Αυγουστίνος Καντιώτης



ΚΟΣΜΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΔΑΠΑΝΕΣ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ

_

Ιωάννης Τάτσης, Από την Κοζάνη και την Καστοριά μέχρι το Βατικανό

Από την Κοζάνη και την Καστοριά μέχρι το Βατικανό

του Ιωάννη Τάτση, Θεολόγου

Την ώρα που ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος γινόταν δεκτός με θερμούς λόγους, δώρα, προσφωνήσεις στην Κοζάνη και την Καστοριά, στο Βατικανό ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ, επικεφαλής της πατριαρχικής αντιπροσωπείας που εστάλη εκεί για τον εορτασμό της μνήμης των αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, υποκλινόταν στον Πάπα Βενέδικτο, ασπαζόταν την δεξιά του και συμπροσευχόταν μαζί του.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΣΟ ΣΤΟΙΧΙΣΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ

ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

Ξεκινώ με μια σύγκριση·

Τί στοίχιζαν οι περιοδείες του αποστόλου Παύλου και τι στοιχίζουν οι περιοδείες του πατριάρχη Bαρθολομαίου στις πόλεις της Ελλάδος που επισκέπτεται;

Δεν υπάρχει σύγκριση. Είναι δύο πράγματα ανόμοια και δυο δρόμοι αντίθετοι. Άλλο δρόμο βάδιζε ο απόστολος Παύλος και εκχριστιάνισε την οικουμένη και άλλο δρόμο βαδίζει ο πατριάρχης Βαρθολομαίος.

 Ας δούμε την πορεία του αποστόλου Παύλο

Στην επιστολή Β Κορινθίους ια αναφέρεται το κόστος της αποστολής του αποστόλου Παύλου·

  • 24 από τους Ιουδαίους πέντε φορές πήρα 40 παρά μία μαστιγώσεις·
  • 25 τρεις φορές ραβδίστηκα, μία φορά λιθοβολήθηκα, τρεις φορές ναυάγησα, ένα μερόνυχτο έκανα στον βυθό·
  • 26 σε οδοιπορίες πολλές φορές, σε κινδύνους ποταμών, σε κινδύνους ληστών, σε κινδύνους από το γένος, σε κινδύνους από τα έθνη, σε κινδύνους στην πόλη, σε κινδύνους στην ερημιά, σε κινδύνους στη θάλασσα, σε κινδύνους από ψευδάδελφους·
  • 27 σε κόπο και μόχθο, σε αγρυπνίες πολλές φορές, σε πείνα και δίψα, σε νηστείες πολλές φορές, σε ψύχος και γυμνότητα·  Σύμφωνα με την παράδοση, ο σπουδαίος αυτός μιμητής του Χριστού αποκεφαλίστηκε.

 Ποια από τα παραπάνω γνωρίσματα έχει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος;

  • -Απ’ όπου περνά, ανοίγουν τα ταμεία του κράτους και σπαταλούν άφθονο χρήμα. Τον υποδέχονται όλοι· Μασόνοι, ροταριανοί καθολικοι, πεντηκοστιανοί, ακόμα και μουσουλμάνοι και μάγοι! Γιατι να μη τον υποδεχθούν, αφού τα πάει μέλι – γάλα με όλους και συμπροσεύχεται με τους αιρετικούς;
  • Πάει στο Ραμαζάνι, για να έχει τη φιλία των τούρκων. Πάει στην συναγωγή των Ιουδαίων για να έχει τη φιλία των σιωνιστών. Πάει στον Πάπα για να εχει την φιλία του προστάτου των παιδεραστών. Μ’ όλες τις θρησκείες προσεύχεται  και μ’ όλους τους θεούς=δαιμόνια συνομιλεί. Ο Θεός να φυλάξει την Εκκλησία του, από αυτό το είδος των οικουμενιστών που ετοιμάζουν την πανθρησκεία και την έλευση του Αντιχρίστου.
  • Αν τον τιμά και τον υποδέχεται ακόμα ένα μέρος του πιστού Ελληνικού λαού, το κάνει γιατί δεν ξέρει.
  • Εγινε γκάλοπ σε ανθρώπους που παραβρέθηκαν στην υποδοχή του πατριάρχου στην Κοζάνη. Δεν βρέθηκε ούτε ένας, χριστιανός, που μετά την ενημέρωση, να μην είπε· Αν ξέραμε ότι έκανε τέτοια πράγματα ο πατριάρχης, δεν θα πηγαίναμε για να τον δούμε. Αυτή την ευαισθησία του λαού δεν την έχουν οι επίσκοποι που τρέχουν από πίσω του, ενώ ξέρουν τι κάνει ο Πατριάρχης!!!

