Αυγουστίνος Καντιώτης



MHNYMATA

date Απρ 11th, 2012 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ.
_

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟ  ΓΕΓΟΝΟΣ;

ΟΔΥΝΗΡΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ Η ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ

Νά, λοιπόν, πῶς συντελεῖται ἡ ἀλλοίωση τῆς συνειδήσεως τῶν πιστῶν.

Διαβάζουμε στὶς ΑΚΤΙΝΕΣ»:

«Ὁ Ρωμαιοκαθολικὸς Ἀρχιεπίσκοπος Βελιγραδίου,  Stanislav Hocevar, παραβρέθηκε στὴν Ὀρθόδοξη Ἀναστάσιμη Λειτουργία στὸν Καθεδρικὸ Ναὸ Βελιγραδίου». Στὸ Video φαίνεται νὰ ἀσπάζεται τὴν ὀρθόδοξη εἰκόνα τῆς Ἀναστάσεως. Ἐπίσης διακρίνεται καθαρά πὼς «ὁ ὀρθόδοξος ἱερέας φιλᾶ τὸ χέρι τοῦ Ρωμαιοκαθολικοῦ Ἀρχιεπισκόπου»!

ν ἐπραγματοποιεῖτο αὐτὸ τὸ γεγονὸς πρὶν 40 χρόνια, δὲν θὰ ἔβλεπε τὸ φῶς τῆς δημοσιότητος, γιατὶ θὰ προκαλοῦσε τὶς σφοδρὲς ἀντιδράσεις τοῦ λαοῦ καὶ θὰ συγκέντρωνε τὰ πυρὰ ὅλων τῶν Ὀρθοδόξων. Θὰ ἐθεωρεῖτο πρωτοφανὲς γεγονός, ἀσέβεια πρὸς τοὺς Ἱεροὺς Κανόνες, οἱ ὁποῖοι καταγράφουν τὴν βούληση τοῦ Κυρίου, ὅπως μᾶς παρεδόθη διὰ τῶν Ἁγίων Ἀποστόλων, ἀλλὰ καὶ ἑρμηνεύτηκε καὶ ἐφαρμόστηκε στὴν ζωὴ τῆς Ἐκκλησίας.

Παρόμοιες ἀντιδράσεις θὰ παρετηροῦντο καὶ πρὶν 20 χρόνια. Πολλοὶ θὰ ἔφευγαν ἀπὸ τὸ Ναό, βλέποντας νὰ εἰσέρχεται σ’ αὐτὸν ἕνας καρδινάλιος, νὰ ἀσπάζεται τὴν ὀρθοδόξῃ εἰκόνα τῆς Ἀναστάσεως καὶ νὰ δέχεται χειροφίλημα ἀπὸ ὀρθόδοξος κληρικός, ἐνώπιον τοῦ «ὀρθοδόξου» Πατριάρχη της Σερβίας.

Σήμερα, ὅμως, οἱ συνειδήσεις τῶν πιστῶν ναρκώθηκαν. Οἱ ὀρθόδοξοι τῆς Σερβίας, ὑπὸ τὸν οἰκουμενιστὴ Πατριάρχη Εἰρηναῖο, ἀποδέχτηκαν τὸ παραπάνω σκηνικό, οἱ δὲ ἀνὰ τὸν κόσμο ὀρθόδοξοι πιστοί, θὰ τὸ πληροφορηθοῦν, κάποιοι θὰ τὸ σχολιάσουν, οἱ περισσότεροι θὰ ἀδιαφορήσουν, καὶ πολλοὶ θὰ θεωρήσουν, ἴσως, «γκρίνια» τὴν ἐπίκριση ἑνὸς γεγονότος ποὺ πλέον ἀποτελεῖ ρουτίνα στὶς μετὰ τῶν ἑτεροδόξων σχέσεις μας. Θὰ ἐνοχληθοῦν, δηλαδή, ὄχι ἀπὸ τὸ γεγονός, ἀλλὰ ἀπὸ τὴν κριτικὴ ἐναντίον τοῦ γεγονότος: «Μὰ ὅλο οἱ ἴδιοι καὶ οἱ ἴδιοι φανατικοὶ καὶ γραφικοὶ ἀντιδροῦν. Δὲν ἔχουν καὶ τίποτ’ ἄλλο νὰ κάνουν;».

