Αυγουστίνος Καντιώτης



ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

date Οκτ 18th, 2011 | filed Filed under: ΒΙΟΓΡΑΦ. π. ΑΥΓΟΥΣΤ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ  ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ

ΠΡΩΗΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΤΩΝ TIMIΩΝ ΓΗΡΑΤΕΙΩΝ

ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥ ΙΕΡΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ

ΣΧΟΛΙΟ

  • Αγαπητη κ. Καπλανογλου διαβασα στην ιστοσελιδα οσα δημοσιευσατε για τον π. Αυγουστίνο και θα ηθελα να κανω καποιες παρατηρησεις.
  • Καλά κάνετε που δίνετε στην δημοσιότητα κάποια αδιάψευστα στοιχεία για τον άγιο Γέροντα, γιατί κάποιοι γνωστοί άγνωστοι ρασοφόροι και μη, έδωσαν προ της παραιτησεως του μια διαφορετική εικόνα για την κατάσταση της υγείας του. Τον γίγαντα αυτό της Oρθοδοξίας τον παρουσιασαν σαν ενα αβουλο ον, που τα ειχε χαμενα και δεν ήταν σε θέση να βάλει ούτε την υπογραφή του. Αυτό είναι βλασφημία κατά του Θεού, που τιμησε και κρατησε τον άγιο Γέροντα σε πλήρη πνευματικότητα και άρτια ψυχικη κατάσταση.
  • Στο βίντεο που αναρτήσατε βλέπουμε τον π. Αυγουστινο με άνεση να υπαγορεύει κείμενο για πρόλογο βιβλίου, μετά την παραίτησιν του, που και ένας νέος θα τον ζήλευε! Τον βλέπουμε να κάνει παρατηρήσεις και να διορθώνει. Τον βλέπουμε να διαβάζει και να υπογράφει πολλά χρόνια μετά την παραίτησή του και ρωτω: Τί λένε οι συκοφάντες των γηρατειών του; Δεν ντρέπονται;

  • Ο Θεός τους έδωσε ένα χαστούκι και όπως φαίνεται δεν το κατάλαβαν. Κράτησε τον  Γέροντα στην ζωή 10 χρόνια μετά την παραίτηση του και τους έβγαλε ψεύτες. Έφτασε στην ηλικια των 104 ετων  και μεχρι τελευταία στιγμή εκκλησιαζοταν, μοιραζε αντιδωρο και εδινε την ευλογια του στους πιστους. Να δουμε οι συκοφάντες των γηρατειών του τι τέλος θα έχουν και τι απολογία θα δωσουν στο Θεο αν δεν μετανοησουν.
  • Η γνωστη συνηθεια των ανωνυμων σχολιαστων και επιστολογράφων δεν ειναι πλεον ανεκτη. Ας μας πουν ποιους ονομάζουν στο σχόλιο τους “ψευδάδελφους”; Μηπως αυτούς που εμειναν πιστοι στον γεροντα τους και του έκλεισαν τα ματια????
  • Μιλανε για αποκαλυψεις, ποιοι; Αυτοι που ειναι κατηγορουμενοι για υπεξαιρεση χρηματων απο τα ιδρυματα!
  • Αρκετα προβληματα εχουν με την δικαιοσυνη, να μην προκαλουν κι αλλο. Ας αφησουν ησυχο το γεροντα και ας σταματησουν τα αφιερωματα που σκοπο εχουν να αποπροσανατολισουν τον κοσμο, για να κερδίζουν στο ονομα του υλικα και πνευματικα αγαθα.
  • Αυτα για τωρα. Θα επανελθω αν χρειαστει με περισοτερα.

Με τιμη

Ν. Ζαχάρωφ

——-

  • Συγκεντρώθηκαν στο κακουργοδικείο για να υπερασπιστούν έναν θεολόγο, που ήτο με περιοριστικούς όρους ελεύθερος. Το κατηγορητήριο βαρύ. Καταχρήσεις πολλών εκατομμυρίων. Ποιοί τον υπερασπίστηκαν; Ένας δεσπότης!!! Ξέρει αυτός για ποιο λόγο!!!
  • Ποιοι τον υπερασπίστηκαν; Οι αδίστακτοι εχθροί των γηρατειών του σεβάσμιου Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου, οι γνωστοί – άγνωστοι θρησκευτικοί κουκουλοφόροι.
  • Ένας ρασοφόρος που ο αναίσθητος προσπάθησε να δικαιολογήση τον κατηγορούμενο φίλο του ρίχνοντας το βάρος στον τιμιώτατο Γέροντα!!! Ο ρασοφόρος αυτός που έπεσε σε ανηθικότητες στο παρελθόν και έφυγε πριν από πολλά χρόνια από τον Μητροπολίτη Φλωρίνης και έκτοτε δεν είχε καμία σχέση μ’ αυτόν, καλό θα είναι να κρεμάσει το πατραχήλι του και να μετανοήσει για τα ψέματά του.

