Αυγουστίνος ΚαντιώτηςΚατασυκοφάντηση του επισκόπου Αρτεμίου από τη Σύνοδο της Σερβίας

date Αυγ 13th, 2011 | filed Filed under: Eпископ Артемије

Κατασυκοφάντηση του επισκόπου Αρτεμίου από τη Σύνοδο της Σερβίας

http://thriskeftika.blogspot.com

Η Σύνοδος της Σερβικής Εκκλησίας εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή επίσκεψη του επισκόπου Ράσκας και Πριζρένης Αρτεμίου στις Η.Π.Α. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι ο Αρτέμιος είναι απλός «μοναχός», «έχει καθαιρεθεί», είναι «πνευματικός ηγέτης παρασυναγωγής και παράνομης κοινότητας» και επισκέπτεται τις ΗΠΑ στοχεύοντας στη δημιουργία σχίσματος. Στην ανακοίνωση σημειώνεται με σκληρή γλώσσα ότι «ο προδότης (Αρτέμιος) έχει παραμείνει ένας προδότης – εκτός από το ότι στο μεταξύ έχει γίνει εκτός από ψευτοζηλωτής και ψευτοπατριώτης, ένας πραγματικός καταστροφέας της ειρήνης της Εκκλησίας και της ενότητας της Σερβίας».

Τέλος στην ίδια ανακοίνωση και σε σχέση με τον οικουμενισμό τονίζεται ότι «οι κατηγορίες περί οικουμενισμού είναι αποτέλεσμα παρανόησης από τον Αρτέμιο της αποστολής της Εκκλησίας του Χριστού Αυτή η παρανόηση προέρχεται, από τη μία πλευρά, από φανατισμό και αδυμανία κατανόησης της φύσης της Εκκλησίας, και από την άλλη από πολιτικά και ιδεολογικά κίνητρα».
Είναι σαφές. Οι Οικουμενιστές της Σερβίας συνεχίζουν να θορυβούνται από την αποδοχή που έχει ο αδίκως και αντικανονικώς από αυτούς τιμωρηθείς επίσκοπος Αρτέμιος. Τρίζουν τα δόντια τους εναντίον του και παρουσιάζουν την παναίρεση του οικουμενισμού ως δήθεν άγνωστη σε αυτούς, ενώ την ίδια στιγμή συμμετέχουν ενεργά σε συμπροσευχές με ετεροδόξους αλλά και αλλοθρήσκουν ενώ ποικιλοτρόπως εργάζονται για μία παγχριστιανική και πανθρησκειακή ενότητα, υποκλινόμενοι στον Πάπα και τους καρδιαναλίους του…

69717295

www.eparhija-prizren.org

Мина К: Возљубљеној браћи у Христу Србима из Америке

четвртак, 04 август 2011 17:35

επισκΑρτДоносимо коментар поводом тзв. Саопштења Синода, објављеног 3. јула 2011. на сајту који се налази под њиховом контролом – www.spc.rs.

Додатне податке о темама које се помињу у тексту, заинтересовани могу погледати у информативним емисијама на следећим линковима:

  • http://www.youtube.com/watch?v=DTErpsgfVYk
  • http://www.youtube.com/watch?v=p-iFGfurlfM
  • http://www.youtube.com/watch?v=nAA9DjOr30g

Уредништво

69717295

  • „Против неправде треба се борити.
  • Равнодушно гледати неправду
  • исто је што и творити неправду“
  • Свети Николај Охридски и Жички

И ако сам само посматрач у овим смутним временима, не могу да прећутим када је неправда у питању. Можда мој глас као јединке не значи много, али и то мало уме по некада да буде много. Када би свако као ја размислио и подигао свој глас против безакоња, авај колико би то гласова било? Колико би се гласова вазнело на небеса и колико би молитви као огањ отворило и небо и земљу?

Опширније.

.

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.