Αυγουστίνος Καντιώτης



ΓΙΑΤΙ ΕΞΟΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΚΛΕΙΟΥΝ ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΙΟ;

date Ιούν 1st, 2010 | filed Filed under: ΑΓΩΝΕΣ

ΓΙΑΤΙ ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ TOY ΚΟΣΣΟΒΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟ;

ΓΙΑΤΙ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΝ π. ΣΙΜΕΩΝ ΒΙΛΟΣΦΚΥ;

  1. «Μακάριοι οἱ δεδιωγμένοι ἕνεκεν δικαιοσύνης, ὅτι αὐτῶν ἐστιν ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν.
    μακάριοι ἐστε ὅταν ὀνειδίσωσιν ὑμᾶς καὶ διώξωσι καὶ εἴπωσι πᾶν πονηρὸν ῥῆμα καθ᾽ ὑμῶν ψευδόμενοι ἕνεκεν ἐμοῦ. χαίρετε καὶ ἀγαλλιάσθε, ὅτι ὁ μισθὸς ὑμῶν πολὺς ἐν τοῖς οὐρανοῖς. οὕτω γὰρ ἐδίωξαν τοὺς προφήτας τοὺς πρὸ ὑμῶν»
    (Ματθ. 4, 10-12).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ

STAYROS ARTEMIOYΠαρακολουθούμε άναυδοι αυτά που εξελίσσονται στην Εκκλησία της Σερβίας, μετά από την κοίμηση του Πατριάρχου Παύλου.

Κάναμε έρευνα, συλλέξαμε στοιχεία από Σέρβικες ιστοσελίδες και δημοσιεύματα και βγάλαμε τα συμπεράσματά μας.

«Φρίξον ήλιε, αναστέναξον γη!» (ύμνος Μεγ. Πέμπτης). Στημένες συκοφαντίες και ψέματα. Κατηγορητήριο, χωρίς ούτε ένα αποδεικτικό στοιχείο, από στόματα ιεραρχών που δεν πρέπει να ψεύδονται!

Παραθέτουμε τα στοιχεία της έρευνας και βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

Θα αναφέρουμε ένα μήνυμα που έφτασε στην ιστοσελίδα μας, από Σέρβικη ιστοσελίδα, του πατριωτικού κόμματος «Patriotis», με e-mail, στις  6-5-2010, Τετ 23:05

Patriotis1 has replied to your comment on Владика Атанасије: Ишчашени и конвулзивнимонаси: @episkopos

«Δυστυχώς τα λεφτά ορίζουν ποιος θα κατευθύνει το λαό και που θα τον πάει. Δεν γίνονται καλά πράγματα στη Σέρβικη Εκκλησία. Τα πάντα διαλύονται μετά το θάνατο του Πατριάρχη Παύλου».

sxed. 2

ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ;

Ο νέος 80χρονος Πατριάρχης της Σερβίας, που έχει καταθέσεις 85.000.000 ευρώ σε τράπεζα του Νίς (πρώην Μητρόπολή του), δεν πρόλαβε να ανεβεί στον θρόνο και εφήρμοσε παπικό και δικτατορικό καθεστώς.
Λίγους μήνες μετά από την ανεπίσημη ενθρόνισή του στον πατριαρχικό θρόνο της Σερβίας  και κρατά 3 επισκοπές στα χέρια του. Μία του Βελιγραδίου, δεύτερη της πρώην μητροπόλεώς του ΝΙΣ και  3η υποψήφιος στην επισκοπή του Αρτεμίου τον οποίον και εξεδίωξε, με τον ποιο άθλιο τρόπο.
Η μεγάλη Μητρόπολη του Βελιγραδίου δεν τον χωρά και επεκτείνει όλο και περισσότερο τα σύνορά του!
Να δούμε, μέχρι την επίσημη ενθρόνησή του πόσες άλλες Μητροπόλεις θα εκκενώση, για να γίνει απόλυτως μονάρχης  της Σερβικής Εκκλησίας.

  • Και μια είδηση της στιγμής, που επεβεβαιώνει πλήρως τα λόγια μας.

Ο πατριάρχης Ειρηναίος αναλαμβάνει τοποτηρητής μιας Σέρβικης ενορίας στην επισκοπή του Βερολίνου, εκτοπίζοντας τον σέρβο επίσκοπο Κωσταντίνο!!! Γιατί άραγε; Τί του χρειάζεται αυτή η 4η επισκοπή, εκτός των Σερβικών συνόρων; Δεν του φτάνουν οι άλλες 3;

Πιθανόν, για να αξιοποιήση τα 85.000.000 ευρώ και να βρίσκεται κοντά στα κέντρα της παγκοσμιοποίησης που παίρνει εντολές, για να μη μαθαίνουν τις κινήσεις του οι Σέρβοι πατριώτες.

