Αυγουστίνος Καντιώτης



1) «Ουδεν δεδοικα ως επισκοπους πλην ενιων» (Ιερος Χρυσοστομος). 2) А КО ЈЕ БЛИЖЊИ МОЈ?

ΠΡΟΔΟΤΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΣΤΗΝ ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Η φωτογραφία έγινε με σκίτσα από τα αρχεία του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου.

Κάποιες αναγκαίες συμπληρώσεις έγιναν απ’ εμάς.

-σπηλαιο ληστων ιστ

(Prepad Pravoslavlja

Разбојници на путу напали Аву АртемијаНаши пријатељи из Грчке су нам послали поруку у слици и речи (колаж) коју вам преносимо у целини. Пажња опасност вреба …)

ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΤΥΠΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣHΣ

Ένας γέρος πατριάρχης που το ένα του πόδι βρίσκεται στον τάφο έκανε την επίσημη ενθρόνιση του με το τυπικό της Παγκοοσμιοποίησης!!! Οι σκοτεινές δυνάμεις που προετοιμάζουν την έλευση του Αντιχρίστου, κάνουν πρόβες για να συνηθίσουν οι Ορθόδοξοι χριστιανοί σε πανηγύρια και συμπροσευχές.  Αυτό το γελοίο πανηγύρι της ενθρονίσεως του Σέρβου πατριάρχη Ειρηναίου με Μουσουλμάνους Εβραίους Προτεστάντες, Παπικούς και μ’ όλους τους εκπροσώπους των θρησκειών θα γίνει σ’ όλη την μεγαλοπρέπεια του και κατά την έλευση του Αντιχρίστου. Θα τον εμφανίσουν ως μέγα σωτήρα των λαών και θα του φορέσουν οι προδόται αρχιερείς μήτρα, εγκόλπιο και θα του δώσουν πατερίτσα. Θυμίζω κάτι που είπε ο Γέροντας επίσκοπος Φλωρίνης π. Αυγουστίνος Καντιώτης, πριν από μερικά χρόνια.

a1 Χριστόφορος Καλύβας, νας πιστήθιος φίλος µου, σπουδαία φυσιογνωµία, µο λεγε πρό τν πού συζητούσαµε: “Ρέ Αγουστνε, δέν κατάλαβες τί θά γίν; σατανς µετεχειρίσθη λα τά µέσα γιά νά διάλυση τήν κκλησία.  Θά µεταχειριστ ες τούς σχατους καιρούς καί να τελευταο πλο:  Θά ντύσ παπδες καί δεσποτάδες πρόσωπα τς ξουσίας του· θά τούς φορέσ γκόλπια καί θά τούς δώσ πατερίτσες!  Καί διά µέσου ατν τν ρχιερέων θά διάλυσ τήν κκλησία”

Hristofor Kaliva, moj prisni prijatelj, veliki covek, pre nekoliko godina rekao mi je tokom razgovora sledeće: “Bre Avgustine, zar ne vidis šta će biti? Satana je iskoristio sva sredstva da razori Crkvu. U poslednja vremena upotrebice poslednje oruzje: Obuci ce u svestenike I Episkope ljude koji su u njegovoj vlasti; ukrasice ih panagijama I dace im paterice! I kroz te Arhijereje unistice Crkvu”.

a2a3ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΑΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ


189eb71

Aπο ιστοσελιδα ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

Φωτορεπορτάζ: Παπικοί, Προτεστάντες, Μουσουλμάνοι και Εβραίοι παρόντες στην ενθρόνιση του Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου

Με την παρουσία Ορθοδόξων επισκόπων αλλά και Παπικών, Προτεσταντών και εκπρόσωποι της Ισλαμικής Κοινότητας της Σερβίας και της Ισραηλιτικής Κοινότητας της Σερβίας έγινε η ενθρόνιση του Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου στο Πετς. Τόσο ο Πατριάρχης Ειρηναίος όσο και οι Παπικοί αντιπρόσωποι εξέφρασαν τη χαρά τους για τις καλές σχέσεις της Σερβικής Εκκλησίας με τη Ρωμαιοκαθολική και την προώθηση του Διαλόγου που μπορεί να υπάρξει μέσω των σχέσεων αυτών.

189eb71

ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΕΞΟΝΤΩΣΕΩΣ

ΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΤΟΥ ΚΟΣΣΟΒΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟ

ΝΕΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

επισκ. ΑΡΤΕΜ.Ο επίσκοπος Αρτέμιος εκλήθη να δώση συνέντευξη τύπου μαζί με δύο καθηγητάς του Πανεπιστημίου της Νις, τον Ζόραν Κβορόβικ και τον Ντάγκισα Μποζόβικ, με θέμα «την τρέχουσα κατάστασι της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας».

