Αυγουστίνος Καντιώτης



ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ

date Φεβ 19th, 2012 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ.

ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ

ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσέθεσαν «για πρώτη φορά» το Βατικανό στη λίστα με τα κράτη, τα οποία χαρακτηρίζουν δυνητικά ευάλωτα σε ό,τι αφορά το ξέπλυμα χρήματος. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με την καταπολέμηση των ναρκωτικών, που δόθηκε στη… δημοσιότητα την Τετάρτη, η Αγία Έδρα περιλαμβάνεται σε έναν κατάλογο 68 χωρών που ανήκουν στην κατηγορία «ανησυχητική κατάσταση».

Μεταξύ των χωρών αυτών είναι η Αλβανία, η Αίγυπτος, η Πορτογαλία, η Υεμένη, το Βέλγιο, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Νότιος Κορέα

Η κατηγοριοποίηση αυτή είναι ένα βαθμό κάτω από τον κατάλογο 66 κρατών όπου η κατάσταση όσον αφορά το ξέπλυμα χρήματος είναι μια «πρωταρχική ανησυχία» και συμπεριλαμβάνει το Αφγανιστάν, τη Βραζιλία, τη Ρωσία, το Ιράκ, τη Γαλλία, τη Βρετανία, την Ιαπωνία, αλλά και τις ίδιες τις ΗΠΑ.

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του ότι το Βατικανό θέσπισε πέρυσι για πρώτη φορά κανόνες για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος, αλλά η αποτελεσματικότητά τους μένει να αξιολογηθεί.

Ο Πάπας Βενέδικτος Ιστ’ σύστησε την 30ή Δεκεμβρίου του 2010 μια ειδικευμένη αρχή με στόχο το Βατικανό να ενταχθεί στις χώρες που τηρούν τους διεθνείς κανόνες της καταπολέμησης του ξεπλύματος χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας

ΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ

ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΠΙΚΩΝ

Στρεφόμαστε σε σένα τον πάπα, και σε σάς τους παπικούς.

Δεν στρεφόμαστε ούτε εναντίον της χριστιανικης θρησκείας, ούτε εναντίον των πιστών.

Αποφασίσαμε σήμερα να πολιορκήσουμε την ιστοσελίδα σας αντιδρώντας στο παράλογο και αναχρονιστικό δόγμα, τις λειτουργίες και τις αντιλήψεις που ο κερδοσκοπικός οργανισμός σας μεταδίδει σε όλο τον κόσμο.

Κάψατε κείμενα τεράστιας ιστορικής και λογοτεχνικής αξίας, σκοτώσατε με βάρβαρο τρόπο όσους σας ασκούσαν κριτική (…), κάνατε τους αφελείς να πληρώνουν για να μπουν στον παράδεισο πουλώντας συγχωροχάρτια, σκλαβώσατε ολόκληρους λαούς.

Σε πιο πρόσφατες εποχές, παίξατε σημαντικό ρόλο στην παροχή βοήθειας στους ναζί εγκληματίες πολέμου προκειμένου να βρουν καταφύγιο σε ξένες χώρες και να γλιτώσουν τη δικαιοσύνη.

Επιτρέπετε καθημερινά οι εκπρόσωποι του κλήρου να παρενοχλούν παιδιά και τους καλύπτετε, όταν αποκαλύπτονται τα γεγονότα,

Ελπίζουμε ότι θα ξεπέσετε σε αυτό που είστε πραγματικά… ένα λείψανο του παρελθόντος.

απο το Εθνος

Eνημερωτική επιστολή της «Εστίας Πατερικών Μελετών»

προς όλους του Ευρωβουλευτές

Eνημερωτική επιστολή που απέστειλε η «Εστία Πατερικών Μελετών» προς όλους του Ευρωβουλευτές με θέμα (αν μπορούμε να το επικεμτρώσουμε), την ενημέρωση για την σοβαρότατη υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων από την μια πλευρά, και το πως είναι δυνατόν να επιτρέπουν οι Ευρωβουλευτές να συμβαίνουν αυτά σε ένα κράτος μέλος της ΕΕ.

Το θέμα βρίσκεται δημοσιευμένο στις Αναβάσεις και στα Ελληνικά και στα Αγγλικά και στο τέλος της δημοσίευσης υπάρχει σε pdf για εύκολη χρήση ή εκτύπωση.

Επιστολή της Εστίας Πατερικών Μελετών σε ευρωβουλευτές. (5/3/2012)   και
Επιστολή της Εστίας Πατερικών Μελετών σε ευρωβουλευτές. (5/3/2012 στά Αγγλικά)

Με εκτίμηση
Από την διαχείριση των Αναβάσεων

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.