Θα θέλαμε, να μάθουμε αν πεθάνει ο 80χρονος πατριάρχης, τα 85.000.000 ευρώ που βρίσκονται σε τράπεζα και έχουν μοναδικό διαχειρηστή τον ίδιο, που θα πάνε; Θα επιστρέψουν στον Πάπα ή σε κάποιον άλλο που τα δώρισε;

__________________________

1ο ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ:

Αργυρ. ΠάπαΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ (όχι 300.000 ευρώ, αλλά 85.000.000 ευρώ) βρήκαμε να κρατά, όχι ο μοναχός Συμεών, που βρίσκεται στην φυλακή, αλλά ο σημερινός πατριάρχης της Σερβίας, που έδωσε εντολή στην Ιντερπόλ, για να φυλακίσουν τον π. Συμεών!

Μπορεί να μας πει, ο πρώην επίσκοπος Νις και νυν πατριάρχης της Σερβίας, ποιος και για ποιον σκοπό τον έκανε μοναδικό διαχειριστή στο ιλλιγκιώδες αυτό ποσόν των 85.000.000 και γιατί τα κρατά ως φιλάργυρος στην τράπεζα και δεν τα μοιράζει στον φτωχό λαό;

Αυτά τα χρήματα, όποια πηγή και εάν έχουν, δεν δόθηκαν για καλό σκοπό.

sxed. 2

ΜΕ ΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΑΝ

ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΛΟ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ

ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;

Ψάξαμε όπου μπορούσαμε, για να βρούμε στοιχεία εις βάρος του  πρωτοσυγκέλλου μοναχού Συμεών, που κρατείτε στις φυλακές της Θεσσαλονίκης.
1) Επισκεφτήκαμε ακόμα και το διαμέρισμα που νοικιάζει στην Θεσσαλονίκη. Δεν είχε τίποτε. Βρήκαμε ένα δωμάτιο σχεδόν άδειο. Δεν υπήρχε σαλόνι, δεν υπήρχαν πολυθρόνες, δεν υπήρχε ντιβάνι, δεν βρήκαμε ούτε καρέκλα για να καθήσουμε!!! Ένας ασκητής στα Καρούλια του Αγίου Όρους περισσότερα πράγματα έχει στο φτωχικό του. Αυτός ο άνθρωπος, που κατηγορείτε για κλοπές και για άνετη ζωή, το διαμέρισμα που κατοικεί όταν έρχεται για σπουδές στην Θεσσαλονίκη δεν έχει τίποτε, μένει σ’ ένα διαμέρισμα σχεδόν άδειο. Σ’ αυτό το διαμέρισμα μένει και ο επίσκοπος Αρτέμιος όταν επισκέπτεται την Ελλάδα.
Για ποιές ανέσεις μιλάτε κύριοι συκοφάντες; Και πού πήγαν τα χρήματα που «έκλεψε» ο πρωτοσύγκελλος του μητροπολίτου Αρτεμίου Συμεών
Βιλοσφκυ; Δεν θα αγόραζε τουλάχιστο ένα ντιβάνι ή μιά πολυθρόνα για να ξεκουράζεται και να βρίσκει κάθισμα κάποιος επισκέπτης;
Το μόνο που είδαμε στον χώρο του «σαλονιού» ήταν ένα μικρό γραφείο με μιά καρέκλα και δίπλα μια πολυθρόνα ψεύτικη, πιθανόν σ’ αυτήν να κοιμάται ο π. Συμεών!!!

2) Διαβάσαμε τις κατηγοριές του Αθανάσιου Γιέφτιτς και είδαμε·

α) εκτός από κοτσιομπολιά δεν δίνει ούτε ένα αποδεικτικό στοιχείο γι’ αυτά που λέει. Ένα παράδειγμα θα αναφέρουμε· Στην αρχή ο συνταξιούχος δεσπότης διέδιδε ότι ο π. Συμεών άδειασε τα ταμεία της Μητροπόλεως και αγόρασε διαμέρισμα στην Θεσσαλονίκη. Αργότερα το διαμέρισμα περπάτησε και πήγε στο Βελιγράδι (αυτό έγραφε το κατηγορητήριο που κατέθεσε στην Σύνοδο της Σέρβικης ιεραρχίας ο συνταξιούχος δεσπότης). Ωραίο διαμέρισμα, κάνει βόλτες!!! Μιά βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη την άλλη εμφανίζεται στο Βελιγράδι!

β) Δεν μάθαμε ακόμη, για ποιο ακριβώς ποσόν κατηγορούν τον π. Συμεών ότι «έκλεψε»;
Στην αρχή ακούσαμε ότι άδειασε τα ταμεία της Μητροπόλεως, και έφυγε στην Ελλάδα. Στην συνέχεια ακούσαμε ότι επεξαίρεσε 300.000 ευρώ, που ήταν για την επισκευή των ναών και των μοναστηριών. Μετά αυξήθηκε το ποσόν στις 350.000 ευρώ, μετά κατέβηκε στις 70.000 ευρώ και στην εφημεριδα «Καθημερινή» αρ. φυλ. 27.427 , στις 19-3-2010, κύκλοι του πατριαρχείου της Σερβίας έφτασαν το ποσόν στα 800.000 ευρώ.