Ἔτσι, ὁ Οἰκουμενικὸς Πατριάρχης μετὰ τοῦ ἐπιτελείου του ἔχει τὴν πολυτέλεια, ὄχι μόνο να μὴν ἀναγκάζεται να ἀντιδρᾶ κατὰ τέτοιων ἀντὶ-εὐαγγελικῶν ἐνεργειῶν, ἀλλὰ καὶ νὰ τρίβει τὰ χέρια του ἀπὸ ἱκανοποίηση, γιατὶ ἡ παναίρεση τοῦ Οἰκουμενισμοῦ ἐπεκτείνεται σύμφωνα μὲ τὰ σχέδια τους, χωρὶς οὐσιαστικὲς ἀντιδράσεις. Διότι, ἐκτὸς ἀπὸ τοὺς πιστούς, καὶ οἱ δικοί μας φρουροὶ τῆς Πίστεως Ἕλληνες Μητροπολίτες, μαθαίνουν τὰ γεγονότα καὶ σιωποῦν. Θεωροῦν πλέον ἀναγκαίους τοὺς διαλόγους ποὺ ξεκίνησαν μὲν κακῶς (μὲ καταπάτηση καὶ αὐτῆς τῆς Ἀπόφασης τῆς Πανορθοδόξου Διασκέψεως τῆς Ρόδου), συνεχίζονται δὲ κάκιστα παρὰ τὶς Ἀποστολικὲς καὶ Συνοδικὲς Ἐντολὲς καὶ τὴ σύνολη διδασκαλία τῶν Ἁγίων Πατέρων ὡς πρὸς τὶς σχέσεις μας μὲ τοὺς αἱρετικούς.

Ἄραγε, ἡ ἀποστολὴ τῶν Ἐπισκόπων ἐκπληρώνεται μόνο μὲ τὴν τέλεση μυστηρίων, τὴν ἐνασχόληση μὲ πανηγύρεις, συσσίτια καὶ ἀναστάσιμα διαγγέλματα;

Σημάτης Παναγιώτης

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΚΙΔΗΣ – ΕΘΝΙΚΟΝ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟΝ

28.4.2012 ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΝ- 71η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑΣ ΤΟΥ –

ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ, ΙΠΗΠΑ


Περιοδικὸν «Φωτεινὴ Γραμμή»
Μουσῶν 14 – 15452 Ψυχικόν
Τηλ.: 210-3254321, Τηλεομοιότυπον:210-3236978
www.fotgrammi.gr

