Αυγουστίνος Καντιώτης



ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΙΚΑ Η ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ

date Ιούν 7th, 2010 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ.

ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΙΚΑ Η ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Θυμάστε τα ρεζιλίκια τον προηγούμενο Οκτώβρη, Μακαριότατε και Αγιε Πάφου, όταν εξευτελίσατε την πίστη και την Εκκλησία μας urbi et orbi;
Ας θυμηθούμε τι έγινε τότε. Ελάχιστες δεκάδες κληρικοί, μοναχοί και λαικοί κρατούσαν πανώ έξω από το συνεδριακό κέντρο που γινόταν η συνάντηση της μικτής επιτροπής Ορθοδόξων και Παπικών στην Πάφο. Κουβέντιαζαν μεταξύ τους ήσυχα και ειρηνικά, χωρίς να ενοχλούν κανένα, χωρίς να βρίζουν κανένα και χωρίς να προκαλούν κανένα.

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΜΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΔΙΑ
______________________

Ολα κυλούσαν ομαλά. Οι πιο πολλοί αντιμετώπιζαν τους διαμαρτυρόμενους ως γραφικούς μάλλον παρά ως οτιδήποτε άλλο. Ξαφνικά, όμως, στη σκηνή κατέφθασε βλοσυρός και αυταρχικός ο νεφεληγερέτης Ζευς! Ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος. Αμέσως άρχισε να διαπληκτίζεται με τους ελάχιστους πιστούς. Αλλά δεν περιορίστηκε μέχρις εδώ ο αυταρχισμός του. Τηλεφώνησε του Αγίου Τριμυθούντος και του έδωσε εντολές (ούτε υπάλληλος της Αρχιεπισκοπής να ήταν!) να ασκήσει την όποια επιρροή του ώστε ο Γέροντας του Σταυροβουνιού να δώσει εντολή να αποσυρθούν οι μοναχοί και οι δύο κληρικοί της Μητροπολέως Τριμυθούντος που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία.!!!

ΠΟΙΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΩΝ
_________________

Και όντως και οι ιερείς και οι πλείστοι μοναχοί απεσύρθησαν. Αλλά δεν περιορίστηκε μόνον σε αυτές τις ασχημίες. Επέβαλε την ποινή στέρησης του μισθού για ένα μήνα σε πολύτεκνους ιερείς που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία και στέρηση της της Θείας Κοινωνίας σε ιερείς και μοναχούς που δεν ανήκαν στην δική του δικαιοδοσία!!! Τέτοιος σεβασμός προς τους Κανόνες και τους θεσμούς!

ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΙΩΧΘΟΥΝ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
______________

Επιπλέον! Επειδή κάποιοι μοναχοί και λαικοί αδελφοί, Ελλαδίτες και Κύπριοι, προσεύχονταν σε παρακείμενο παρεκκλήσι ο Μακαριότατος θεώρησε καλό, όπως και ο Αγιος Πάφου, να ξεσηκώσουν την αστυνομία να τους εκδιώξει επειδή έκαναν το έγκλημα των εγκλημάτων να προσεύχονται!!! Και ποιος ηγήθηκε των τραμπουκισμών που διέσυραν την Εκκλησία μας διεθνώς; Ο Σεβασμιότατος Πάφου κ. Γεώργιος ο οποίος ως μονιός άγριος εισήλθε στο παρεκκλήσι και συμπεριφέρθηκε κυριολεκτικά ως ταύρος εν υαλοπωλείω. Και τι έγινε μετά; Η αστυνομία τραβούσε από τα γένια και τα μαλλιά τους μοναχούς για να τους απομακρύνει από την εκκλησία μπροστά στα έκπληκτα μάτια της υφηλίου, επειδή οι ασχημίες μεταδίδονταν από τα τηλεοπτικά κανάλια. Τέτοιο διασυρμό της Εκκλησίας, της Πολιτείας και της αστυνομίας μας δεν θα τον κατόρθωναν ούτε οι Τούρκοι.

Και όντως! Η επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας πέτυχε το δημοκρατικό και συνταγματικό στόχο της. Οι προσευχόμενοι χριστιανοί απεμακρύνθησαν βίαια.

ΟΙ ΕΠΤΑ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ
____________

Ας έλθουμε τώρα στις φετινές διαμαρτυρίες. Πήγαν επτά όλοι και όλοι άνθρωποι στην Πάφο δυο χιλιόμετρα μακρυά από την Αγία Κυριακή και έστησαν πανώ εναντίον της επίσκεψης του Πάπα. Και έπεσαν απάνω τους ελικόπτερα και ουλαμός καταστολής εγκλημάτων και κατόρθωσαν (ω! της ανδρείας τους το μέγεθος!) να σπάσουν τα πανώ που κρατούσαν ένας ηλικιωμένος, δυο γυναίκες και ορισμένοι νεώτεροι.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ
____________________

Τελικά στο στάδιο “Ελευθέρια” όπου λειτούργησε ο Πάπας ελάχιστες δεκάδες πιστοί ανάρτησαν πανώ έξω από στάδιο, σε περιφραγμένο χώρο, από την αστυνομία, χωρίς και πάλιν να ενοχλούν κανένα, χωρίς να βρίζουν κανένα και χωρίς να απαντούν καν στις ύβρεις που ορισμένοι εκτόξευαν εναντίον τους.