Δεν ξέρουν οι συκοφάντες το ποσόν που «εκλάπη», και διοχετεύουν όποιο ποσόν τους κατεβεί στην αγορά!!!

O εργολάβος που πήρε τα χρήματα από την Μητρόπολη για την επισκευή των έργων κατέθεσε στα δικαστήρια της Σερβίας τις αποδείξεις για τα χρήματα που παρέλαβε από την Μητρόπολη, Ράσκας και Πριζρένης και κατέγραψε τα έργα που έγιναν με τα χρήματα αυτά, γιατί συνεχίζουν να λένε ψέματα;

Κατηγορούν τον π. Συμεών για ένα περίπτερο που νοίκιασε σε Αλβανό, ενώ δεν είχε καμία σχέση ο ίδιος μ’ αυτό. Το περίπτερο ήταν  από κάποια ενορία και εκείνη το νοίκιασε. Σκηνοθέτησαν το ένα ψέμα, δίπλα από το άλλο, χωρίς να έχουν αποδεκτικά στοιχεία και τον μεν π. Συμεών τον οδήγησαν ως πρόβατο επι σφαγή,  με την Ιντερπόλ στην φυλακή, και τον επίσκοπο Αρτέμιο τον πέταξαν από τον μητροπολιτικό θρόνο!!!

2ο ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ

Μόνο για σκευωρία και κακοήθη κοτσιομπολιό μπορεί να χαρακτηριστεί το κατηγορητήριο εναντίον του πρωτοσυγκέλλου π. Συμεών.

--Ειοδος ελευθερ. στο Κοσοβο ist

Στόχος των συκοφαντών δεν ήταν βέβαια ο π. Συμεών, αλλά ο επίσκοπος Αρτέμιος.

Έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό στον ηγέτη του Κοσόβου Αρτέμιο, γιατί;

α) Ο επίσκοπος Αρτέμιος στους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ, διαμαρτυρήθηκε προς πάσαν κατεύθυνση. Έφθασε πολλές φορές μέχρι την Αμερική, για να βάλει φρένο στα δολοφονικά σχέδιά τους. Στις σφαγές των ορθοδόξων Σέρβων του Κοσόβου από μουσουλμάνους του Κοσυφοπεδίου το 2004 έκανε μεγάλο αγώνα, γι’ αυτό θεωρείται ο ηγέτης των Σέρβων του Κοσυφοπεδίου. Έκανε μεγάλο αγώνα για να συγκράτησει τον λαό του που πανυκόβλητος έγκατέλειπε το Κόσοβο για να γλυτώσει από την μανία των μουσουλμάνων. Οι διεθνείς δυνάμεις ήθελαν την ανεξαρτοποίηση του Κοσόβου και αυτοί υποκινούσαν τους Αλβανούς. Τότε ο Αρτέμιος έκλεισε την πόρτα της Μητροπόλεως τους σ’ όλους αυτούς τους εκπροσώπους των διεθνών δυνάμεων, στους «προστάτες» των λαών και δεν δεχόταν καμία συνομιλία μαζί τους. Αυτό τους εξόργησε. Και επειδή οι ίδιοι δεν τολμούσαν να βάλουν χέρι επάνω στον ηγέτη των Σέρβων, βρήκαν προδότες αρχιερείς για να τον βγάλουν από την μέση και να τον διώξουν από το Κόσοβο!!!

Θαυμάζουμε τα «πατριωτικά αισθήματα» αυτών των αρχιερέων!! Αντί να κάνουν σημαία των επίσκοπο Αρτέμιο και να τον τιμήσουν για τους αγώνες του, του έστησαν πλεκτάνη, με ψευδείς κατηγορίες, για να τον απογυμνώσουν από τα εκλεκτότερά του στελέχη και να τον διώξουν από το Κόσοβο!!!

β) Κατέλαβαν την Μητρόπολη του, δήθεν προσωρινά για έλεγχο και τον έδιωξαν απ’ αυτήν, μιά για πάντα!

γ) Του έκοψαν τον μισθό και τον συνταξιοδότησαν, με το έτσι θέλω. Μη φαντασθείτε ότι  θα του δίνουν κάποια μικρή σύνταξη. Δεν θα του δίνουν τίποτε, μόνον αν ο ίδιος το ζητήσει από το Σερβικό κράτος!

δ) Του έδωσαν εντολή, να φύγει μακριά από το Κόσοβο. Να κλειστεί σε ένα μοναστήρι του βορρά και να μην έχει δικαίωμα να εξομολογεί ούτε τα πνευματικά του παιδιά!!!

Να με συγχωρέσουν οι «άγιοι πατέρες», που πήραν μέρος σ’ αυτήν την αποτρόπαια πράξη· Ούτε οι γκάκστερ δεν φέρονται κατ’ αυτόν τον τρόπο!