Νέα προσπάθεια ηλεκτρονικού φακελλώματος

Το καταναλωτικό «προφίλ» κάθε φορολογούμενου ετοιμάζουν στο υπουργείο Οικονομικών, για να διασταυρώνει τα δηλούμενα εισοδήματα και τις αντίστοιχες δαπάνες κάθε πολίτη. Το ηλεκτρονικό φακέλωμα θα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που αφορούν στις συναλλαγές των φορολογούμενων με τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες, εταιρείες πιστωτικών καρτών, κινητής τηλεφωνίας, ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης καθώς και όλα τα στοιχεία για τα δάνεια που έχουν λάβει. Από τον έλεγχο δεν θα ξεφύγουν ούτε οι δαπάνες για νοσοκομεία και θεραπευτήρια, που επίσης θα συλλέγονται και θα διασταυρώνονται. Με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, ζητά από τις εταιρίες κινητής, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ κλπ να αποστείλουν μέχρι τις 20 Αυγούστου τα σχετικά στοιχεία με ηλεκτρονικό αρχείο στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων».
 Πηγή: www.ictplus.gr
 Το Ελληνικό κράτος ή καλύτερα οι ανίκανοι και διεφθαρμένοι πολιτικοί που το διοικούν, μετά από τις παταγώδεις αποτυχίες της κάρτας του πολίτη και της φοροκάρτας, προσπαθούν και πάλι να φακελλώσουν τους Έλληνες, ανακοινώνοντας την πρόθεσή τους να συγκεντρώσουν ένα μέρος των καταναλωτικών δραστηριοτήτων των πολιτών.
Μία πλειάδα επιχειρήσεων και υπηρεσιών θα στέλνουν τα στοιχεία στο Υπουργείο Οικονομικών, ώστε να γίνονται διασταυρώσεις και να δημιουργείται το οικονομικό «προφίλ» κάθε πολίτη.Πρόσχημα για αυτή την απόφαση είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής.
Ποιος όμως εξασφαλίζει τον πολίτη από κακή διαχείριση των πληροφοριών, ιδιαίτερα από έναν διεφθαρμένο κρατικό μηχανισμό; Ποιος μας εξασφαλίζει ότι δεν θα υπάρχουν εκβιασμοί,   συναλλαγές «κάτω από το τραπέζι», διακρίσεις κλπ;
Ακόμη ποιος μας εγγυάται ότι το σύστημα αυτό θα σταματήσει εδώ και δεν θα επεκταθεί σε όλες τις επιχειρήσεις, καταστήματα, Internet κλπ, ώστε τελικά να είναι καταγεγραμμένες όλες οι οικονομικές και άλλες κινήσεις του πολίτη, άρα και όλη η ζωή του στα χέρια ορισμένων κρατικών υπαλλήλων, που θα μπορούν να πουλήσουν την οργανωμένη αυτή πληροφορία σε εταιρείες ή ακόμη και σε ξένες δυνάμεις;
Βλέπουμε για μία ακόμη φορά ότι οι σημερινοί κρατούντες της πολιτικής, καθόλου δεν ενδιαφέρονται για τον ‘Ελληνα πολίτη αλλά μόνο εκτελούν με συνέπεια τις εντολές που έχουν λάβει για την «αναμόρφωση» της Ελλάδας, δηλαδή την καταστροφή των Ελλήνων.
Οι δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας είναι πολύ καλές και ευπρόσδεκτες στα χέρια ηθικών πολιτικών και κρατικών λειτουργών, που φροντίζουν να τις αξιοποιήσουν για το καλό των πολιτών και της πατρίδας.Στα χέρια ανήθικων και διεφθαρμένων γίνονται όπλο καταστροφής.

