Αυγουστίνος Καντιώτης



ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Κανονικο μητροπολιτη Ρασκας και Πριζρενης ΑΡΤΕΜΙΟ

date Νοέ 20th, 2010 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ.

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ EKΔΙΩΞΗ

ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ

Τους σπρώχνουν και προπηλακίζουν, τους σέρνουν και αυτοί ψάλλουν ύμνους στο Θεό και τραγουδούν πατριωτικούς ύμνους. Αυτή είναι η ζωντανή Εκκλησία της Σερβίας.  Γι’ αυτό λύσαξε ο διάβολος και τα «εγκολπιοφόρα καθάρματα, που λέει σε κήρυγμά του ο σεβαστός μας γέροντας π. Αυγουστίνος Καντιώτης.  Ερασιτεχνική είναι η λήψη και με δύσκολες συνθήκες, αλλά μπορούμε να καμαρώσουμε τους μοναχούς και τις μοναχές της ζωντανής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας, που μας θυμίζουν τους διωγμούς των χριστιανών των πρώτων αιώνων.

_______________________




________________________


_______________________

ΑΡΤΕΜΙΟΣ: ΠΑΡΑΜΕΝΩ Ο ΙΣΟΒΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ Ρασκας και Πριζρενης

Ήρε όλες τις αντικανονικότητες των Λυκοποιμένων «Τοποτηρητών».

Ιστοσελίδα apotixisi.blogspot.com

-ΘEODOS. S.Πρίν από την θεία λειτουργία που τέλεσε ο μητροπολίτης Αρτέμιος στο μοναστήρι του Μαύρου ποταμού στο Κόσσοβο, προέβη σαν κυρίαρχος μητροπολίτης Ράσκας και Πριζρένης σε μία πράξη εκκλησιαστική άρσης ΟΛΩΝ των αντικανονικών πράξεων και επιτιμίων των αυτοαποκαλουμένων «Τοποτηρητών» του ρασοφόρου απίστου μογγολοΓιέφτιτς και του ραδιούργου ρασοφόρου Αμφιλόχιου Ράντοβιτς.

Ηρε όλες τίς καθαιρέσεις και όλους τους αφορισμούς και τα άλλα επιτίμια σε όποιους και άν αυτά επιβλήθηκαν.

Και έτσι όλοι οι ιερομόναχοι και όλοι οι ιεροδιάκονοι χθές το πρωϊ λειτούργησαν κανονικά στους τόπους όπου φιλοξενούνται.
Ο δε μητροπολίτης ΑΡΤΕΜΙΟΣ παραμένει στην κατοικία του Βελιγραδίου παρακολουθούμενος ανελλιπώς από την αστυνομία.
Μάλλον ψάχνουν να βρούν και να στήσουν κατηγορίες εναντίον του και δεν ευρίσκουν.
Οι δε ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΑΙ του λεγομένου «πατριαρχείου» δεν κοιμώνται από το μένος και από την λύσσα τους εναντίον του ανθρώπου του Θεού.
Εν τω μεταξύ πληροφορηθήκαμε ότι ο λαϊκός που προσέφερε στέγη στους μοναχούς και στις μοναχές που ακολούθησαν τον καλόν Ποιμένα τους Αρτέμιο «αφορίσθηκε» από τον επίσκοπο της περιοχής.