Δέκα λεπτά πρίν την έναρξη της πρές κόνφερανς, στο Κέντρο Τύπου της Ενώσεως Δημοσιογράφων της Σερβίας, κατέφθασε έγγραφο του πατριάρχου Ειρηναίου, που τον απαγορεύει να δώση συνέντευξη.

Αυτοί που κάνουν χαρμάνι όλες τις θρησκείες και τις αιρέσεις και διαλέγονται με όλους τους δαίμονες απαγορεύουν στον Ορθόδοξο ιεράρχη της Σερβίας Αρτέμιο να δώσει συνέντευξη!!!
Ο σεβασμιώτατος Αρτέμιος δήλωσε ότι θα παραμείνη στην αίθουσα, που θα δωθεί συνέντευξη τύπου, αλλά δεν θα απαντήση στις ερωτήσεις.

Η συνέντευξη τύπου συνεχίσθηκε από τους δύο καθηγητάς, αφού ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Νις Ζόραν Κβορόβικ, κατήγγειλε και διαμαρτυρήθηκε έντονα γιά την συνεχή σειρά των περιορισμών που γίνεται σε βάρος του Επισκόπου Ράσκας και Πριζρένης Αρτεμίου, κατά παράβαση των Συνταγματικών ελευθεριών, αφού δεν του δίνουν το δικαίωμα της ελεύθερης κυκλοφορίας, της ελεύθερης διαμονής, το δικαίωμα του να θέλη να δικασθή, το δικαίωμά του να εκφράζεται δημόσια και ελεύθερα, κ.λ.π.

Και αναρωτιέται ο καθηγητής, αν αυτοί που υποστηρίζουν τον «διάλογο της αγάπης» με τους ετεροδόξους, πώς μέσα εις αυτό το πλαίσιο του διαλόγου δεν πρέπει να ισχύη αυτό και να εφαρμόζεται γιά τους ομοδόξους;


Η απαράδεκτη απαγόρευσι της συνέντευξης τύπου προκάλεσε αγανάκτησι του δημοσιογραφικού κόσμου και ποικίλλες συζητήσεις εναντίον των Οικουμενιστών Σέρβων ιεραρχών και του γέρου νέου πατριάρχου.

189eb71

3 Οκτ 2010

Απαγορευσαν στον επισκοπο Αρτεμιο

να ταξιδεψει στη Ρωσια για να μιλησει

για τις σχεσεις Ορθοδοξων και Ρωμαιοκαθολικων

ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ!!!

ΤΙ ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΑΙ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΑΙ; ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΛΑΩΝ;

patriarx.Ο Επίσκοπος Αρτέμιος (Radosavljevic), Επίσκοπος αν και είχε προσκληθεί, να συμμετάσχει στη Ρωσία, σε μια διεθνή διάσκεψη για τη γενοκτονία εναντίον των Σέρβων, δεν πηγαίνει γιατί δεν το επέτρεψε ο Σέρβος Πατριάρχης Ειρηναίος (Γκαβρίλοβιτς).

Το συνέδριο που έχει θεολογικό και ιστορικό χαρακτήρα, έχει προγραμματιστεί για τις 28 Οκτωβρίου στην Αγία Πετρούπολη και διοργανωτές είναι το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο- Τμήμα Ιστορίας και το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων από την Αγία Πετρούπολη.

– Ο Επίσκοπος Αρτέμιος θα μιλούσε για τις σχέσεις Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών μετά το στρατόπεδο συγκέντρωσης Jasenovac. Προσπαθεί όπως αναφέρει να ανταποκριθεί στην πρόσκληση των διοργανωτών, αλλά, δυστυχώς, ο Πατριάρχης Ειρηναίος δεν δίνει την άδεια του.

Από τη σερβική πλευρά θα συμμετέχουν μόνο Simo Brdar επιμελήτρια του Μουσείου της Γενοκτονίας του Gradina και ο ακαδημαϊκός Srboljub Zivanovic από τη Μεγάλη Βρετανία ως εκπρόσωπος της Διεθνούς Επιτροπής για την αλήθεια σχετικά με το Jasenovac

Το συνέδριο διοργανώνεται με την ευκαιρία της μετάφρασης στα ρωσικά του βιβλίου «Ο Αρχιεπίσκοπος της Γενοκτονίας» που μιλάει για τον Αρχιεπίσκοπο Aloysius Στέπινατς που ήταν ένας εγκληματίας.

189eb71

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.