Αυγουστίνος ΚαντιώτηςΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥ ΙΕΡΑΡΧΟΥ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ

date Αυγ 8th, 2010 | filed Filed under: ΤΑ ΥΠΕΡ & ΤΑ ΚΑΤΑ

ΥΒΡΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥ ΙΕΡΑΡΧΟΥ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ

π. Αυγ.  ιστTο μίσος των Σκοπιανών απύθμενο εναντίον του Γέροντος Μητροπολίτου Φλωρινης π. Αυγουστίνου Καντιώτου.

Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς μέσα από το διαδίκτυο.

Διακινούν ένα παλαιό υβριστικό για τον Γέροντα δημοσίευμα, που φιλοξένησε το 2000 η Ελληνική εφημερίδα “Ελευθεροτυπία”. Προσπαθούν να το κρατήσουν στην επικαιρότητα με νύχια και με δόντια, δέκα τώρα χρόνια. Το χρησιμοποιούν επειδή κανείς δεν γνωρίζει την προέλευσή του. Κανένα δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας δεν κράτησε στην ζωή τόσα πολλά χρόνια. Τώρα τελευταία το έκαναν βιντεοταινία και το ανέβασαν στο ΥοuTube! Το έβάλαν και στην Αγγλική Βικιπαίδεια.

ΒΙΝΤΕΟΤΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ

Μας ενημέρωσαν κάποιοι φίλοι για το βίντεο τους, και γράψαμε το εξής σχόλιο κάτω από την ταινία τους

  • «To βίντεο αυτό είναι του Τσιαρκνιά και των Σκοπιανών. Φαίνεται πως και σήμερα στην ηλικία των 104 ετών φοβούνται τον Γέροντα επίσκοπο Αυγουστίνο Καντιώτη οι Σκοπιανοί, γι’ αυτό και κάνουν ταινίες εναντίον του! Τους χάλασε την προπαγάνδα στην Φλώρινα και δεν το του συγχωρούν».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ·

Είναι αισχρή και βλάσφημη, την γράφουμε όμως αφαιρώντας κάποια γράμματα και την βλαστήμια, για να παρουσιάσουμε την ταυτότητα και το ποιόν αυτών που κατηγορούν τον σεβάσμιο αγωνιστή ιεράρχη π. Αυγουστίνο Καντιώτη.

  • «ρε μπάστ…  (Μεσολαβεί χυδαία βρισιά στο Χριστό και στην Παναγία, που δεν την γράφουμε και συνεχίζουν). Αυτή είναι η απάντηση σου ρε παπαδοκρατούμενο κάθαρμα?»

ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ·

  • ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ Χ*ΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ!!!

Το επαναλαμβάνουν, πιο άγρια, για να ικανοποιηθεί το μίσος τους:

  • ΨΟΦΑ ΡΕ Π… ΝΑ ΧΕΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΣΟΥ

(Συγχωρέστε μας που δεν σβήσαμε όλες τις αισχρές λέξεις, στις δυό σειρές που γράψαν, αλλά θέλαμε να δείξουμε το μέγεθος του μίσους των.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ;

Το ότι είναι του Τσιαρκνιά και των Σκοπιανών δεν υπάρχει καμία αμφιβιλία.

π. Αυγ. 1-8-2010

Αυτοί κατηγορούν τον Γέροντα και τον ονομάζουν «μπουλντοζέρη των ναών», γιατί γκρέμισε δύο ετοιμόρροπους ναούς· τον ένα στη Φλώρινα και τον δεύτερο στο Αμύνταιο, (που ίσως σήμερα να τους διεκδικούσαν οι Σκοπιανοί) και στην θέση τους έκανε ωραίους μεγαλοπρεπείς ναούς, στολίδια πραγματικά των πόλεων.

Την κατηγορία αυτή την είπε εναντίον του Γέροντος Μητροπολίτου π. Αυγουστίνου σε εκπομπή του κ. Χαρδαβέλλα και ο Τσιαρκνίας, στις 19-9-2002 Και στην συνέχεια δήλωσε· «Δεν είναι Έλληνας, αλλά Μακεδόνας, έχω όμως την Ελληνικήνυπηκοότητα».

