Αυγουστίνος Καντιώτης



ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΟΣΣΟΒΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ

date Απρ 10th, 2010 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ

προς τον «βοηθό του» επίσκοπο Θεοδόσιο Λιπλιάν

Κοσσοβ. πΔημοσιεύουμε επιστολή του Μητροπολίτου Κοσσόβου Αρτεμίου, η οποία εστάλη στις αρχές Φεβρουαρίου του 2010, πρίν την παράνομη και αντικανονική απομάκρυνσή του από τη Μητρόπολη Ράσκας και Πριζρένης.
Η τοποθέτηση του Θεοδοσίου Λιπλιάν ως «βοηθό» του επισκόπου Αρτεμίου σε μοναστήρι του Κοσσόβου, έγινε εσκεμμένα.
Μπορούμε τώρα να καταλάβουμε ποια πρόσωπα κρύβονται πίσω απ’ αυτόν τον σκοτεινό άνθρωπο, που αντί να λογοδοτήσει για τις παράνομες πράξεις του, εκδιώκει αυτός τον Μητροπολίτη του!!!
Φυσικά δεν είναι μόνος, από πίσω του κρύβονται οι σκοτεινές δυνάμεις του Άδου.
Οι σκευωρίες εναντίον του αγνού, Ορθοδόξου και πατριώτου Μητροπολίτου Αρτεμίου και του πρωτοσυγκέλου του π. Συμεών που συνελήφθη από την ιντερπόλ στην Θεσσαλονίκη, χωρίς να δικαστεί και με αναπόδεικτες και ψευδείς κατηγορίες είναι κατασκευασμένες απ’ αυτόν τον άνθρωπο.
Είναι να λυπάται κανείς για την κατάντια κάποιων παπάδων  του ανωτέρου κλήρου, κάποιων δεσποτάδων και πατριαρχάδων που χρησιμοποιούν οι σκοτεινές δυνάμεις για να χρίσουν τον Αντίχριστο που θα έρθει, μέγα αρχιερέα πασών των θρησκειών!!!

Ορθόδοξος Μητροπολίτης
Ιεράς Μητροπόλεως
Ράσκας-Πριζρένης
Αρ. Πρωτ. 40
04.02.2010
Πριζρένη – Γκρατσάνιτσα

ΤΩ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΩ ΕΠΙΣΚΟΠΩ ΤΟΥ ΛΙΠΛΙΑΝ

Κ. ΘΕΟΔΟΣΙΩ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΝΤΕΤΣΑΝΗ

Σεβασμιότατε,
Σεβόμενοι την δική Σας όπως είπατε «προσωπική εξομολόγηση» την οποία Μας γνωστοποιήσατε στην πρόσφατη επιστολή (αρ. πρωτ. 8, 28 Ιανουαρίου 2010), και εδώ και καιρό συνηγορώντας υπέρ της εκρίζωσης από τη Μητρόπολή Μας, όπως ειπάτε Εσείς, των απαράδεκτων συμπεριφορών, σας ανακοινώνουμε το εξής.
Βαθιά πεπεισμένοι ότι ο καθένας θα δώσει την καλύτερη συνεισφορά ακριβώς με την προσωπική του πράξη, στα συμφραζόμενα της σταλμένης επιστολής προς Εμάς, αναμένουμε από Εσάς απαντήσεις και όχι συμβουλές
……
Δηλαδή, Εσείς δεν είστε στην θέση να μας Μας δίνετε συμβουλές αλλά πριν από όλα έχετε την υποχρέωση να Μας προσφέρετε απαντήσεις. Απαντήσεις στις ερωτήσεις που τέθηκαν πολλές φορές, Σεβασμιότατε, είναι εκείνο που θα αποτελεί τη μεγαλύτερη συμβολή Σας στην ειρήνη και αγάπη στην σταυρωμένη μας Μητρόπολη. Δίνοντας τις απαντήσεις αυτές είναι αναμφισβήτητο ότι θα δείξετε υιϊκή αφοσίωση, με την οποία ξεκινάτε την επιστολή, ανακουφίζοντας και την ανυσυχία και τον πόνο σας, τον οποίο, όπως είπατε, αισθάνεστε, διότι μόνο σεβόμενος τον αρμόδιο Αρχιέρεα σας θα αξίζετε και τον σεβασμό των άλλων προς εσάς.

