Αυγουστίνος Καντιώτης



MHNYMATA ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ

date Απρ 22nd, 2010 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ.

______________________________________________
**************************************************

ΦΟΒΕΡΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ!

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΑ AΓΙΟΣ Ο ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ ΠΟΠΟΒΙΤΣ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============
Οι πανταχού της γης Ορθόδοξοι πιστοί χαίρονται και αγάλλουν!
Ο π. Ιουστίνος Πόποβιτς ο Διδάσκαλος και καθοδηγητής μας στη μάχη εναντίον της “παναίρεσης” του Οικουμενισμού αναγνωρίσθηκε επίσημα Αγιος με απόφαση της Ιεραρχίας της Σερβικής Εκκλησίας!

ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ
_________________

Δόξα σοι ο Θεός!
Τώρα πια οι Οικουμενιστές έχασαν ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ το έδαφος κάτω από τα πόδια τους. Υπάρχουν φυσικά πολλοί μεγάλοι Αγιοι της Εκκλησίας μας που καταδίκασαν τον Παπισμό. Οι κυριότερες Σύνοδοι της Εκκλησίας και ο όγκος της Πατερικής Γραμματείας τα τελευταία χίλια χρόνια αφορούν κυρίως τον Παπισμό.
Με την Αγιοκατάξη του Ιουστίνου Πόποβιτς όμως υπάρχει η εξής διαφορά: Ενας σύγχρονος κορυφαίος θεολόγος που πολέμησε όχι μόνον τον Παπισμό αλλά και τον Οικουμενισμό και τον χαρακτήρισε μάλιστα “Παναίρεση” αναγνωρίστηκε Αγιος. Δεν είναι ότι τώρα θα φοβηθούν οι Οικουμενιστές. Ούτως ή άλλως είναι αθεόφοβοι. Αφού τον Θεό δεν φοβούνται και εισάγουν το συγκρητισμό θα φοβηθούν τους Αγίους; Η διαφορά είναι ότι εμείς έχουμε στο οπλοστάσιό μας ένα σύγχρονο Αγιο που η θεολογική του γραφίδα ανέταμε και την παπική αίρεση αλλά και τον Οικουμενισμό με μοναδική δύναμη σκέψης, αγιότητας και σοφίας.
Ο Αγιος Ιουστίνος Πόποβιτς χαρακτήρισε τον Παπισμό αίρεση (όχι «αδελφή Εκκλησία») και τον Οικουμενισμό “Παναίρεση” (όχι οικουμενική κίνηση) και μιλούσε για τις τρεις πτώσεις του ανθρώπου που συγκεφαλαιώνονται στα πρόσωπα του Αδάμ, του Ιούδα, και του Πάπα.
Ας τολμήσουν από δω και εμπρός οι Οικουμενιστές να χαρακτηρίσουν ως “φονταμενταλιστές” του παραδοσιακούς πιστούς που μιλούν για “Παπισμό” (όχι για «ρωμαιοκαθολική Εκκλησία») και για την «παναίρεση του Οικουμενισμού» (και όχι για “οικουμενική κίνηση”).
Από εδώ και εμπρός θα μπορούμε να λέμε στους Οικουμενιστές: Ποιος λέγει ότι ο Οικουμενισμός είναι “Παναίρεση”;
Μήπως οι “φονταμενταλιστές”, οι “φανατικοί” και οι “ζηλωτές”;
ΟΧΙ. Το λέγει ο Αγιος (ας το χωνέψουν καλά) ο ΑΓΙΟΣ Ιουστίνος Πόποβιτς.
Ας τολμήσουν από εδώ και εμπρός να ανοίξουν το οικουμενιστικό στόμα τους οι Αγιομάχοι, που ανέλαβαν ως μόνιμο διακόνημα τη “διόρθωση” των Αγίων και τον πολυβολισμό των αληθειών της πίστης μας και το γκρέμισμα των θεσμών της Παράδοσης της Εκκλησίας.
Τι ανταποδώσωμεν τω Κυρίω περί πάντων ων ανταπέδωκεν ημίν;
Δόξα τω Αγίω Θεώ! Πάντων ένεκεν!

ΝΙΚΗΦΟΡΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ
________________

Τον τελευταίο καιρό γίναμε μάρτυρες, για μια ακόμη φορά, της αγάπης του Χριστού για την Εκκλησία Του.
Ο ένας θρίαμβος της Ορθοδοξίας ακολουθεί τον άλλο!
Οι Εκκλησίες της Γεωργίας και της Βουλγαρίας απεχώρησαν από την τράπεζα της Ιεζάβελ του Παγκοσμίου Συμβουλίου των αιρέσεων γνωστού ως ΠΣΕ.
Συντάχθηκε και υπογράφτηκε από χιλιάδες πιστούς κληρικούς, λαικούς και μοναχούς σπουδαίο αντιοικουμενιστικό κείμενο η “Ομολογία της Πίστεως” που έγινε καταλύτης καθοριστικών εξελίξεων για την Ορθοδοξία.
Η Εκκλησία της Ελλάδος με την ιστορική απόφαση της Ιεραρχίας της έδωσε ορθόδοξες κατευθυντήριες γραμμές στους εκπροσώπους της. Ετσι ματαιώθηκαν οι οικουμενιστικοί σχεδιασμοί στο συνέδριο της μικτής επιτροπής Παπικών και Ορθοδόξων στην Πάφο.
Με την πρόσφατη Ημερίδα της Μητρόπολης Πειραιώς κατοχυρώθηκε με εμβρίθεια και ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ θεολογικά η πορεία προς το επικείμενο συνέδριο της Βιέννης.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών παρέστη στην Ημερίδα για το Νεοβαρλααμισμό όπου αναλύθηκαν με εμβρίθεια οι κακόδοξες καινοτομίες.
Ο Μακαριότατος Αθηνών παρέστη επίσης στην Ημερίδα για το “πρωτείο” του Πάπα.
Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος καταδίκασε επίσημα το Νεοβαρλααμισμό.
Η Σερβική Εκκλησία (παρόλα τα απίστευτα που συμβαίνουν με τις εισηγήσεις για καινοτομίες και τα άλλα αποκαρδιωτικά) ανεκήρυξε τον Ιουστίνο Πόποβιτς Αγιο.
Θαρσείτε πατέρες και αδελφοί! Ο Χριστός θα νικήσει όσο και αν βυσσοδομούν οι πολέμιοι της Εκκλησίας!
Πού εισίν οι πολεμούντες την Εκκλησία; Πάντες σκιάς ασθενέστεροι, πάντες ονείρου απατηλότεροι!

ΜΗΝΥΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ, ΚΑΘΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΜΑΤΑ
___________________________

Οι Οικουμενιστές, οι Νεοβαρλααμίτες και οι άλλοι νεωτεριστές νιώθουν (και δικαίως) ότι χάνουν τη μάχη σε όλα τα επίπεδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο ανεκδιήγητος π. Βασίλειος Θερμός ο οποίος κατά τον ευστοχότατο χαρακτηρισμό του π. Σαράντη Σαράντου “πολυβολεί τη θεία λατρεία μας και διατυπώνει προτάσεις που ούτε και οι ετερόδοξοι ή οι αλλόθρησκοι δεν διατυπώνουν”.

Σε εντελώς πρόσφατο άρθρο του απέδειξε περίτρανα ότι μόνον αν καθαιρεθεί (όπως και ο π. Μπέης) θα γλυτώσει η Εκκλησία από την αίρεση του “Νεοβαρλααμισμού”. Και για να μη νομισθεί ότι τον αδικώ σας παραπέμπω στο πρόσφατο άρθρο του στη “Ρομφαία” για να διαπιστώσετε του λόγου το ασφαλές. Τι λέγει σε αυτό; Οτι ούτε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου για άμεσο τερματισμό των Βαρλααμικών ασχημιών δεν υπολογίζει!!!. Ο κάθε επίσκοπος ισχυρίζεται (και ασφαλώς εννοεί τον Πρεβέζης και τον Δημητριάδος) μπορεί να κάνει αυθαίρετα όποιες μεταγλωττίσεις της Θείας Λειτουργίας θέλει, χωρίς την άδεια της συνόδου!!!