Πολιτική παράταξη ΚΟΙΚΩΝΙΑ
 Νίκος Ζώτος

ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΔΤ 345/20.04.12

Ηλεκτρονική «απογραφή» όλων των φορολογουμένων

ΝΕΟΣ ΗΡΩΔΗΣ ο κος ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, προσοχή στα βρέφη, ξέρεις μη σου ξεφύγει κανείς Ναζωραίος.
Η κεντρική φορολογική νομοθεσία μπορεί να έχει ένα ενιαίο κορμό και όχι κάθε λίγο και λιγάκι, να αποφασίζεται με χρήση άρθρων και διατάξεων που εκδίδονται στις όχθες της νομιμότητας, να δημιουργείται ασφυξία στο δικαίωμα να έχεις προσωπική ζωή.
Η κατάργηση της προσωπικής ζωής με την ΠΟΛ 1077 26.03.2012, αναλογικά, μπορεί να εξυπηρετεί μια ενιαία διοίκηση γης π.χ., με πρόπλασμα πειραματικής εφαρμογής την Ελλάδα, αλλά εδώ δεν έχουν υπάρξει η προϋπόθεση εθελοντικής συμμετοχής των Ελλήνων σε αυτό το πείραμα, που άλλωστε ως στόχος, κατευθύνει στην κατάργηση της ίδιας της διαφορετικότητας του έμβιου κόσμου, που είναι η αιτία της συνέχισης της ζωής.
Η σκοπιμότητα η, η ανικανότητα χρήσης της αριθμητικής από Καθηγητές Υπουργούς και βουλευτές, το ρευστό, η ασυνέχεια, η ασυνέπεια κλπ, της πολιτικής διοίκησης, των εκλεγμένων μας δηλαδή στο κοινοβούλιο, με την ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ, την πριμοδότηση μέτρου στο πρώτο κόμμα και ανυπαρξία δημοσιονομικού ρόλου στην αντιπολίτευση, έδειξε, με το ακραίο δανειακό χρέος που μας επιφόρτισαν, άδικα και άνομα, πως επικυρώνει ότι, ήθελαν η δεν ήξεραν τι έκαναν 20 χρόνια τώρα.
Η άποψη πως καθένας που συναλλάσσεται ο Έλληνας πολίτης, υποχρεώνεται (ίδε ΠΟΛ) να ανακοινώνει, το ποσό, το γεωγραφικό σημείο και το είδος που αγόρασε, η την αρρώστια η το ταμιευτήριο μιας ζωής που είχε ο πολίτης, αποτελεί, εντελώς άνομα και αυθαίρετα, την πλήρη κατάργηση του ιδιωτικού μας βίου και ακραία προσβολή της ανθρώπινης προσωπικότητας.
Στην άλλη όχθη, οι 1.801 που αυτοκτόνησαν, και από σήμερα + 3, έκριναν πως αυτό το βουνό από σχοινιά των καταναγκαστικών και δυσβάσταχτων νόμων και αποφάσεων που πλέχτηκε γύρω από το λαιμό τους, είχε σφίξει αρκετά και τράβηξαν με μιας να τελειώνει το βασανιστήριο.
Δεν υπάρχει σταθερή ενιαία και συνεχής δημόσια διοίκηση, εναλλάσσεται από το κόμμα κυβέρνηση κάθε φορά ωσάν καταπέλτης στην κεφαλή σε Έλληνα που θέλει να βάλει σε τάξη την ζωή του και τα δικαιώματά του, πολίτη και επιχειρηματία.
Στο απόλυτο χάος σήμερα η δημόσια διοίκηση. Ηρώδης των μικρών η φορολογική νομοθεσία. Φόρος συγγενών στην αλληλεγγύη των γενεών. Και δεν είναι καθόλου δημιουργικό.
Ψηφίζεται ένας νόμος, κομμάτι πλέγματος, εκδίδονται ερμηνείες και ΠΟΛ, που για να μπορείς να ζήσεις μέσα τους πρέπει να είσαι διαόλου γιός.
Τέχνες και τεχνάσματα που τρελαίνουν και πολλαπλασιάζουν το χάος και την ανασφάλεια.
Είναι τόσο βαρύ, αυτή πονηριά, μετά την κάρτα πολίτη ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ σήμερα από τον κύριο Οικονόμου.
Κανείς μας δεν συνηγορεί στην φοροαποφυγή, ούτε των πολλών μεγάλων ούτε των περισσότερων μικρών. Αυτό είναι καθαρό. Στην Γαλλία φόρος υπάρχει στην αρχή της πρώτης ύλης.
Όλοι συμφωνούμε και ζητούμε την επαναφορά της αξιοπιστίας και της εντιμότητας, πρώτα στην πολιτική και τους πολιτικούς και μετά στους πολίτες, που μαθαίνουν κοιτάζοντας προς τα πάνω.
Όμως το ξέρουμε, πως οι κυβερνήσεις, εκλέγονται για να υπηρετήσουν τους μεγάλους πρώτα και τους μικρούς μόνο όταν εξυπηρετεί τους μεγάλους.
Αν αυτό το δήλωνε καθαρά ο ξεπεσμένος και άξιος κάθε λοιδορίας για τα άλλα Πάγκαλος, θα υπήρχε περίπτωση υστεροφημίας. Αλλά που το θάρρος, ούτε και στα υστερνά του.  
(Εστάλη από ΙΝΚΑ, δελτίου τύπου 345/20.04.12) ΠΗΓΗ:http://eleftheroiellines.blogspot.com/2012/04/blog-post_3212.html

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.