Αυγουστίνος Καντιώτης



Α΄ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΤΟΥ ΟΣ. ΙΟΥΣΤΙΝΟΥ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡAΔΙ

date Μαρ 8th, 2011 | filed Filed under: Eпископ Артемије

ΠΡΩΤΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΙΟΥΣΤΙΝΟΥ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Βλέποντας ο πιστός Σέρβικος ορθόδοξος λαός τα οικουμενιστικά ανοίγματα των Σέρβων ιεραρχών καταφεύγει στον εξόριστο Ορθόδοξο επίσκοπο Αρτέμιο. Θέλει να διαφυλάξει την Ορθόδοξη πίστη του και δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στον πατριάρχη Ειρηναίο, που άναψε τις λυχνίες στην συναγωγή των Εβραίων και συμπροσευχήθηκε και μία, και πολλές φορές με τους παπικούς.

Εαν οι Σέρβοι ιεράρχες ξέχασαν ότι ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία, εάν ξέχασαν τους 700.000 Ορθοδόξους Σέρβους που έσφαξε το μαχαίρι του Πάπα το 1945 γιατί δεν αλλαξοπιστούσαν, εάν ξέχασε και τους πρόσφατους βομβαρδισμούς στην Σερβία, ο πιστός ορθόδοξος λαός της Σερβίας, δεν θέλει να έχει καμία επικοινωνία μαζί τους και ούτε θέλει να τους μνημονεύει ως ορθοδόξους.

Γι’ αυτό·

Μετά από παρακλήσεις των πιστών, οι οποίοι δεν μπορούν να πάνε στο χωριό Ljuljaci, στην κεντρική Σερβία όπου λειτουργεί ο Σεβασμιώτατος Αρτέμιος ενοικιάσθηκε ισόγειος χώρος μιας οικοδομής στο Βελιγράδι και μετατράπηκε σε παρεκκλήσι του οσίου Ιουστίνου -Πόποβιτς. Την Κυριακή της Τυρινής λειτούργησε για πρώτη φορά. Ήταν παρόντες περίπου 300 άτομα, δεν χωρούσε περισσότερα. Λειτούργησαν ο αρχιμανδρίτης Νικόλαος και ο Ιερομόναχος Ναούμ.

Αυτόν τον τρόπο εκκλησιασμού τον προέβλεψε και για μας στην Ελλάδα ο Γέροντας επίσκοπος π. Αυγουστίνος. Θα επιστρέψουμε, είπε, στις κατακόμβες, γιατί τους μεγαλοπρεπείς ναούς θα τους έχουν άθεοι.

Μπορείτε να δείτε ένα απόσπασμα της πρώτης Θείας λειτουργίας στο Βελιγράδι.

Στην αρχή του βίντεο (πρώτα 2 λεπτά) η ψαλμωδία που ακούγεται είναι την ώρα του κοινωνικού· Ο λαός ψάλλει έναν ύμνο πρός τιμήν του οσίου Ιουστίνου Πόποβιτς, αντι-οικουμενιστικού περιεχομένου. Το ίδιο επαναλαμβάνεται προς το τέλος του βίντεο, στο 23:00 λεπτό περίπου.

__________________

_______________

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.