Αυγουστίνος Καντιώτης



Ερανος αγαπης απο τη Ρωσικη Εκκλησία

date Μαι 9th, 2012 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ.

Έρανος αγάπης από τη Ρωσική Εκκλησία

Επίσημες συνομιλίες είχαν την Παρασκευή αντιπροσωπείες της Εκκλησίας της Ελλάδας, που επισκέπτεται τη Μόσχα, και της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, με επικεφαλής τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο και τον πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο.

Ο προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας υποδεχόμενος στην έδρα του Πατριαρχείου, στη Μονή του Αγίου Δανιήλ της Μόσχας, τους συνομιλητές του, αναφέρθηκε εκτενώς στις προοπτικές συνεργασίας με την Εκκλησία της Ελλάδας, ειδικά στον κοινωνικό τομέα, σημειώνοντας ότι οι Ρώσοι πιστοί «αντιμετωπίζουν με πόνο καρδιάς τη συμφορά που βιώνει αυτήν την εποχή η Ελλάδα».

Όπως είπε ο κ. Κύριλλος, με προσωπική του πρωτοβουλία έχει κηρυχθεί σε όλες τις ενορίες της Ρωσικής Εκκλησίας έρανος αγάπης για την υποστήριξη του κοινωνικού έργου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το έως τώρα ποσό που έχει συγκεντρωθεί είναι 17 εκατομμύρια ρούβλια (περίπου 425.000 ευρώ), το οποίο θα κατατεθεί σε λογαριασμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, «αλλά θα συνεχίσουμε να σας υποστηρίζουμε κατά το δυνατό», είπε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Μόσχας, ο οποίος υπενθύμισε ότι η Ρωσία και η Εκκλησία της πέρασαν πολλές τέτοιες δύσκολες στιγμές τη δεκαετία του ’90, με την οικονομική κρίση και το χάος της πολιτικής ζωής.

Στην αντιφώνησή του ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος χαρακτήρισε ευχάριστη έκπληξη τη θερμή υποστήριξη που βρίσκει στους Ρώσους πιστούς η πρωτοβουλία για την παροχή οικονομικής βοήθειας για το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος και υποσχέθηκε ότι θα ανακοινώσει τα σχετικά στην πρώτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου και στον ελληνικό λαό.

«Αναφερθήκατε στις δυσκολίες που περάσατε, τώρα φαίνεται ότι είναι η σειρά μας» είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος, δηλώνοντας ότι ποτέ στην Ελλάδα ενώπιον παρόμοιων δυσκολιών, «ποτέ δεν μας έπιασε πανικός και με τη βοήθεια του Θεού θα το ξεπεράσουμε».

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.