Αυγουστίνος Καντιώτης



ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ;

date Νοέ 23rd, 2011 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ.

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ

ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ;

ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥ

ΙΕΡΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ

 

  • ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΟ, Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
    Οδηγεί κατά ομάδες τους χριστιανούς στα δικαστήρια.
  • Στο σύνολο 33 χριστιανών εκ των οποίων τα 16 είναι μέλη πολυτέκνων οικογενειών της Λάρισας έκανε αγωγές και ζητά  700.000 -800.000 ευρώ!!!
  • Ναι, καλά ακούσατε, επτακόσιες χιλιάδες  700.000  ευρώ!!!  
  • (20.000 Χ 33=660.000 ευρώ και σε κάποιους χριστιανούς ζητά  40.000 ευρώ).
    Έγινε επίσκοπος Λαρίσης ενώ ζούσε ακόμη ο κανονικός Μητροπολίτης της Λάρισας Θεολόγος, και  επόμενο ήταν οι χριστιανοί να αντιδράσουν. Εξάλλου το γνώριζε αυτό ο δεσπότης Ιγνάτιος, γι’ αυτό και έφερε για την ενθρόνισή του τα ΜΑΤ! Πολλοί από τους Αγωνιζομένους  Χριστιανούς  της  Λάρισας διαμαρτυρήθηκαν τότε και οδηγήθηκαν αιμόφυρτοι  στα νοσοκομεία.
  • Ο δεσπότης Ιγνάτιος με τους διωγμούς και τα δικαστήρια  μεγαλώνει το χάσμα με το λαό.
  • Όταν έγινε δεσπότης απαγόρευσε τον πνευματικό πατέρα της Λάρισας π. Αθανάσιο Μυτιληναίο να κηρύτει μέσα στην πόλη. Στη συνέχεια έδιωξε αδίκως και ζήτησε την καθαίρεση του ιερομονάχου ΕΥΘΥΜΙΟ  ΤΡΙΚΑΜΗΝΑ! Η πόλη της Λάρισας στερήθηκε έτσι από το κήρυγμα και την παρουσία αγίων, σεμνών, ορθοδόξων και αγωνιστών κληρικών.
  • Αλλά και οι δεκάδες  πανάκριβες αρχιερατικές στολές που φορά, δεν έχουν καμία σχέση με τον πτωχό Ναζωραίο και τους Αγίους πατέρας της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας!

_______________

ΣΧΟΛΙΟ

        Ο επικαθήσας εις τον θρόνο της τοπικής Εκκλησίας της Λαρίσης, ζώντος του προκατόχου του μακαριστού Λαρίσης Θεολόγου ο Ιγνάτιος Λάππας, βαρύνεται με το κανονικό αδίκημα της μοιχεπιβασίας. Ο εν λόγω μοιχεπιβάτης  κατεστάθη στανικώ τω τρόπω μητροπολίτης με τη συνδρομή των ΜΑΤ. Ο υποφαινόμενος τυγχάνει αυτόπτης μάρτυς της αστυνομικής θηριωδίας που εξάντλησε όλη την αυστηρότητά της στα πρόσωπα των διαμαρτυρομένων Λαρισαίων χριστιανών τους οποίους ξυλοκόπησε ανηλεώς υπουργεύοντος στο υπουργείο Δημοσίας Τάξεως του Στυλιανού Παπαθεμελή. Και αντί ο εν λόγω μοιχεπιβάτης να συναισθανθεί το μέγεθος του διπλού ανοσιουργήματός του επιδόθηκε σε δικαστικό αγώνα κατά των διαμαρτυρομένων χριστιανών. Ο αοίδιμος γέρων Αυγουστίνος καυτηρίασε υπακούων στη φωνή της επισκοπικής του συνειδήσεως το εν θέματι ιεροκανονικό έγκλημα. Δυστυχώς κάποιοι άλλοι επίσκοποι συναγελάζονται αμέριμνοι και τραγικά ανυποψίαστοι για το μέγεθος της ενοχής τους με τον μέχρι τούδε μη εκδηλώσαντα μετάνοια για τη μοιχεπιβασία του μητροπολίτη Ιγνάτιο. Θα τρίζουν τα κόκκαλα των μακαριστών Λαρίσης Θεολόγου καιο Φλωρίνης Αυγουστίνου γι αυτήν τους τη συμπεριφορά. Επιπλέον πρέπει να υπενθυμισθεί στους αναγνώστες του μπλογκ ότι ο μοιχεπιβάτης της Λάρισας υπεράσπισε και ψήφισε την αθώωση του  μοιχεπιβάτη της μητροπόλεως Αττικής και ήδη καθαιρεθέντος Παντελεήμονος Μπεζενίτη προκαλών μέγιστο σκανδαλισμό του λαού με συνέπεια μετά ταύτα να ζητήσει συγγνώμη απο τον πιστό λαό πράγμα που οπωσδήποτε τον τιμά. Οφείλει όμως αν επιθυμεί την αποδοχή του απ τον πιστό λαό της Λάρισας να τερματίσει τις δικαστικές διώξεις του πιστού λαού και δη των πολυτέκνων και να εκζητήσει τη συγγνώμη του πολύπαθου λαρισαικού λαού για το έγκλημα της μοιχεπιβασίας.

ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΝΑΝΗΣ

Πολυ λυπομαστε οταν βλεπουμε Ιεραρχες να ΠΕΦΤΟΥΝ

Ειδικά όταν έχουν γράψει σημαντικό έργο στο παρελθόν το οποίο τυχαίνει να γνωρίζουμε και μπορούμε να βεβαιώσουμε.
Ήταν αγιορείτης, χρόνια Σχολάρχης στην Αθωνιάδα Σχολή του Αγ.Όρους.
Στη συνέχεια πήγε στο Δυρράχιο ως υπεύθυνος στην ιερατική σχολή που ίδρυσε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας.
Πριν ένα χρόνο (7/10/2010) χειροτονήθηκε μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής.
Πόσο λυπόμαστε να βλέπουμε τη σεβάσμια φυσιογνωμία του ανάμεσα στους Ροταριανούς οι οποίοι δεν έχασαν φυσικά την ευκαιρία να προβάλουν το «κατόρθωμά» τους.
Πόσο ντρεπόμαστε να αντικρίζουμε τα «30 αργύρια»:
Τις 3 κούτες με τα παλιά γυαλιά ηλίου και οράσεως.
Ο Ροταριανός Όμιλος Ανατολικής Θεσσαλονίκης (…)
ολοκλήρωσε το ανθρωπιστικό του πρόγραμμα Κοινωνικής Δράσης & Προσφοράς 2010-2011. (…)  συγκεντρώνοντας, παλιά γυαλιά (ηλίου και οράσεως)
(…) Στις 23 Νοεμβρίου 2011 ο όμιλος παρέδωσε τα γυαλιά στον Αρχιεπίσκοπο Κεντρώας Αφρικής κ.κ. Νικηφόρο με προορισμό ανθρώπους της Αφρικής που δεν μπορούν να τα αποκτήσουν….

Περισσότερα: http://antiparakmi.blogspot.com/2011/12/blog-post_01.html


     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.