Αυγουστίνος ΚαντιώτηςAΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – Προς τον πολιτικο σχηματισμο «ΝΙΚΗ» (Ως διαμαρτυρια για την ενδοκοσμικη περιχαρακωση της τοποθετησης της περι «europride» στη Θεσσαλονικη) – Του ΝΙΚ. Ε. ΣΑΚΑΛΑΚΗ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ. 2) Τι θα μπορουσε να κανει η ΝΙΚΗ; Δεν στελνεις εξωδικο για να τηρησουν δηθεν τα μετρα, νομιμοποιωντας εμμεσως το εσφαλμενο δικαιωμα.

date Ιούν 20th, 2024 | filed Filed under: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Τι θα μπορουσε να κανει η ΝΙΚΗ; Δεν στελνεις εξωδικο για να τηρησουν δηθεν τα μετρα, νομιμοποιωντας εμμεσως το εσφαλμενο δικαιωμα.

σ.σ. Μία πολύ ενδιαφέρουσα παρέμβαση /πρόταση ενός σχολιαστή
από ΕΔΩ για το τί θα μπορούσε να κάνει η ΝΙΚΗ στο θέμα των ‘παρελάσεων’
(ξεφτιλίσαμε και αυτήν την λέξη) της αισχύνης.

Διαβαστε: https://tasthyras.wordpress.com/2024/06/18%cf%83%cf%84%ce%ad%ce%bb/

d454142812c7

AΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς τον πολιτικό σχηματισμό «ΝΙΚΗ»

(Ως διαμαρτυρία για την ενδοκοσμική περιχαράκωση της τοποθέτησής της περί «europride» στη Θεσσαλονίκη)

ΓΑΜΟΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ σκιτσοΑγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί
Με προσοχή άκουσα την τοποθέτηση του κ. Δήμου Θανάσουλα, περί δημοκρατικότητος – νομιμότητος των συνόρων που οφείλει να ορίσει μια τέτοια συγκέντρωση (europride) στη Θεσσαλονίκη.
Διέκρινα (και ανησύχησα) μία αναδυόμενη επικοινωνιακή και συστημική ορθολογικότητα στην τοποθέτηση του κ. Θανάσουλα (και της «Νίκης» γενικότερα).
Η τοποθέτησή του δεν είχε καμμία θεμελιώδη αναφορά στα σχήματα διδασκαλίας – επιχειρηματολογίας της Αγίας Γραφής, περί αυτής της Σοδομιτικής αμαρτίας – διαστροφής.
Στις ημέρες μας, μέρες λιμού και πείνας πνευματικής, εκκλησιολογικής και πολιτικής, εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί πρέπει να επιδείξουμε, μάλλον προβάλλουμε, την ευλογημένη εικονοκλαστική διάθεση προς τις εικόνες του πεπτωκότος κόσμου, τις ψεύτικες αυτές εικόνες του διαβόλου.
Μία τέτοια εικόνα (είναι γενικά σήμερα) και η ενδοκοσμική περιχαράκωση του λόγου της Πίστεως∙ Μείζον ζήτημα (βλέπε και «σύνοδο» Κρήτης)!
Να θυμίσουμε, ότι «Νικητής» είναι εκείνος που θα σταθεί στο δρόμο των ανθρώπων, ως φως του χριστού.
Εμείς να θυμίσουμε, ακόμη, την «υπερηφάνεια» των Σοδομιτών, του πλήθους δηλ. που συγκεντρώθηκε έξω από το σπίτι του Λωτ, ως πυρήνα πνευματικό της ακολασίας τους.
Ο προφήτης Ησαΐας, για τις αμαρτίες στην Ιερουσαλήμ, γράφει: «την δε αμαρτίαν αυτών ως Σοδόμων ανήγγειλαν και ενεφάνισαν∙ ουαί τη ψυχή αυτών, διότι βεβούλευνται βουλήν πονηράν καθ’ εαυτών (Ησαΐας, κεφ. 3, 8 – 9).

Όταν η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ προσπαθεί να θεμελιώσει την ύπαρξή της και με παρελάσεις υπερηφανείας, τη βοηθεία του κοινωνικού συστήματος, το οποίο συνδράμει σε πολλές αντίθετες αντιλήψεις κατά των Νόμων του Θεού και της ζωής (το είδαμε και στην Βουλή), τότε κατανοούμε την σωτηριώδη αυστηρότητα της Γραφής έναντι εκείνων που «υπερήφανα» διαστρέφουν τη ζωή∙ κατανοούμε (ως δίκαιες) τις προειδοποιήσεις του Θεού, που είναι:
Α) «Ουαί τη ψυχή αυτών, διότι Β)
«βεβούλευνται βουλήν πονηράν καθ’ εαυτών» (Ησ. 3, 9).
Αυτή είναι η νομοτελειακή – λογική κατάληξη των αποστατών από τις Ευαγγελικές αρχές.
Αυτές τις αρχές, που επέχουν θέση προστακτικού καθήκοντος, έπρεπε να επισφραγίσουν τις σχετικές (περί «europride») τοποθετήσεις της «Νίκης».
Να πληροφορήσουμε και τους ανθρώπους (κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ), ότι ο Σατανάς είναι ο εχθρός τους, όπως και κάθε ανθρώπου.
Αυτός είναι ο εχθρός της ψυχής∙ αυτός «λιβανίζει» τα σαρκικά πάθη (μοιχεία, πορνεία, ομοφυλοφιλία κ.λ.π)∙ αυτός ξεμακραίνει τον άνθρωπο, με την υπερηφάνεια, από τον ορίζοντα της εν Χριστώ σωτηρίας∙ αυτός δραπέτευσε από την Βασιλεία του Θεού και έγινε συσκοτιστής του ανθρώπινου νου∙ αυτός δημιουργεί αιρέσεις, πολέμους, φόνους, τυραννικά καθεστώτα, καταπιέσεις κ.λ.π.
Όλα τα παραπάνω αμαρτήματα πρέπει να τα διαγράψει ο άνθρωπος με τη Μετάνοια, πριν η συνεχώς αναβρύζουσα πραγματικότητα του θανάτου τον συνδέσει αμετάκλητα με την όρασι – πραγματικότητα της πέραν του τάφου ζωής.

ΝΙΚΟΣ Ε. ΣΑΚΑΛΑΚΗΣ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.