ΕΓΙΝΕ Η ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;
___________

Λοιπόν, Μακαριότατε! Λοιπόν, Αγιε Πάφου! Εγινε η συντέλεια του κόσμου με την εκδήλωση; Κινδύνευσε η αξιοπρέπεια της Κυπριακής Δημοκρατίας; Υπεσκάφθη το κύρος της Εκκλησίας με την ειρηνική διαμαρτυρία των πιστών; Τίποτε απολύτως από αυτά δεν έγινε. Απλά ορισμένες δεκάδες άνθρωποι πήγαν με τον πιο κόσμιο τρόπο και άσκησαν το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης που είναι αναπόσπαστο και αυτονόητο στοιχείο κάθε δημοκρατικού πολιτεύματος. Ποιος ζημιώθηκε από τη διαμαρτυρία; ΚΑΝΕΝΑΣ!

ΔΙΕΡΩΤΩΜΑΙ
___________

Εστω και τώρα έχουν το σθένος να αντιληφθούν το κακό που προξενήσαν στην Εκκλησία και στην πατρίδα μας ο Μακαριότατος και ο Αγιος Πάφου με την απαράδεκτη και αχαρακτήριστη συμπεριφορά τους τον περασμένο Οκτώβριο; Συνειδητοποιούν άραγε ότι παρήλθε ανεπιστρεπτί η εποχή που η έκφραση αντίθετης άποψης στις αποφάσεις των πολιτικών και εκκλησιαστικών αρχόντων εθεωρείτο έγκλημα καθοσιώσεως και υπόσκαψη των θεσμών; Η ελευθερία της έκφρασης είναι άσκηση βασικού ανθρωπίνου δικαιώματος. Δεν υπάρχει ούτε μία χώρα στον κόσμο, από τις δεκάδες που επεσκέφθησαν ο σημερινός Πάπας και ο προκάτοχός του, που να μην υπήρξαν ομάδες ανθρώπων οι οποίοι να διαμαρτύρονταν εναντίον του Παπισμού για διάφορους λόγους. Γιατί ειδικά η Κύπρος θα κινδύνευε από την έκφραση της ελευθερίας του λόγου;

“Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ!”
____________

Δεν σχολιάζω φυσικά το αντιχριστιανικό ήθος της συμπεριφοράς του Μακαριότατου και του Αγίου Πάφου επειδή εκεί ισχύει το ρητόν “πόθεν άρξομαι θρηνείν”. Είπε χαρακτηριστικά ο Μακαριότατος: «΄Η υπάρχει Εκκλησία ή δεν υπάρχει!» και εννοούσε. «Αφού εγώ που είμαι η Εκκλησία αποφάσισα ότι δεν θα υπάρξουν διαμαρτυρίες, διαμαρτυρίες δεν θα υπάρξουν». Διάδοχος του Αποστόλου Βαρνάβα είναι άραγε ο Μακαριότατος ή του Λουδοβίκου του ΙΔ΄.

ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΕ! ΑΓΙΕ ΠΑΦΟΥ!
_____________

Για ρίξετε σας παρακαλώ μια ματιά στις φωτογραφίες που προτάσσονται του κειμένου. Πέστε μας την αλήθεια: Πόσο απειλητικές σας φαίνονται; Τι κακό δείχνουν να έκαναν στην πατρίδα ή στην Εκκλησία μας; Για κάνετε σύγκριση με τις μαγνησκοπημένες ταινίες των ασχημιών σε βάρος μοναχών και απλών πιστών που πρωτοστατήσατε να γίνουν τον περασμένο Οκτώβρη και πέστε μας: Η συμπεριφορά ποιων έβλαψε τον τόπο μας; Των ειρηνικών διαδηλωτών ή η δική σας;

Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ PORCHE AΝΔΡΕΑΣ ΠΙΤΣΙΛΛΙΔΗΣ
__________________

Ο οδηγός της Porche στην πρώτη φωτογραφία που οδεύει για να «λειτουργηθεί» στο στάδιο «Ελευθέρια» για να πάρει τις ευλογίες του Πάπα είναι ο κορυφαίος Κύπριος Θεολόγος κ. Ανδρέας Πιτσιλλίδης. Οπως στον Ελλαδικό χώρο έχετε πολύεδρους αδάμαντες του νοητού στερεώματος (Θερμός, Καλαιντζίδης, Γιαγκάζογλου, Μπέης, Μεσσηνίας, Σύρου, Δημητριάδος, Παύλος Κουμαριανός, Πέτρος Βασιλειάδης, Κούκκουρα, Παπαθανασίου, Φιλόθεος Φάρος, Σωτήρης Γουνελάς, κτλ) έτσι και η Κύπρος γέννησε αντάξιο των πιο πάνω τέκνον το οποίο αντί να διαμαρτυρηθεί για την Παπική επίσκεψη σπεύδει να ευλογηθεί από τον Πάπα.
Ακούσατε το Μακαριότατο, τον Αγιο Πάφου, τον Αγιου Κύκκου, τον Αγιο Ταμασού, την ΠΕΕΘ, τους υπόλοιπους ιεράρχες μας να διαμαρτυρηθούν για όσα αντιχριστιανικά, αθεολόγητα και αντορθόδοξα κηρύττει καθημερινά από τα κανάλια, και όχι μόνον, ο κ. Πιτσιλλίδης;
Εμείς ποτέ! Για τους παραδοσιακούς πιστούς όμως και το Σταυροβούνι είναι λαλίστατοι.

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.