Ποιές άραγε εντολές εκτελούν; Του ΝΑΤΟ, που βομβάρδισε την Σερβία ή του Πάπα που θέλει να επισκεφθεί την Σερβία και το Κόσοβο και ο επίσκοπος Αρτέμιος είναι το εμπόδιο; Μάλλον και τους δυό.

Τέτοια συμπεριφορά αρχιερέων μόνο στην παπική εκκλησία μπορεί να συναντήσει κανείς. Ο Πάπας και η εκκλησία του σκότωνε ανθρώπους, «δια τον εις πυρά θάνατον» και αυτοί σκοτώνουν ηθικά και ενοχοποιούν τον Μητροπολίτη Αρτέμιο και τα πνευματικά του παιδιά για ανύπαρκτα σκάνδαλα και στο τέλος τον εξορίζουν! Τί να πει κανείς; Ο Θεός να τους ελεήσει και να τους δώσει μετάνοια, πριν διαλύσουν ολόκληρη την Ορθόδοξη Σερβική Εκκλησία και την υποτάξουν στον Πάπα και στους Νατοϊκούς!!! Προκόψαμε εμείς στην Ελλάδα, που μπήκαμε, χωρίς να ερωτηθούμε, στο ΝΑΤΟ, θα προκόψουν και αυτοί καλύτερα που βομβαρδίστηκαν από το ΝΑΤΟ!!!

Εύλογα, λοιπόν, μας δημιουργείται το ερώτημα· Τα 85.000.000 ευρώ που έχουν μοναδικό διαχειρηστή τον σέρβο Πατριάρχη Ειρηναίο, μήπως δόθηκαν για αυτό τον σκοπό;

sxed. 2

ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ!!!

Να μη μπορεί ο κατηγορούμενος να προσκομίσει αντίγραφα των αποδείξεων, για τα χρήματα που τον κατηγορούν.
Η Μητρόπολη κατελήφθη από συνταξιούχο δεσπότη και εκδιώχθηκε ο νόμιμος μητροπολίτης, έκτοτε δεν του επιτράπηκε να έχει πρόσβαση σε κανένα έγγραφο της Μητροπόλεως και ούτε φυσικά να επιστρέψει σ’ αυτήν!
Ο συνταξιούχος δεσπότης κόβει και ράβει στην Μητρόπολη και μόνο ο νόμιμος επίσκοπος δεν έχει πρόσβαση στις αποδείξεις και στα έγγραφα της Μητροπόλεως!
Πού ακούστηκε να γίνεται έλεγχος σ’ ἔνα κατάστημα και να καταλαμβάνεται από τον ελεγκτή!!
Θα το πούμε ποιο απλά· Πάει η εφορία σ’ ένα κατάστημα και διώχνει το αφεντικό, με την δικαιολογία ότι θα κάνει έλεγχο στα βιβλία!!!
Τι έλεγχος μπορεί να γίνει μ’ αυτό τον τρόπο; Και που ξέρουμε αν ο ελεγκτής που συμπεριφέρεται τόσο άθλια, δεν θα εξαφανίσει τα αποδεικτικά στοιχεία για να ενοχοποιήσει τον νοικοκύρη και να του πάρει το κατάστημα!!!
Μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα και σε τριτοκοσμικές χώρες μπορεί να γίνει τέτοιος έλεγχος.
Σε πολιτισμένες χώρες παρουσία του νυκοκύρη γίνεται ο έλεγχος και εκείνος παραδίδει τα βιβλία για έλεγχο και αν βρεθεί κάποια παρανομία την δείχνει ο ελεκτής και τότε είναι υπόλογος.

Στην Μητρόπολη  του Αρτεμίου κατέλαβαν την Μητρόπολη εκ των προτέρων, όταν ο Μητροπολίτης πήγε στο Βελιγράδι για δουλειές. Όταν επέστρεψε του είπαν να φύγει, γιατί θα κάνουν έλεγχο στα βιβλία της Μητροπόλεως και έκτοτε δεν του επετράπη να έχει πρόσβαση σ’ αυτήν!!! Έλεγχος ήταν αυτός ή μελετημένο σχέδιο εξοντώσεως του Μητροπολίτου;

3ο ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Ο τρόπος που κατελήφθη η Μητρόπολη, δημιουργεί υποψίες ότι το αποτέλεσμα της έρευνας στην Μητρόπολη του Κοσσόβου είναι προκατασκευασμένο, για να ενοχοποιήσουν αθώους ανθρώπους.

