Αυγουστίνος Καντιώτης



ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΡΒΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ

date Αυγ 4th, 2010 | filed Filed under: EKKΛΗΣΙΑΣΤ. ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ

normal_Karatom.4Ο δικηγόρος του Εκκλησιαστικού Δικαίου Ζέλικο Kotor έκανε καταγγελία, στο Υπουργείο Θρησκευμάτων της Σερβίας εναντίον του Πατριαρχείου της Σερβίας, για καταπάτηση των Ιερών Κανόνων της Εκκλησίας, αλλά και για καταπάτηση νόμων του κράτους και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Για τον σκοπό αυτό κατέθεσε μια σειρά εγγράφων, με παραπομπές στους νόμους του κράτους και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που καταπατήθηκαν.

Κάνουμε παρέκβαση, για να μη σκανδαλίζονται οι πιστοί.
Ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός προφήτευσε για την εμφάνιση αυτών των ρασοφόρων.
Προφητεία 57.  «Οι κληρικοί θα γίνουν οι χειρότεροι και οι ασεβέστεροι όλων» (σελ. 342, βιβλίο «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ», του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου, 29η έκδοση)

Ο δικηγόρος του εκκλησιαστικού δικαίου Ζέλικο Kotor αναφέρει μιά σειρά νόμων, άρθρων, παραγράφων του Συντάγματος που καταπατήθηκαν από το Σέρβικο Πατριαρχείο και καταθέτει στο Υπουργείο πλήθος αποδεικτικών στοιχείων. Μπορεί όποιος θέλει να τα διαβάσει σε Σέρβικες ιστοσελίδες και στην ιστοσελίδα των μοναχών·

http://www.mancr.org

Μεταξύ των άλλων καταγγέλλει·

episk. Artemios istΣυνήλθε η Διαρκής Σύνοδος των 5 επισκόπων [ονομάζεται κατ’ αυτους Σέρβικη Ιερά Σύνοδο, αλλά στην πραγματικότητα είναι 5 υπάλληλοι επίσκοποι, που επί πολλά χρόνια παραμένουν οι ίδιοι, γι’ αυτό διεφθάρησαν]. Συνήλθαν εν κρυπτώ, στις 11-2-2010 για να δίκασαν και να κατεδικάσουν τον επίσκοπο Αρτέμιο, χωρίς ο ίδιος να το ξέρει! Και αποφάσισαν την απομάκρυνσή του από τον επισκοπικό θρόνο!!!
Και εμείς ερωτούμε· Σε ποιον κανόνα το βρήκαν αυτό; Από τα μυαλά τους το έβγαλαν ή τον δανείστηκαν από την Παπική εκκλησία, αφού η Ορθόδοξη Εκκλησία απαγορεύει να δικαστεί ερήμην όχι μόνο επίσκοπος, αλλά ούτε και κληρικός;
Η απόφαση κρατήθηκε μυστική και ο επίσκοπος Artemije προσκλήθηκε στη δεύτερη σύνοδο, που πραγματοποιήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2010, για να του ανακοινωθεί απλώς η απόφαση (131).
Στον επίσκοπο Αρτέμιο δεν δόθηκε το δικαιώματα της άμυνας, (που έχει κάθε πολίτης), ούτε του επιτράπη να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία, για την αθωότητά του, τα οποία εγγυάται το Σύνταγμα της Σέρβικης Δημοκρατίας (RS), το άρθρο 33 st. 4ο και 5.
Στην περίπτωση του επισκόπου Αρτεμίου παραβιάστηκε το δικαιώμα και της ελευθερίας των πολιτών, που είναι υποχρεωμένο να διασφαλίσει το Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Σερβίας, το άρθρο 32 и 33. και 33, καθώς και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών, το άρθρο 6 του 1950 στη Ρώμη. Το έτος αυτό ταξινομήθηκε το παραπάνω άρθρο στην κατηγορία των δικαιωμάτων σε δίκαιη δίκη….
Στην συνέχεια ο δικηγόρος του Εκκλησιαστικού Δικαίου καταγράφη σειρά παραβάσεων και δικτατορικών ενεργειών εναντίον του επισκόπου Αρτεμίου·

Αναφέρουμε μερικές

-Ο Επίσκοπος Αρτέμιος δικάστηκε και καταδικάστηκε ερήμην, από μια μικρή Σύνοδο επισκόπων, εκτελώντας παρανόμως χρέη εισαγγελέα και δικαστών.
-Κρατήθηκε μυστική η απόφαση.
-Ανακοινώθηκε στον επίσκοπο στις 13-2-2010 ως τελεσίδικη απόφαση, χωρίς να του δωθεί το δικαίωμα να απολογηθεί ή να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία για την αθωότητά του. Την ίδια στιγμή και ενώ βρίσκονταν στο Βελιγράδι και του ανακοίνωναν την απόφαση, έστειλαν τον συνταξιούχο δεσπότη Αθανάσιο Γ
ιέφτιτς και κατέλαβε την Μητρόπολή του, εκτελώντας χρέη διαχειριστή· πράγμα που απαγορεύουν και οι ιεροί κανόνες της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Ο επίσκοπος Αρτέμιος όταν επέστρεψε από το Βελιγράδι του ανακοινώθηκε· ότι του απαγορεύεται η είσοδος στην Μητρόπολή του!
– Παραβίασαν το δικαίωμα του επισκόπου Αρτεμίου, το οποίο κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Σερβίας, το άρθρο 33 st. 1η, να ενημερώνεται για τα στοιχεία που συλλέγονταν εις βάρος του.
-Του απαγόρευσαν την ελευθερία κινήσεως. Τον έκλεισαν σε ένα μοναστήρι και δεν του επέτρεπαν να πάει πουθενά, χωρίς την άδεια του διαχειριστεί!!!
-Δεν του έδωσαν το δικαίωμα που έχει κάθε πολίτης, να επιλέξει τον τόπο της διαμονής του.
-Τον συνταξιοδότησαν παρανόμως……….
M’ άλλα λόγια η Σύνοδος των Επισκόπων όχι μόνο παρανόμησε και παραβίασε τους ιερούς κανόνας της Εκκλησίας, αλλά παραβίασε και τους νόμους του κράτους και τα ανθρώπινα δικαιώματα που ασφαλίζει το Σύνταγμα της Σέρβικης Δημοκρατίας.

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.