Αυγουστίνος Καντιώτης



Ημερα μνημης του π. Ιουστινου Ποποβιτς

date Απρ 9th, 2010 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ.

Απο ιστοσελιδα ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ

Ημερα μνημης του π. Ιουστινου Ποποβιτς

Celje4Επισκέπτης μας, μας συνέστησε να δούμε κάποιο μπλόγκ που εκδίδεται στην καρναβαλούπολι Πάτρα και το διαχειρίζεται κάποιος κληρικός http://nikopoulos.blogspot.com .

Θα περιμέναμε λοιπόν, να δούμε και να ακούσουμε ολόκληρη την αλήθεια. Καθότι, «χείλη ιερέως, ού ψεύδωνται». Αμ, δε;

Είναι δυνατόν από κόλακα των δεσποτάδων, να μάθης την αλήθεια; Παντού και πάντοτε διαστρεβλώνουν την αλήθεια και παραμορφώνουν την πραγματικότητα.

1ον. Αποκαλεί τον σφαγιασμένο και καρατομημένο μητροπολίτη Ράσκας και Πριζρένης Αρτέμιο απλά με το όνομά του και τίποτα περισσότερο.

Ενώ τον πραξικοπηματία ασλούπωτο στο στόμα και στην εμφάνισι, Αθανάσιο Γιέφτιτς συνταξιούχο φουτμπολίστα, «Τοποτηρητή της Μητροπόλεως Ρασκοπριζρένης και Μετοχίων του Κοσσόβου»

2ον. Πλέκει ένα αηδιαστικό εγκώμιο στον υβριστή του αγίου Νικοδήμου Γιέφτιτς – που κληρονόμησε από τον πάτρωνα και διδάσκαλό του Γιανναρά – που σε καταλαμβάνει αηδία.

Μας είπε αναίσχυντα ο ….φουτμπολίστας, στην ημερίδα της Γουμένισσας Κιλκίς: «ο Αγιος Νικόδημος εισέρχεται πολύ στις κρεβατοκάμαρες των εγγάμων». Και όχι μόνον. Οι εξοργισμένοι πατέρες και οι άλλοι παρόντες, …..παρολίγον να τον πετούσαν …έξω της μονής. Αλλά γιά τελευταία φορά ….την γλύτωσε!!!

30ν . Δεν μας καταχώρησε μία φρικτή γι’ αυτούς και πολλούς άλλους ειδησεογραφική πραγματικότητα.

Οτι όλοι σχεδόν οι παρόντες στο μνημόσυνο του αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς λαϊκοί, πλησίαζαν, υποκλίνονταν και ασπάζονταν επιδεικτικά και ΜΟΝΟΝ, το χέρι του σφαγιασμένου μητροπολίτη Κοσσόβου ΑΡΤΕΜΙΟΥ, και σε κανέναν άλλο από τους παρόντες στο μνημόσυνο Σέρβους αξιοθρήνητους ρασοφόρους Γιέφτιτς, Μπούλοβιτς, Λιπλιάνης Θεοδόσιο. Ούτε και στους άλλους. Και αυτό το ανακοινώνουμε, ως αυθεντική ΕΙΔΗΣΙ, που προέρχεται, από παρόντα στο μνημόσυνο Σέρβο. Γιά να αποδειχθή περίτρανα και …εκκωφαντικά, πώς και ποιούς ποιμένες ακολουθεί ο λαός του Θεού και ποιους διαπομπεύει, απεχθάνεται και αποδοκιμάζει. Εστω εις γνώσιν και του ιστολόγου παππούλη του εκ Πατρών και μαθητεύσαντος στην Σερβία την αιρετική θεολογία των Ζηζιούλα-Γιέφτιτς.

