Αυγουστίνος Καντιώτης



ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΑΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

date Μαι 31st, 2010 | filed Filed under: ΑΓΩΝΕΣ

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

επισκοπου Φλωρινης π. Αυγουστινου Καντιωτου

ΣΠΗΛΙΑ-ΔΙΑΒΟΛΟΥ-ιστ-

_________________________________

  • «Προσευχηθείτε πολύ, γιατί οι ορθόδοξοι έμειναν ολίγοι και η μάχη εκτραχύνεται, γιατί θα βρεθούμε προ εκπλήξεων όχι μόνο μέσα στην Ελλάδα, όπου τέλος πάντων κρατιέται ακόμα η ιδέα της Ορθοδοξίας, αλλά σ’ όλα τα πλάτη και τα μήκη ο εωσφόρος έχει εκστρατεύσει και λυσσάει, για να ξεριζώσει μέσα από τα βάθη των ανθρώπων την Ορθόδοξη Πίστη.
    Δεν ξέρω τι θα γίνει, δεν ξέρω τι διωγμούς θα υποστώμεν, δεν ξέρω σε ποιο Άγιον Όρος θα καταφύγουμε, δεν ξέρω τί θα υποστούν και οι επίσκοποι οι οποίοι έπαυσαν τον μνημόσυνο του πατριάρχου και οι άλλοι κληρικοί που βρίσκονται γύρω μας… Ένα γνωρίζω· ότι και αν γίνει ότι και αν συμβεί, και τ’ άστρα να πέσουν και οι ποταμοί να ξηραθούν και άνω κάτω να γίνει ο κόσμος στο τέλος θα νικήσει η Ορθοδοξία….
    Όταν φτάσει η στιγμή του αγώνος έχουμε και ημείς το σχέδιό μας…

  • Όπου ακούεται ορθόδοξο κήρυγμα, όπου υπάρχουν αγωνισταί οι οποίοι διώκονται σας το τονίζω. Όποιος δεν διώκεται δεν είναι γνήσιος, είναι κάλπικος παράς.
    Όπου διώκεται επίσκοπος, αρχιμανδρίτης, ηγούμενος, κήρυκας του Ευαγγελίου κοντά του να ‘στε, από τους άλλους [φεύγετε] μακριά. Δεν είναι γνήσια τέκνα της Ορθοδοξίας ή υστερούνται της παρρησίας η οποία είναι το πρώτο προσόν εις τας τοιαύτας κρισίμους στιγμάς».

(απόσπασμ. Ομιλίας επισκόπου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου 1971)

ΧΩΡΙΣ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΟΣΙΟ

ΟΙ ΕΡΑΣΤΑΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ,

ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ

Συκοφαντούν, απειλούν, εκφοβίζουν, φυλακίζουν, εξορίζουν… για να φτάσουν όσο μπορούν πιο σύντομα στον τελικό στόχο των σκοτεινών τους συνομιλιών!!!

Μήπως τρελάθηκαν ή τους κατέλαβαν τα επτά δαιμόνια, που λέει ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός; Μάλλον δαιμονίστηκαν και λακτίζουν όποιον ορθόδοξο επίσκοπο, κληρικό, ακόμα και λαϊκό αντιστέκεται στα σχέδιά τους!
Βλέπετε στο σκίτσο; Είναι από τα αρχεία του προμάχου της Ορθοδόξου Εκκλησίας επισκόπου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου. Επενδύθηκε με πρόσωπα της επικαιρότητος, για να μιλήσει καλύτερα και να πάρουν οι ορθόδοξοι το μήνυμά τους.
«Η Ορθοδοξία», όπως βλέπουμε στις μέρες μας, «κινδυνεύει από ρασοφόρους μεγάλους και μικρούς» και μας προειδοποιεί ο Γέροντας· «όταν φτάσει η στιγμή του αγώνος έχουμε και ημείς το σχέδιό μας». Η στιγμή του αγώνος ήρθε.  Το  σχέδιο του Γέροντος αγωνιστού Ιεράρχου π. Αυγουστίνου Καντιώτου μπήκε σε ενέργεια. Οι φλογερές του ομιλίες γίνονται λάβαρο στα χέρια των Ορθοδόξων λαών και μεταφράζονται από αγωνιστάς της Ορθοδόξου Πίστεως στην γλώσσα των. Ο Γέροντας επίσκοπος των 104 ετών βρίσκεται μπροστά στην μάχη και δίνει την ευλογία του.
Πατριάρχαι, αρχιεπίσκοποι και επίσκοποι κάνουν μυστικές συμφωνίες με τους εχθρούς της Ορθοδόξου πίστεως και περιφέρουν τον Πάπα στα προπύργια της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!!!