Ο απόστολος Παύλος εργαζόταν

Τα χρήματα που ξόδευε για τον εαυτό του και για τους συνεργάτες του ὁ απόστολος Παῦλος, μας λέει ο ίδιος που τα εύρισκε· «μνημονεύετε γάρ, ἀδελφοί, τὸν κόπον ἡμῶν καὶ τὸν μόχθον· νυκτὸς γὰρ καὶ ἡμέρας ἐργαζόμενοι πρὸς τὸ μὴ ἐπιβαρῆσαί τινα ὑμῶν ἐκηρύξαμεν εἰς ὑμᾶς τὸ εὐαγγέλιον τοῦ Θεοῦ.  (Ἅ΄ Θέσ. 2,9)

«αὐτοὶ γὰρ οἴδατε πῶς δεῖ μιμεῖσθαι ἡμᾶς, ὅτι οὐκ ἠτακτήσαμεν ἐν ὑμῖν, οὐδὲ δωρεὰν ἄρτον ἐφάγομεν παρά τινος, ἀλλ᾿ ἐν κόπῳ καὶ μόχθῳ, νύκτα καὶ ἡμέραν ἐργαζόμενοι, πρὸς τὸ μὴ ἐπιβαρῆσαί τινα ὑμῶν· οὐχ ὅτι οὐκ ἔχομεν ἐξουσίαν, ἀλλ᾿ ἵνα ἑαυτοὺς τύπον δῶμεν ὑμῖν εἰς τὸ μιμεῖσθαι ἡμᾶς» (Β΄ Θέσ. 3,7-9).

Ο ἀπόστολος, Παῦλος έκανε σκηνὲς καὶ έτρεφε τὸν ἑαυτό του καὶ τοὺς συνεργάτες του. Δὲν δέχθηκε νὰ πάρει τὴν ἐλάχιστη ἀμοιβὴ ἀπὸ τὴν Ἐκκλησία οὔτε κάποια ἄλλη ἐνίσχυση γιὰ τὶς ἀνάγκες τοῦ βιοπορισμοῦ του καὶ ἐργαζόταν γιὰ νὰ παραμένει ἀβαρὴς καὶ να μὴν ἐνοχλεί κανένα γιὰ τὸν ἐπισιτισμό του. Ποῦ εὕρισκε χρόνο, διάθεση, καὶ ἀντοχὴ μετὰ τὰ ποιμαντικὰ ξενύχτια, τὸ διαρκὲς κήρυγμα, τὶς ἀτέλειωτες προσευχές, τὶς πορεῖες, τὰ ναυάγια, τοὺς λιθοβολισμούς, τὶς μαστιγώσεις, τὶς φυλακίσεις, τοὺς κατατρεγμούς, τὶς συκοφαντίες, τὸν σκόλοπα τῆς σάρκας, τὶς νηστεῖες, τὰ δάκρυα, καὶ ὅλα τὰ συναφῆ. Μέγα θαῦμα καὶ σπάνιο παράδειγμα ἐκκλησιαστικοῦ ἡγέτη, ποὺ ἐν τέλει βρίσκει κάποιους μιμητές, σπανίους βέβαια.

Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ

Βαρύ το τίμημα, που πλήρωσε ο γνήσιος απόστολος του Χριστού. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με πολλούς σημερινούς «εκπροσώπους» του Χριστού, που περνούν πρώτα από την μασονική στοα, όπως λέει ο αείμνηστος αγωνιστής ιεράρχης Φλωρίνης π. Αυγουστίνος Καντιώτης και ύστερα γίνονται πατριάρχαι και επίσκοποι. Τι να περιμένει κανεις απ’ αυτούς;

ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΠΟΣΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΕΩΣ

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧH ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

Μια επίσκεψη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στις πόλεις της Ελλάδος που επισκέπτεται αδειάζει τα ταμεία; Υποδοχές, τραπεζώματα, εκλεκτά φαγητά, πανάκριβα δώρα, ύπνο στα καλύτερα δωμάτια και ξενοδοχεία. Στο πόδι όλοι οι εκκλησιαστικοί, αλλά και οι κοσμικοί άρχοντες και οι μασόνοι για να τον τιμήσουν. Στο πόδι η αστυνομία για να τον φρουρήσει. Λιμουζίνες και ροδοπέταλλα και κοσμικη δόξα!!! Ξεχνουν όλοι την κρίση και σπαταλούν τα χρήματα του λαού.

