Αυγουστίνος Καντιώτης



2ο και 3ο τεύχος περιοδικού ΚΟΣΜΑΣ ΦΛΑΜΙΑΤΟΣ

date Οκτ 12th, 2010 | filed Filed under: ΑΡΧΙΚΗ, ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ.

Κυκλοφόρησε το 2ο και 3ο τεύχος του περιοδικού

ΚΟΣΜΑΣ ΦΛΑΜΙΑΤΟΣ

Με θέματα:
1. Θεολογικές και Ηθικές διαστροφές της Παναιρέσεως του Παπισμού
2. Αιρετικές αποκλίσεις και απρέπειες του Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου

Το 2ο τεύχος (εκτός από τα επίκαιρα σχόλια) παρουσιάζει τα Πρακτικάς της αντι-οικουμενιστικής Ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στην Πάφο της Κύπρου στις 22 Μαΐου 2010, λίγες μέρες πριν την επίσκεψη στην Κύπρο του Πάπα Βενέδικτου, όπως επίσης και άρθρα και σχόλια για την στάση των Κυπρίων Ιεραρχών και του Αρχιεπισκόπου Κύπρου.
Το θέμα της Ημερίδας ήταν:

Θεολογικές και Ηθικές διαστροφές της Παναιρέσεως του Παπισμού

Οι φοβερές αλήθειες που αποκρύπτουν ο Αρχιεπίσκοπος
και η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Κύπρου.

Δημοσιεύονται οι χαιρετισμοί και οι εισηγήσεις των: π. Γεώργιου Μεταλληνού, καθηγητή Ιωάννη Κορναράκη, Νικολάου Σωτηρόπουλου, Χρήστου Λιβανού, Κωνσταντίνου Κουρτελλάρη, Λαυρέντιου Ντετζιόρτζιο, Κωνσταντίνου Σιαμάκη, Ευαγγελίας Πουλλά-Μακαρούνα κ.ά.

Το 3ο τεύχος, εκτός άλλων επικαίρων άρθρων και σχολίων, ασχολείται με τις καταγγελίες και τα κείμενα που έχουν κατατεθεί στην Ιερά Σύνοδο για τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο από τον Μητροπολίτη Κυθήρων π. Σεραφείμ, τον πανεπιστημιακό καθηγητή Δογματικής κ. Δημ. Τσελλεγίδη και την ΦΕΚΦ. Κείμενα τα οποία η Ιερά Σύνοδος με απαράδεκτες και παράνομες μεθοδεύσεις εξαφάνισε και δεν εξέτασε. Με τα κείμενα αυτά αποδεικνύονται οι αιρετικές τοποθετήσεις του Μεσσηνίας και καταγγέλλεται το οικουμενιστικών προδιαγραφών παιχνίδι των συγκαλύψεων που απετόλμησε η Ιερά Σύνοδος και ο Αρχιεπίσκοπος, όπως επίσης και ο ρόλος του Ποντίου Πιλάτου των Ιεραρχών της διοικούσης Εκκλησίας, οι οποίοι με την σιωπή, την αδράνεια και αδιαφορία αμνήστευσαν την αίρεση και επωμίσθηκαν τις ευθύνες της συγκάλυψης.

Μερικά από τα άρθρα:

Η Ιερά Σύνοδος υιοθετεί πάσαν αίρεση και κακοδοξία, Ντετζιόρτζιο Λαυρέντιου
Η Οικουμενιστική Ιεραρχία της Σερβίας διώκει την Ορθοδοξία στο Κόσσοβο, «Γιατί διώκομαι», Ιερομ. Συμεών Βιλόφσκι.
«Ειπέ τη Εκκλησία», Αρχιμ. Παύλου Δημητρακόπουλου.
Το δράμα της Φλωρεντίας, β) Η ψευδής Ένωσις, † Αρχιμ. Σπυρίδωνος Μπιλάλη.
Η θέσις του οσ. Θεοδώρου Στουδίτου δια τα αιρετικά μυστήρια, Ιερομ. Ευθύμιος Τρικαμηνάς.
Αιρετικές αποκλίσεις και απρέπειες του Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Η Ιερά Σύνοδος αιδημόνως σιωπά και αδρανεί, Σημάτη Παναγιώτη.
Ο Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος δεν ορθοτομεί τον λόγον της Αληθείας, Μητροπολίτου Κυθήρων Σεραφείμ.
Ο επί αιρέσει ελεγχόμενος και καταγγελλόμενος Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος δεν αποπτύει την αίρεση, αλλά απαντά με ύβρεις και ψευδολογίες, Φιλορθοδόξου Ενώσεως «Κοσμάς Φλαμιάτος».
Δεν ισχύει πλέον το Σύμβολον της Πίστεως των Οικουμενικών Συνόδων, αλλά το αιρετικό κείμενο της Ραβέννας, κατά την εκκλησιολογίαν του Μεσσηνίας, καθηγητή Δογματικής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Τσελεγγίδη Δημητρίου.
Το Σύμβολον της Πίστεως και το κείμενο της Ραβέννας έχουν διαφορετικές ιστορικές και μεθοδολογικές προϋποθέσεις, Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.
Κατάθεση Μηνυτηρίου Αναφοράς προς την Ιερά Σύνοδο για τις αντορθόδοξες ενέργειες του Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Φιλορθοδόξου Ενώσεως «Κοσμάς Φλαμιάτος».

Από τη Συντακτική Επιτροπή του περιοδικού

______________________________

Τα 2 τεύχη μπορείτε να τα παραγγείλετε στην Διεύθυνση:
Κοσμάς Φλαμιάτος, Δροσερό Τρικάλων:
Τηλ. κιν. 6972176314
Τηλ. σταθ. 24310 29897 (και 26910 25143).
Τιμή τεύχους: 2,50 ευρώ (+ταχυδρ.).

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.