ΠΡΟΣΕΞΑΤΕ ΣΤΟ ΣΚΙΤΣΟ;

Έναν ιεράρχη εκπρόσωπο του οικουμενισμού να ποδοπατεί άγρια τον άγιο επίσκοπο του Κοσόβου Αρτέμιο.
Γιατί; Τί τους έκανε; Τι φοβούνται από τον μικρόσωμο επίσκοπο Αρτέμιο και πέφτουν σαν γύπες επάνω του;
Το ορθόδοξο φρόνημά του. Ειναι αντιοικουμενιστής επίσκοπος και υπερασπίζεται την Πατρίδα του. Τα δύο αυτά είναι κόκκινο πανί στις σκοτεινές δυνάμεις.
Τί φοβούνται;

Το μεγάλο πλήθος τον μοναχών του Κοσόβου. Τα 2/3 του Σέρβικου πληθυσμού των μοναχών είναι πνευματικά παιδιά του επισκόπου Αρτεμίου και κρατούν ψηλά το λάβαρο της Ορθοδοξίας στο Κόσοβο. Το 2013 ο νέος 80 χρονος πατριάρχης, (αν θα ζει), κάλεσε τον Πάπα στην Σερβία και στο Κόσοβο. Όμως εκεί υπάρχει αληθινός ποιμένας της Ορθοδόξου Εκκλησίας και φοβάται.

Ο επίσκοπος Αρτέμιος είναι τσιομπανόσκυλο στην μάντρα του Χριστού, άξιο τέκνο του Ιουστίνου Πόποβιτς και φυλάει το ποίμνιο· αυτό ενοχλεί τους λύκους που θέλουν να ρημάξουν το κοπάδι. Τους ενοχλεί η ορθόδοξη φωνή του επισκόπου, τους ενοχλεί και η αγιότητά του. Πριν 3 χρόνια του είπαν να φύγει από το Κόσοβο, να πάει σ’ άλλη Μητρόπολη μεγαλύτερη και ο επίσκοπος Αρτέμιος το αρνήθηκε. Τους δήλωσε· ότι θα πεθάνει στο Κόσοβο, με τον λαό του. Αφού είδαν ότι με το καλό δεν φεύγει, πέταξαν την μάσκα και εφάρμοσαν σατανικό σχέδιο. Συκοφάντησαν τα πνευματικά του παιδιά, τα έκλεισαν στην φυλακή, για να εξοντώσουν τον ίδιο! Τον θεώρησαν ανίκανο να κυβέρνηση την  Μητρόπολή του και τον έδιωξαν. Τον έκαναν, λέει, συνταξιούχο με το έτσι θέλω και δεν του δίνουν ούτε μισθό και ούτε σύνταξη! Και το ποιο εξωφρενικό είναι ότι του έδωσαν εντολή να μην εξομολογεί πλέον τα πνευματικά του παιδιά!!!
Ποιοι είναι αυτοί που δίνουν τέτοιες εντολές;
Ο Θεός να τους ελεήσει και να τους δώσει μετάνοια.
Ποιος πατέρας αρνείται τα παιδιά του; Και χίλιες εντολές να πάρει δεν τα εγκαταλείπει. Το ίδιο και ο καλός ποιμένας δεν αφήνει τις ψυχές που του παρέδωσε ο Θεός στα χέρια λυκοποιμένων;
Οι φίλοι του Πάπα πήραν εντολές, για να παραδώσουν στον λύκο τα πρόβατα του Χριστού και συμπεριφέρονται σαν τύραννοι στους  αληθινούς επισκόπους. Ρίχνουν ποινές, που δεν υπάρχουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία και γελοιοποιούνται. Καθαίρεσαν τον Σέρβο μοναχό Αντώνιο και τον επαναφέρατε στις τάξεις των λαϊκών!!! Πού την βρήκαν αυτή την ποινή; Μάλλον την δανειστήκατε από το οπλοστάσιο του Πάπα! Ο μοναχός δεν έχει αξίωμα, επομένως δεν καθαιρείται. Ο μοναχισμός έχει μονάχα σχήμα μετανοίας και αυτόν δεν μπορεί να του το αφαιρέσει κανείς.

