Αυγουστίνος Καντιώτης



ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ

date Μαι 18th, 2010 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑΤΟΣ

Posted by Συντ. Ομάδα On Μαΐου – 19 – 2010


barcodeJailΚανένα ολοκληρωτικό καθεστώς δεν ήλθε  αιφνιδίως και σε καιρούς κοινωνικής ηρεμίας και ομαλότητας.

Ίσως αυτός ήταν και ο λόγος της προγραμματισμένης έκρηξης  της παγκόσμιας προκατασκευασμένης οικονομικής φούσκας  με τις γνωστές σε όλους μας πια τραγικές συνέπειες.
Η «Νέα Τάξη Πραγμάτων»  δηλαδή το πολιτικο-οικονομικό αλλά και στρατιωτικό επιτελείο της «Νέας Εποχής»,εδώ και χρόνια  συνεργαζόμενη  ευθέως και απροσχημάτιστα  με κάθε είδους   οργάνωση  τύπου Bilderberg,Scientology κλπ ,φρόντισε να ισχυροποιήσει  τους κλάδους του  αποκτώντας χρόνο με το χρόνο  όλο και περισσότερη  επιρροή στις  εθνικές κυβερνήσεις και κόμματα.
Η παιδαγωγία  στην κακουργία της «Νέας Εποχής» ,δηλαδή ο πρώτος στόχος,σχεδόν  ολοκληρώθηκε μέσω των ελεγχόμενων ΜΜΕ  και των διαπλεκομένων κομμάτων  που είτε βρίσκονταν στην εξουσία είτε προσδοκούσαν να βρεθούν.Τα τελευταία χρόνια όλα έδειχναν ότι  ήδη είχε ξεκινήσει και στην Ελλάδα  η εφαρμογή του δεύτερου στόχου των νεο-ταξικών επιτελείων  που ήταν η  κατασκευή  εκείνων των λειτουργικών υποδομών  που θα εξασφάλιζαν την ασφαλή πραγματοποίηση του τρίτου στόχου  ο οποίος  κατα την εκδηλωθείσα  επιθυμία μάλιστα του Έλληνα πρωθυπουργού αλλά και άλλων Ευρωπαίων ηγετών είναι η ανάδυση μιας «Παγκόσμιας Κυβέρνησης».
Στο δεύτερο σχέδιο  είδαμε  την προηγούμενη κυβέρνηση να  θεσμοθετεί το πιό απαραίτητο εργαλείο  για την μελλοντική ασφάλεια του  «νέου ολοκληρωτισμού» δηλαδή την  υποχρεωτική αριθμοποίηση  ΟΛΩΝ των πολιτών μέ τον ΑΜΚΑ .Ταυτοχρόνως  -όχι τυχαία-  παρουσιάστηκε μια σοβαρή επιτάχυνση  σε κάθε  τι που θα έφερνε την πατρίδα μας στο χείλος της χρεοκοπίας.Και αναφερόμαστε σε  επιτάχυνση διότι οι μηχανισμοί της διαφθοράς και της διασπάθισης του εθνικού πλούτου  ήδη λειτουργούσαν .Παράλληλα  σε πνευματικό επίπεδο  μέσω  των εκπαιδευτικών προγραμμάτων  ή μεταρρυθμίσεων ,των ΜΜΕ , της «νεας» ρητορικής των πολιτικών κομμάτων και των ΜΚΟ  εντατικοποιήθηκε η κατήχηση  του λαού στα  νεο-εποχήτικα δόγματα  όπως :απαξίωση της εθνικής υπόστασης  των κρατών, «πολυπολιτισμικές» κοινωνίες, πανθρησκεία, ευδαιμονισμός,ατομικισμός, αποδυνάμωση του θεσμού της οικογένειας, «εκσυγχρονισμός» της πολιτικής και της Εκκλησίας ,. πανσεξουαλισμός ,πανηδονισμός,ομοφυλοφιλία κλπ.
Αφού λοιπόν  στην Ελλάδα  η «οικοδομή» είχε σχεδόν τελειώσει, έπρεπε να μπουν οι  «πόρτες» και τα «κάγκελα» ,μια δουλειά που ανέλαβε  να εκπληρώσει ο νέος  εργολάβος  ( σημερινή κυβέρνηση ) έχοντας την αμέριστη βοήθεια όλων των  θεσμικών μηχανισμών του νεο-ταξικού επιτελείου  (Ε.Ε-ΕΚΤ-ΔΝΤ κλπ).
Έχοντας λοιπόν  εξασφαλίσει  ότι μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού  κατηχήθηκε σε αυτά τα νέα δόγματα και  ότι έχει απωλέσει κάθε είδους  αγωνιστικό  και ομολογιακό φρόνημα  ,τον στρίμωξαν  σε μια γωνιά  φοβισμένο και αδρανή  να περιμένει  απλώς τη «σωτηρία» απο οποιον  άρχοντα  του την προσφέρει.Το «διαβατήριο» για τη «γη της επαγγελίας»  που προτείνεται απο τους σημερινούς άρχοντες  είναι η αποδοχή  των εφαρμογών της προηγηθείσης αριθμοποίησης  μέσω του ΑΜΚΑ.Για  να εξασφαλιστεί  η επιτυχία του στόχου ,  η κυβέρνηση  υποχρεώνει τον πολίτη να λάβει μέρος σε αυτή την «τελική πρόβα του σφραγίσματος»  παίρνοντας  εναν  bar code  τον οποίο θα κουβαλά  συνεχώς ώστε να μπορεί να πραγματοποιεί κάθε είδους συναλλαγή  μέ ή χωρίς χρήματα.Το πρόσχημα αυτή τη φορά είναι η απλοποίηση  του συστήματος φορολογικού εκλέγχου μέσω αποδείξεων.Αφού πριν απο λίγους μήνες μας διέταξαν να μαζεύουμε ΟΛΕΣ τις αποδείξεις διότι αλλιώς θα χάσουμε το αφορολόγητο  ποσό που μας δικαιολογούν στη δήλωση,έρχονται σήμερα να μας …διευκολύνουν   λέγοντας ότι απο εδώ και πέρα δεν θα χρειάζεται να μαζεύετε αποδείξεις και να πονοκεφαλιάζετε  αφου με τον προσωπικό σας bar code  θα γίνονται όλα αυτά αυτόματα.
Αληθινά αναρωτιέμαι τι άλλο πρέπει να δούμε για πεισθούμε ότι  αυτό που θα μας επιβάλλουν δεν ειναι μια απλή πρόβα ή αν θέλετε μια αναγκαστική άσκηση εξοικείωσης με το οριστικό και αμετάκλητο για την σωτηρία των ψυχών μας σφράγισμα.
Πιο κάτω ένα χρήσιμο άρθρο απο την «Ημερησία»:..

