Αυγουστίνος Καντιώτης



ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΡΗΜΕΝΟΣ;

date Δεκ 11th, 2010 | filed Filed under: Eпископ Артемије

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΡΗΜΕΝΟΣ;

ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΟΙ ΙΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ

Ας δούμε για τα κεριά που άναψε με τον πατριάρχη Σερβίας Ειρηναιος στην συναγωγή των εβραίων, ποια τιμωρία προβλέπουν οι Ιεροί Κανόνες·

Κανών ΟΑ’ των Αγίων Αποστόλων

Εἴ τις χριστιανὸς ἔλαιον ἀπενέγκοι εἰς ἱερὸν ἐθνῶν ἢ εἰς συναγωγὴν Ἰουδαίων ἐν ταῖς ἑορταῖς αὐτῶν, ἢ λύχνους ἅπτοι, ἀφοριζέσθω.
Κανών ΞΕ’ των Αγίων Αποστόλων
Εἴ τις κληρικος, ἢ λαϊκός, εἰσέλθῃ εἰς συναγωγὴν Ἰουδαίων ἢ αἱρετικῶν προσεύξασθαι, καθαιρείσθω καὶ ἀφοριζέσθω.
Ο άγιος Νικόδημος στη ερμηνεία λέει μεταξύ άλλων (Πηδάλιον): «… ο παρών Κανών διορίζεται, ότι, όποιος Κληρικός ή Λαϊκός ήθελεν έμβη μέσα εις την συναγωγήν των Ιουδαίων, και αιρετικών χάριν προσευχής, ο μεν Κληρικός, ως μεγάλα αμαρτήσας, άς καθαίρηται εν ταυτώ, και άς αφορίζηται, ο δε λαϊκός, άς αφορίζηται μόνον».
Κανών Ο’ των Αγίων Αποστόλων
Εἴ τις ἐπίσκοπος, ἢ πρεσβύτερος, ἢ διάκονος, ἢ ὅλως τοῦ καταλόγου τῶν κληρικῶν νηστεύοι μετὰ Ἰουδαίων, ἢ ἐορτάζοι μετ’ αὐτῶν, ἢ δέχοιτο παρ’ αὐτῶν τὰ τῆς ἑορτῆς ξένια, οἷον ἄζυμα ἢ τι τοιοῦτον, καθαιρείσθω· εἰ δὲ λαϊκὸς εἴη,

Правило 64
Ако који клирик, или световњак пође у синагогу јудејску, да се моли, нека буде и свргнут и одлучен.
(Ап 7,45,70,71; Трул 11; Антиох 1; Лаод 6,29,33,37,38)

Правило 70
Ако који Eпископ, или презвитер, или ђакон, или други из именика клирика, буде постио заједно са Јудејима, или светковао с њима празнике, или примао од њих њихове празничне дарове, као пресне хљебове или шта сличнога, нека буде свргнут; а ако то учини световњак, нека се одлучи.
(Ап 7,64,71; Трул 11; Антиох 1; Лаодик 29,37,38; Картаг 51,73,106)

Правило 71
Ако који Хришћанин принесе уље у светилиште незнабожачко, или у јудејску синагогу, или свеће пали кад су њихови празници, нека се одлучи.
(Ап 7,64,70; Трул 11,94; Анкир 7,24; Антиох 1; Лаодик 29,37,38,39; Картаг 21)

Дал она више не важе у СПЦ?

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΑ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΑΡΧΙΕΡΕΩΣ ΑΡΤΕΜΙΟΥ

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑ!!!

Δεν είναι έγκυρα, λένε, τα μυστήρια του ορθοδόξου επισκόπου Αρτεμίου και είναι έγκυρα τα δικά τους επειδή συμπροσεύχονται με τους αιρετικούς, με τους εβραίους, με τους μασόνους, με τους μουσουλμάνους και με όλους τους διαόλους!!!

Άραγε τα πιστεύουν αυτά που λένε στο λαό οι δικτάτορες αρχιερείς της Σερβίας;
Τι πέρασαν την Εκκλησία του Χριστού; Τσιφλίκι του πατέρα  τους;

Ο επίσκοπος Αρτέμιος βαδίζει στα χνάρια των αγίων Πατέρων της Ορθοδόξου Εκκλησίας και αγιάζεται με τον διωγμό, ενώ αυτοί ξεπέφτουν και ακολουθούν τα βήματα των αιρετικών και καταντούν λυκοποιμένες των Ορθοδόξων.

9297861

22/12/10

Αθώωση του Predrag Suboticki, συγκατηγορουμένου του π. Συμεών Βιλόφσκι

Ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Μητροπόλεως Ράσκας και Πριζρένης υπό τον κανονικό Μητροπολίτη Αρτέμιο αναφέρει ότι σήμερα το δικαστήριο του Βελιγραδίου αποφάσισε την αποφυλάκιση του Predrag Suboticki. Ο Suboticki παρέμεινε προφυλακισμένος για 10 μήνες (από τον περασμένο Φεβρουάριο) χωρίς να υπάρχει κανένα στοιχείο εις βάρος του μετά από ψευδείς κατηγορίες εναντίον του από τη Σύνοδο της Σερβικής Εκκλησίας. Πρόκειται για συγκατηγορούμενο του π. Συμεών Βιλόφσκι, Πρωτοσυγκέλου του επισκόπου Αρτεμίου, ο οποίος (π.Συμεών) δεν εκδόθηκε ποτέ στη Σερβία καθώς ο Άρειος Πάγος στην Ελλάδα έκρινε ότι οι εις βάρος του κατηγορίες είναι ανυπόστατες και ψευδείς. Τώρα το δικαστήριο του Βελιγραδίου επίσης αποφαίνεται ότι είναι συκοφαντικές και ψευδείς οι κατηγορίες σε βάρος του Suboticki και για τούτο τον αφήνει ελεύθερο….Ποιος είναι όμως ο Suboticki; Ο Suboticki εργαζόταν σκληρά για το καλό της Μητροπόλεως Ράσκας-Πριζρένης, δεν φοβόταν να ταξιδεύει και να εργάζεται σε καθαρά αλβανικά μέρη, όπου άλλοι το απέφευγαν (ήταν εργολάβος και εντεταλμένος για την ανακαίνιση των μοναστηριών).

Η μήνυση σε βάρος του Suboticki αλλά και του π. Συμεών σκόπευε μεταξύ άλλων και στην απομάκρυνση του επισκόπου Αρτεμίου από τον θρόνο του. Τώρα που οι κατηγορίες αποδείχτηκαν αναληθείς, ο επίσκοπος Αρτέμιος θα επιστρέψει επισήμως στη Μητρόπολή του; Οι παρανομήσαντες και ψευδώς κατηγορήσαντες τον επίσκοπο και τους συνεργάτες του θα υποστούν τα προβλεπόμενα από τους Ιερούς Κανόνες;

Μεταφραση ιστοσελ.  ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.