Ο αγωνιστής μοναχός Αντώνιος μέσα σε ελάχιστες μέρες συγκέντρωσε 15.000 υπογραφές, υπέρ του επισκόπου Αρτεμίου και εναντίον του οικουμενισμού και αυτό τους ενόχλησε. Θέλησαν να τον εκφοβίσουν με την ανύπαρκτη ποινή της καθαιρέσεως, αλλά ξέχασαν  ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία γεννά πάντοτε αγίους και μάρτυρες. Κάνουν τον παλληκαρά και τρέμουν από έναν μοναχό και τον ρίχνουν ποινές!!! Τρέμουν την δύναμή του! Τις 15.000 υπογραφές που συγκέντρωσε ο μοναχός Αντώνιος, δεν τόλμησαν να τις παραλάβουν από τους πιστούς, παρ’ όλο μέρες τώρα περιμένουν υπομονετικά έξω από το πατριαρχείο του Βελιγραδίου. Φοβούνται να μη πάρουν φωτιά τα χέρια σας; Τρέμουν μη ξυπνήσει η ορθόδοξη συνείδηση του λαού και βρεθούν με τον Άρειο και όλους τους αιρετικούς.

ΣΠΗΛΙΑ-ΔΙΑΒΟΛΟΥ2

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ

Ο Γέροντας επίσκοπος π. Αυγουστίνος Καντιώτης παρουσιάζει την δραματική κατάσταση της ανθρωπότητας, και με δυο λόγια λέγει·

  • Κοιτώ μπροστά μου και με πιάνει απελπισία. Κοιτώ πίσω απελπισία. Κοιτώ δεξιά απελπισία. Κοιτώ αριστερά απελπισία. Κοιτώ κάτω απελπισία.

  • Σηκώνω τα μάτια μου στον Ουρανό και εκεί βρίσκω τον Θεό, που είναι η ελπίδα, το φως, η ζωή, χαρά και η σωτηρία του κόσμου…

Να σχολιάσουμε τα λόγια του σεβαστού Γέροντος; Δεν χρειάζεται. Όπου να στρέψουμε το βλέμμα μας σήμερα μας καταλαμβάνει απελπισία.

Όλα ισοπεδώνονται. Πίστη, Πατρίδα, Οικογένεια πολεμούνται και διαλύονται. Έθνη χάνονται. Μια ομάδα κτηνανθρώπων προσπαθεί να καταλάβει τον πλούτο της ανθρωπότητος, να καταστρέψει τα ήθη και να σύρει στην αιχμαλωσία όλη την γη.
Τα χρόνια της Αποκαλύψεως είναι κοντά μας. Πουλήστε το πουκάμισό σας και αγοράστε Αποκάλυψη, λέει συχνά στα κηρύγματά του ο Γέροντας Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αυγουστίνος Καντιώτης.

Αλλά μέσα στο πολιτικό, οικονομικό και ηθικό σκοτάδι ένα φως μόνο υπάρχει: «Ανω σχώμεν τας καρδίας». Κοντά στο Θεό, με μετάνοια να καταφύγουμε και από εκεί να μόνο να περιμένουμε βοήθεια.

Αυτά που λέει η Αποκάλυψη θα γίνουν, αλλά να μη φοβηθούμε. Ο Θεός θα συντομεύσει, «τις ημέρες χάρι των εκλεκτών». Ν᾽ αγωνιστούμε λοιπόν και Παντοδύναμος Θεός που μας τα προείπε, θα μας βοηθήσει. Ας μη πανικοβαλόμεθα. Δεν θα μας αφήσει ο Χριστός μόνους, αρκεί εμείς να ζητήσουμε την προστασία του και να μείνουμε κοντά του.

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.