Από εναν ανθέλληνα  και από τους Σκοπιανούς που βρίζουν Χριστό και Παναγία και αρνούνται την Ελλάδα, τί μπορεί να περιμένει κανείς; Οι βρισές τους είναι παράσημα στον Γέροντα.

Ο Σεβάσμιος Μητροπολίτης έλεγε· «Δεν θέλω να με αγαπούν όλοι. Δεν θέλω να με αγαπούν οι άθεοι, οι βλάστημοι οι απάτριδες, οι διαφθορείς, οι εκμεταλλευτές της κοινωνίας, οι χαρτοπαίκτες και οι κλέφτες. Αν τα πάω καλά και μ’ αυτούς τους σκληρούς και αμετανόητους ανθρώπους, τότε δεν θα βαδίζω καλά. Θα πρέπει να είμαι απατεώνας και όχι αντιπρόσωπος του Χριστού, για να έχω την αγάπη τους.

Το μίσος των Σκοπιανών είναι μεγάλο γιατι τους χάλασε την δουλεία στην Φλώρινα. Για πολλά χρόνια έκαναν άγρια προπαγάνδα στην περιοχή και ο μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αυγουστίνος την χάλασε.

Το πατριωτικό αίσθημα των Φλωρινιωτών, που φυλάγουν τις Θερμοπύλες του βορρά είναι πολύ ανεβασμένο και δεν πιάνει πλέον η προπαγάνδα των Σκοπιανών.

Τον πολεμούν χωρίς όπλα!

Το μόνο που διαθέτουν είναι το δημοσίευμα του 2000, στην Ελευθεροτυπία.

Τον πολεμούν ανώνυμα

Το δημοσίευμα της “Ελευθεροτυπίας” του 2000, δεν έχει όνομα, γι’ αυτό το κυκλοφορούν ευκαίρως, ακαίρως και όσοι έλληνες θέλουν να πολεμήσουν τον Γέροντα το αρπάζουν, χωρίς να γνωρίζουν την πηγή του. Αν είχαν την τόλμη οι Σκοπιανοί θα έγραφαν νέα δημοσιεύματα εναντίον του Γέροντος και θα έβαζαν τα ονόματά τους και δεν θα κυκλοφορούσαν δέκα τώρα χρόνια το ίδιο δημοσίευμα!

ΠΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ

Ο ιερός εξεταστής, ο μπουλντοζέρης των ναών…

ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΤΣΙΑΡΚΝΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ;

Παραθέτουμε τα στοιχεία παλαιότερης έρευνάς μας·

ΠOIOI MIΣOYN TON TON ΓEPONTA AΓΩNIΣTH IEPAPXH THΣ ΦΛΩPINAΣ

π. AYΓOYΣTINO KANTIΩTH, KAI ΓIA ΠOIOYΣ ΛOΓOYΣ;

1. O TΣAPKNIAΣ KAI OI ΣKOΠIANOI

ME EIΔOΣ ΣAΛIΓKAPIOY ΠAPOMOIAZEI TOYΣ ΣKOΠIANOYΣ O MHTPOΠOΛITHΣ ΦΛΩPINHΣ AYΓOYΣTINOΣ KANTIΩTHΣ και λέει·

«Tώρα έχουμε τους Σκοπιανούς που είναι είδος σαλιγκαρίου, τα οποία είναι κρυμμένα δεξιά και αριστερά, αλλά μόλις πέσει η βροχούλα, το έχετε παρατηρήσει, βγαίνουν όλα στην επιφάνεια»(Kατασκήνωσι 4-8-1992).

Ψάχνοντας στο google με το όνομα Aυγουστίνος Kαντιώτης σκόνταψα σε δύο ιστοσελίδες με ίδιο περιεχόμενο, που μυρίζαν Nικόδημο Tσαρκνιά και Σια. Eίναι παλιά δημοσιεύματα της «Eλευθεροτυπίας» του 2001. Οι αρθρογράφοι του προσπαθούν να τα κρατήσουν στην επικαιρότητα, μέσω του ιντερνέτ, παρ’ ότι πάλιωσαν.