Celje340ν. Ο εκ Πατρών ορμώμενος παππούλης, διαπιστώνει ότι όσους αποδοκιμάζουν τους πραξικοπηματίες ρασοφόρους της Σερβίας Γιέφτιτς, Μπούλοβιτς, Ράντοβιτς, κ.α. που πρόδωσαν τις θέσεις του αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς και κατάντησαν θερμοί Λατινόφρονες και Οικουμενιστές, αποκαλεί «οργανωμένες επιθέσεις εναντίον τους».
Αλήθεια, εκ της καρναβαλούπολης των Πατρών προερχόμενε, παππούλη; Οι Λατινόφρονες και οι Οικουμενιστές κοσμούν το ορθόδοξο στερέωμα; Η το προσβάλλουν και το εξευτελίζουν;
Εσυ βλέποντάς τους, (παραθέσαμε σωρεία φωτογραφιών), να συγχρωτίζωνται και να συμφωτογραφίζωνται και να συμπροσεύχωνται με τους Λατίνους και τους Μουσουλμάνους, τους αντιλαμβάνεσαι και τους αισθάνεσαι, να κοσμούν την Ορθοδοξία;
Τέτοια γράφει στα βιβλία του, ο Γίγαντας της Πίστεως, άγιος Πόποβιτς;
Μα δεν ντρέπεσαι λίγο, διαστροφέα παππούλη;

Επιτέλους θα ακούσουμε από το στόμα σας παππούληδες, μία, μα έστω και μία αλήθεια;

  • Λές και ότι περνάει δύσκολες ώρες, η Εκκλησία της Σερβίας;
    Εδώ λές την αλήθεια. Αλλά και αυτή μισή.
    Ποιοί δημιούργησαν, αυτές τις δύσκολες ώρες;
    Ποιοί επιδείνωσαν, την κατάστασι;
    Ποιοί εξεδίωξαν τον άγιο μητροπολίτη Ράσκας και Πριζρένης ΑΡΤΕΜΙΟ;
    Τι …μαγειρεύεται στην Σερβία;
    Και από ποιούς;
    Ο σέρβος πατριάρχης, μόλις εξελέγη (μήπως ήταν μεθοδευμένη η εκλογή του;) στόχευσε και σφυροκόπησε τον Αρτέμιο.
    Γιατί;
    Τι κακό τους έκαμε ο Αρτέμιος;
    Ομως αργά ή γρήγορα, «ουδέν κρυπτόν, ό ου μη φανερόν γενήσεται».
    Ποιοί, λοιπόν, είναι οι ένοχοι στο δράμα και στις δύσκολες ώρες, της Σερβίας;
    Οχι τα εγκωμιαζόμενα από σένα «κοσμήματα της Ορθοδοξίας»;

  • Πάτερ άγιε.

Και ο Ιούδας ήταν κάποτε μαθητής του Χριστού.
Και μετά κατάντησε προδότης.
Το ίδιο κατάντησαν και οι εγκωμιαζόμενοι από σένα, φίλτατοί σου αξιοθρήνητοι ρασοφόροι της Σερβίας.

Στο Μοναστήρι Τσέλιε κοντά στο Βάλιεβο, χθες 7 Απριλίου 2010, πανηγυρικώς η γυναικεία μοναστική αδελφότητα γιόρτασε την ημέρα γέννησης και κοίμησης του Οσίου Γέροντος Ιουστίνου Πόποβιτς, ημέρα του Ευαγγελισμού.

Στην πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μπάτσκας Ειρηναίος Μπούλοβιτς, ενώ συλλειτούργησαν ο Επίσκοπος Αρτέμιος Ραντοσάβλιεβιτς, ο Τοποτηρητής της Μητροπόλεως Ρασκοπριζρένης – Κοσσόβου και Μετοχίων Αθανάσιος Γιέβτιτς, ο Σεβασμιώτατος Σάμπατς Λευρέντιος, ο Επίσκοπος Λιπλιάνης Θεοδόσιος και ο Σεβασμιώτατος Βαλιέβου Μιλούτιν.

Διαπιστώνουμε, παρά τις τελευταίες δύσκολες ωρες που περνάει η Εκκλησία της Σερβίας και παρά τις οργανωμένες επιθέσεις εναντίον των πνευματικών τέκνων του γέροντος Ιουστίνου- που κοσμούν όχι μόνο της Σερβική Εκκλησία αλλά ευρύτερα την Ορθόδοξη Οικουμένη- την πνευματική ενότητα των ως ανω Πατέρων και τους ισχυρούς δεσμούς αγάπης και ευγνομωσύνης προς τον Γέροντα Ιουστίνο Πόποβιτς.

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.