Μια εμπεριστατωμένη μήνυση στη Σύνοδο εναντίον του π. Θερμού και του ομόφρονα του παπα-Κώστα Μπέη ο οποίος απαξιώνει ακόμη και να αναφέρει ότι είναι κληρικός (τόση υπόληψη έχει την ιερωσύνη!) θα δώσει οριστικό τέρμα στις ασχημίες εναντίον της λατρείας της Εκκλησίας μας.

Παράλληλα πρέπει να κατατεθούν μηνύσεις εναντίον του Μεσσηνίας Χρυσόστομου για όσα αντορθόδοξα και αντιευαγγελικά εκπορεύει.

Πρέπει να επιδιωχθεί επίσημη καταδίκη του Οικουμενισμού και του Νεοβαρλααμισμού από την Σύνοδο της Ιεραρχίας και πρέπει να καθαιρεθούν οι τρεις – τέσσερις αμετανόητοι πρωτοστάτες των οικουμενιστικών και Νεοβαρλααμικών ασχημιών για να συνετιστούν και οι υπόλοιποι.

ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
_______________

Και κάτι άλλο για να σφραγισθεί ο τάφος των αιρέσεων μετά της κουστωδίας.
Ο Αγιος Πειραιώς έκανε μια θαυμάσια αρχή φέτος την Κυριακή της Ορθοδοξίας! Προσέθεσε τον Οικουμενισμό μεταξύ των αιρέσεων για τις οποίες απαγγέλλονται αναθέματα στο Συνοδικό της Ορθοδοξίας. Η πρακτική του Αγίου Πειραιώς πρέπει να υιοθετηθεί από όλους τους επισκόπους. Είναι φανερόν ότι η ορθόδοξη συνείδηση δεν θα ησυχάσει αν τα ονόματα των Μεταξάκη, Αθηναγόρα και των ομοφρόνων τους δεν προστεθούν στα αναθέματα του Συνοδικού της Ορθοδοξίας.

ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ ΠΟΠΟΒΙΤΣ ΚΑΙ ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
_______________________

Αυτή τη μεγάλη ώρα της επίσημης (επειδή στη συνείδηση του λαού του Θεού πάντοτε ήταν Αγιος) αναγνώρισης της αγιότητας του Ιουστίνου Πόποβιτς η σκέψη μας φτερουγίζει στο μακαριστό Γέροντα Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο του οποίου η αγία ψυχή θα σκιρτά από χαρά δίχως άλλο στον Ουρανό για την αγιοκατατάξη του Αγίου Ιουστίνου. Τι βαθύ και ειλικρινή σεβασμό έτρεφε ο μακαριστός Γέροντας για τον Αγιο Ιουστίνο! Τι δικαίωση των αγώνων του εναντίον του Οικουμενισμού αφού ο Ιουστίνος Πόποβιτς ο κορυφαίος συναγωνιστής του στον αντιοικουμενιστικό αγώνα είναι επίσημα πια Αγιος της Εκκλησίας του Χριστού!

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ ΟΡΦΑΝΟΥΣ
__________________

Αμαρτάνουμε, ανομούμε και μετάνοια δεν έχουμε αλλά ο Αγιος Θεός δεν μας αφήνει ορφανούς.
Με την επίσημη Αγιοκατάταξη του Ιουστίνου Πόποβιτς για να χρησιμοποιήσω τα λόγια του διατελούντος σε εύλαλη σιωπή π. Αυγουστίνου Καντιώτη “μικρόν όσον – όσον η νυξ παρέρχεται και η αυγή της λαμπράς ημέρας ροδίζει”.
Ταις του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς πρεσβείαις ο Θεός ελέησον και σώσον ημάς και κραταίωσον τους αγώνες των Ορθοδόξων εναντίον της παναίρεσης του Οικουμενισμού και του Παπισμού.
Ούτε Ρωμαίοι, ούτε καθολικοί, ούτε ασφαλώς Εκκλησία. Απλά Παπικοί, Λατίνοι, Φράγκοι και αίρεση.
Και ο Οικουμενισμός; Παναίρεση διά γραφίδος του Πατρός και Διδασκάλου της Ορθοδόξου Εκκλησίας Ιουστίνου Πόποβιτς.
Δόξα τω Αγίω Θεώ! Πάντων ένεκεν!