Τι σχέσει έχει το πέρασμα του πατριάρχη Βαρθολομαίου με το πέρασμα του Χριστού, των αποστόλων και των αγίων Πατέρων; Καμμία.

Να κάνουμε ένα πρόχειρο απολογισμό από την επίσκεψη του στην Κοζάνη;

1. Ο επίσκοπος με συνοδεία Δημάρχων πήγαν στην Κωνσταντινούπολη για να καλέσουν τον Πατριάρχη. Τα έξοδα εκείνης της επισκέψεως είναι λίγες χιλιάδες ευρώ.
2. Τα έξοδα μετακινήσεως των 40 επισκόπων και του αρχιεπισκόπου που ήρθαν στην Κοζάνη, για να υποδεχθουν τον πατριάρχη είναι κάτι  χιλιάδες ευρώ
3. Τα δώρα που έκαναν στον Πατριάρχη οι δήμαρχοι Κοζάνης, Αιανής, Βελβενδού, είναι μερικές χιλιάδες ευρώ. Και μόνο αυτά τα έξοδα έκαναν οι δήμαρχοι;
4.Το δώρο που έκαναν οι ιερείς του Αγίου Κωνσταντινου, είναι λίγες ακόμα χιλιάδες ευρώ
5. Τα 4.000 ευρώ που κρατήθηκαν από τους μισθούς των ιερέων για να αγοράσουν ένα συμβολικό δώρο στον Πατριάρχη δεν είναι ποσον ευκαταφρόνητο
6. Τα 110.000 ευρώ από την Περιφέρεια τον καιρό της λιτότητος είναι τεράστιο σκάνδαλο.

Κάποιοι λένε δεν φταίει γι’ αυτά ο πατριάρχης. Αν ήξερε δεν θα τα δεχόταν. Είναι πολύ αφελείς για να το πιστευουν.

Γνωρίζει πολύ καλά ο πατριάρχης πόσο στοιχίζει η επίσκεψί του σε κάθε πόλι. Ξερει πολύ καλά πόσο αξίζουν τα τραπεζώματα. Ξέρει τα πρώτης κατηγορίας υπνωδομάτια και  ξενοδοχεία που μένει πόσο στοιχίζουν. Ξέρει πολύ καλά ότι οι 40 δεσποτάδες για να μετακινηθούν και να πάνε σε κάποια πόλη για να τον υποδεχθούν χρειάζονται έξοδα και όμως το ζητά.

Γνώριζε ο πατριάρχης πόσο άξιζε το ιερό ευαγγέλιο που χάρισε στον Πάπα όταν πήγε στην Κωνσταντινούπολη. Ήταν κειμήλιο του Πατριαρχείου που δεν το άρπαξαν οι σταυροφόροι του Πάπα, και όμως το χάρισε μόνος του. Ευχόμαστε και αυτό που χάρισε ο Μητροπολίτης Κοζάνης να μη το δωρίσει ο πατριάρχης σε κάποιο καρδινάλιο ή στον επόμενo Πάπα.

Γνωρίζει ο πατριάρχης τι αξία έχουν τα δώρα που αυτός χαρίζει, αλλά και τα δώρα που αντίστοιχα παίρνει. Αν δεν τα ήθελε αυτά θα μπορούσε να δώσει εντολή να σταματησουν όλα με μιας.

Ο επίσκοπος Φλωρίνης π. Αυγουστίνος Καντιώτης δεν δεχόταν δώρα. Τὰ 33 χρόνια της ποιμαντορίας του τα πέρασε με μια ράβδο ξεφλουδισμένη από την πολυκαιρία, ένα  γραφείο από νοβοπάν, μια ντουλάπα μεταλική μέσα στο γραφείο και μὲ δύο παλιές ἀρχιερατικὲς στολές. Δεν δεχόταν δώρα προσωπικά ούτε από τους ιερείς του ούτε και από τα πνευματικά του παιδιά.

Αυτο που έκανε ο π. Αυγουστίνος γιατι δεν το κάνει ο πατριάρχης και οι δεσποτάδες που μαζεύουν ένα κάρο πατερίτσιες και εγκόλπια χρυσά και αργυρά και αρχιερατικές στολές, και μητρες και ένα να σωρό κοσμικά και άχρηστα δώρα, τη στιγμή που ο κόσμος πεινά και υποφέρει;
Σταματω εδώ, δεν θέλω να προχωρήσω περισσότερο.

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.