Αυγουστίνος ΚαντιώτηςΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟ

date Απρ 19th, 2010 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΣΤΟΝ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

====================

Είναι απορίας άξιον πώς τόλμησε ο Μητροπολίτης Πειραιώς να διοργανώσει συνέδριο με θέμα το διάλογο με τους Παπικούς χωρίς να ζητήσει γραπτή άδεια από τον κ. Παναγιώτη Ανδριόπουλο και το σχολιαστή του ιστολογίου του κ. Αριμαθαίο!  Γι’ αυτό συγχαίρω θερμά τον κ. Ανδριόπουλο που βγήκε με άρθρο στο εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων “ΑΜΗΝ” και στο ιστολόγιό του “Ιδιωτική οδός” και επανέφερε στην τάξη το Σεβασμιότατο Πειραιώς και τους άλλους ηγέτες του αντιοικουμενιστικού αγώνα.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

___________

Μα δεν ντρέπεται ο Αγιος Πειραιώς; Επίσκοπος άνθρωπος και να παίρνει σοβαρά το ρόλο του ως φρουρός της Εκκλησίας;

Δεν μπορεί άραγε να γυρίζει, όπως τόσοι άλλοι δεσποτάδες χρυσοστόλιστος στις πανηγύρεις για να του ψάλλουν τη φήμη με δικητοτρίκηρα; Ακούς εκεί! Να έχει το θράσος να ασχολείται με την παναίρεση του Οικουμενισμού και μάλιστα χωρίς την άδεια του κ. Ανδριόπουλου!!! O tempora! O mores! Ο αυθαδέστατος! Και να σκεφτείτε ότι ο ανάγωγος Μητροπολίτης Πειραιώς που ασχολείται με τις αιρέσεις, αντί με τις πανηγύρεις, δεν παρέστη στις φιέστες του Ζακύνθου! Μα δεν ντρέπεται!;

Ο “ΚΟΣΜΑΣ ΦΛΑΜΙΑΤΟΣ”

___________

Οσο για τον “Κοσμά Φλαμιάτο” τι φω και τι λαλήσω; Το Θεό τους δεν έχουν οι χριστιανοί! Μα είναι δυνατόν; Δηλαδή δεν υπέβαλαν αίτηση γονυπετώς τε και γονυκλινώς στο κ. Ανδριόπουλο για να τους δώσει άδεια να εκδώσουν περιοδικό; Μήπως, όμως, εξασφάλισαν ευλογία από το Μεσσηνίας Σαββάτο; Οχι;! Μη στεναχωριέσαι, κ. Ανδριόπουλε. Αυτούς θα τους αναλάβω προσωπικά. Υπόσχομαι να επικοινωνήσω μαζί τους και θα τους σύρω τα εξ αμάξης. Ούτε που θα επαναληφθεί τέτοιο έγκλημα κατά της ελευθερίας του λόγου και της Ορθοδοξίας!

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΟ;

________________

Να σου πώ ένα μυστικό, κ. Ανδριόπουλε; Σε παρακαλώ όμως θερμά! Δεν κάνει να διαρρεύσει. Οχι μόνον υπάρχουν άνθρωποι που διοργανώνουν συνέδρια εναντίον του Οικουμενισμού αλλά υπάρχουν άνθρωποι που φοβούνται το Θεό και αγωνιούν για τη σωτηρία τους, θεωρούν την Ορθοδοξία ως τη μόνη αληθινή Εκκλησία και το Χριστό ως το μόνον αληθινό Θεό. Για δεν γράφεις κανένα άρθρο να τους βάλεις και αυτούς στη θέση τους!

ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΘΟΔΟΓΗΤΗ

ΤΟΥ “ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΤΥΠΟΥ”;

_______________

Και για να μη μένουμε στα ημίμετρα: Τώρα με την εκδημία του π. Μάρκου νομίζω ότι παρέχεται λαμπρή ευκαιρία για να αξιοποιηθούν στο έπακρον τα πολλαπλά τάλαντα και η θεολογική σου εμβρίθεια. Πώς σου φαίνεται η ιδέα  να αναλάβεις την πνευματική καθοδήγηση του “Ορθοδόξου Τύπου” και να κατευθύνεις τη ναυαρχίδα του αντιοικουμενιστικού αγώνα ως δεξιός οιακοστρόφος στον εύδιο λιμένα του συγκρητισμού; Και αν τα πολλαπλά σου καθήκοντα δεν σου επιτρέπουν την πλήρη ανάληψη της ευθύνης της έκδοσης του “Ορθοδόξου Τύπου” για δεν ρωτάς τον φιλαράκο σου τον Κώστα Μπέη να σου δίνει ένα χεράκι εκεί που χρειάζεται; Ο άνθρωπος έχει αποδείξει έμπρακτα το ορθόδοξο του φρόνημα. Και στο Τόκυο και στη Σύρο και στο Καίμπριτζ και στη Μαβίλη και στην Κορφούλα και στις στήλες της “Ελευθεροτυπίας”.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ…

__________

Ακούω κ. Ανδριόπουλε ότι έχεις πολύ ωραία φωνή και ότι είσαι και καλός τενόρος και καλός ψάλτης. Αντε να χαρείς, παλικάρι μου! Τραγούδα και ψάλλε και άσε τα θεολογικά κατά μέρος. Αντε, λεβέντη μου, επειδή αν εσύ είσαι αργόσχολος εμείς έχουμε δουλειές!

_____________________________________

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.