Αυγουστίνος Καντιώτης



OΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΕΧΘΡΟΙ

date Νοέ 24th, 2014 | filed Filed under: ΤΑ ΥΠΕΡ & ΤΑ ΚΑΤΑ

6. AΝΩΝΥΜΑ ΒΕΛΗ

Διαβάστε εδώ  www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=20092

Εδημοσιεύθη 11/03/2011, 11:02

7. ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΩΝ ΓΗΡΑΤΕΙΩΝ

ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ

Εδημοσιεύθη στις 11-1-2011 & ώρα 01: 06 και βρίσκεται μαζί με άλλα άρθρα στην πρώτη σελίδα, χωρίς ποτέ να διαμαρτυρηθούν οι θιγόμενοι, πλήν κάποιων ανωνύμων σχολίων. Εντάσεται στα «ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑ» του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου και δίδεται στην δημοσιότητα για να μη θαφτεί η αλήθεια.

___________________

_

Απαντηση σε ανώνυμο σχόλιο, στις 17 Απριλίου 2012 12:23 μ.μ.

Ένας αδελφός ανώνυμος ενοχλήθηκε με τις αποκαλύψεις που έκανα, για τους τελευταίους αδίστακτους εχθρούς του σεβασμίου Γέροντος Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου και έγραψε στις· www.aktines.blogspot.com

  • Ο/Η Ανώνυμος είπε…
  • Το πρόσωπο που συκοφαντούσε τον αείμνηστο Στέργιο Σάκκο είναι τόσο προβληματικό και ιδιότροπο και καθηλωμένο στο παρελθόν, που θα πρέπει να δεόμεθα στον Κύριο να την απαλλάξει από την κακία και τις αγκυλώσεις της. Ατέλειες και αδυναμίες έχουμε όλοι οι βροτοί και σφάλματα και λάθη κάνουμε και από αυτό τον κανόνα δεν εξαιρείται ουδείς, ούτε και ο αγαπητός Στέργιος. Ας στρέφουμε την προσοχή μας στον εαυτό μας και στα προσωπικά μας αμαρτήματα και ας μη γινόμεθα κριτές της Οικουμένης, όπως αρέσκεται να κάνει η γνωστή αδέσποτη δεσποινίδα.
  • 17 Απριλίου 2012 12:23 μ.μ.

Δημοσιεύω το σχόλιο του, για να ξέρει ότι δεν μ’ ενοχλούν τα κοσμητικά επίθετα που με στολίζουν οι εχθροί του Γέροντος αγωνιστού Ιεράρχου π. Αυγουστίνου και μάλιστα ανωνύμως. Οι ύβρεις τους είναι παράσημα, όπως έλεγε ο σεβάσμιος Γέροντας.

Δεν απήντησα στο παραπάνω σχόλιο, για έναν και μοναδικό λόγο.

Ο Θεός γνωρίζει, ότι δεν έχω τίποτε προσωπικό με κανέναν. Ο κεκοιμημένος Στεργιος Σάκκος βρίσκεται τώρα μπροστά στον Κριτή, Εκείνος θα τον κρίνει για τις πράξεις του, εμένα  δεν με πέφτει λόγος. Ότι έγραψα εδώ και δύο χρόνια, το έγραψα όταν ήταν εν ζωη και μπορούσε να απαντήση. Δεν απάντησε ούτε ο ίδιος ούτε οι συνεργάτες του. Μόνο κατα καιρούς από κάποιους ανωνύμους παίρνω υβριστικά μηνύματα.

Όσο για το ότι είμαι «καθηλωμένη στο παρελθόν», ένα του λέω· Χωρις το παρελθόν, δεν υπάρχει ούτε παρόν, ούτε μέλλων και έθνη που λησμονούν το παρελθόν,  λησμονούν την ιστορία τους και πεθαίνουν.

Ευχαριστώ τον ανώνυμο για όλα τα κοσμητικά υβριστικά επίθετα που με στολίζει και εύχομαι ο Θεός να τον έχει καλά.

Προσετέθη στις 17/02/2012. 03:38

ΠΕΡΙ ΣΥΝΗΣΑΚΤΩΝ

Μετά από έρευνα και καταθέσεις τουλάχιστον 20 μαρτύρων, ο επίσκοπος Φλωρίνης π. Αυγουστίνος Καντιώτης έδωσε εντολή σε θεολόγο που ηγείται γυναικείας αδελφότητος να απομακρυνθεί και να μην έχει καμμία επικοινωνία με τις κοπέλλες. Ο θεολόγος δεν υπήκουσε και ο Γέροντας απεμάκρυνε από κοντά του αυτόν και την συνοδεία του, λέγοντας·
«Αποσύρομαι οριστικώς από την πνευματική κηδεμονίαν…Του λοιπού καμμία πλέον δεν θα φέρω ευθύνην δι’ ό,τι λέγετε και πράττετε…»  (απόσπασμα ιδιόχειρης επιστολής του Γέροντος, στις 15-2-1989)…Την συνέχεια εδώΗ επιστολή δεν ήταν προσωπικό δεδομένο, καθ’ ότι κοινοποιήθηκε και σε άλλα άτομα, για να γίνει γνωστή η οριστική απομάκρυση του και να προστατευθεί η Εκκλησία. «Εμείς», έλεγε ο σεβάσμιος Γέροντας, «τον διώξαμε και η Εκκλησία καμμία ευθύνη δεν φέρνει για το τι λέει και κάνει».

