχι μονο σιωπουν εκει που δεν χωρει η σιωπη, αλλα τιμουν και τους σκανδαλοποιους άρχοντες που διαφθειρουν 3) Καθαιρουν Ὀρθοδοξους κληρικους, ἐνω συλλειτουργουν με καθηρημενους Ἀρχιερεiς!

date Ιαν 11th, 2024 | filed Filed under: ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ

Η Εκκλησια ειναι ελεγκτης των αδικιων του κοσμου.

π. A. εφ. ιντ.Το μαρτυρεί η Ιστορία. Η Εκκλησία ήλεγξε άρχοντας παρανομούντας, εκαυτηρίασε του εγκληματίας, εμαστίγωσε την κοινωνικήν αδικίαν. Εστάθη ο φρουρός των δικαιωμάτων του ανθρώπου, ο συνήγορος των καταπατουμένων. Διότι εβάδιζε και βαδίζει και πρέπει να βαδίζη επάνω εις τα ίχνη του \Ιησού Χριστού. Η Εκκλησία δεν υπέγραψε ποτέ ανακωχή με το έγκλημα, με την αμαρτίαν, με τον Διάβολον. Ανηθικότητες, εκβιασμοί, ληστείαι, φόνοι, τρομοκρατίες, εκμεταλλεύσεις, οποθενδήποτε και αν προέρχονται, είτε εκ των άνω είτε εκ των κάτω, θα ελέγχονται από την Εκκλησίαν του Χριστού με την γλώσσαν της αληθείας.
Τον άμβωνά της ας τον φοβούνται μόνον οι εγκληματίες, οι άπιστοι, οι άθεοι, οι υλισταί, που δυστυχώς υπάρχουν εις όλα τα στρώματα της κοινωνίας. Αμερόληπτοι κριταί θα φωνάξομεν προς όλους και προς όλας τας κατευθύνσεις: «Δικαιοσύνην μάθετε, οι ενοικούντες επί της γης». Και δεν θα ησυχάσωμεν και δεν θα αναπαυθώμεν έως ότου και ο τελευταίος αδικούμενος εύρη το δίκαιόν του, το οποίον δεν είνε μονοπόλιον ουδενός, αλλά είνε γενικόν, καθολικόν.
Δια να είνε δε αδέσμευτος η Εκκλησία εις τας κρίσεις της, δεν πρέπει να ανήκουν οι λειτουργοί της εις κανένα κόμμα. Κληρικός, που χρησιμοποιείται ως είδος ρεκλάμας από το Α ή Β κόμμα, ελησμόνησε την αποστολήν του και πρέπει να βγάλη το γρηγοτότερον το ράσο και να φορέση γραβάτα, δια να πολιτεύεται ως πολιτευτής…. Ἡ πολιτική, που χωρίζεται από την χριστιανικήν ηθικήν, καταντά φαυλοκρατία, από την οποίαν θα πηγάζουν δια της κοινωνίας και τα έθνη τα κακά (Απόσπασμα ἀπὸ φυλλάδιο Κατοχης στην Κοζάνη, εκδ. στις 17.2.1945, του Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστινου)

589345584235671765gogba

Όχι μονο σιωπουν εκει που δεν χωρει η σιωπη, αλλα τιμουν και τους σκανδαλοποιους άρχοντες που διαφθειρουν

Λυκούργος Νάνης, ιατρός

Ο Τίμιος Πρόδρομος ήλεγχε με παρρησία και θάρρος και αψηφώντας οιοδήποτε κόστος τους άρχοντες της εποχής του, τόσο τους θρησκευτικούς όσο και τους πολιτικούς.
Πόσοι από τους σημερινούς κληρικούς όλων των βαθμίδων στοιχούνται άραγε στην ιερά αυτή παρακαταθήκη που κατέλειπε ο μέγας προφήτης; Ειδικά στις κοσμογονικές και σεισμικές ημέρες που ζούμε;…

Την συνεχεια: https://tasthyras.wordpress.com/2024/01/10/%cf%8c%cf%ce%b5%ce%af-%ce%b7-%cf%83%ce%b9/#more-84034

589345584235671765gogbaΤαλαιπωροι αρχιερεις, καθαιρουν Ὀρθοδοξους κληρικους, ἐνω συλλειτουργουν με καθηρημενους & αχειροτονητους αρχιερεις!

Τὴν 12ην Δεκεμβρίου δι’ ἀνακοινώσεώς της ἡ Ἱ. Μ. Ρεθύμνης κατέστησε γνω­στὴν μὲ ἀπόφασιν Συνοδικοῦ Δικαστηρίου τῆς 17ης Ὀκτωβρίου τὴν καθαίρεσιν τοῦ π. Ἐμμανουὴλ Σαρρῆ, ὁ ὁποῖος εἶχε διακόψει τὴν μνημόνευσιν τοῦ Ἐπισκόπου του, ἐπικαλούμενος λόγους συνειδήσεως.

Ἐν τῷ μεταξὺ ὁ Μητροπολίτης Ρεθύμνης ὁμοῦ μετὰ τοῦ Πατριάρχου Βαρθολομαίου καὶ ἑτέρων Ἐπισκόπων συνελειτούργησαν μὲ «Ἱεράρχην» τῆς λεγομένης «Μακεδονικῆς Ἐκκλησίας», ἡ ὁποία ἀκόμη δὲν εὑρίσκεται εἰς κανονικὴν ἀναγνώρισιν, παρισταμένων βεβαίως καὶ παπικῶν. Συμφώνως πρὸς ἀνακοινωθὲν τοῦ Φαναρίου…

https://agonasax.blogspot.com/2024/01/blog-post_18.html#more

 

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.