Oι φορολογούμενοι αποκτούν barcode για τις αγορές τους Θα αναγνωρίζονται ως συναλλασσόμενοι από τα ηλεκτρονικά συστήματα του υπουργείου και θα απαλλάσσονται από την υποχρέωση να υποβάλουν ηλεκτρονικά τα στοιχεία των αποδείξεων

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=29485149
Της Μαρίας Βουργάνα
Μετά τον ΑΦΜ οι φορολογούμενοι αποκτούν και? barcode που θα τον χρησιμοποιούν στις αγορές τους. Πρόκειται, για έναν από τους τρόπους που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών για την ηλεκτρονική υποβολή των στοιχείων των αποδείξεων που συγκεντρώνουν οι φορολογούμενοι, προκειμένου να εξασφαλίσουν το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ.

Με τους bar codes οι φορολογούμενοι θα αναγνωρίζονται ως συναλλασσόμενοι από τα ηλεκτρονικά συστήματα του υπουργείου και θα απαλλάσσονται από την υποχρέωση να υποβάλουν οι ίδιοι ηλεκτρονικά τα στοιχεία των αποδείξεων. Στην περίπτωση αυτή, η αποστολή των στοιχείων θα γίνεται από την επιχείρηση.
Το σχέδιο που έθεσε χθες σε τεχνική διαβούλευση η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, προβλέπει την υποχρεωτική υποβολή των στοιχείων των αποδείξεων λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών από τις επιχειρήσεις και τους φορολογούμενους.