Παραδείγματος χάρη, ζητήσαμε να Μας διαβιβάσετε για εξέταση όλη την τεκμηρίωση σχετικά με τα λαμβανόμενα από οποιονδήποτε κονδύλια και την κατανάλωση τους το 2008, το αργότερο μέχρι 31 Ιανουαρίου 2009 (αρ. πρωτ. 1161 από 20.12.2008) και Σας θυμίσαμε με τη δεύτερη επιστολή (αρ. πρωτ. 134 από 4.3.2009), αλλά καμία απάντηση δεν ήρθε ποτέ.
Όμως, υπάρχουν πολλές βεβαιώσεις ότι κάνετε συμφωνίες για μεγάλες επενδυτικές εργασίες στη μονή Ντέτσανη, άσχετα από την προειδοποίησή Μας ότι αυτό δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς την ευλογία Μας, πράγμα για το οποίο ζητήσαμε αιτιολογία από Εσάς (αρ. πρωτ. 134 από 4.3.2009), και για το οποίο καμία απάντηση δεν ήρθε ποτέ.
Ή, όπως ζητήσαμε να επιβάλλετε επιτίμιο, με στόχο την πνευματική αποκατάσταση και θεραπεία, στο μοναχό της μονής όπου διοριστήκατε για ηγούμενος, ο οποίος ενώ ήταν στα γραφεία της Μητροπόλεως ως βοηθός, κρυφά αντέγραφε και μετέφερε έγγραφα από το προσωπικό Μας Αρχείο, παραδίδοντάς τα σε Σας (αρ. πρωτ. 61 από 30.1.2009), καθώς και να μας ενημερώσετε για το επιβαλλόμενο επιτίμιο επισήμως, καμία απάντηση δεν ήρθε ποτέ.
Ή το γεγονός ότι στο μοναστήρι του οποίου είστε ηγούμενος, σωματικά κακοποιήθηκε από τρεις μοναχούς, ενώ ήσαστε παρών, και όλα δείχνουν και με την ευλογία Σας, ο αδελφός Σας και αξιοσέβαστος συνεργάτης Μας αρχιμανδρίτης Συμεών, (είδε την επίσημη Σημείωσή μας «Εξέγερση στην Ιερά Μονή Βίσοκι Ντέτσανη», Αύγουστος 2008), κι ότι ποτέ για κάτι τέτοιο δεν ζητήθηκε συγχώρεση, παρά τις πολλές προσπάθειές Μας να Σας παρακινήσουμε σε μετάνοια.
Να αναφέρουμε εξάλλου την ψυχρότητα, την υποκρισία και την προσποίηση στη συμπεριφορά Σας κατά τον εορτή του Αγίου Στεφάνου στη μονή Βίσοκι Ντέτσανη το 2008, παρά το γεγονός ότι Εμείς κάναμε εκείνο το πρώτο βήμα άφιξης για συλλείτουργο με στόχο το ξεπέρασμα των ανωμαλιών τις οποίες δημιουργήσατε στις σχέσεις μεταξύ της μονής Ντέτσανη με Εμάς ως αρμόδιο Αρχιερέα της Μητρόπολης.
Ειδική ευθύνη αποτελεί το γεγονός ότι παραβιάζετε την απόφαση της Συνόδου της Ιεραρχίας σχετικά με την αναστήλωση κατεστραμμένων εκκλησιών σύμφωνα με το Υπόμνημα (Memorandum), κατά την οποία είστε υποχρεωμένοι να μας ενημερώνετε για όλα εγκαίρως και πλήρως, και ξέρετε κι Εσείς ότι δεν το πράττετε, στερώντας πληροφορίες από Εμάς με τη θέλησή σας.
Θα ήταν εκτενές να αναφέρουμε όλες τις παραβιάσεις των ευλογιών Μας τις οποίες κάνετε, εξ άλλου, οι ίδιες είναι μόνιμα καταχωρημένες στο Αρχείο της Μητροπόλεως, αλλά και από αυτές τις ολίγες αναφορές φαίνεται ο βαθμός της υιικής Σας αφοσίωσης και της μοναχικής σας υπακοής.

Ακατανόητο είναι ότι με την δήθεν φροντίδα απευθύνεστε στον πνευματικό σας πατέρα, στον οποίο ήδη έχετε αρνηθεί υπακοή (Σύναξη με την αδελφότητα στο Ντέτσανη 22.12.2008). Όταν μπορέσετε να φθάσετε στο ελάχιστο επίπεδο της μετάνοιας για τις πραττόμενες παραβιάσεις, καθώς και να Μας σέβεστε ως πνευματικό πατέρα και αρμόδιο Αρχιερέα, μόνο τότε θα μπορέσετε να τολμήσετε να σχολιάσετε τη σχέση των άλλων κληρικών προς Εμάς.
Προσευχόμενος για την πνευματική σας αποκατάσταση,
Επίσκοπος Ράσκας-Πριζρένης και Κοσόβου-Μετοχίων
+ АРТЕΜΙΟΣ

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.