Αυγουστίνος Καντιώτης



NEOΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΕΚΑΡΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΕΤΡΑΚΗ

date Φεβ 15th, 2011 | filed Filed under: EKKΛΗΣΙΑΣΤ. ΕΙΔΗΣΕΙΣ

NEOΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΕΚΑΡΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΕΤΡΑΚΗ

Πρόκειται για τον 38 χρονο Ρούση Στογιάννη, που με την κουρά του πήρε το όνομα Νεκτάριος.
Γεννημένος στην Κοζάνη, διδάχθηκε πολλά και εμπνεύσθηκε βαθειά από τον αείμνηστο γέροντα Νεόφυτο Σκαρκαλά, καθώς και από άλλους μαθητές και συνεργάτες του αοιδίμου ζηλωτού Ιεράρχου Αυγουστίνου Καντιώτη.

Ήρθε στην Αθήνα και σπούδασε με επιτυχία στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, μετά δε και την εκπλήρωση της στρατ.θητείας του εργάσθηκε επί 6 χρόνια στο Θέατρο, κυρίως με την Κάρμεν Ρουγγέρη, σε έργα για την παιδική ηλικία.
Παράλληλα, ενεργός ήταν η συμμετοχή του σε χριστιανικές νεολαίες και Κατασκηνώσεις, όπου με το ταλέντο του συνέβαλε τα μέγιστα στην απόδοση θρησκευτικών ρόλων.
Συμμετείχε δε ως εκφωνητής στο Video, που κυκλοφόρησε η Μητρόπολη Φλωρίνης σχετικά με την κοίμηση του ανεπαναλήπτου Ιεράρχου της Αυγουστίνου Καντιώτη.
Η μοναχική κουρά ετελέσθη στο Καθολικό της Μονής Πετράκη την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011 το απόγευμα, ήταν δε αμέτρητο πλήθος νέων ανθρώπων που κατέκλυσαν το Ναό και το προαύλιο ακόμη της Μονής, παρά την βροχή, που εν τω μεταξύ έπεφτε.
Η συγκίνηση ήτο εμφανής. Τα μακρόσυρτα μελωδικά «Κύριε ελέησον» της ενδύσεώς του τα έψαλλε σύσσωμο το εκκλησίασμα καθώς και το «όσοι εις Χριστόν εβαπτίσθητε».
Παρόντες πλείστοι νέοι από τον πνευματικό κύκλο του Αγ.Δημητρίου Λουμπαρδιάρη, μαζί με τον φλογερό Εφημέριο και πνευματικό καθοδηγό τους, τον π.Γεώργιο Σχοινά.
Την επομένη, Σάββατο 19.02.2011 ετελέσθη η εις διάκονον χειροτονία του από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο στον πανηγυρίζοντα Ναό της Αγ.Φιλοθέης, στο Προάστειο Αγ.Φιλοθέη.
Οι πάντες ευχήθηκαν να είναι «καλοστεργιωμένος» και να αποδώσει με τα χαρίσματά του πολλούς καρπούς εις δόξαν Θεού και μάλιστα προς στηριγμόν της νεολαίας μας.

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2011/02/blog-post_8309.html#ixzz1EfZ4Si7r

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.