____________________

_________________

Οι πρώην ανώνυμοι σχολιασταί απέκτησαν όνομα (πνγ), πιθανόν να μας λένε να πνιγούμε.

Διαβάστε το σχόλιο που μας έστειλαν με e-mail:

  • Αποστολέας πνγ Add contact
  • Παραλήπτης     akaplanoglou@augoustinos-kantiotis.gr Add contact
  • Ημ/νία     Τρι 22:42
  • Σχόλιο και το παραθέτουμε·
  • ποιοι είστε;
  • είστε λαϊκοί;
  • τι σχέση έχετε με τον γέροντα;
  • γιατί χρησιμοποιείτε το όνομά του στο ιστολόγιό σας;

ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΘΕΣΑΝ

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ,

ΓΙΑΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ Τ’ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Ο σεβαστός Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αυγουστίνος Καντιώτης όταν οι ανώνυμοι επιστολογράφοι και σχολιασταί (γνωστοί σ’ εκείνον και σε μας εχθροί του), έριχναν δηλητηριώδη βέλη εναντίον του και εναντίον των ιερέων και λαϊκών που έμεναν πιστοί κοντά του και τον παρουσίαζαν πανελληνίως να μην επικοινωνεί με το περιβάλλον του λόγω γήρατος, έδωσε στις 12-12-2000 την ευλογία του σε μία ομάδα 7 κοριτσιών από το μοναστήρι του Αγίου Αυγουστίνου της Φλώρινας και από την Κοζάνη να συνεχίσουν την έκδοση των βιβλίων του. Όρισε και την υπεύθυνη. Ρώτησε μία-μια τις κοπέλλες αν δέχονται ως υπεύθυνη την Ανδρονίκη Καπλάνογλου. Από τότε με την ευλογία του εκδώσαμε πάνω από 10 βιβλία του.

Πριν απο την έκδοση κάθε βιβλίου κάναμε πρόχειρη εκτύπωση και το παραδίδαμε στον Γέροντα. Παίρναμε την ευλογία του και το εκδίδαμε. Υπάρχει άφθονο φωτογραφικό και ηχητικό υλικό από αυτή την εργασία. Αν κάποιος αμφιβάλλει ότι ο Γέροντας των 90 και 100  ετών ήταν σε θέση να παρακολουθεί την εργασία μας, μπορεί να δει το βίντεο.

  • Ο σεβάσμιος Γέροντας των 98 ετών υπαγορεύει τον πρόλογο στο πρώτο βιβλίο-λεύκωμα·  “Ο π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΤΟΥ 2000, Διδάσκει- Συμβουλεύει – Ελέγχει – Καθοδηγεί”, που εκδόθηκε το 2001. Είναι έγχρωμο και αποτελείται από 160 σελίδες. Υπάρχει πρόλογος του αειμνήστου Μητροπολίτου και σ’ άλλο βιβλίο, αλλά ίσως κάποια άλλη φορά το δημοσιεύσουμε.

Ερωτούν; Ποιοί είμαστε, Τι σχέση έχουμε με τον π. Αυγουστίνο και γιατί χρησιμοποιούμε το όνομά του στο ιστολόγιό μας. Πιστεύουμε ότι αρκεί η απάντηση που έδωσε ο επίσκοπος στον πρόλογο του πρώτου βιβλίου.

Οι τελευταίες φωτογραφίες του βίντεο δείχνουν τον σεβάσμιο Γέροντα των 101 χρόνων, στις  5-8-2007, να  παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον ένα DVD αφιερωμένο στους αγώνες του, με θέμα· “ΤΑ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ”. Μεταφέραμε τον υπολογιστή μας στο σπίτι του, πριν το εκδώσουμε. Το είδε το DVD με μεγάλο ενδιαφέρον και μας έδωσε την ευχή του. Επομένως δεν είμαστε ανώνυμοι, ούτε άγνωστοι στον Γέροντα, είμαστε πνευματικά του παιδιά και με την ευλογία του κάνουμε ό,τι κάνουμε.
Το ότι ο αγνός αυτός αγωνιστής ιεράρχης είχε και γυναίκες ως συνεργάτες, αυτό είναι κάτι φυσικό στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Ο π. Αυγουστίνος δεν περιφρονούσε τις γυναίκες και δεν ήτο ποτέ μισογύνης. Αυτό ας το ακούσουν οι ανώνυμοι σχολιαστές μας που μας απαγορεύουν να μιλούμε ακόμα και από το διαδίκτυο!

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.