Οι τρείς τρόποι
-2Η ηλεκτρονική υποβολή θα εφαρμόζεται για τις αποδείξεις του 2011 (φορολογικές δηλώσεις 2012) και μετά, καθώς τις αποδείξεις που θα μαζέψουν φέτος οι φορολογούμενοι θα τις αποστείλουν στην εφορία σε κλειστό φάκελο.
Τα στοιχεία των αποδείξεων θα υποβάλονται ηλεκτρονικά στη ΓΓΠΣ με τρεις εναλλακτικούς τρόπους:
1. Ηλεκτρονική υποβολή των αποδείξεων από τον φορολογούμενο. Ο φορολογούμενος θα καταγράφει τα στοιχεία κάθε απόδειξης σε ηλεκτρονική εφαρμογή που παρέχεται από τρίτους (ιδιώτες). Την εφαρμογή αυτή, θα μπορεί να εκτελεί είτε στον προσωπικό του υπολογιστή, είτε στο κινητό του τηλέφωνο είτε απευθείας στο διαδίκτυο. Για κάθε απόδειξη πρέπει υποχρεωτικά να καταγράφονται τα εξής στοιχεία: ημερομηνία έκδοσης απόδειξης, συνολικό ποσό και ΑΦΜ επιχείρησης. Προαιρετικά θα παρέχεται η δυνατότητα καταγραφής δύο ακόμη στοιχείων: της ώρας που πραγματοποιήθηκε η συναλλαγή και του μοναδικού αριθμού της απόδειξης.
Τα στοιχεία αυτά θα υποβάλονται ετήσια, μέσω της εφαρμογής, μαζί με τη φορολογική δήλωση. Οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα σταδιακής υποβολής των στοιχείων των αποδείξεων σε προγενέστερο χρόνο, ώστε οι αποδείξεις να προστίθενται σταδιακά στη ηλεκτρονική «μερίδα» τους στη ΓΓΠΣ. Η παρακολούθηση της «μερίδας» θα γίνεται από ειδική ιστοσελίδα του ηλεκτρονικού διαδικτυακού συστήματος taxisnet της ΓΓΠΣ. Στη σελίδα αυτή θα εμφανίζεται το σύνολο των αποδείξεων των οποίων τα στοιχεία υποβλήθηκαν.
Οι αποδείξεις, με τον τρόπο αυτό, θα περνάνε αυτόματα σε οικογενειακή ηλεκτρονική «μερίδα» του φορολογούμενου και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1), η οποία θα είναι υποχρεωτικά ηλεκτρονική.
2. Αποστολή των στοιχείων της απόδειξης και του κωδικού του φορολογούμενου από την επιχείρηση. Κάθε φορολογούμενος θα αποκτήσει ένα «μοναδικό αριθμό συναλλασσόμενου», που θα έχει τη μορφή γραμμωτού κωδικού (bar code). Για να λάβει τον bar code ο φορολογούμενος θα πρέπει να υποβάλει αίτηση στο Τaxisnet. Μέσω του bar code θα συσχετίζεται αυτόματα κάθε συναλλαγή του φορολογούμενου με τον ΑΦΜ του. Για το σκοπό αυτό σε όλες τις ταμειακές μηχανές των επιχειρήσεων θα ενσωματωθεί σύστημα καταγραφής συναλλαγών.
Με την πραγματοποίηση της συναλλαγής, το σύστημα καταγραφής της ταμειακής μηχανής, με ειδικό μηχάνημα scanner θα «σαρώνει» τον bar code του πελάτη και θα καταγράφει τα στοιχεία του μαζί με τα λοιπά στοιχεία της συναλλαγής. Στη συνέχεια, τα στοιχεία της συναλλαγής, στα οποία θα περιλαμβάνονται και τα στοιχεία του πελάτη, θα αποστέλλονται αυτόματα από την ταμειακή μηχανή στη ΓΓΠΣ και θα περνάνε στην ηλεκτρονική «μερίδα» του.
Για να είναι δυνατή η «σάρωση» του bar code από το σύστημα της ταμειακής μηχανής, ο πελάτης θα πρέπει να φέρει μαζί του τον bar code εκτυπωμένο σε έντυπο ή να τον έχει αποθηκευμένο σε ηλεκτρονική μορφή στο κινητό του. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, της καταγραφής και αποστολής των στοιχείων θα εκδίδεται η απόδειξη, πάνω στην οποία θα τυπώνεται κείμενο το οποίο θα αναγράφει «Καταχωρίσθηκε ηλεκτρονικά-δεν υποβάλλεται», ώστε ο φορολογούμενος να ξέρει ότι δεν χρειάζεται πλέον να υποβάλει ο ίδιος την απόδειξη.
3. Σάρωση των στοιχείων των αποδείξεων από το φορολογούμενο και ηλεκτρονική υποβολή τους. Πάνω σε κάθε απόδειξη θα εκτυπώνεται ένας γραμμωτός κωδικός δύο διαστάσεων. Ο κωδικός θα περιέχει όλα τα στοιχεία της συναλλαγής και ο φορολογούμενος θα καλείται ο ίδιος να «σαρώνει» τον κωδικό αυτό μέσω του κινητού του ή μέσω scanner, προκειμένου, στη συνέχεια να εισάγει τα στοιχεία της απόδειξης στην ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής αποδείξεων που θα έχει στη διάθεσή του, στον υπολογιστή του, στο κινητό του ή στο διαδίκτυο.

Αναρτήθηκε από ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ https://apps.gov.gr/apps2/minfin/ggps/?p=42

********************************************


Comments are closed.