sxed. 2

ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΕΝ ΑΜΑΡΤΙΕΣ

Μητρop1Και αν είναι 350.000 ευρώ, το ποσόν που δόθηκε στην Μητρόπολη του Αρτεμίου, για να επισκευάσει τους 150 καμένους ναούς και κατεστραμμένα μοναστήρια του Κοσσόβου, τί περιμέναν· μ’ αυτά τα χρήματα να τελειώσουν όλα τα έργα;
Μ’ αυτό το ποσόν μόνο στην Αφρική θα κάναν κάποια έργα. Δεν ντρέπονται που ρίχνουν τέτοιες κατηγορίες;
Ενα παράδειγμα θα φέρω, χωρίς να αναφέρω την Μητρόπολη της Ελλάδος.
Έφυγε ο Μητροπολίτης από το Μητροπολιτικό μέγαρο εδώ και 10 χρόνια, για να γίνουν τα έργα που γράφει η πινακίδα παραπλεύρως, εκτός βέβαια από την επέκταση, (γιατί δεν είδαμε κάποιο δωμάτιο να γίνεται εκτός Μητροπολιτικού μεγάρου). Ξοδεύτηκαν πολλά ποσά και ένα απ’ αυτά διαβάζουμε στην πινακίδα, που βρίσκεται εντός του Μητροπολιτικού μεγάρου.
Όπως βλέπετε η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση έδωσε για την επισκευή ενός μονάχα κτιρίου 573.000 ευρώ και το έργο έμεινε στην μέση, λόγω ελλείψεως χρημάτων και αυτοί οι κύριοι της Σερβίας, που κατηγορούν τον επίσκοπο Αρτέμιο και το πρωτοσύγκελλό του π. Συμεών, ο οποίος δεν είχε καμιά σχέση με τα ταμεία της Μητροπόλεως, τί περιμέναν· να επισκευάσουν τους 150  καμένους και κατεστραμμένους ναούς και μοναστήρια, που λεηλάτησαν οι Αλβανοί του Κοσσόβου;

4ο ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Το ποσόν των 350.000 ευρώ που δόθηκε για την επισκευή 150 κατεστραμένων και λεηλατημένων ναών  και μοναστηριών είναι αστείο μπροστά σε τέτοια πρωτοφανή καταστροφή. Μήπως αυτοί που τα χαρίσαν περίμεναν να τελειώσουν τα έργα και να πάρουν και ρέστα;

sxed. 2

ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΡΤΕΜΙΟ

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ Ο ΠΑΠΑΣ,

Ο ΣΦΑΓΕΑΣ 700.000 ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΣΕΡΒΩΝ

Το 2013 ο νέος πατριάρχης ετοιμάζει την επίσκεψη του Πάπα στην Σερβία και στο Κόσσοβο. Αν ήταν ο Αρτέμιος επίσκοπος θα ήταν αδύνατον να πατήσει το πόδι του Πάπα στο Κόσσοβο.

Για να ανοίξει λοιπόν ο δρόμος και να μην υπάρχει καμιά φωνή διαμαρτυρίας στο Κόσοβο έπρεπε να θυσιαστεί ο καλύτερος επίσκοπος της Σερβίας ο Μητροπολίτης Αρτέμιος, αλλά πως;

Να τον σκοτώσουν εν ψυχρώ; Ούτε οι Αλβανοί δεν μπόρεσαν να το κάνουν. Υπάρχουν οι διεθνείς δυνάμεις, που εγγυούνται την ασφάλεια των πολιτών.

Να τον διώξουν χωρίς καμία δικαιολογία; Δεν ήταν εύκολο.

Αυτό που δεν μπόρεσαν να το κάνουν οι Αλβανοί και ούτε οι διεθνείς δυνάμεις το έκαναν οι αθεόφοβοι αρχιερείς της Σερβίας. Έστησαν ψευδή κατηγορητήριο εναντίον του Αρτεμίου και των πνευματικών του τέκνων.

Ντροπή και αίσχος. Τα δικτατορικά καθεστώτα κ. πατριάρχα δεν κρατούν πολύ καιρό, τα γκρεμοτσακίζει η φωνή του λαού και η οργή του Θεού. Τα ψωμιά σας τα φάγατε και δεν απέχετε  πολύ από τον θάνατο· να δούμε τι απολογία θα δώσετε στον Θεό, γι’ αυτά που κάνετε;
Καημένε Σέρβικε λαέ, σε ποιά χέρια έπεσες! Βγήκες από το Κομμουνιστικό καθεστώς, και έπεσες σε άλλο χειρότερο δικτατορικό καθεστώς.