Σήμερα ο θεολόγος, λόγω ασθενείας, για να μην πάθη κάποια μόλυνση και να έχει καλή περιποίηση έγινε επίσημα οικότροφος και μένει μέσα στον ξενώνα της γυναικείας αδελφότητος!!!

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ,

ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ  ΣΑΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΑ;

Ο σεβάσμιος Γέροντας έφτασε στα 104 του χρόνια και έμεινε πιστός στις αρχές του.
Ηταν καλόγερος και δεν χρειαζόταν τη διακονία των γυναικών.
Όταν πήγαινε σε γυναικεία ιδρύματά του, ήταν πάντα με την συνοδεία κάποιου ιερέα, συνήθως του π. Ιεροθέου ή κάποιου άλλου ανδρικού προσώπου και έλεγε· Εσεις θα φυλάγετε εμάς και εμείς εσάς. Ακόμα και στο γραφείο της Μητροπόλεώς του δεν έκλεινε την πόρτα αν ήταν μια γυναίκα μόνη ή αν δεν είχε κάποιο ιερέα μέσα στο γραφείο. Πρόσεχε πάντα και δεν έδινε αφορμή σε κανέναν για να τον κατηγορήσει.
Όταν απομακρύνθηκε από την Μητρόπολιτου,  εγκαταστάθηκε σε κάποιο σπίτι που χρησίμευε παλαιότερα ως αίθουσα κατηχητικών της αδελφότητος «ΑΓΑΠΗ”. Δεν μπήκε σε γυναικείο ίδρυμα ή μοναστήρι για να τον περιποιούνται καλύτερα οι γυναίκες. Ο οδηγός του Αλέξανδρος Φωκάς και αργότερα οι δύο ιερείς του·  ο π. Ιερόθεος και ο π. Λαυρέντιος που έμειναν πιστοί κοντά του του αρκούσαν.
Όταν έπαθε το βαρύ εγκεφαλικό, στα 104 του χρόνια και μεταφέρθηκε στο Κρατικό νοσοκομείο της Φλώρινας δεν απομονώθηκε από φόβο να μη πάθη κάποια μόλυνση, παρ’ όλο που το ζήτησαν κάποιοι γιατροί. Ήταν αδύνατον να σταματήσουν οι πατέρες τον κόσμο που τον επισκέπτονταν καθημερινά. Πέρασαν πάνω από 2.000 άτομα από τον θάλαμό του και του φίλησαν το χέρι και όμως δεν έπαθε καμιά μόλυνση. Από άλλη αιτία έφυγε για την αιωνιότητα

 

ΣΧΟΛΙΟ

Date: Tue, 18 Jan 2011 21:11:14 +0200
From: akaplanoglou@augoustinos-kantiotis.gr
To: nik….@hotmail.gr

To βιντεο που αφορά· «τους τελευταίους αδίσταχτους εχθρούς του  Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου», του σεβαστού σε όλους τους ορθοδόξους, καλό θα είναι να τους κατονομάσετε. Να κατανομάσετε τα υποτιθέμενα πνευματικά παιδιά του Γέροντος. Να γράψετε και τα έργα τους.  Πιστεύω ακράδαντα οτι τωρα που ο γεροντας εφυγε απο κοντα μας ειναι  πλεον πιο επιτακτικη η ανάγκη να μαθευτούν αυτά που έκαναν στο σκοτάδι.
Δεν σκανδαλιζονται οι ανθρωποι απο αποκαλυψεις, σκανδαλιζονται απο αυτους που ενω πίκραιναν τον γεροντα εμφανίζονταν ως πνευματικα του παιδια και τον συκοφαντούσαν.
Φτανει πια η εκμεταλλευση. Ωφειλετε να ενημερωσετε εφ οσον εχετε στοιχεια τον πιστο κοσμο που διαβαζει την σελιδα σας, για το τι ακριβως εχει συμβει. Δεν ειναι κουτσομπολιο, οπως ισως νομιζετε. Δεν θα σκανδαλιστει κανενας απο τις αποκαλυψεις, αντιθέτως θα προφυλαχθουν οι πιστοι απο τους λυκους  που φορουν προβιές. Θα είστε υπεύθυνη και θα δώσετε λόγο στο Θεό, που  δεν τους αποκαλύπτεται για να προφυλαχθεί ο κόσμος. Τους λύκους δεν τους καλύπτουμε· ειδοποιουμε τον κόσμο για να προστατευθεί. Κάποιος επιτέλους πρέπει να μας πει την αληθεια. Πρέπει να ξέρουμε ποια είναι τ’ αληθινά παιδιά του Γέροντος και ποιά εκμεταλλεύονται το τίμιο όνομά του,  για να καλύψουν βρωμιές, να προσκομίσουν οικονομικά οφέλη και να τους  τιμά ο κόσμος.
Περιμενουμε και να ειστε σιγουρη οτι πολλοι ειναι αυτοι που θα σταθουν κοντα σας αλλα πανω απ’ολα κοντα στον Μακαριστο Γεροντα πιστοι και  αγωνιζομενοι να συμορφωθουν με την επιθυμια του δηλαδη να υπερασπιστουν  ΤΟ ΕΝΤΙΜΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ. Παρακαλω για την δημοσιευση του παροντος.

Με τιμη
Νικη Τσαλιδου
ΑΘΗΝΑ

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.