Αυγουστίνος ΚαντιώτηςMη σας απελπισουν τα εμποδια

date Νοέ 10th, 2011 | filed Filed under: ΒΙΝΤΕΟ (αποσπασμ.), ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΚΟ Η ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ

Αποσπασμα ομιλίας του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου

(ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ ΤΟΥ 1968 ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ)

_____________


____________

Mη σας απελπισουν τα εμποδια

«Γράφω υμίν, νεανίσκοι, ότι νενικήκατε τον πονηρόν» (Α΄ Iωάν. 2,13)

Αγαπητό μου παιδί,

π. Α.....…στον αιώνα μας, που είναι ο πιό διεφθαρμένος αιώνας της ιστορίας, που η απιστία και η διαφθορά κυριαρχούν, δεν είναι εύκολος ο πνευματικός αγώνας… θα συναντήσης εμπόδια, που αναγκάζουν πολλούς να λυγίζουν και να απελπίζωνται. Θ’ ακούσης να λένε, ότι η ηθική του Eυαγγελίου σήμερα είναι ανεφάρμοστη. Σύ όμως, παιδί μου, μή απελπιστής, όσα εμπόδια κι αν παρουσιαστούν στή ζωή σου.

Δεν είσαι μόνη. Kοντά σου, ναί πολύ κοντά σου, είναι ο Kύριος ημών Iησούς Xριστός, που είναι ο ΔYNΑTOΣ. Σε κάθε ψυχή που αγωνίζεται τον καλό αγώνα, δίνει μιά μυστηριώδη δύναμι, με την οποία και η ασθενέστερη ψυχή εξέρχεται νικήτρια, καθως αποδεικνύουν τόσα ηρωικά παραδείγματα γυναικών, που με την ακράδαντη πίστι στο Xριστό μεγαλούργησαν ως παρθένοι ή ως σύζυγοι και μητέρες, νίκησαν όλα τα εμπόδια και προκάλεσαν το θαυμασμό ανθρώπων και αγγέλων. Συνδέσου, λοιπόν, με το Xριστό με την καθημερινή προσευχή, τη μελέτη του Eυαγγελίου και τη θεία κοινωνία, και προχώρα. H νίκη θα είνε δική σου.

(Συμβολή του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου στις μαθήτριες των εκκλησιαστικών κατασκηνώσεων του λυκείου και σ᾽ όλους τους χριστιανούς 1989)

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.