Αυγουστίνος Καντιώτης



Αντιδρασεις Μητροπολιτου για βρωμικο θεατρικο εργο

date Αυγ 9th, 2011 | filed Filed under: EKKΛΗΣΙΑΣΤ. ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ

Για ασεβές θεατρικό έργο

«Εάν στην Ελλάδα παρουσιάζονται τέτοιου είδους έργα πού ειρωνεύονται τα όσια και τα ιερά της πίστεώς μας και υπάρχουν χριστιανοί Έλληνες πού πληρώνουν για να χειροκροτήσουν, για να ψυχαγωγηθούν, αυτό νομίζω ότι είναι κατάντημα. Εάν η πατρίδα μας περνάει μία κρίση η οποία είναι πρωτίστως ηθική, πνευματική και έπειτα οικονομική, ώστε άλλοι λαοί να μας «δείχνουν» και να εκφράζονται περιφρονητικά για εμάς, θα πρέπει να αναλογιστούμε τις ευθύνες πού έχουμε γι’ αυτόν εδώ τον τόπο, την ιστορία του, αλλά και το μέλλον του. Εκφράζοντας τις αντιρρήσεις μας για την παρουσίαση του έργου στην πόλη μας, ακούσαμε τον αντίλογο, ότι το έργο παρουσιάστηκε και μάλιστα με επιτυχία σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Απαντούμε ότι εδώ είναι Θράκη, είναι Ξάνθη, εδώ είναι σύνορα, όρια μιας περιοχής με ιδιαιτερότητες και για τον λόγο αυτό απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από όλους μας. Θα θυμίσω τον σάλο που προκλήθηκε από τα Μέσα Ενημέρωσης σε πανελλήνιο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο μετά από περιστατικό πού συνέβη με ηθοποιό πριν μερικά χρόνια στον αυλόγυρο ενός τεμένους στα Πομακοχώρια της ορεινής περιοχής. Είναι απαράδεκτο Χριστιανοί Ορθόδοξοι να επισκεπτόμαστε τα μοναστήρια και παράλληλα να πληρώσουμε εισιτήριο για να δούμε αυτή την παράσταση και να χειροκροτούμε τα ανόσια».

Κοσμική ιστοσελίδα, που δεν γνωρίζει τι είναι ο χριστιανισμός απορεί για την στάση του και επιτίθεται εναντίον του, αλλά είναι παράσημο τιμής για εκείνον

  • «Απίστευτο και όμως αληθινό. Εν έτη 2011 η εκκλησία απαγορεύει στους πιστούς να παρακολουθήσουν θεατρική παράσταση. Σας φαίνεται απίστευτο; Κι όμως είναι πραγματικό! Μια από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις της φετινής σεζόν, τα «Κορίτσια με τα μαύρα», βρίσκεται καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού σε περιοδεία ανά την Ελλάδα…».

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.