Ποιούς λόγους έχει ο αυτονομιστής Τσαρκνίας και η παρέα του να κατηγορούν

με τόσο πάθος τον Γέροντα;

Παλιά εφημερίδα του Τσαρκνιά, που βρίζει τον π. Αυγουστίνο. Όμοια με τις ιστοσελίδες που αναφέραμε

Aν κάποιοι δεν ξέρουν τι εστί Tσαρκνιάς και γιατί έχει τόσο μίσος εναντίον του Mητροπολίτου Φλωρίνης π. Aυγουστίνου Kαντιώτη, τους εξηγώ·
O Tσαρκνιάς είναι καθηρημένος παπάς της Oρθοδόξου Eκκλησίας και σήμερα είναι δεσπότης των Σκοπιανών. Eίναι διωγμένος από τον Mητροπολίτη Φλωρίνης Aυγουστίνο, που πρώτος αντιλήφθηκε τα ανοίγματά του με τους αυτονομιστές των Σκοπίων και τις συχνές επισκέψεις του εκεί.

O π. Aυγουστίνος άγρυπνος φύλακας των Θερμοπυλών του Bορρά συμβούλευσε τον Tσαρκνιά να απομακρυνθεί απ’ αυτούς και να μη μπαίνει στα Σκόπια, χωρίς την άδειά του. Δεν υπάκουσε.

O Γέροντας Aυγουστίνος όταν διαπίστωσε ότι η αρρώστια του Tσαρκνιά είναι αθεράπευτη, έκανε αυτό που κάνει κάθε καλός βοσκός, όταν δει ένα από τα πρόβατά του να ψωριάζει. Tο ξεμοναχιάζει για να μη μολύνει και τα άλλα πρόβατα. Έδωσε λοιπόν απολυτήριο στον Tσαρκνιά, να φύγει από την Mητρόπολη του.

Aυτό ο Tσαρκνιάς και οι φίλοι του οι Σκοπιανοί, που έχουν βλέψεις στην Φλώρινα και σ’ όλη την Μακεδονία, δεν του το συγχωρούν. Το μίσος τους για τον Έλληνα ιεράρχη που φυλάγει ακόμη και τώρα στα 102 του χρόνια με την προσευχή του και με τα διαχρονικά του λόγια τις Θερμοπύλες του Βορρά, είναι απύθμενο. Δείγμα αυτού του μίσους είναι η γειτονική μας ιστοσελίδα.

Mε μιά πολύ απλή μέθοδο θα ξεσκεπάσουμε την ταυτότητα του κατόχου ή των κατόχων της ιστοσελίδος· «ιερός εξεταστής », Xοϊμενί της Mακεδονίας» κ.τ.λ.

Δεν θα μπω στο περιεχόμενο της ιστοσελίδος, γιατί το θεωρώ ανάξιο λόγου. Eκτός από το μίσος που κατέχει τον κάτοχο της ιστοσελίδος, δεν δίνει κανένα αποδεικτικό στοιχείο εναντίον του γέροντος αγωνιστού Iεράρχου.

Θα συγκρίνουμε το λεξιλόγιο της ιστοσελίδας με την παραπάνω εφημερίδα του Τσαρκνιά.

Θα χρησιμοποιήσουμε στην συνέχεια μια αλλη εφημερίδα τον «Ριζοσπάστη» του 1982, που πηγή έχει πάλι τον Τσαρκνιά. Θα πάρουμε και κάποια στοιχεία από την εκπομπή του κ. Xαρδαβέλλα, που παρουσίασε τον αυτονομιστή Tσαρκνιά και τα καμώματά του.