Για τον Μητροπολίτη ΑΡΤΕΜΙΟ ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ έλεγε· «ΜΟΝΟ Ο ΑΡΤΕΜΙΟΣ ειναι ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ»

Ο πατριάρχης και οι μετ’ αυτού, χωρις πνεύμα Θεού, έστησαν όχι μόνο ολόκληρη σκευωρία εναντίον του ποιο αγνού και αυθεντικού επίσκοπου της Σερβίας, αλλά δεν του επιτρέπουν ούτε να πατήσει το πόδι του σ’ αυτήν την περιοχή!!! Πού βρισκόμαστε; Στην ζούγκλα; Ο Πάπας που έσφαξε 700.000 Σέρβους, γιατί δεν αρνήθηκαν την Ορθόδοξη πίστη, θα πάει στο Κόσσοβο, του στρώνετε και χαλί! Ο ηγέτης του Κοσόβου, ο Μητροπολίτης Αρτέμιος εξορίζεται! Ρωτήσατε κύριοι τον λαό του Κοσσόβου, γι’ αυτά που κάνετε; Αλλά εσείς γράψατε στα παλιά σας τα παπούτσια την γνώμη του πιστού λαού και δεν παραλάβατε τις 15.000 υπογραφές που συγκεντρώθηκαν σε ελάχιστες μέρες…!!! Έτσι λειτουργούν οι δικτάτορες.

Ο πατριάρχης της Σέρβικης Εκκλησίας θα ορίσει τον τόπο που θα μείνει ο Αρτέμιος! Και όταν μετακινείται θα παίρνει άδεια απ’ αυτόν! Γνωρίσαμε σκληρούς ανθρώπους, αλλά τέτοιους δεν ξαναείδαμε! Σε ποιά χρόνια βρισκόμαστε; Στον 21ο αιώνα ή στα χρόνια του Χίτλερ και του Μουσολίνη; (Δεν λέω στα χρόνια του Κομμουνισμού αφού παρά τους διωγμούς η Εκκλησία, δεν είχε περιέλθει σ’ αυτό το χάλι).
Αίσχος και ντροπή στον νέο δικτάτορα της Σερβικής Εκκλησίας. Εφαρμόζοντας τον νόμο της ζούγκλας και έχοντας τις πλάτες αυτών που βομβάρδισαν την Σερβία, φιλοδυτικών και φιλοπαπικών ξαναβομβαρδίζει πνευματικά τον πιστό Σέρβικο λαό!!!
Ντροπή και πάλι ντροπή και αίσχος και στους ιεράρχες που τον στηρίζουν.

Η ιστοσελίδα μας συγχαίρει τον μοναχό Αντώνιο που άφησε το ασκητήριό του και σαν παλληκάρι στάθηκε κοντά στον πιστό λαό του Κοσόβου και στον ηρωϊκό επισκόπο Αρτεμίο. Μαθαίνουμε ότι η μικρή σέρβικη σύνοδος θα τον περάσει από εκκλησιαστικό δικαστήριο! «χαίρετε καὶ ἀγαλλιάσθε, ὅτι ὁ μισθὸς ὑμῶν πολὺς ἐν τοῖς οὐρανοῖς… (Ματθ. 4, 12).

Συγχαίρουμε και όλους τους λεβέντες μοναχούς του Κοσόβου. Η Εκκλησία ζει και συνεχίζει να γεννά μάρτυρες και ήρωες.

Ο Γέροντας επίσκοπος π. Αυγουστίνος, έλεγε· «ΟΥΚ ΕΚΛΕΙΨΟΥΣΙ ΤΗ ΟΡΘΟΔΟΞΩ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΙ».

Συγχαίρουμε και όλα τα πνευματικά παιδιά του αγίου επισκόπου Αρτεμίου και ευχόμεθα να μείνουν μέχρι τέλους στον όμορφο αυτόν αγώνα υπέρ της Ορθοδόξου Πίστεως. Στον πρωτοσύγκελλό του επισκόπου Αρτεμίου π. Συμεών που βρίσκεται 3 μήνες στην φυλακή, χωρίς απολογία, χωρίς δίκη, χωρίς μάρτυρες, με μόνο «αποδεικτικό στοιχείο», την υπόνοια ότι «έκλεψε», στην πραγματικότητα μια χονδροστημένη συκοφαντία για κλοπή, που ένας δίκαιος δικαστής μπορεί να ξετινάξει σε δυό λεπτά· Ο Γέροντας επίσκοπος Φλωρίνης π. Αυγουστίνος του λέει· «Να είσαι φυλακισμένος δια τον Χριστόν είναι γλυκύς παράδεισος… Να είσαι εις μέγαρον πολυτελέστατον με υπηρέτας και υπηρέτριας, αλλά να εορτάζεις χωρίς Χριστόν, τούτο είναι πικρία και θάνατος».

πάτερ Συμεών, σε συκοφάντησαν και σε έκλεισαν στην φυλακή, για να πλήξουν τον γέροντά σου, χαίρε και αγάλλου «ὅτι ὁ μισθὸς ὑμῶν πολὺς ἐν τοῖς οὐρανοῖς».

sxed.-2

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ

ΟΙ ΔΙΩΚΤΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ

Ο ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΣΑυτά που γινόταν στην Ελλάδα επί βασιλεώς Όθωνος, γίνονται στην Σερβία σήμερα. Διαβάστε την Χριστιανική Σπίθα”, για τον “ΠΑΠΟΥΛΑΚΟ”, (Δεκέμβριο του 1952, φυλ. 137), του Γέροντος επισκόπου π. Αυγουστίνου, για να δείτε τις ομοιότητες··

