Αυγουστίνος Καντιώτης



ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΔΟΞΑΖΕΙ ΤΩ ΘΕΩ

date Ιούν 27th, 2010 | filed Filed under: ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Θεία Λειτουργία στο μοναστήρι Šišatovac

sisatovac3Την Κυριακή, 27 Ιουνίου 2010  ο συνταξιούχος επίσκοπος Raska και Πρίζρεν του Κοσσυφοπεδίου και των Μετοχίων Artemije τέλεσε αρχιερατική Θεία Λειτουργία στη νέα κατοικία του (στον τόπος της εξορίας του) – στο μοναστήρι Šišatovac με τον νέο ηγούμενο της Μονής και δύο διακόνους.

«ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΩ ΓΙΑ ΟΛΑ»

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν 40 μοναχοί και μοναχές που βρίσκονται έξω από τα μοναστήρια τους και περίπου 300 πιστοί από όλη τη Σερβία.

Στην ομιλία του ο επίσκοπος Artemije ευχαρίστησε τον Θεό για όλες τις δοκιμασίες της ζωής του.

Οι πιστοί απ’ όλα τα σημεία της Σερβίας, που παραβρέθηκαν στην Μονή πήραν μια ένδειξη του μεγαλείο του ανδρός.

εκκλ.Ο επίσκοπος Αρτέμιος είπε στο εκκλησίασμα· «Τώρα είναι η ώρα να πούμε:» Δόξα στο Θεό για όλα αυτά που μας έδωσε ο Θεός και για τους μοναχούς μου και τους ανθρώπους μου στο Κόσοβο και  τα Μετόχια. Για τους διωγμούς μου από το Κοσσυφοπέδιο και από οποιοδήποτε σημείο της γης. Ένας Θεός ξέρει γιατί το επέτρεψε αυτό. Χωρίς αμφιβολία θα είναι κι αυτό για το αιώνιο καλό μας. Ας έχει δόξα ο Θεός, για το δώρο αυτό και τη χάρη Του.

Ο επίσκοπος τελείωσε το κήρυγμα, με τις λέξεις· «δόξα το Θεό για όλους και για όλα»

(Ο λόγος του επισκόπου Αρτέμιο στον τόπο της εξορίας του, μοιάζει με τον τελευταίο λόγο του άγιου Ιωάννου του Χρυσόστομου, όταν εξόριστος και εκείνος οδηγούνταν με τα πόδια στα βάθη της Αρμενίας.

Η ιστορία της Εκκλησίας επαναλαμβάνεται. Οι αληθινοί επίσκοποι διώκονται. Οι φαύλοι επίσκοποι των ημερών μας, «τα εγκολπιοφόρα καθάρματα», δεν διαφέρουν από τους κακούς επιsκόπους της εποχής του Χρυσοστόμου.

Ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος έλεγε·

  • «Oυδέν δέδοικα ος επισκόπους πλην ενίων», τίποτα δεν φοβήθηκα όπως τους επισκόπους εκτός από ελαχίστους.

  • «…Ο αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος με τα πόδια έφθασε στην Kουκουσό της Aρμενίας. Από εκεί δώσανε  διαταγή να βαδίσει προς τα Kόμανα. Eίχε καταπονηθεί. Hταν παραμονή του Σταυρού. Δεν μπορούσε πλέον να βαδίσει. Σαν τό ώριμο μήλο έπεσε. Tον πήγαν σε ένα μικρό εκκλησάκι του Aγίου Bασιλίσκου. Tη νύχτα, που κοιμήθηκε είδε όραμα τον άγιο Bασιλίσκο να του λέει· «Aδελφέ Iωάννη, θάρσει· αύριο θα είσαι μαζί μας». Tο πρωί ξημέρωνε 14 Σεπτεμβρίου. Σηκώθηκε. Eκανε το σημείο του σταυρού. Kαι μετά, ο άγιος επίσκοπος, το αηδόνι αυτό της Eκκλησίας, ο αθάνατος ιεράρχης Ιωάννης ο Χρυσόστομος, έκλεισε τα μάτια του, με τα λόγια· «Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν», δόξα τω Θεό για όλα!» (Απόσπασμα ομιλίας Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου, στην Κοζάνη 1960)