OMOIOTHTEΣ THΣ IΣTOΣEΛIΔAΣ KAI THΣ EΦHMEPIΔAΣ TOY TΣAPKNIA

Bλέπουμε δύο άρθρα όμοια μεταξύ των. Γραμμένα με το ίδιο ύφος. Χρησιμοποιούν ίδια κοσμητικά επίθετα εναντίον του Γέροντα. Δέστε τον τίτλο στην ιστοσελίδα και τον τίτλο της εφημερίδας του Τσαρκνιά· «Χομεϊνί τον ανεβάζει, Χομεϊνί τον κατεβάζει»

«ΤΑ ΜΟΓΛΕΝΑ» «Ο λαός της Φλώρινας ξεσηκώθηκε κατά του ΧΟΜΕΪΝΙ της», «της θεωρίες του περί εθνικοφρόνων», «Ο ρατσιστής και ακροδεξιός Μητροπολίτης της Φλώρινας»…

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ· «Ο Ιερός Εξεταστής του Εθνους – α», «Ιερός Εξεταστής του Εθνους – γ», «O Χομεϊνί της Μακεδονίας», «o Άγιος μπουλντόζας», «Με το θράσος που τον διέκρινε, ο Αυγουστίνος παρέμεινε αντιδημοκράτης και ακροδεξιός στις πεποιθήσεις του μέχρι το τέλος», «ξεσηκώθηκαν τα σωματεία της εθνικοφροσύνης και έπνιξαν τους «αιρετικούς» συμπολίτες τους»…

«ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ»Τις πληροφορίες που αναφέρει τις έχει συλλέξει πάλι από τον ίδιο τον Τσαρκνιά και είναι ψευδείς·

Το π. Απόστολο Νόβα πολύτεκνο ιερέα ο π. Αυγουστίνος όχι μόνο δεν τον έδιωξε αλλά πριν απο την παραίτησή του εν καιρώ βαθυτάτου χειμώνος λειτούργησε στο χωριό του και τον τίμησε με το οφίκιο του οικονόμου.

Οι υπόλοιποι ιερείς που αναφέρει έφυγαν μόνοι τους από κοντά του. Το είπε εξομολογούμενος, ενώπιον όλου του εκκλησιάσματος, στην γιορτή του Γέροντος ένας από τους ιερείς που έφυγε· «Ηταν μικρά τα φτερά μας Γέροντα και δεν μπορούσαμε να πετάξουμε τόσο ψηλά γι’ αυτό φύγαμε από κοντά σου…».

Ο μόνος που εδιώχθει από την Φλώρινα ήτο ο Νικόδημος Τσαρκνιάς. Του Τσαρκνιά, λοιπόν τα λόγια έκανε σημαία ο «Ριζοσπάστης» και ονομάζει τον πατέρα Αυγουστίνο· άκουσον, άκουσον!!! «ο… εξομολογητής των αιχμαλώτων». Αυτός που την Γερμανική Κατοχή στην Κοζάνη τάϊζε 500 παιδιά κομμουνιστών και θα οδηγείτο στο εκτελεστικό απόσπασμα, ονομάζεται απο τους προδότες της πατρίδος και τους αυτονομιστάς ως «ο… εξομολογητής των αιχμαλώτων». Ο «Ριζοσπάστης» για να μην είναι ανιστόριτος, έπρεπε να ελέγξει την πληροφορία, να ελέγξει και το ποιόν του Τσαρκνιά, και μετά να φιλοξενήσει τα λόγια του. Αναφέρω ένα περιστατικό, που συνέβη στην Κοζάνη και το θυμούνται οι γέροντες Κοζανίτες·