  • «Ήτο η εποχή, κατά την οποία η Ορθόδοξος Εκκλησία υπενομεύετο από το Ελληνικό κράτος, δια την ανάστασιν του οποίου αυτή είχε πρωτοστατήσει! Χωρίς ράσο θα υπήρχε κράτος ελληνικό; Και όμως το κράτος αυτό, ελευθερωθέν, υπεδούλωνε την Εκκλησία. Άνθρωποι αλλόγλωσσοι και αλλόδοξοι, ξένοι προς το πνεύμα της Ορθοδοξίας, περιστοιχίσαντες τον πρώτο βασιλέα των Ελλήνων Όθωνα και δρώντες εκ των παρασκηνίων,  εκυβέρνουν την Ελλάδα. Οι τότε ελληνικαί κυβερνήσεις ήσαν ανδρείκελα εις τας χείρας των Βαυαρών συμβούλων των ανακτόρων. Δια νόμων και διαταγμάτων εζήτουν ν’ αλλοθώσουν τα ήθη, τα έθιμα και τας παραδόσεις του Ελληνικού λαού. Η ορθόδοξος πίστη εμυκτηρίζετο. Οι υιοί του Λούθηρου και του Καλβίνου είχαν στόχο την Εκκλησίαν μας. Τα μοναστήρια διελύοντο. Οι μοναχοί εξεδιώκοντο…
  • . Όσα ουδέ αυτά τα όργανα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας ετόλμων να πράξουν, έπραττον οι υπάλληλοι του Ελληνικού κράτους, εκτελούντες διαταγές των ξένων. Βαυαροκρατία! Δια πάντα ταύτα θλίψις απλώνετο εις το πανελλήνιον.
  • Ζωηρά έκφρασις του πόνου, σπαρκτική φωνή οδύνης του λαού δια τον διωγμό της Ορθοδοξίας, ήτο το προφορικό και γραπτό κήρυγμα του Φλαμιάτου. Βλέπων ο ιερός ανήρ, ότι οι επίσκοποι της εποχής εκείνης, πλήν ελαχίστων, είχον τρομοκρατηθή από τα βίαια μέτρα της κυβερνήσεως και ως δούλοι εξετέλουν ό,τι διέτασσαν οι μυστικοσύμβουλοι του βασιλέως, εστράφη προς τον λαό και υπέδειξε εις αυτόν το καθήκον· Σεις, άνδρες και γυναίκες βεβαπτισμένοι, είσθε οι φρουροί της μυστικής αμπέλου, της Ορθοδόξου Εκκλησίας· σεις αναλαμβάνετε από σήμερα την φύλαξίν της. Ο αγών αρχίζει!
  • Οι επίσκοποι, οι οποίοι δεν αντεστάθησαν κατά της κρατικοποιήσεως της Εκκλησίας, είναι νεκροί, απέθανον πνευματικώς. Όσοι όμως είναι πιστοί και πονούν την μητέρα Εκκλησίαν, ας μη σιωπήσουν· ας διαμαρτυρηθούν και ας πέσουν αγωνιζόμενοι υπερ της ελευθερίας της Εκκλησίας εκ των δεσμών του κράτους. Είναι και ο αγών αυτός ιερός, ιερώτατος…»

Ο μοναχός Χριστοφόρος Παπουλάκος αντιστέκεται·

  • «Ο ασκητής… εγκαταλείπει… το ερημητήριο και με νέα φλόγα, με στερεά και ακλόνητο απόφαση να θυσιασθεί υπέρ των αδελφών προς δόξαν του Εσταυρωμένου, ήρχισε την τελευταία του, «παράνομον» μεν από πλευράς καίσαρος, έννομον όμως και ευλογημένην παρά Θεού περιοδεία του. Μόλις ακούετο ότι έρχεται, ο λαός των χωριών πήγαινε για να τον προϋπαντήσει. Ταπεινός, μειλίχιος, αλλ’ άκαμπτος και ασυμβίβαστος προς την πλάνη και την αμαρτία ανέβαινε εις τα πρόχειρα βήματα και εδίδασκε τον λαό. Ο λόγος του ήτο νόμος δια τα πλήθη. Απολάμβανε άκρας εμπιστοσύνης. Είχε γίνει ο ήρωας του λαού, θρησκευτικός και κοινωνικός ηγέτης, ικανός να πλάσει κόσμους κατά τον τύπο του Ευαγγελίου του Χριστού. Περιοδεύων έφθασε μέχρι Καλαμών. Χιλιάδες λαού τον ακολουθούσε. Εσχηματίσθη ιερά λιτανεία. Προηγείτο κάποιος πιστός κρατών τον σταυρό και ακολουθούσε κλήρος και λαός ψάλλοντες «Τη υπερμάχω Στρατηγώ…».