________________________________________________________________

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΠΙΣΩΠΛΑΤΗ ΜΑΧΑΙΡΙΑ

ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============
Oλοι συμμετείχαν με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση στην ενθρόνιση του νέου ηγουμένου της Ιεράς Μονής Συμβούλου Χριστού κ. Νείλου την περασμένη Κυριακή. Ατυχώς όμως! Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος επέλεξε δυο μέρες αργότερα να καταφέρει πισώπλατη μαχαιριά στον αντιοικουμενιστικό αγώνα σε Ιερατικό συνέδριο της Μητρόπολής του.

Η ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ
____________________

Αναφέρει το πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων “Ρομφαία”: “Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και συμφώνως με τα όσα το εκκλησιαστικό τυπικό ορίζει τελέσθηκε χθες η ενθρόνιση του ηγουμένου της Ιεράς Μονής του Συμβούλου Χριστού Αρχιμανδρίτη Νείλου. Η ακολουθία της ενθρονίσεως τελέστηκε κατά την διάρκεια του εσπερινού της Κυριακής χοροστατούντος του οικείου Μητροπολίτου και Γέροντος της Μονής κ. Αθανασίου ο οποίος στην ομιλία του προς τον ενθρονιζόμενο ηγούμενο εξήρε το νόημα της ταπεινώσεως, αρετή η οποία πρέπει να κοσμεί τον προϊστάμενο κάθε μοναστικής κοινότητας έχοντας ως πρότυπο τον Αρχιποιμένα Χριστό”.

ΤΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗΣ
_________________

Στην ενθρόνιση παρίστατο και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ πνευματικός αδελφός του Σεβασμιότατου Λεμεσού και πλήθος λαού: Κληρικοί, μοναχοί και λαικοί. Συμπροσηύχοντο επίσης ευσεβείς πιστοί οι οποίοι διένειμαν αντιπαπικά φυλλάδια του παραδοσιακού συλλόγου ΠΑΧΟΚ. Ο σύλλογος αυτός πρωτοστατεί στον αντιοικουμενιστικό αγώνα και έδωσε δυναμικό παρόν εναντίον του “Διαθρησκειακού συνεδρίου” to 2008 και εναντίον των Παπικών κατά την πρόσφατη συνάντηση Παπικών – Ορθοδόξων στην Πάφο.

ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΦΥΛΛΑΔΙΟΥ
_____________

Στα φυλλάδια του ΠΑΧΟΚ γίνεται αναφορά στην επίσκεψη του Πάπα. Χαρακτηρίζεται ανεπιθύμητος στην Κύπρο επειδή είναι αρχηγός αιρέσεως. Γι’ αυτό είναι αδιανόητο να του απευθύνεται πρόσκληση επίσκεψης από την Εκκλησία της Κύπρου. Ταυτόχρονα τονίζεται το γεγονός ότι επειδή ξεσηκώθηκε παγκόσμια κατακραυγή εξαιτίας της συγκάλυψης των παιδεραστών φραγκοπαπάδων ο Πάπας Βενέδικτος ο οποίος ενέχεται για τo έγκλημα είναι ηθικά ανίσχυρος να μιλήσει για τα δίκαια της Κύπρου. Γι’ αυτό η επίσκεψή του θα αποβεί αιτία σκανδαλισμού και όχι αρωγή προς το λαό της Κύπρου. Ταυτόχρονα καλεί τους επισκόπους της Εκκλησίας της Κύπρου να πάρουν θέση για την έλευση του Πάπα και να μην επιτρέψουν να συντελεστεί η παρανομία με την Παπική επίσκεψη στη νήσο των Αγίων και των ηρώων.

Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΕΜΕΣΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ
______________

Ο Σεβασμιότατος Λεμεσού δεν αντέδρασε την ώρα που τα μέλη του ΠΑΧΟΚ διένειμαν τα φυλλάδια και όλα τέλειωσαν ειρηνικά. Ολοι οι πιστοί έφυγαν από την ενθρόνιση συγκινημένοι και κατανυγμένοι για το νέο ευχάριστο εκκλησιαστικό γεγονός. Τα μοναστήρια ήταν αείποτε τα φρούρια της Ορθοδοξίας. Οσο περισσότερα δημιουργούνται και όσο πιο πολλές αγνές ψυχές που αγαπούν το Χριστό αφιερώνονται σε αυτά και αγωνίζονται με ταπείνωση τόσο πιο πλούσια η ευλογία του Θεού.

ΤΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΘΕΝΤΑ ΣΤΟ ΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
___________

Εκεί λοιπόν που όλοι νόμιζαν ότι όλα πήγαν κατά Θεόν ο Σεβασμιότατος Λεμεσού κ. Αθανάσιος, ως μη όφειλε, δυο μέρες αργότερα ανακίνησε το θέμα στο Ιερατικό συνέδριο της Μητροπόλεως κατά τη διάρκεια του οποίου μίλησε απαξιωτικά για την ενέργεια των μελών του ΠΑΧΟΚ και το περιεχόμενο του φυλλαδίου!!! Μια νέα δηλαδή οδυνηρή έκπληξη που ο Σεβασμιότατος Λεμεσού επεφύλαξε στους πιστούς. Υπενθυμίζουμε κατωτέρω μερικά από τα οικουμενιστικά παρατράγουδα του Σεβασμιότατου ο οποίος αν και λαλίστατοςκατά καιρούς εναντίον του Οικουμενισμού έχει πλουσιότατη οικουμενιστικήδράση καταχωρημένη στο παθητικό του.

ΕΔΩΣΕ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΑΣΧΗΜΙΑ
__________________

Καταρχήν ο Σεβασμιότατος έδωσε τη συγκατάθεσή του για κάθε οικουμενιστική ασχημία που συνέβηκε τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο. Οχι μόνον ψήφισε υπέρ της διοργάνωσης της Διαθρησκειακής αλλά το πνευματικό του τέκνο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος υπήρξε ο κύριος οργανωτής του συνεδρίου της “Διαθρησκειακού Συνεδρίου” του 2008. Το ίδιο έκανε με την έλευση του Πάπα στην Κύπρο. Οχι μόνον ο ίδιος αλλά και όλοι οι επίσκοποι που επηρεάζει έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για να προσκληθεί ο Πάπα.

ΦΟΒΗΘΗΚΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕΤΑΜΕΛΗΘΗΚΕ
________________

Λίγο πριν το “Διαθρησκειακό συνέδριο” του 2008 στη Λευκωσία η Ιερά Μονή Σταυροβουνίου η Ακρόπολη της Κυπριακής Ορθοδοξίας έστειλε ελεγκτική επιστολή στους Ιεράρχες της Εκκλησίας της Κύπρου. Η επιστολή αυτή έκανε τρομερή αίσθηση μεταξύ του πληρώματος της Εκκλησίας και ανάγκασε την πλειοψηφία των μελών της Συνόδου να απόσχει από τις εργασίες του συνεδρίου της ανομίας παρά την περί του αντιθέτου αρχική τους πρόθεση. Είναι χαρακτηριστική η στάση του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου ο οποίος όχι μόνον ψήφισε στη σύνοδο υπέρ της διοργάνωσης του Διαθρησκειακού συνεδρίου αλλά και πρωτοστάτησε διά του πνευματικού του τέκνου επισκόπου Νεαπόλεως Πορφυρίου στη διοργάνωσή του. Οταν αντελήφθη την αντίδραση της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου της Ακρόπολης της Κυπριακής Ορθοδοξίας ανέκρουσε πρύμναν. “Ηλθεν εις εαυτόν” πιστέψαμε αφελώς καλοπροαίρετα όλοι τότε. Σε Ιερατικό Συνέδριο της Μητροπολέως του έκανε στροφή 180 μοιρών και είπε στους ιερείς του ότι ο ίδιος δεν θα παραστεί στο “Διαθρησκειακό συνέδριο” και τους πρότρεψε να πράξουν το ίδιο. Αυτά συνέβησαν πριν δύο χρόνια και μας γέμισαν όλους χαρά.

ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΗ ΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
_________________

Και όμως! Δυστυχώς σε Ιερατικό συνέδριο που πραγματοποίησε προχθές στη Μητρόπολή του, μετά την ενθρόνιση του νέου ηγουμένου της Μονής Συμβούλου Χριστού, κατάφερε πισώπλατη μαχαιριά εναντίον των αγωνιζομένων πιστών που διένειμαν φυλλάδια εναντίον της έλευσης του Πάπα στην Κύπρο και καλούσαν τους Ιεράρχες της Εκκλησίας της Κύπρου να μην παραστούν στην υποδοχή του Πάπα και να ματαιώσουν την έλευση του Πάπα.

ΕΥΛΟΓΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
_________________

Η στάση του Σεβασμιότατου Λεμεσού εμβάλλει σε μεγάλες ανησυχίες τους πιστούς. Καταρχήν απέδειξε ότι δεν ήλθεν “εις εαυτόν” όταν ανέκρουσε πρύμναν κατά το “Διαθρησκειακό συνέδριο” του 2008. Απλά φοβήθηκε το πνευματικό κύρος της Μονής Σταυροβουνίου και έκανε πίσω. Τώρα στο πρόσφατο Ιερατικό συνέδριο της Μητρόπολής του έδειξε για μια ακόμη φορά τα πραγματικά του συναισθήματα για τον Οικουμενισμό που είναι εκ διαμέτρου αντίθετα από αυτά που ισχυρίζεται ότι πρεσβεύει στις ομιλίες του.

ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΚΩΝ
________________

Οι πιστοί προσεύχονται η απαξίωση με την οποία μίλησε στο ιερατικό συνέδριο για όσους αγωνίζονται εναντίον του Οικουμενισμού και διαμαρτύρονται για την έλευση του Πάπα στην Κύπρο να μην είναι προάγγελος νέων οικουμενιστικών ενεργειών του Σεβασμιότατου. Ελπίζουν ότι η στάση του αυτή δεν προλειαίνει ενεργή παρουσία του Μητροπολίτη Αθανάσιου και των επισκόπων πιου ελέγχει στην υποδοχή του Πάπα κάτω από οποιοδήποτε πρόσχημα. Ακόμη και στην περίπτωση που τυχόν ο Πάπας θα φέρει λείψανα του Αποστόλου Βαρνάβα στην Κύπρο. Στο Σεβασμιότατο εναπόκειται να διασκεδάσει κάθε εύλογη ανησυχία που προκλήθηκε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ εξαιτίας της δικής του απαράδεκτης συμπεριφοράς.

ΕΤΣΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ;
_________________

Υπενθυμίζουμε στο Σεβασμιότατο ότι έχει Αγιορειτικές ρίζες και ότι οι Αγιορείτες αντετάχθηκαν έντονα στην επίσκεψη του Πάπα στην Αθήνα. Σύμφωνα με ποια λογική θεωρείται ανεπίτρεπτη η επίσκεψη του Πάπα στην Αθήνα και είναι θεμιτή στην Κύπρο; Δεν φτάνει που ο Σεβασμιότατος έδωσε την πλήρη συγκατάθεσή του για να απευθυνθεί πρόσκληση στον Πάπα; Είναι ανάγκη να καρφώνει πισώπλατα τους αγωνιζόμενους πιστούς που διαμαρτύρονται για την έλευση του αιρεσιάρχη της Ρώμης;

_________________________________

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.