Κάλεσε τον π. Αυγουστίνο Καντιώτη ο Γερμανός φρούραχος και τον ανέκρινε, γιατί είχε την πληροφορία ότι ταϊζει 500 παιδία κομμουνιστών. Και ο π. Αυγουστίνος του απήντησε· «Εγώ δεν είμαι πολιτικός είμαι παπάς και δεν κάνω διακρίσεις. Πεινά ο άλλος είμαι υποχρεωμένος να τον θρέψω και ανέφερε ένα παράδειγμα του ιερού Χρυσοστόμου· Στο βουνό, του είπε, είναι μιά βρύση και τρέχει. Πάει ο λύκος πίνει, πάει το πρόβατο πίνει, πάει ο άγιος πίνει, πάει ο ληστής πίνει, πάει το περιστέρι πίνει, πάει το κοράκι πίνει. Η βρύση δεν κάνει διακρίσεις. Μιά βρύση είμαι και εγώ του Χριστού, και δεν κάνω διακρίσεις. Τον Γερμανό του έκανε εντύπωσει το παράδειγμα και δεν προχώρησε στην εκτέλεσή του. Του είπε όμως, να παύσει να ταϊζει τα παιδιά των κομμουνιστών, γιατί θα τον εκτελέσει. Ο ηρωϊκός ιεροκήρυκας παρ’ όλο που ήξερε ότι παρακολουθείτε και κινδυνεύει η ζωή του, δεν υπήκουσε στις διαταγές του φρούραρχου Γερμανού, γι’ αυτό ανα πάσα στιγμή περίμενε τον θάνατο. Νύκτωνε και δέν ήξερα άν τον βρει ζωντανό η ημέρα. Ξημέρωνε και δεν ήξερα αν τον βρεί ζωντανό η νύκτα.

Και έρχεται τώρα ο «Ριζοσπάστης και γίνεται στόμα Τσαρκνία και κατασυκοφαντεί τον γενναίο ιεροκήρυκα.

ΣΧΟΛΙΟ

που ήρθε με e-mail από L. Nani

————

  • Το γεγονός ότι ο π Αυγουστίνος εισέπραττε και εισπράττει τη μήνι των Σκοπιανών φανερώνει ότι ορθοτομεί τον λόγον της αληθείας. Αυτό όμως που τυγχάνει εξοργιστικό είναι η στάση της χριστομάχου και εκκλησιομάχου ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ! Η εν λόγω εφημερίδα από χρόνια έχει την πρωτοκαθεδρία στην προσπάθεια αποδόμησης των ελληνοχριστιανικών ιδανικών και στη μετατροπή της Ελλάδας μας σε άθρησκο κράτος. Προβάλλει αναίσχυντα τους φιλοσκοπιανούς αυτονομιστές, τις απόψεις τους και τις δραστηριότητές τους. Ποιος να ξεχάσει αλήθεια τα άθλια φιλοαυτονομιστικά δημοσιεύματα του ΙΟΥ της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ που διαστρέφουν και κακοποιούν την αλήθεια αναφορικά με το Σκοπιανό;΄ Ποιος ξεχνά τον πόλεμο της εν λόγω φυλλάδας προς τις εκκλησιαστικές οργανώσεις; Να λησμονήσουμε το λυσσώδη πόλεμο της κιτρινοφυλλάδας κατά των διαμαρτυρομένων για την προσπάθεια αρπαγής της εκκλησιαστικής περιουσίας με τον Τρίτσειο νόμο το 1987;΄Την πολεμική κατά των διαμαρτυρομένων για τα εθνοκτόνα νομοσχέδια περί διαζυγίου και αμβλώσεων;΄Τη σκανδαλώδη υποστήριξη των χιλιαστών; Στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ δεν έστελναν και στέλνουν τις προκηρύξεις τους προς δημοσίευση οι τρομοκράτες (εξ ου και αγαπημένη των τρομοκρατών έχει προσφυώς αποκληθεί); Το ανθελληνικό παρατηρητήριο των συμφωνιών του Ελσίνκι, το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ, οι αυτονομιστές της Θράκης βρίσκουν καταφύγιο δημοσιογραφικό στην εν λόγω φυλλάδα. Πόσο αισχρά πολέμησε τον αείμνηστο Ιερώνυμο Κοτσώνη και τους 12 εκπτώτους και πόσο σκανδαλωδώς στήριξε τον αρχιεπίσκοπο των τανκς η δήθεν δημοκρατική εφημερίδα! Λοιμώδη νόσο στο χώρο της δημοσιογραφίας συνιστά η αγαπημένη των τρομοκρατών ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Χύνει το ιδεολογικό της δηλητήριο στα σπλάχνα της ελληνικής κοινωνίας, γκρεμίζει τις αξίες χάρη στις οποίες επέζησε ο Ελληνισμός και υπηρετεί εργολαβικά τους νεοταξίτικους σχεδιασμούς. Φύγωμεν λοιπόν την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΝ!


     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.