Στον μοναχό Παπουλάκο βλέπουμε τον Σέρβο μοναχό Αντώνιο που κατα τον ίδιο χριστιανικό τρόπο ηγείτο στην διαμαρτυρία των ορθοδόξων χριστιανών της Σερβίας, υπερασπιζόμενος τον αγρίως σφαγιασθέντα  επισκόπο Αρτεμίο, αλλά και για την φύλαξη της Ορθοδόξου Πίστεως από τους Σέρβους ιεράρχας που ερωτοτροπούν με τον Πάπα.

Στο πρόσωπο του Παπουλάκου βλέπουμε προπαντώς τον επίσκοπο Αρτέμιο. Ο λαός του Κοσόβου τον έχει ηγέτη και οι πράκτορες του ΝΑΤΟ τον εξορίζουν!!!

  • «Ο Παπουλάκος, ο ευεργετικώτατος αυτός Έλλην, καταδικάσθη εις τελείαν απομόνωσιν…».

Τό ίδιο επιβάλλει και ο πατριάρχης της Σερβίας με τους φιλοπαπικούς και φιλοδυτικούς ιεράρχας της Σερβίας. Τον εξορίζουν από το Κόσοβο και τον στέλνουν στο αντίθετο άκρο της Σερβίας, για να μείνει έγκλειστος σε κάποιο μοναστήρι και να μην επικοινωνεί με το ποίμνιό του. Ο Θεός να βάλει το χέρι του και να δώσει μετάνοια στους σταυρωτάς του.

sxed. 2

Κλείνουμε προς το παρόν την έρευνά μας παραθέτοντας τον τίτλο και κάποια αποσπάσματα από παλαιότερο δημοσίευμα της εφημερίδος·

«Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

«ΕΝΔΟΣΕΡΒΙΚΕΣ ΔΙΕΝΕΞΕΙΣ

ΣΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΣΟΒΟΥ

Του Σταυρου Τζίμα

«Ένας Σέρβος μοναχός συνελήφθη με ένταλμα της Ιντερπόλ και κρατείται στη Θεσσαλονίκη, κατηγορούμενος για κατάχρηση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, που προορίζονταν για αναστήλωση ορθοδόξων χριστιανικών μνημείων και ανθρωπιστική βοήθεια στην τέως σερβική επαρχία.
Ο μοναχός Συμών, από την ιστορική Μονή της Γκρατσάντσα, του σερβικού θύλακα στο Κόσοβο, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι εκκλησιαστικές αρχές του Βελιγραδίου, ποσόν 800.000 ευρώ».

«Σκευωρία»

«Ο μοναχός Συμεών, από το αστυνομικό τμήμα Νέων Επιβατών όπου κρατείται κατόπιν της σύλληψής του από την ΕΛ. ΑΣ., που εκτέλεσε διεθνές ένταλμα, έκανε λόγο στην «Κ» για σκευωρία των σερβικών αρχών, που αποσκοπεί στην πλήρη εξουδετέρωση του ηγέτη των Σέρβων ορθοδόξων του Κοσόβου μητροπολίτη Αρτεμίου. Διευκρίνισε πως η εναντίον του κατηγορία δεν αφορά οκτακόσιες αλλά σε τριακόσιες πενήντα χιλιάδες ευρώ, υποστηρίζοντας πως η κατηγορία είναι αβάσιμη και είπε ότι η έλευσή του στην Ελλάδα έχει να κάνει με το γεγονός ότι είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ.
Όμως, οι δικαστικές αρχές του Βελιγραδίου έχουν ασκήσει εναντίον του δίωξη η οποία «ακουμπάει» και τον Αρτέμιο, ο οποίος φέρεται, σύμφωνα με τους αντιπάλους του, να είχε συστήσει στο όνομα συγγενικού του προσώπου κατασκευαστική εταιρεία μέσω της οποίας διακινήθηκαν μεγάλα ποσά τα οποία δεν αξιοποιήθηκαν εκεί που θα έπρεπε.
Η κατάχρηση, αν υπήρξε, δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου, καθώς πίσω από την αστυνομική εκ πρώτης όψεως ιστορία εξελίσσεται μια εθνικοθρησκευτική σύγκρουση μεταξύ Βελιγραδίου και σκληροπυρηνικών Σέρβων του Κοσόβου για το ζέον θέμα του σερβικού έθνους.
Η νέα ηγεσία του Ορθοδόξου Πατριαρχείου της Σερβίας, ταυτιζόμενη με την ήπια προσέγγιση του κοσοβαρικού ζητήματος, από τον φιλοδυτικό πρόεδρο Μπόρις Τάντιτς, θεωρεί εμπόδιο τον ιστορικό ηγέτη των ορθοδόξων του Κοσόβου μητροπολίτη Αρτέμιο,
τον οποίο καθαίρεσε η Ιερά Σύνοδος με αφορμή κατηγορίες για κακοδιαχείριση της ανθρωπιστικής και οικονομικής βοήθειας…»

______________

_______________________

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.