Αναρτήθηκε από ΟΔΥΣΣΕΑΣ

  • sxed. 1
  • Τα μέλη της Συνόδου της Ιεραρχίας της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας την περασμένη Παρασκευή, αποφάσισαν στη συνεδρίασή τους, να καθαιρέσουν τον Επίσκοπο Αρτέμιο, χωρίς να του απευθύνουν κατηγορίες, χωρίς να δικαστεί από εκκλησιαστικό δικαστήριο και χωρίς να απολογηθεί. Με τρόπο πλήρως αντικανονικό και παράνομο έλαβαν απόφαση υποβιβασμού του στο βαθμό του απλού μοναχού. Δεν αρκέστηκαν όμως μόνο στην εξόντωση του επισκόπου Αρτεμίου με τη λήψη αντικανονικών εκκλησιαστικών αποφάσεων. Οι Συνοδικοί υπέβαλλαν ποινικές μηνύσεις σε βάρος του επισκόπου Αρτεμίου (τον αποκαλούν πλέον μοναχό) και άλλων μοναχών και κληρικών που είναι μαζί του με την ψευδή κατηγορία της βίαιης δήθεν εισβολής στα μοναστήρια του Κοσσόβου και του σφετερισμού της περιουσίας της Σερβικής Εκκλησίας! Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημόσιας Εισαγγελίας Σερβίας, κ. Τόμο Ζόριτς δήλωσε σήμερα…. ότι «Οι παράγοντες της Α΄ εισαγγελίας Βελιγραδίου απηύθυναν στις αστυνομικές Αρχές αίτημα για συλλογή των πληροφοριών με σκοπό την υποβολή ποινικής μήνυσης σε βάρος του πρώην Επισκόπου Αρτέμιου» Ο ίδιος δήλωσε, επίσης, ότι η κυρία Ζαγκόρκα Ντόλοβατς, δημόσιος εισαγγελέας Σερβίας, όρισε τους παράγοντες της Α’ εισαγγελίας Βελιγραδίου να συλλέξουν αποδεικτικά στοιχεία για έναρξη προδικαστικής πράξης σε βάρος του Αρτεμίου.

ab84bb1

ΑΡΤΕΜΙΟΣ:

ΠΑΡΑΜΕΝΩ Ο ΙΣΟΒΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

ΡΑΣΚΑΣ ΚΑΙ ΠΡΙΖΡΕΝΗΣ

Αυτοι που προεβησαν σε αυτες τις πραξεις ειναι καθαιρετεοι

Συνέντευξη επισκόπου Αρτεμίου: «Δεν έχω διαχωριστεί από κανέναν. Είμαι ενωμένος με τη Μία, Αγία και Αποστολική Εκκλησία»

