Αυγουστίνος Καντιώτης



ΞΕΣΚΕΠΑΣΜΑ

Εδημοσιεύθη στις 09/11/2011, 18:14

ΑΝΑΔΡΟΙ ΨΕΥΔΟΛΟΓΟΙ

Γραφει η Ανδρονίκη Καπλάνογλου

Η ιστοσελίδα που φέρει το όνομα γνωστού θεολόγου, όμως δεν είναι δική του και μέχρι πρότινος δεν γνώριζε ο θεολόγος ούτε την ύπαρξή της, συνεχίζει να συκοφαντεί  και να ψευδολογεί εναντίον του αειμνήστου Γέροντος.

Την ταυτότητά τους την ξέρουμε. Είναι οι ίδιοι που σκορπούσαν τις επιστολές-προκηρύξεις, με ψευδώνυμα, για να εξαναγκάσουν σε παραίτηση τον αγωνιστή ιεράρχη της Φλώρινας π. Αυγουστίνο Καντιώτη.

Από το 1995, πέντε δηλαδή χρόνια πριν από την παραίτησή του, τον βομβάρδιζαν κυριολεκτικά, γιατί πίστευαν ότι αν δεν τον πέθαιναν, θα τον  ανάγκαζαν να παραιτηθεί. Το είπε δημόσια, εντός φροντιστηρίου, ένας θεολόγος της συμμορίας, που τον ονομάζουν· «γνήσιο πνευματικό τέκνο» του π. Αυγουστίνου!· «Ήθελα», είπε «να παραιτηθεί ο π. Αυγουστίνος. Τώρα που δεν παραιτείται παρακαλώ να πεθάνει»! Μαγνητοφωνήθηκαν τα λόγια του. Ο Θεός όμως, που δεν ακούει τα κοράκια, αλλά τα πιστά παιδιά του, έδινε δύναμη τον σεβάσμιο επίσκοπο για να σηκώσει το βαρύ σταυρό της αχαριστίας και ψευδολογίας μέχρι τέλους.

Οι προκηρύξεις που έστελναν ήταν συνεχείς, μέχρι την παραίτησή του. Ο σεβάσμιος Γέροντας τους ήξερε και θλίβονταν, αλλά δεν παρέδιδε τα όπλα σ’ αυτόν που ήθελαν, γιατί δεν του είχε εμπιστοσύνη. Κάποια μέρα πολύ πικραμένος είπε· «Τα δάκρυα του γέροντος επισκόπου δεν θα τους βγουν σε καλό».

ΠΡΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

ΟΙ ΑΝΑΔΡΟΙ ΨΕΥΔΟΛΟΓΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΚΛΗΡΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΙ!

Θα κάνω μια μικρή σύγκριση των προκηρύξεων

(που έστελναν στον Γέροντα Μητροπολίτη και σ’ άλλα πρόσωπα, απο Φλωρινα-Αμύνταιο-Πτολεμαϊδα)

και του σημερινού ιστολογίου των ψευδολόγων

Στην 4 επιστολήπροκηρύξη κατηγορούν τον σεβάσμιο Γέροντα και ζητούν την παραίτησιν του, γιατί δεν είχε ρωμαλέο σώμα! Και γράφουν· «…δεν φτάνει να εχει μονο σωστα τα λογικα του, δηλαδη να εχει διαυγεια στο μυαλό και να μη λεει χαζομαρες, αλλά πρέπει να εχει και τις απαιτούμενες για το αξιωμα του σωματικες δυναμεις.….» (Οκτώμβριο 1995).

Απαντά σ’ αυτούς ο πατέρας του αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, ο γηραιός Γρηγόριος· «Μα δεν εκλέγετε αθλητή, αλλά διδάσκαλο». Και ενώ στις αρχές Οκτωμβρίου του 1995 δεν μπορούσαν να αποκρύψουν την διαύγεια του πνεύματος του, στην επόμενη επιστολή, εντός του ιδίου μηνός, στις 25-10-1995 άλλαξαν τροπάριο και έγραφαν, ότι δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον λόγω γήρατος και «τα κάνει όλα σαλάτα»!