Μετά τη Θεία Λειτουργία και την ομιλία, όλοι οι πιστοι  με τον επίσκοπο Αρτέμιο,  και τους 40 μοναχούς και μοναχές που παραβρέθηκαν  στην Θεία Λειτουργία συγκεντρώθηκαν στην τραπεζαρία της Μονής. Τραγούδισαν πατριωτικά τραγούδια του Κοσόβου. Δημιουργήθηκε κατανυκτική ατμόσφαιρα και δοξολόγησαν τον Θεό. Έτσι μιά νέα εποχή άνοιξε για τον επίσκοπο Αρτέμιο και για τους ορθοδόξους πιστούς της Σερβίας.

Οι διώκτες του Αρτεμίου νόμισαν ότι απομακρύνοντας τον Ορθόδοξο και αντιοικουμενιστή ιεράρχη Αρτέμιο θα είχαν·

1) Ελεύθερο το πεδίο δράσης, για συμπροσευχές με τους παπικούς και με όλους τους αιρετικούς και θα έτρεχε άφθονο χρήμα στις επισκοπές τους.

2) Ο Πάπας το 2013 θα πήγαινε χωρίς εμπόδια και διαμαρτυρίες στην Σερβία.

3) Το ΝΑΤΟ θα ησύχαζε από έναν επίσκοπο του Κοσόβου που αντιδρούσε στα σχέδιά τους.

15(28)Jun-manastir Vrdnik 075Πίστευαν ότι διώχνοντας τον ηγέτη των Σέρβων του Κοσόβου, θα αλώνιζε ο Πάπας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας, αλλά πόσο γελάστηκαν!!! Έκαναν λογαριασμούς χωρίς τον ξενοδόχο. Ο Θεός που ξέρει πάντα από το πικρό να βγάζει γλυκύ και από τους διωγμούς των ορθοδόξων να βγάζει ευεργετήματα, ανέδειξε τον επίσκοπο Αρτέμιο όχι μόνο ηγέτη του Κοσσυφοπεδίου και των Μετοχίων, αλλά και ολοκλήρου του Ορθόδοξου Σέρβικου λαού.

Άνοξαν λάκκο, με συκοφαντίες και ψεύδη, για να ρίξουν τον επίσκοπο Αρτέμιο, αλλά στο λάκο έπεσαν οι ίδιοι. Τώρα θα πάρουν, όπως λέει ο λαός· «φωτιά τα μπατσιάκια τους». Έχασαν την έξωθεν καλή μαρτυρία και δεν θα τους πιστεύει ο ορθόδοξος λαός, της Σερβίας που σύμφωνα με το Κανονικό δίκαιο είναι φρουρός της Ορθοδοξίας. Αυτοί έπεσαν αλλά ο επίσκοπος Αρτέμιος  έγινε λάβαρο της Ορθοδοξίας και ανεδείχθη αληθινός ποιμένας των ορθοδόξων, όχι μόνο του Κοσσυφοπεδίου  και των μοναχών του, που είναι έτοιμοι να πέσουν και στην φωτία υπερασπιζόμενοι την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, αλλά και όλων των Ορθοδόξων χριστιανών, των απανταχού της γης ευρισκομένων. Η φωτιά που άναψαν οι προδόται αρχιερείς απλώθηκε σ’ ολόκληρη την Σερβία και άρχισαν να συσπειρώνονται οι χριστιανοί, που ως φάλαγγα ιερά θα βάλει φρένο στα προδοτικά σχέδιά τους.

Στις φωτογραφίες βλέπετε κατάμεστους τους ναούς όπου λειτουργεί ο εξόριστος επίσκοπος Αρτέμιος.

Αν τολμήσουν να υποτάξουν φανερά πλέον την ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ στον Πάπα θα βρουν μπροστά τους την ιερά αυτή φάλαγκα του Σερβικού λαού, με τους απανταχού γης ορθοδόξους επισκόπους, κληρικούς, μοναχούς και πιστό λαό. Ότι είναι γραμμένα στην ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του Αγίου Ιωάννου και θα γίνει. Ας ετοιμάζουμε τον εαυτό μας για αγώνες και θυσίες για να μη πέσουμε θύματα της παγκοσμιοποίησης και του Αντιχρίστου και βρεθούμε εκτός της ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.