thriskeftika.blogspot.com

O επίσκοπος Αρτέμιος παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Vecernje Novosti μετά τα δραματικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στη Σερβία το Σαββατοκύριακο. Μεταφέρουμε εδώ, μεταφρασμένα στα ελληνικά μερικά από τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης αυτής.
«Η απόφαση της καθαίρεσης μου είναι αντισυνταγματική, δεν είναι κανονική και δεν έχει σημασία για μένα. Είμαι ακόμη ότι ήμουν και πριν» δηλώνει ο επίσκοπος Αρτέμιος.
«Δεν έχω διαχωριστεί από κανέναν. Είμαι ακόμη ενωμένος με τη Μία, Αγία και Αποστολική Εκκλησία. Επίσης με τους Αγίους Αποστόλους, τους Αγίους Πατέρες, τον Άγιο Σάββα, τον επίσκοπο Νικόλαο, το Πατέρα Ιουστίνο και όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς που σέβονται την τάξη στην Εκκλησία. Εκείνοι που έχουν παραβιάσει αυτή την αρχή θα πρέπει να δουν από μόνοι τους ποιοι είναι και που βρίσκονται»…..
Ερωτηθείς αν η αντίρρησή του προς τις αποφάσεις των εκκλησιαστικών αρχών είναι μία ενέργεια ενάντια στην ενότητα της Εκκλησίας, ο επίσκοπος Αρτέμιος απάντησε ότι απέδειξε ότι είναι υπέρ αυτής της ενότητος όταν στο παρελθόν δέχτηκε αποφάσεις αν και ήταν αντικανονικές. «Αποδέχτηκα (αυτές τις αποφάσεις) για χάρη της ειρήνης και της ενότητας της Εκκλησίας. Σεβάστηκα την απαγόρευση τέλεσης θρησκευτικών τελετουργιών, για να μην τους δώσω οποιαδήποτε αφορμή για περαιτέρω και χειρότερες ενέργειες. Ανέμενα από την Ιερά Σύνοδο των επισκόπων να λυθεί αυτό το θέμα και να επανέλθει η κανονική τάξη στην Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία».
«Ανέμενα ότι και η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας θα είχε τον ίδιο στόχο. Ωστόσο οι αντικανονικές αποφάσεις και ενέργειές τους απλώς συνεχίστηκαν. Αντισυνταγματικά μου απαγόρευσαν να διαμένω στο Κόσσοβο και τα Μετόχια, να ποιμαίνω τα πνευματικά μου τέκνα και να κάνω ιερές τελετουργίες».
Ο επίσκοπος Αρτέμιος δήλωσε επίσης ότι έχει ενημερώσει την Ιερά Σύνοδο ότι δεν θα συμμορφωθεί με τις αντικανονικές αποφάσεις μέχρι την έκδοση απόφασης εκκλησιαστικού δικαστηρίου και ότι είναι ισόβιος επίσκοπος της Επισκοπής Ράσκας και Πριζρένης.
Όταν ρωτήθηκε γιατί μετέβη στο Κοσσυφοπέδιο το Σαββατοκύριακο αντί να παρουσιαστεί στην Ιερά Σύνοδο, ο επίσκοπος Αρτέμιος απάντησε ότι δεν είχε κληθεί στη Σύνοδο. «Δεν προσεκλήθην στη Σύνοδο. Και αντί να παρουσιαστούν αυτά τα θέματα ενώπιον των επισκόπων και να λάβουν μία απόφαση για αυτά, η Σύνοδος όρισε ο δικός μας βοηθός επίσκοπος Θεοδόσιος Šibalić να γίνει επίσκοπος παρόλο που υπάρχει ένας ζών και κανονικός επίσκοπος».
«Αυτή είναι μία παράβαση που επιφέρει καθαίρεση όλων αυτών. Όταν πληροφορήθηκα αυτά αποφάσισα να δείξω ότι εγώ είμαι ο νόμιμος επίσκοπος. Η Μητρόπολη Ράσκας και Πριζρένης είναι δική μου και τελώντας μία Θεία Λειτουργία στο μοναστήρι στο Duboki Potok ήθελα να δείξω σε όλους που βρίσκεται η καρδιά του προβλήματος».
Στην ερώτηση αν φοβάται ότι μπορεί να συλληφθεί για όσα έγιναν το Σαββατοκύριακο ο επίσκοπος Αρτέμιος απαντά ότι δεν φοβάται επειδή δεν πιστεύει ότι υπάρχει κανένας λόγος για να τον συλλάβουν. «Εάν κάποιος έχει αποδείξεις της ενοχής μου πρέπει να τις παρουσιάσει. Λένε ότι σφετερίστηκα ιδιοκτησία της Εκκλησίας. Μήπως εγώ φόρτωσα το μοναστήρι Duboki Potok στην πλάτη μου» διερωτάται ο μαρτυρικός επίσκοπος Αρτέμιος.

ab84bb1

ΣΧΟΛΙΟ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΩΪΚΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΡΤΕΜΙΟ

Lykourgos Nanis

Η γειτονική μας Σερβία ζει χρυσοστομικές μέρες. Ο πανάξιος επίσκοπος Αρτέμιος Ραντοσάβλιεβιτς, γνήσιος πνευματικός απόγονος του αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς, υφίσταται άδικο διωγμό από τους ομογάλακτους αδελφούς του Αθανάσιο Γιέφτιτς, Ειρηναίο Μπούλοβιτς και Αμφιλόχιο Ράντοβιτς επειδή ανθίσταται σθεναρά στα Σχέδια του ΝΑΤΟ για την απο-ορθοδοξοποίηση των Βαλκανίων. Ο μικρός το δέμας Αρτέμιος αλλά γίγας το φρόνημα δε στέργει να μετατραπεί σε νεροκουβαλητή της Νέας Τάξης πραγμάτων στα Βαλκάνια και σε μεταπράτη των συμφερόντων υπερατλαντικών κέντρων εξουσίας αλλά υπερασπίζεται την Ορθοδοξία και την Ορθόδοξη Σερβία και γι αυτό το λόγο αποτελεί κάρφος στους οφθαλμούς των εκπροσώπων του εκκλησιαστικο-πολιτικού κατεστημένου της Σερβίας. Όλοι μας καλούμαστε πρώτα-πρώτα σε πανστρατιά προσευχής και ακολούθως σε αγώνα διαμαρτυρίας ενάντια στη δεσποτική αυθαιρεσία της πλειοψηφίας της Σερβικής Συνόδου που αποκομμένη απ το λαό του Θεού θύει και απολύει. Δεν θίγω το θέμα της τυχόν διαμαρτυρίας των Ελλαδιτών επισκόπων για τα τεκταινόμενα στη γειτονική χώρα αφού οι εν λόγω επίσκοποι ασχολούνται περισσότερο με τα συλλείτουργα παρά με τους εμπερίστατους αδελφούς τους όπως περίτρανα καταδεικνύεται απ την αδιαφορία τους στο δράμα του Αττικής Νικοδήμου. Ευτυχώς υπάρχουν και οι φωτεινές εξαιρέσεις που αναμένουμε όλοι οι υγιώς φρονούντες να πράξουν το καθήκον τους!

ab84bb1

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ Ρασκας και Πριζρενης ΑΡΤΕΜΙΟΥ

Episkop Artemije sluzio prvu liturgiju na Kosovu i Metohiji

Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски г. Артемије стигао је синоћ, после вишемесечног изнанства, на територију своје Епархије, у манастир Дубоки Поток на северу Косова.


Јутрос је служена света Архијерејска Литургија, уз саслужење већег броја клирика. На Литургији коју је служило 20-ак свештеника присуствовало је неколико стотина верника, и монаштво које је неколико месеци провело ван својих манастира.


Монаси који су неканонским одлукама Администратора били кажњени, претходно су разрешени незаконитих казни одлуком Епископа рашко-призренског. Деловањем Епископа рашко-призренског г. Артемија свака евентуална друга власт која би покушала да се успостави у Епархији рашко-призренској неминовно постаје неканонска и анти-црквена. То особито важи за особу именовану за тзв. Епископа рашко-призренског чија појава и деловање у Епархији недвосмислено ствара раскол.


И овом приликом изражавамо жаљење због наношења дубоке ране на телу Српске Цркве, настале планским деловањем неколицине Епископа СПЦ, који су довели до именовања другог Епископа у Епархији рашко-призренској поред живог канонског Епископа, и на тај начин најгрубље насрнули на вековно Предање Цркве, урушавајући канонски црквени поредак и директно стварајући раскол.


Црква међутим наставља да живи својим животом, не прихватајући тиранију Синодалаца, али и не одговарајући на примењивану силу силом, него борећи се молитвом, постом, подвигом, благодатним средствима од Светих Отаца нам преданима.


Неопходно је да се новонастала рана што пре залечи и да се болесно место третира адекватним терапијским методама, те да виновници раскола и овде на земљи одговарају за тежак грех који су починили – цепање Цркве Христове (док је сигурно да ће свој одговор морати дати на Вечном Суду).


Могло би се већ рећи да је Црква у Епархији рашко-призренској у гоњењу. Већ се преносе и претње од особе тзв. Епископа рашко-призренског, да се према монасима мора применити сила. Неће бити никакво чудо уколико сила буде примењена и овај пут према Цркви, што се дешавало већ много пута у историји, а нарочито су упечатљива гоњења која је претрпео свети Јован Златоусти, као и верници и клирици који су били у заједници са њим, када су подвргавани најразноврснијим мукама, па и убиствима. Познато је да је већ и полиција покренута у ”акцији” везаној за Епархију рашко-призренску.


Остаје молитва Богу да се мир и канонски поредак што пре врате у Цркву, а деловање твораца раскола и изазивача саблазни да буде окончано.



     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.