Σημερα στο ιστολόγιό τους, γράφουν·

«…ήδη απο το 1998, ο π. Αυγουστίνος ήταν σε βαθύτατο γήρας και είχαν καταπέσει οι δυνάμεις του και αυτό ήταν φανερό σε όλους. Ο π. Αυγουστίνος, εκτός απο μερικές μικρές φράσεις που έλεγε στα μετέπειτα χρόνια, δεν μπορούσε λόγω βαθυτάτου γήρατος να παρακαλουθει και να ελέγχει τα πράγματα, να γράφει, να πολεμεί κ.α….

Το 1998 κυριοι ψεύτες ο π. Αυγουστίνος ήταν σε βαθύτατο γηρας, αλλά ο Θεός τον κρατούσε όρθιο και φύλαγε άγρυπνος τις Θερμοπύλες του Βορρά.. Οι άρχοντες  του τόπου, που τον έβλεπαν, τον είχαν βάλει μπροστάρη, για την επίλυση των προβλήματα του νομού. Οποιος ήθελε μπορούσε να τον συναντήσει, τις καθημερινές στο γραφείο του και τις Κυριακές ή τις γιορτές σε κάποιο ναό της ακριτικής περιφερείας του.

Το καζίνο της Φλώρινας που δεν λειτούργησε ποτέ, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της ζωντανής παρουσίας του.

Εύκολο είναι κανείς να λέει λόγια του αέρα, αλλά δύσκολο είναι να δίνει στοιχεία για τα ψέματα που λέει. Εμείς δίνουμε ηχητικά ντοκουμέντα, δίνουμε έγγραφα και φωτογραφικό υλικό, για ότι γράφουμε, οι συκοφάντες δεν δίνουν τίποτε.

Και απευθύνω σ’ αυτούς το ερώτημα·

ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΛΕΞΟΥΛΕΣ ΤΟ 1995, ή το 1998 ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΩΡΑ, ΤΟ 2001 ΥΠΑΓΟΡΕΥΕ ΜΕ ΑΝΕΣΗ ΤΟΝ ΠΡΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ ΜΟΥ; «Ο π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΤΟΥ 2000, ΔΙΔΑΣΚΕΙ-ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ-ΕΛΕΓΧΕΙ-ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ»;

ΠΩΣ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕ ΤΟ 2003, ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΑΝ ΕΞΩΣΗ ΤΙΣ ΦΤΩΧΕΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟΥ ΤΩΝ «40 ΜΑΡΤΥΡΩΝ», ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΠΙ 25 ΧΡΟΝΙΑ;

(Με κομπίνα κατέλαβαν το ίδρυμα του Γέροντος, άγνωστα από το Σύλλογο πρόσωπα, με τις πλάτες του τότε Δημάρχου Κουκουλόπουλου και των εισαγγελέων του)

  • Ήταν φανερό ότι ο σατανάς φοβόταν τον σεβάσμιο αγωνιστή ιεράρχη της Φλώρινας π. Αυγουστίνο Καντιώτη και στα 90 και στα 100 του χρόνια, και ήθελε να διαλύσει το έργο του, και εσείς, αντί να σταθείτε δίπλα του, σταθήκατε απένατί του.
  • Ακούστε τα δύο βίντεο και απαντήστε μου. Μαγνητοφώνησα τότε τα πολύτιμα λόγια του Γέροντος για να φανεί η ψευτιά σας. Μη ξεχνάτε ότι είστε και εσείς γέροι και η ώρα της Κρίσεως δεν θα αργήσει.

___________

Mικρό απόσπασμα της ταινίας

___________

ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΤΙΜΙΩΝ ΓΗΡΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΥ ΙΕΡΑΡΧΟΥ

ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΑΠΕΙΛΕΙ!!!

Γράφουν·

  • «Να γνωρίζουν οι αναγνώστες μας ότι κυκλοφορούν ψευδοκαντιωτικές επιστολές που ήταν αποτέλεσμα εκμετάλλευσης του βαθύτατου γήρατος και της ανημπορίας του π. Αυγουστίνου ή τραγικής παραπληροφόρησής του πάλι εξαιτίας του βαθύτατου γήρατος του.  Τους καλούμε μάλιστα όλους αυτούς τους ψευδαδέλφους και τον φιλικό και υποτακτικό σ’ αυτούς κύκλο, να μετανοήσουν διότι με τις ξεδιάντροπες αυτές συμπεριφορές τους, κακό και στην Εκκλησία και στους εαυτούς τους κάνουν. Να σταματήσουν να προκαλούν άλλο, διότι θα τους αποκαλύψουμε.

ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΩ

  • Ενοχλούνται με τα στοιχεία που φέρνω στη δημοσιότητα; Ν’ απαντήσουν με στοιχεία, για να καταγραφούν στην ιστορία και να παύσουν να απειλούν για τις αλήθειες που γράφω. Τις απειλές και τα ξεσκεπάσματα τους, δεν τα φοβάμαι. Αν βρουν κάτι, για να με κατηγορήσουν, να το στείλουν, και θα το δημοσιεύσω στο ιστολόγιο μου.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΥΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΘΕΟΚΛΗΤΟ ΓΡΑΦΟΥΝ·

«Συγχαρητήρια στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φλωρίνης κ. Θεόκλητο

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Θεόκλητος υπεράσπισε το γνησιότατο και πιστό τέκνο του π. Αυγουστίνου Καντιώτη, τον κ. Σωτήριο Ευσταθίου, για τις ξεδιάντροπες συκοφαντικές κατηγορίες που δέχθηκε…».
(Τον ευχαριστούν γιατί ο Μητροπολίτης Θεόκλητος πήγε μάρτυρας στο δικαστήριο υπερ του Ευσταθίου, που ήτο με περιοριστικούς όρους ελεύθερος, (για καταχρήσεις πολλών εκατομμυρίων) και αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών).

ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ
Πως τα καταφέρνει ο επίσκοπος Θεόκλητος να είναι φίλος  και να επαινείται από τους συκοφάντες των τιμίων γηρατειών του σεβάσμιου ιεράρχου π. Αυγουστίνου; Και ο σκοπιανός Νικόδημος Τσιαρκνιάς τα ίδια έκανε!

Εγκώμια από τέτοιους ανθρώπους νομίζω οτι δεν μας τιμούν. Ειναι προτιμότερο να μας κατηγορούν οι εχθροί του σεβαστού μας πνευματικού πατέρα  και να μας καταδιώκουν, παρά να μας εγκωμιάζουν.

ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΙΧΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ π. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ ΣΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ;

Μια επίσκεψη στο σπίτι που έμενε ο π. Αυγουστίνος, την ημέρα της εκλογής του μητροπολίτου Θεοκλήτου, τα λέει όλα:

  • Ο Γεώργιος Ασανάκης, ο Σωκράτης Βασιλειάδης  και ένας ιερέας, κάτοικοι Πτολεμαϊδος και οι τρείς, πήγαν στη Φλώρινα, στο σπίτι που έμενε ο Γέροντας, μετά την παραίτησίν του, για να πάρουν την ευχή του. Ήταν η ημέρα που εξελέγη ο π. Θεόκλητος Μητροπολίτης Φλωρίνης.
  • Ο Σωκράτης Βασιλειάδης λέει στον π. Αυγουστίνο: Γέροντα, να χαιρόμαστε τον καινούργιο μας δεσπότη.
  • Και ο π. Αυγουστίνος· Σούφρωσε τα χείλη του, κίνησε απαισιόδοξα το δεξί του χέρι, και έβγαλε έναν αναστεναγμό λέγοντας κάτι για το Μοναστήρι του Αγίου Αυγουστίνου.

_

_______

ΜΙΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΕΛΕΒΑΝΤΟ

κ. Παναγιώτη σας παρακαλώ διορθώστε από το ιστολόγιό σας, το άρθρο: ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΡΩΗΝ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ (ΚΑΝΤΙΩΤΗ) και μη ενοχοποιείτε τον π. Μελέτιο Βαδραχάνη, γιατί ο π. Μελέτιος δεν είχε καμία σχέση με τους συκοφάντες. Ο π. Μελέτιος δεν έβαλε την υπογραφή του το 1996, όταν κάποιοι αρχιμανδρίτες ζήτησαν και εγγράφως από τον Γέροντα επίσκοπο π. Αυγουστίνο να παραιτηθεί, για να γίνει μητροπολίτης ο π. Θεόκλητος, ο τότε πρωτοσύγκελλος και νυν μητροπολίτης. Σας βεβαιώνω ότι ο π. Μελέτιος δεν είχε καμία σχέση με εκείνους.

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.